Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wkurza takie podejście ludzi że jak kobieta poronieni, to rzucają teksty właśnie typu jak Twoja mama powiedziała, że to tylko zlepek komórek, po co to chować, przecież to jeszcze nie było dziecko itd, a jeśli chodzi o aborcje to wielcy obrońcy życia wykrzykują hasła że trzeba chronić dzieci, bo od pierwszych dni każdy zarodek jest człowiekiem i ma prawo do życia. W jednej sytuacji dziecko jest porównywane do niczego, a w drugiej stawiane na pierwszym miejscu nawet ponad życie swojej matki. I żeby nikt nie odebrał tego źle, nie jestem za aborcją na życzenie.

cslza, Babulka, niemi, Malinkaaa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • cslza Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    A mnie wkurza takie podejście ludzi że jak kobieta poronieni, to rzucają teksty właśnie typu jak Twoja mama powiedziała, że to tylko zlepek komórek, po co to chować, przecież to jeszcze nie było dziecko itd, a jeśli chodzi o aborcje to wielcy obrońcy życia wykrzykują hasła że trzeba chronić dzieci, bo od pierwszych dni każdy zarodek jest człowiekiem i ma prawo do życia. W jednej sytuacji dziecko jest porównywane do niczego, a w drugiej stawiane na pierwszym miejscu nawet ponad życie swojej matki. I żeby nikt nie odebrał tego źle, nie jestem za aborcją na życzenie.

Bardzo się zgadzam z Tobą...

jo_ana lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dokładnie... I to żeby kobieta takie rzeczy mówiła 😏
    Podziwiam Cię cslza że znosisz takie komentarze i to jeszcze na cmentarzu.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • cslza Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dokładnie... I to żeby kobieta takie rzeczy mówiła 😏
    Podziwiam Cię cslza że znosisz takie komentarze i to jeszcze na cmentarzu.

Trochę się nauczyłam wpuszczać jednym uchem, a drugim wypuszczać. Dalej się we mnie gotuje, ale mam w brzuchu dwa maluchy, które nie powinny odczuwać moich nerwów przez (przepraszam) głupotę innych. Dlatego też staram się o tym nie myśleć, krótko ucinam temat i cześć.

Moja mama niestety tak ma, że nawet jak się nie zna to będzie wygłaszać swoje teorie... nawet w ciąży mówi mi co powinnam a co nie, krótko jej mówię, że lekarzem nie jest i o opinię nie pytałam. Oczywiście "ja to z dobrego serca Ci mówię dziecko!", ale wolałabym żeby jej dobre serce milczało 🤫

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    nawet w ciąży mówi mi co powinnam a co nie, krótko jej mówię, że lekarzem nie jest i o opinię nie pytałam. Oczywiście "ja to z dobrego serca Ci mówię dziecko!"
    To jest pasywna agresja i manipulacja...

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • cslza Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    To jest pasywna agresja i manipulacja...

Ja to wiem... moja mama jest cudowną babcią, serio. Zawsze mnie to zaskakuje jak inna jest dla mojego synka niz jak byla dla mnie. Niestety w czasie bycia matką dużo błędów popełniła, które się ciągną za nami. Próbowałam nią porozmawiać i być szczera, to usłyszałam, że ja tylko jej wady wytykam. Nie przyjmuje do siebie krytyki, ale pierwsza żeby innych pouczać. Wiem już, że muszę odpuścić i w razie napięć ograniczam kontakt, bo to nie jest typ człowieka, który przemyśli i spojrzy inaczej.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ja to wiem... moja mama jest cudowną babcią, serio. Zawsze mnie to zaskakuje jak inna jest dla mojego synka niz jak byla dla mnie. Niestety w czasie bycia matką dużo błędów popełniła, które się ciągną za nami. Próbowałam nią porozmawiać i być szczera, to usłyszałam, że ja tylko jej wady wytykam. Nie przyjmuje do siebie krytyki, ale pierwsza żeby innych pouczać. Wiem już, że muszę odpuścić i w razie napięć ograniczam kontakt, bo to nie jest typ człowieka, który przemyśli i spojrzy inaczej.

Moja mama była podobna, wytneła mi że poroniłam z wlasnej winy bo za szybko zaszłam, a żadne moje argumenty do niej nie trafiły co poskutkowało giga awanturą z udziałem mojego męża i zrobienia z nas po rodzinie najgorszych, zostałam dobrą córką dopiero jak była leżąca i ja kolo niej chodziłam

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 31 października 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę od tego, że czytam Wasze posty na bieżąco i cieszę się, że wśród nas jest coraz więcej tych które spodziewają się maluszków ❤️.
    Co do reakcji rodziny trzeba wypuszczać drugim uchem. Niestety najbardziej bolą reakcje tych kobiet z rodziny które nigdy tego nie doświadczyły a mają najwięcej do powiedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 19:13

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • cslza Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z odstawieniem luteiny dopochwowej? Odstawiam z dnia na dzień?

