Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja, beta i przyrost po 2 dniach da odpowiedź, ale możliwe, że jest w ciąży- mogła wystąpić jak najbardziej owulacja, mogło dojść do zapłodnienia i akurat 10 dpo mogą wyjść już ładne testy ciążowe.. trzymam za nią kciuki i jeśli będziecie chciały, to daj znać ,jak się potoczyła sytuacja bo teraz namiętnie czytam historie o szybkich ciążach po poronieniu🙂 dają nadzieję✊
Jeszcze podpowiem, że ja roniłam po tabletkach 3 tygodnie temu (ciąża zatrzymana 6/ 8 ), beta wynosiła wtedy 20000, przedwczoraj już 120 i lekarz przewiduje, że w ciągu 10 dni powinna się wyzerować. Więc po zabiegu tym bardziej powinna już być bliżej wartości dla kobiet niebędących w ciąży ✊
Joana jak się czujesz? Daj znać jak będziesz miała chwilkę.
Ja od rana się biję z myślami o tym moim nieszczęsnym skrzepie..ledwo plamię i to naprawdę tak, że wkładka jest lekko ubrudzona na brązowo, miesiączka będzie nie wiadomo kiedy, obawiam się, że i tak ostatecznie mogę mieć zabieg, co wydłuży okres oczekiwania jeszcze bardziej. Lekarz mówił, że powinno się oczyścić, czy któraś z Was może miała podobnie? Dziś już 3 tygodnie po poronieniu, zaczynam się martwić coraz bardziej.
Wiem, że nie jesteście wszystkie za ale dziś dzięki dyskusji tutaj zapisałam się na tę 3 dawkę i rano dostałam termin na popołudnie, jestem już po, nawet nie odczuwam tym razem bólu ramienia, mam nadzieję, że ochrona zaprocentuje w ewentualnej ciąży- a jak nawet nie w ciąży, to wkrótce może będę wracać do pracy, wtedy też mogę zajść w ciążę i mieć kontakt z chorymi w tym czasie.
Blondyna, zamówiłam b complex. Dorwać Toto na miejscu to się nie da 🤭 przez allegro poszło na szczęście, Grażyna zadowolona bo 10 zł zaoszczędziłam bo w Gemini dostawa za dychę 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 20:04
Nadzieja28, Ślimak, Puszkina lubią tę wiadomość
-
Czuje się w miarę ok, nie boli mnie nic i nie krwawię jakoś dużo, jedynie czuje lekkie osłabienie.
Jeszcze nic nie wiem, niedługo mam mieć pobrana krew jedli wynik będzie ok to będę mogła wyjść jeśli nie to dopiero jutro. Nie wiem dokładnie o jaki parametr krwi chodzi bo nie rozumiem wszystkiego, wiem tylko, że straciłam dużo krwi i poziom spadł poniżej normy, podejrzewam że może chodzić o poziom czerwonych krwinek ale nie jestem pewna. Wczoraj miałam tez badana krew i wynik był w porządku.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Nelcia wrote:Kiedy bedziesz podchodzila do kolejnego transferu? Macie zarodki zamrozone? My mamy ostatni. W jalim miescie macie klinike? My Gameta w Gdyni
Hej! Sory,że dopiero teraz, ale wczoraj już nie wchodziłam na forum i po pracy dopiero teraz sprawdziłam...
Mój streszczenie historii jest w stopce. Mamy jeszcze jeden zamrożony zarodek, blastocyste 6dniowa. Ten, z którym byłam w ciąży był 3 dniowy. Jestem w Invimedzie we Wrocku. A kiedy transfer to nie wiem, ja bym chciała szybko. Lekarz kazał przyjść na kontrolę po okresie i tak czekam jak na zbawienie. Minęły 4 tyg od zabiegu.
