Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Okej to po jutrzejszej wizycie sporządzę wniosek i stawie się do dyrekcji dzięki Babulka 😊
Babulka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak brać olej z wiesiołka na poprawę śluzu płodnego? kupiłam Oeparol na opakowaniu jest napisane 1-2tabletek ale jak dobrze pamiętam bierze się go do owulacji i później dopiero od miesiączki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 18:17
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny jak brać olej z wiesiołka na poprawę śluzu płodnego? kupiłam Oeparol
Z tego co wiem to codziennie do owulacji. Ilość na pewno jest podana na opakowaniu, ale z tego co kojarzę to tego w kapsułach bierze się sporo 3x2 ? Dobrze pamiętam ?
Cześć dziewczyny u nas ten cykl idzie na straty, najpierw mnie i córkę rozłożyło na tydzień, mała miała gorączkę 6 dni i niczym nie mogłam jej zbić, a jak nas odpuściło tak mojego K zmiotło z planszy, leży i umiera dzisiaj jak to chłop 🙄 mi się akurat płodne zaczęły więc po frytkach ehh jak nie urok to sraczka serio 🤦🏻♀️
Za tydzień mamy wizytę u lekarza, aby uzyskać skierowanie do kliniki leczenia niepłodności także proszę trzymajcie kciuki żebyśmy dostali.
Jednorożec co do zęba to ciężko coś doradzić, nie miałam nigdy takich większych problemów z zębami, za test trzymam nadal kciuki oby to była to 🤞🏻 Ta zgaga musi coś znaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 17:59
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Ja już cykl spisałam na straty. Myślę że okres przyjdzie jak zawsze. Będzie co ma być, a co do zębów chyba zrobię implant, wywalę teraz dwa tysiace na leczenie które przyniesie skutek na rok czy dwa a potem i tak wyrwę ząb, implant załatwi sprawę raz na zawszeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja już cykl spisałam na straty. Myślę że okres przyjdzie jak zawsze. Będzie co ma być, a co do zębów chyba zrobię implant, wywalę teraz dwa tysiace na leczenie które przyniesie skutek na rok czy dwa a potem i tak wyrwę ząb, implant załatwi sprawę raz na zawsze
Nie poddawaj się! Mi pozytywny test wyszedł 2 dni po spodziewanej miesiączce 🙂.
Ja za to znów skierowanie szpital żeby podać sterydy na szybszy rozwój płuc... Myślałam dziewczyny, że jak już minie ten 1 trymestr to wszystko co złe zostawię za sobą, ale nic bardziej mylnego. Szyjka się skraca od 21 TC. Póki co od tygodnia leżę w łóżku z nadzieją, że coś to pomoże i mały zostanie w brzuszku jeszcze te kilka tygodni. Trzymajcie za nas kciuki forumowe ciocie!11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Justa trzymamy kciuki 🤞 Będzie dobrze, jeszcze trochę musi posiedzieć 😊
Dla mnie pierwszy trymestr był łatwiejszy do przejścia niż te późniejsze tygodnie. Jednak komplikacje na wczesnym etapie łatwiej mi było przejść niż te na późnym 😏 Bo o co innego trochę się walczy
Ja już jadę na heparynie 0,8 ale jak czytam forumowe historie z za niskimi dawkami to przyjmuję bez szemrania. Tylko nie wiem jak ja taką ilość płynu wbiję pod skórę 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 20:34
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
jo_ana wrote:Z tego co wiem to codziennie do owulacji. Ilość na pewno jest podana na opakowaniu, ale z tego co kojarzę to tego w kapsułach bierze się sporo 3x2 ? Dobrze pamiętam ?
Cześć dziewczyny u nas ten cykl idzie na straty, najpierw mnie i córkę rozłożyło na tydzień, mała miała gorączkę 6 dni i niczym nie mogłam jej zbić, a jak nas odpuściło tak mojego K zmiotło z planszy, leży i umiera dzisiaj jak to chłop 🙄 mi się akurat płodne zaczęły więc po frytkach ehh jak nie urok to sraczka serio 🤦🏻♀️
Za tydzień mamy wizytę u lekarza, aby uzyskać skierowanie do kliniki leczenia niepłodności także proszę trzymajcie kciuki żebyśmy dostali.