Jeden lekarz kazał brać do końca tego tygodnia, drugi odstawić. Zostały mi jeszcze 4 tabletki, więc na 2 dni, a ja nie dopytałam czy mam stopniowo schodzić z dawki czy na raz odstawić :/ help!

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiałam z dnia na dzień. Nie kazali mi zmniejszać dawki stopniowo, ale ja miałam typowo profilaktycznie bez żadnych konkretnych wskazań.

cslza lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja odstawiałam z dnia na dzień. Nie kazali mi zmniejszać dawki stopniowo, ale ja miałam typowo profilaktycznie bez żadnych konkretnych wskazań.

Ja zaczęłam brać przy krwawieniu, a później jak już nie krwawiłam to kazali brać do 14tc 'na wszelki wypadek'. No nic, odstawię w takim razie stopniowo, te 4 tabletki będą na 4 dni.

Z innej beczki, strasznie szybko mi wywaliło brzuch, aż zrobiłam porównanie i ten brzuch teraz jest ogromny 🤯
    20221101-080619.jpg

Babulka, RudzielecMonia, Wiewioora, Ani0nka, Bakalia, Malinkaaa, Megi_85, jo_ana lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza u mnie też jest brzuch większy niż za 1 razem mimo pojedynczej ciąży 😁 zwykle w drugiej szybciej to wszystko wyskakuje.
    Szok, że już jesteś w 14tc 😍

RudzielecMonia, cslza, Ani0nka lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w szoku 😅 a jeśli chodzi o brzuch, to ja tak na prawdę do dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży trenowałam pole dance (3 lata!), a to sport, w którym ma się mega mocne mięśnie brzucha. I serio myślałam, że te mięśnie nie pozwolą mi tak szybko mieć brzuszka 😉

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już widoczny brzuch w 7-8tc ale podejrzewam, że przez sterydy. W 14tc miałam dość podobny do Twojego teraz :)
    W 1 ciąży w 13tc nic nie było widać 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zdjęcie z 17+2 to był dzień, kiedy mi wyskoczył brzuch i musiałam zacząć nosić ciążowe spodnie. Wcześniej nikt by się nie zorientował, że w ciąży bylam ;) a tu zaczęło mi wszystko brzuch uciskać w 8tc, nosiłam dresy, od 3tygodni nie mieszczę się w żadne swoje spodnie 🤷‍♀️ a ciążowe mi spadają, bo schudłam i mi się bioder nie trzymają...

Od 2 tygodni już ciąży ukryć się nie da. Od tygodnia czułam w brzuchu 'skrzydła motyla', a wczoraj ewidentnie czułam jak się maluchy przewalają po brzuchu 😁 takie przeciąganie, lekkie pukanie. I szczerze, ruchy 1 dziecka, a ruchy 2 dzieci - kosmos!!! Mega ciekawe i dziwne uczucie :)

Ale nikomu nie życzę ciąży bliźniaczej, to jest hardcore 😵

Babulka, Bakalia lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Dziewczyny jak to jest z odstawieniem luteiny dopochwowej? Odstawiam z dnia na dzień?

Jeden lekarz kazał brać do końca tego tygodnia, drugi odstawić. Zostały mi jeszcze 4 tabletki, więc na 2 dni, a ja nie dopytałam czy mam stopniowo schodzić z dawki czy na raz odstawić :/ help!
    Ja odstawiłam z dnia na dzień i właśnie dobrałam do końca opakowanie mimo, że kilka dni wcześniej już kazali odstawić.
    Ale brałam "na wszelki wypadek" a nie z konkretnych powodów

cslza lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym brała bliźniaczą, trojaczą, wszystko jedno byle by była i była zdrowa, na razie mam coraz większe poczucie porażki. Prócz mega zgagi nic nie czuje, zrobię test w weekend bo mi się suple kończą i jak coś muszę zamówić, ale nie liczę na wiele

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koleżankę, która nie miała brzucha do 28tc 🥺 a ja tu 24 i ledwo się toczę :/

No ta ciąża to będzie dla Ciebie mega obciążenie, ale mam nadzieję, że wyjdziesz z niej w jak najlepszej formie 🙂 Tylko oszczędzaj szyjkę, bo wszystkie bliźniacze jakie znam potem musiały polegiwac a z tym to im później tym lepiej. Bo szału można dostać 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja bym brała bliźniaczą, trojaczą, wszystko jedno byle by była i była zdrowa, na razie mam coraz większe poczucie porażki. Prócz mega zgagi nic nie czuje, zrobię test w weekend bo mi się suple kończą i jak coś muszę zamówić, ale nie liczę na wiele
    Trzymam kciuki 💪

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 ja wierzę, że przyjdzie Twoja pora :) ale serio, po naszych doświadczeniach ciąża bliźniacza to duży stres. Pomijam fakt jaka się czuję non stop przeorana fizycznie, ale to duże obciążenie psychiczne...

Zaczynam mieć lepsze dni (bez drzemki i wymiotów), także może do 25tc dam radę wrócić do dawnej siebie.

Babulka lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