Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Pik lh na pewno wychwycillłam w środę, owulacją pewnie była wczoraj dzisiaj test już blady
Ani0nka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
cslza wrote:Trzymam kciuki za sukces!! Test 10.01?
cslza, Ani0nka, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Kochane moje ponieważ żegnamy dzisiaj stary rok, życzę tym z brzuszkami szczęśliwego rozwiązania i pociechy z maluszków, tym co wciąż czekają żeby się doczekały 2023 musi być nasz ! Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyn 🎉💥🥂🍾
cslza, Patisonek 25, Ani0nka, RudzielecMonia, Anka94 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Szczęśliwego Nowego Roku niech wszystkie Wasze marzenia się spełnia i duzooo zdrówka 🥂🍾
Akataa, Jednorożec89, Ani0nka, RudzielecMonia, Anka94 lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Szczęśliwego Nowego Roku ❤️
Dołączam się do życzeń 😁Patisonek 25, Anka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, 5 ciąża - 3x poronienie ok. 7/8 tydzień, 1 biochemiczna i teraz znów niepowodzenie (wzrost bHCG na poziomie 20%) mimo obstawienia lekami (clexane, acard, luteina, encorton) do tego euthyrox i glucophage. Ponadto biorę ovarin, prenatal uno, folian 400 i wit. B12 metylowaną. Mam stwierdzoną IO, niedoczynność tarczycy (aktualnie TSH w normie), mutacje mthfr c677 homozygota, i poziom allo-MLR suboptymalny.
Czy któraś z Was była może w podobnej sytuacji? Może wiecie do kogo się udać na konsultacje żeby pomógł? Bo dotychczas lekarze u których byłam nie potrafią stwierdzić w czym nadal jest problem. -
Przede wszystkim czy mieliście badane kariotypy? Czy partner miał badanie nasienia z fragmentacją dna? Czy miałaś histeroskopie z biopsją?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
nick nieaktualnyBabulka wrote:Przede wszystkim czy mieliście badane kariotypy? Czy partner miał badanie nasienia z fragmentacją dna? Czy miałaś histeroskopie z biopsją?
Co do histeriskopii z biopsją to nie miałam bo żaden z lekarzy mi tego nie zlecił, szukałam najbardziej polecanych na różnych forach, teraz byłam telefonicznie konsultowana przez dwóch, a mimo to stało się jak się stało (nie wiem odstawiłam leki i nic, czekam..) ale nikt mi nie jest w stanie powiedzieć dlaczego tak się dzieje.. Jeśli chodzi o histeroskopie to usłyszałam, że jak nie ma problemu z zajściem (tu akurat się udało) to nie ma potrzeby wykonywać..
Dlatego nie wiem co mam robić, jestem już tym zmęczona, załamana... -
nick nieaktualnyJa się nie znam na tym, bo lekarzem nie jestem. Wierzyłam (wierzę) że skoro idę do specjalisty (ponad 300 km) to mi pomoże, a na chwilę obecną to nikt nie powie mi dlaczego znowu się nie udało (jest Pani obstawiona lekami, nic więcej się nie możemy zrobić..) a stało się jak się stalo..
Dodam, że mam prawie 34 lata i od 3 lat się staram z takim a nie innym skutkiem, byłam już u 4-5 lekarzy, którzy mieli pomóc.
Poszukuje, ciągle mam nadzieję, może Ty Babulka albo któraś z Was dziewczyn poleci mi jakiegoś lekarza? Kogoś do kogo bym mogła pójść, może ktoś inny rzuci nowe światło -
nick nieaktualnyOk, dziękuję.
A czy jesteś w stanie mi powiedzieć, bo dłużej jesteś tu na forum i na pewno nie jedna historię znasz. W czwartek miałam bHCG 310 i odstawiłam wszystkie leki, jednakże do dzisiaj nic się nie dzieje. Co robić? Myślałam jutro powtórzyć bete tylko nie wiem co dalej, w poprzednich razach nie miałam takiej sytuacji, bo albo zaczynało siw krwawienie albo byłam już przynajmniej po jednej wizycie lekarskiej. -
Kama bardzo mi przykro
Kama**** lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
nick nieaktualnyBabulka wrote:Może tak być ale sprawdziłabym jutro betę czy spada. Powinnaś zacząć krwawić niedługo, jak nie to konieczna wizyta u gina.
Beta z dzisiaj 340,60 czyli dalej coś rośnie mimo odstawienia leków. Chyba nie jest to normalne. Niby coś tam zaczyna się dziać, bo mam takie brązowe brudzenie i delikatnie odczuwam ból brzucha. Ale mimo to umówiłam się na wizytę, choć dostanie się do ginekologa w dniu dzisiejszym graniczy z cudem, nie wiem czy tylko tak na podkarpaciu jest czy to wszędzie, bo to dodatkowo człowieka dołuje jeszcze bardziej.. Ale cudem się udało, choć wizytę mam aż 80 km od miejsca zamieszkania.
Sorry dziewczyny ale przynajmniej tu mogę się wyżalić.. -
Kama a miałaś usg? Pęcherzyk był w macicy? Miałam takie dziwne przyrosty w ostatniej ciąży.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Byłam u nowego ginekologa. Z plusów - zrobiłam cytologię.
Teraz minusy.
Mój segregator z badaniami nie został dokładnie przejrzany, tylko końcówka z trombolifia. Po 2 minutach zostało orzeczone, że te mutacje które mam były przyczyną i teraz heparyna od 2 kresek.
Innych badan nie. Mówiłam o krzywej cukrowej, nie miałam nigdy robionej. O duphastonie - nie trzeba.
W sumie to nic nie trzeba robić przy moich 33 dniowych cyklach.
W czwartek idę do kolejnego nowego. Nie mam już na to siły, a to początek drogi.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Aaa i dawka heparyny to 40. Pytałam czy jakoś bada się jej poziom. To nie, bo jestem lekka, jak przekroczyłabym w ciąży 80 kg to wtedy większa... Babulka pamiętam, że mówiłaś o badaniu czegoś przy przyjmowaniu heparyny.Starania od kwietnia 2020
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