Jednorożec co do zęba to ciężko coś doradzić, nie miałam nigdy takich większych problemów z zębami, za test trzymam nadal kciuki oby to była to 🤞🏻 Ta zgaga musi coś znaczyć.
Do poradni leczenia niepłodności nie jest potrzebne skierowanie jeśli chodzi o to leczenie niepłodności na nfz co funduje unia.
Jestem w tym programie. Wystarczy się tam zgłosić z info że od roku nie możesz z partnerem zajść w ciążę zdrowa. -
Justa, trzymam kciuki! Na pocieszenie powiem Ci, że moja siostra miała skracająca się szyjkę, w 6mc miała akcje porodową, dostała sterydy i ... Urodziła po terminie 😁 także trzymam kciuki żeby do tego 38 tc dziecię posiedzialo w brzuchu 🍀🤞🏻
JustaSzcz lubi tę wiadomość
-
Monia ja nie mieszkam w PL i u nas potrzeba skierowanie od lekarza ogólnego na wszystko nawet na głupie badanie bety z krwi czy do ginekologa 🤷🏻♀️ Także próbujemy i mam nadzieję, że będzie widział powód by nas wysłać do specjalisty.
Justa mocne kciuki, niech maluszek jeszcze wytrzyma w brzuszku chociaż te 4 tygodnie. Będzie dobrze 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 06:57
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Justa trzymamy kciuki! Maleństwo bądź grzeczne i w brzuszku ładnie tam siedź 😚
Babulka a może rób 0,4 w lewa i 0,4ml w prawa stronę brzucha ? Można tak robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 08:52
-
Ani0nka wrote:Justa trzymamy kciuki! Maleństwo bądź grzeczne i w brzuszku ładnie tam siedź 😚
Babulka a może rób 0,4 w lewa i 0,4ml w prawa stronę brzucha ? Można tak robić?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
U nas wszystko idealnie! Maluszek rośnie jak na drożdżach, serce bije 170 uderzeń na minutę 3,29cm 🥰🥰🥰 10tydz 1 dzień 😊 za dwa tygodnie prenatalne
Akataa, Blondyna.B, cslza, Patisonek 25, jo_ana, RudzielecMonia, Babulka, Susanne, Susannah, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
U nas też ok, mieliśmy tylko szybki podgląd, za 2tyg USG. Dzieci rosną, kręcą się, a ja w końcu zaczynam mieć więcej energii
Blondyna.B, Patisonek 25, jo_ana, RudzielecMonia, Ani0nka, Babulka, Akataa, Susanne, Susannah, Malinkaaa lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja też byłam dzisiaj na wizycie 😁 synek rośnie i ma się dobrze, ale to łożysko dalej nisko. nie wiem czy coś się podnioslo, za dwa tygodnie mam prenatalne 3 trymestru, mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej, wolałabym żeby jednak to łożysko się podnioslo ...
Jednorożec, robiłaś test czy póki co się wstrzymujesz?Patisonek 25, jo_ana, Ani0nka, Babulka, Akataa, Susanne, Susannah, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
My dziś też po wizycie, Mała zaczyna schodzić w dół ale jeszcze nie jest w kanale a szyjka dalej nie gotowa do porodu więc jeszcze poczekamy ale tylko tydzień został do donoszonej to wtedy można rodzić ☺️
jo_ana, Ani0nka, Babulka, Akataa, Susanne, Susannah, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Monia ja nie mieszkam w PL i u nas potrzeba skierowanie od lekarza ogólnego na wszystko nawet na głupie badanie bety z krwi czy do ginekologa 🤷🏻♀️ Także próbujemy i mam nadzieję, że będzie widział powód by nas wysłać do specjalisty.
Justa mocne kciuki, niech maluszek jeszcze wytrzyma w brzuszku chociaż te 4 tygodnie. Będzie dobrze 💛
Rozumiem, pominęłam gdzieś ten fakt.
To trzymam kciuki ✊🏻✊🏻 -
U mnie niestety dziś jedna kreska 23dc. Średnio cykle 25-27 dni. A naprawdę miałam poważne nadzieje, że to może ten cykl będzie. Aż serio wydawało mi się, że czułam w brzuchu te owulacje. Może jednak nie synchronizujemy się na czas... Ech.
Trzymam jednak kciuki za Wasze rosnące maluchy!🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania...