Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kochane ♥️ dziś urodziłam Stasia, ZDROWEGO, dużego chłopca ♥️ śledzę wciąż losy każdej z Was i trzymam kciuki 🍀🍀 Wesołych Świat ♥️
jo_ana, Patisonek 25, Babulka, Akataa, Susannah, Jh, RudzielecMonia, Megi_85, Malinkaaa, dafney, Ochnik, Namisa, drSylwia, Pomarańcza, Anka94, Bakalia lubią tę wiadomość
-
Nati gratuluje 💛 nie rośnie zdrowo
Nati94 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Nati gratulacje zdrówka dla Ciebie i maluszka.
Wesołych świąt 🥰Nati94 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Dziewczyny życzę Wam zdrowych, spokojnych świąt! ❤️
Niech nadchodzący rok będzie szczęśliwy dla każdej z Nas 🎁 -
Nati ogromne gratulacje! Cieszcie się sobą i odpoczywajcie.
A pozostałym życzę wszystkiego dobrego w te święta, wytchnienia i może odrobiny zapomnienia od tych codziennych trosk. Szczególnie ciepłe myśli wysyłam do tych z Was, które wciąż czekają na swój mały cud, wierzę, że wkrótce Wasze marzenia się spełnią, a zanim to nastąpi chciałabym Wam życzyć cierpliwości, siły, niezłomnej wiary w to, że się uda i jak najmniej chwil zwątpienia i rozpaczy.
Nigdy nie zapomnę jak ciężkie były dla mnie zeszłoroczne święta, miesiąc po stracie... Myślałam, że z tej przepaści nigdy się nie wydostanę, a jednak pojawiła się nadzieja i teraz mam inne zmartwienia. 😅 Oby każda z Was tego doczekała, kibicuję Wam mocno!
Wesołych Świąt! 🎄jo_ana, Patisonek 25, Malinkaaa, Ochnik, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Dużo spokoju i zdrowia na te Święta Tęczowe Ciocie!
Akataa lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Nie czytałam co tam pisałyście, bo nie mam siły. Jestem chora, w sumie mamy mały szpital w domu...
Chciałam wam, życzyć spokoju i spełnienia marzeń oraz dużo zdrówka w ten świąteczny czas. ❤️❤️
Dbajcie o siebie 😊Akataa lubi tę wiadomość
-
U mniej święta minęły pod znakiem choroby, w wigilię nafaszerowałam się lekami żeby jakoś przetrwać kolację a potem łóżko fervex i herbatka z prądem dzisiaj pomału wracam do życia.
Mam do was pytanie: za raz po nowym roku umawiam moją gin, i nie chce iść z pustymi rękami. Chcę zrobić przynajmniej podstawowe jakieś badania morfologię z rozmazem, pakiet tarczycy, prolaktynę i co jeszcze?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorozec prolaktyne sie bada w okreslonych dniach cyklu. Morfologia po chorobie wyjdzie Ci zaburzona.
Ja bym odczekała do nowego cyklu i zrobiła wszystkie badania hormonalne.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka a myślisz, że jest sens robić hormony w 7 dc ?
Wiem, że robi się 2-5 dc ale jak zwykle nie wstrzeliłam się z @ i wyjazdem do PL i teraz się zastanawiam czy jest sens robić czy szkoda kasy ?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Wg mnie nie ma sensu, chyba, że jakiś lekarz podejmie się interpretacji tego poza normami podanymi w laboratorium. Hormony rosną już w 7dc przygotowując ciało do owulacji. A jaki powinien być ich poziom nie da się stwierdzić, bo to zależy kiedy wystąpi owulacja. Ja bym chyba nie robiła. Raczej się mówi o 2-3 dc nawet.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Tak też myślę, więc chyba sobie dam jednak spokój ehhTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Chyba macie rację poczekam z tym wszystkim jeszcze cykl, Babulka mogłabyś mi napisać co powinnam sobie ogarnąć?Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja bym zrobiła te wszystkie badania, które są na pierwszych stronach wątków miesięcznych. Czyli hormony plciowe, tarczyca, morfologia, crp, ferrytyna, wit d, krzywa glukozowa i insulinowa a u faceta badanie nasienia podstawowe. Ale też musi być zdrowy do tego badania.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Bardzo dziękuje. Czekam do następnego cyklu i lecę z koksem na razie ja o co do mojego P. Zobaczymy co mi wyjdzie no chyba że @ nie przyjdzie
Babulka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Wiem, ale może się od razu okazać że np mam wysoką prolaktynę, co mi się już kiedyś zdarzyło i co mnie nie zdziwi przy moich rozjechanych cyklach więc będziemy wtedy z tym walczyć, no chyba że moją głową od razu zaleci morfologię nasienia to go wyślę, przynajmniej wiem że w razie coś nie będzie stawiać oporu 😉Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Dzwonili do mojego że wyniki nasienia są okey, że morfologia mogłaby być lepsza ale nie będą się czepiać.. Także nie widziałam wyniku ale wierzę że jest dobrze.
Ja kolejny dzień umieram.. Jak się pochorowałam w piątek tak mnie trzyma do dziś. Pewnie grypa 😔
Oczywiscie przez chorobę cykl mi się rozjechał i czekam na @ bo miałam w sobotę dostać a nie dostałam do dziś, chociaż nie robi to na mnie wrażenia, miewam takie dłuższe cykle.Babulka lubi tę wiadomość
-
Spokojniej tu przez Święta... Może i dobrze Mój mąż umówił się już na badanie nasienia na połowę stycznia. Ja też w styczniu mam umówione badanie drożności jajowodów. Plus w międzyczasie ogarnę te hormonalne badania z krwi... Jakiś plan jest. Trzymajcie proszę kciuki za nas, staraczki. Dużo dobrego w Nowym Roku. I mnogich kresek i szczęśliwych rozwiązań
Babulka, RudzielecMonia, jo_ana, Patisonek 25, Nati94 lubią tę wiadomość
🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania...