Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj już mi się nie chcę iść, jutro sprawa się wyjaśni, jak coś ewentualnie wyjdzie to kupię inne testy dla porównania i włączam dupkaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Zrobiłam sobie jeszcze jeden ten test i wyszedł biały więc tamten był jakiś felerny, wiem że piłka w grze 9 dpo ale jutro nie będę się raczej katować testem poczekam do soboty i będzie co ma byćDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Zrobiłam sobie jeszcze jeden ten test i wyszedł biały więc tamten był jakiś felerny, wiem że piłka w grze 9 dpo ale jutro nie będę się raczej katować testem poczekam do soboty i będzie co ma być31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
BielDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
W listopadzie mija rok od pjp ale takich prawdziwych starań jest szósty cykl.
Powtórzę może w niedzielę ale mi się nie chceDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Nie skreślaj jeszcze wszystkiego masz jeszcze chwilę czasu. Ja mam rozkminę bo mam plamienia zamiast okresu wczoraj z godzinę krwawiłam i znow plamienia a test negatywny i nie wiem co teraz 🤔Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Ogólnie jestem wkurzona sama na siebie bo nie wiem co mnie wczoraj podkusiło z tym testem, przez to dziasiaj mam wredny dzień. Teraz poczekam do poniedziałku i kupię inny test oczywiście jak okres się nie pokaże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 14:34
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jednorożec, jednocze się z Tobą w tych frustrach, bólu itp. U mnie też mija rok od poronienia. Zachodzę w głowę o co tu biega, serio. Badania mam na świeżo zrobione kwi, moczu - tsh idealne, na usg super, ginekolog potwierdzil tydzień temu, że ładny pęcherzyk rośnie i trzeba podziałac w miniony weekend. No ok, to było podziałane. I powiem Wam, że ja aż czulam w czasie okoloowulacyjnym taki specyficzny ból w podbrzuszu, tego rosnącego pecherzyka - co faktycznie na tym usg było widac. I w sobotę czułam jak mnie prawy jajnik bolał i robię sobie teorie, że wtedy faktycznie mogła być owulacja. I wtedy też dwa razy w tym dniu się przytulalismy. No i co... No i czekam sobie z tydzień jeszcze pewnie żeby się okazało co z tego wyjdzie... I właśnie tak to już jest rok! Dla mnie to kosmos, że człowiek jest zdrowy, dochodzi do zblizenia w owulacje i jakim prawem nic z tego nie wychodzi...to nie wiem. No cóż, może to nie moja wina. Mam nie badanego męża. Jedyny jego track record to zapłodnienie mnie błyskawicznie bez staran ponad 5 lat temu. Hmm może teraz on i jego plemniki nie chcą się rozmnażać... Może to psychika jednak. Nie wiem. Trudne to wszystko.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ochnik a może warto zrobić ptzynajmniej podstawowe badanie nasienia? Wiem, że facetom to zwykle ciężko przychodzi, ale przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoicie. Pamięta, że akurat plemniczki można doładować dosyć łatwo suplami 😉
RudzielecMonia, Babulka lubią tę wiadomość
-
dafney wrote:Ochnik a może warto zrobić ptzynajmniej podstawowe badanie nasienia? Wiem, że facetom to zwykle ciężko przychodzi, ale przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoicie. Pamięta, że akurat plemniczki można doładować dosyć łatwo suplami 😉
Potwierdzam
My się katujemy tysiącem badań a chłop z tym jednym ma problem. Pod ścianę albo ci zależy albo nie. Jak Ci zależy idziesz i robisz bo robisz to dla siebie, dla nas i dla naszego wyczekanego dziecka. Takie moje zdanie. -
Jednorożec trzymam kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻❤️
Ja już po @ 8 dc.. Także stety niestety nic nie było 🙈
Czuję takie rozdarcie z jednej strony pragnę tego dziecka a z drugiej ta dieta to zadbanie o siebie jest teraz ważniejsze żeby organizm był gotowy na te ciąże 😅
Byliśmy wczoraj w poradni niepłodności, więc idziemy ku przodkowi ✊🏻
Staremu zrobili badania z krwi. (jakie.. Nie mam zielonego pojęcia, jakieś podstawowe i genetyczne tam też miały być)
Mnie nie zrobili bo oczywiscie nie ten dzień cyklu co trzeba, psejebane 😂
Muszę czekać do następnej @ i przyjechać do nich między 2-5dc na pobranie krwi.
Stary też w tym czasie ma mniej więcej ustawione badanie nasienia na 30 listopada, żebyśmy sobie mogli jechać razem na swoje badania o ile moje data @ się nie rozjedzie 🙈
Z badań które ja miałam to tylko fotel i usg oraz wymaz z szyjki ale zapomniałam na co... Pewnie o jakieś bakterie lub inne cuda chodziło 🙈 koniec końców czekam na wynik jeśli będzie pozytyw to dostanę antybiotyk razem z moim lubym. A jeśli negatyw to się będę umawiać na drożność jajowodu do szpitala niestety bo z powodu dwóch cięć ginekolog powiedziała że nie może tego zrobić w gabinecie..
Jeszcze jak jej zapytałam czy to będzie boleć to mi odpowiedziała że jej nie 🙄 ale później zeszła na ziemię z własnego żartu i zaczęła mi tłumaczyć że to wszystko zależy ode mnie..
Z plusów sytuacyjnych ważę 4kg mniej 😊 czyli dieta idzie w dobrym kierunku.Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Ja dostałam do domu do wypełnienie dokumenty więc mam pogląd jakie badania będę miała robione
I widzę że część z nich robiłam na własną rękę, chyba nie potrzebnie 🙈
Wiec powtórka z rozrywki.
Plus w 21-23dc mam zrobić progesteron I badanie moczu.
Plus jeszcze coś takiego mam. Takie same miał mój luby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 08:44
Babulka lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia super, że macie plan i ktoś Wami kieruje, oby z taką pomocą szybko udało się znaleźć i zlikwidować przyczynę niepowodzeń. A Wy wykorzystajcie ten czas na zadbanie o siebie i przygotowanie do ciąży. Gratuluję spadku wagi! Trzymam za Was kciuki! 🤞
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Ważne że nie stoimy w miejscu. Chociaż strach o to co wyjdzie jest.. 🥺
Generalnie lekarka wspomniała mi że jeśli waga moja nie będzie mi schodzić w miarę dobrze to może mi przepisać tabletki albo zastrzyki na odchudzanie. Szczerze mówiąc do takich pomysłów jestem bardzo sceptycznie nastawiona, bo to sama chemia. A o kosztach już nie wspomnę
Jeszcze mi się przypomniało jak żeśmy tam byli to w gabinecie u lekarki byliśmy osobno. I ja wchodzę po moim, ona tysiąc pytań do.. I w pewnym momencie o ciąże z obecnym partnerem ja jej mówię jak to wygląda a ona do mnie ze mój partner powiedział że on nigdy nie miał żadnych dzieci z żadną kobietą. Ja takie WTF..
I mówię lekarce że on to pewnie pytanie pani wziął pod względem urodzonych dzieci a nie ciąż. Mężczyźni rozumują inaczej. -
Babulka wrote:Rudzielec dlatego faceta samego puścić do lekarza to tak jakbym ja dziecko samo puściła 🙈
Tak to fakt 😂
Tymbardziej dziwi mnie fakt że lekarka przyjęła nas osobno i robiła osobno z nami wywiad. Jakby no jesteśmy para i razem staramy się o dziecko a nie każdy z osobna 😅
Po dłuższym zastanowieniu stwierdzam że moje dziecko więcej by lekarzowi prawdy sensownej powiedziało niż mój partner 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 21:03
Babulka lubi tę wiadomość
-
Jak ja mialam teleporade z genetykiem, to też byliśmy we dwojke zapisani, bo tak nfz wymagal i najpierw babka zadzwoniła do niego i on mówi, że my jako para po poronieniach i żona też będzie za chwilę w tej samej sprawie. A babka do niego to niech pan od razu da żonę 🤣🤣🤣 I przekazał mi słuchawkę 🙈
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska