Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku jakie piękne zgrabne brzuszki. Ja wieczorami mam tez spory brzuch i nosze ciążowe legginsy, bo nie lubię jak mi spodnie tak nisko uciskają ja mam za tydzień wizytę i już nie mogę się doczekać. Boje się trochę bo ta jelitówka mega mnie przeorała. Z ciążowych problemów mam teraz zatwardzenie. Macie może sposoby jak sobie z tym poradzić?
A ja już wg usg zaczynam 10tydzien 🥰🥰🥰🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 10:17
cslza, Wiewioora, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Jejku jakie piękne zgrabne brzuszki. Ja wieczorami mam tez spory brzuch i nosze ciążowe legginsy, bo nie lubię jak mi spodnie tak nisko uciskają ja mam za tydzień wizytę i już nie mogę się doczekać. Boje się trochę bo ta jelitówka mega mnie przeorała. Z ciążowych problemów mam teraz zatwardzenie. Macie może sposoby jak sobie z tym poradzić?
A ja już wg usg zaczynam 10tydzien 🥰🥰🥰🥰🥰
Najlepsza rzecz na zaparcia to sloiczek hipp jabłuszko z burakiem i otręby owsiane sante (2 łyżki do jogurtu - oczyszcza wszelkie zlogi jelitowe)
Ty też zaraz będziesz mieć piłeczkę, pod ręką na pewno już czućAni0nka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ani0nka wrote:Jejku jakie piękne zgrabne brzuszki. Ja wieczorami mam tez spory brzuch i nosze ciążowe legginsy, bo nie lubię jak mi spodnie tak nisko uciskają ja mam za tydzień wizytę i już nie mogę się doczekać. Boje się trochę bo ta jelitówka mega mnie przeorała. Z ciążowych problemów mam teraz zatwardzenie. Macie może sposoby jak sobie z tym poradzić?
A ja już wg usg zaczynam 10tydzien 🥰🥰🥰🥰🥰
Na zaparcia słyszałam o kiwi na czczo (zapewne nie mozesz przy cukrzycy), ciepła woda z cytryną rano, albo sliwki suszone na noc zalać wrzątkiem i rano wypić tą wodę.
No i oczywiście bez względu na stan jelit w ciąży min 2,5l wody dziennieAni0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jaki ładny brzuchol 😍 mi raczej rośnie brzuch tłuszczowy 😅 o ile w pierwszej ciąży mogłam żyć na mandarynkach to w tej ciągle mi chodzi tłuste po głowie - frytki, ziemniaki z mizeria i ta śmietana 😅 placki po węgiersku, sosy 😍
Swoją drogą tak dla przypomnienia na początku ciąży miałam dziwne przyrosty bety - raz ok 30% a drugi raz ok 70% (odstęp 48h)- odebrałam wyniki pappy (poprosiłam rejestratorkę żeby mi wyniki odczytała i wyjasniła), obie rzeczy w przeliczeniu są bardzo blisko 1 mom ryzyko trisomii z pappy znikome 😍 to chyba moment był w którym prawie ryczałam, bo wewnętrznie poczułam, że stres mnie opuszcza. Chyba to czas aby cieszyć się ciąża pełna parą i przestać myśleć o najgorszym.
Oczywiście od tygodnia jednak mam detektor tętna i super udaje się znaleźć tętno - jest całkiem niższe niż te które wykazuje USG u lekarza - ale co wieczór wiem, że bije to serce we mnie.Babulka, cslza, Ani0nka, Malinkaaa, Blondyna.B, Akataa lubią tę wiadomość
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia także czas ustawić suwaczek 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 15:59
cslza, Bakalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie bo jutro zamierzam pójść na pobieranie krwi, clexane przyjąć po pobraniu czy kłuć się przed pobieraniem krwi? Dupka i suple wezmę po pobraniu. A się zastanawiam jak z clexane
-
Cslza śliczny brzuszek. Nic dziwnego, że widać wcześniej, skoro teraz mieści 2 maleństwa. Te podwójne ruchy to musi być kosmos. 😄
Bakalia cieszę się, że odetchnęłaś, chyba dla większości z nas te 1 prenatalne były takim momentem. Teraz ciesz się tą ciążą, na ile objawy to umożliwiają.
Jednorożec ciągle trzymam kciuki. Jak nie ten cykl, to kolejny, nie poddawaj się tak prędko! 😘Bakalia lubi tę wiadomość
-
Mnie na razie rozłożyła infekcja. Idę odprowadzic młodego do przedszkola, potem do apteki po jakiś Gripex i do łóżka nie mam kompletnie siły na nic dobrze że mi zostały gołąbki od wczoraj i nic nie muszęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorozec kuruj się koniecznie. Tylko uważaj z gripexem jak zaraz testujesz
U nas w domu jedna wielka choroba od września 🤣 Niestety podejrzewam, że uaktywniła się młodej alergia i dlatego ciągle smarka i kaszle. 😥2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Mój poszedł do przedszkola. Miał nie łazić listopad ale i tak muszę płacić i tak, wiec zobaczymy ile tym razem pochodzi…
-
Ani0nka wrote:Mój poszedł do przedszkola. Miał nie łazić listopad ale i tak muszę płacić i tak, wiec zobaczymy ile tym razem pochodzi…
Mój dostal się do państwowego przedszkola, więc mam ten komfort ze jak go nie ma w przedszkolu to nic mnie to nie kosztuje.
Ja dzisiaj jestem 8 dpo na test zdecydowanie za wczesniej nawet jak się udalo to nic nie wyjdzie planuję w weeknd albo w poniedziałek bo by sobie humoru w niedzielę nie psućDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Cslza piękny brzuszek 😍
Anionka, jeśli chodzi o zaparcia czy zatwardzenie polecam ciepłą wodę, nie musi być z cytryną (jak nie wchodzi bez cytryny to nie zaszkodzi dodać). Też miałam problem z zaparciami i o dziwo przeszło, tak mi fizjoterapeutka uroginekologiczna poleciła (i oczywiście coś pod stopy, żeby kolana były wyżej niż biodra). Piję te wodę rano po obudzeniu i miałam siadać na kibelek tak na 3-4 minuty z czymś pod stopami. Jak się nie uda to tak codziennie próbować do skutku. Pomogło po pierwszym razie 😅 i od tamtej pory nie mam problemu 🤷🏼♀️
Jednorożec, trzymam kciuki za testowanie, mam nadzieję że zaraz dołączysz do grona ciężarnych 🙂Ani0nka lubi tę wiadomość
-
My też na szczęście do publicznego przedszkola, więc nie płacę za dni poza placówką jak odpowiednio wcześniej kliknę w apce nieobecność. Na szczęście młoda raczej chodzi, w październiku miała chyba 4 dni opuszczone albo 5.
Ale od lutego już jej nie puszczę i już się boję co to będzie 🥺RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Anionka ja też mam podwyższone i googlalam że tak moze być w ciąży ale jeszcze zaden lekarz tego nie widział. Dop we wtorek mam hematologa to się dowiem. Ogólnie w 1 ciąży zawsze miałam coś poprzekraczane albo za mało w morfologii i nigdy nie robili z tego tematu (oprócz hemoglobiny oczywiście).
Mam też wyrąbany w kosmos cały lipidogram i ddimery ale też czytałam, że w ciąży może to wszystko być podwyższone 🥴 🤷♀️ Też dowiem się dopiero za tydzień Bo na necie nie ma norm dla ciąży.Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Okej, ja też wizytę mam 8 listopada u gina, tez zobaczę co mi powie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 17:26
Babulka lubi tę wiadomość
-
Całą ciążę mam podwyższone, różne parametry są powyżej czy poniżej normy ale w większości ciążowe są inne. Ginekolog patrzy na całokształt i wie jakie są normy ☺️
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Powiem wam jaką miałam sytuację: wpadła do mnie bratową niby na kawkę, ale tak naprawdę przyjechała żeby zrobić mi wywód z pretensjami że z grobu MOICH rodziców wziąłam znicz który ona tam postawiła, a wzięłam go bo było za dużo wszystkiego chciałam go odnieść spowrotem później jak trochę posprzątam mnie zatkało nic się nie odezwałam bo po pierwsze taka jestem a po drugie nie chcę konfliktu z jednym bratem i w pierwszym odruchu po prostu zaniosłam ten znicz spowrotem, mąż mnie zastał płaczącą bo tak się to głupotą przejełam i uświadomił mnie że co ona ma do tego może sobie coś postawić, ale nie ma prawa się rządzić bo ona jest obca ja się tym grobem opiekuje i mam prawa robić co chcęDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Hmmmm trochę trudna sytuacja, tez byłoby mi przykro, gdyby ktoś mój znicz, który postawiłam komuś na grobie sobie sprzątnął, bo nie pasował do pozostałych. I tez rozumiem Ciebie, Że chcesz aby było najpiękniej i w ogóle. Trudne sprawy, bardzo delikatne. Mam nadzieje ze już ochłonęłaś i już jest wszystko wyjaśnione między Wami