I odpowiadając też na Twoje wpisy to ja byłam w szpitalu sama w sali, tylko położne i pielegnierki przychodziły. Cały personel był naprawdę super. Wszystko delikatnie, z wyczuciem, wszystko wytłumaczyli itp. Czułam się zaopiekowana. I ja wolałam pójść do szpitala i "mieć to za soba", zresztą dostałam od lekarza skierowanie na oddział, bo bał się,że za długo chodzę z martwa ciąża. U mnie akurat dobrze, że tam byłam z przebojami omdlenia i wys temperatura i krwotok. Zresztą powiedzieli mi,że będzie tyle krwi,że aż się wystraszę... I żeby wołać...
Co do szczepie to ja długo odkładałam przez tonę lekow przy naszym leczeniu, potem byłam chora na cov, potem znowu leki, ivf, stymulacja, chwilą ciąży... teraz stwierdziłam,że wykorzystuje przerwę. 2 dawkę mam za tydzień.Ślimak lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Jak tylko coś będę wiedzieć dam koniecznie znać 🤗 i trzymam mocno kciuki za was✊🏼✊🏼✊🏼🍀🍀🍀
Nati94 lubi tę wiadomość
Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Nati ja tak miałam ale jak mówiłam ja dopiero po 🐵 miałam pierwszą kontrolę i wtedy jeszcze siedział ale mimo to sam się oczyścił.
Do 🐵 miałam takie brudzenia przy podcieraniu a jak skrzep leciał to chwilowe mocne krwawienie.
Przygotuj się że jak do 🐵 się nie oczyści to możesz mieć cały czas właśnie takie plamienia/brudzeniaNati94 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Nati ja tak miałam ale jak mówiłam ja dopiero po 🐵 miałam pierwszą kontrolę i wtedy jeszcze siedział ale mimo to sam się oczyścił.
Do 🐵 miałam takie brudzenia przy podcieraniu a jak skrzep leciał to chwilowe mocne krwawienie.
Przygotuj się że jak do 🐵 się nie oczyści to możesz mieć cały czas właśnie takie plamienia/brudzenia -
Kargo31 wrote:Hej! Sory,że dopiero teraz, ale wczoraj już nie wchodziłam na forum i po pracy dopiero teraz sprawdziłam...
Mój streszczenie historii jest w stopce. Mamy jeszcze jeden zamrożony zarodek, blastocyste 6dniowa. Ten, z którym byłam w ciąży był 3 dniowy. Jestem w Invimedzie we Wrocku. A kiedy transfer to nie wiem, ja bym chciała szybko. Lekarz kazał przyjść na kontrolę po okresie i tak czekam jak na zbawienie. Minęły 4 tyg od zabiegu.
I odpowiadając też na Twoje wpisy to ja byłam w szpitalu sama w sali, tylko położne i pielegnierki przychodziły. Cały personel był naprawdę super. Wszystko delikatnie, z wyczuciem, wszystko wytłumaczyli itp. Czułam się zaopiekowana. I ja wolałam pójść do szpitala i "mieć to za soba", zresztą dostałam od lekarza skierowanie na oddział, bo bał się,że za długo chodzę z martwa ciąża. U mnie akurat dobrze, że tam byłam z przebojami omdlenia i wys temperatura i krwotok. Zresztą powiedzieli mi,że będzie tyle krwi,że aż się wystraszę... I żeby wołać...
Co do szczepie to ja długo odkładałam przez tonę lekow przy naszym leczeniu, potem byłam chora na cov, potem znowu leki, ivf, stymulacja, chwilą ciąży... teraz stwierdziłam,że wykorzystuje przerwę. 2 dawkę mam za tydzień.
A jaka u was jest przyczyna , ze ivf? U nas slabe nasienie. 2 ivf udane na krotko i jeden zarodek czeka, mam nadzieje, ze jest silny.Jeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Dziewczyny mam takie pytanie, poniewaz stresuje sie juz tym krwawieniem i umowilam sie na jutro na usg, na podstawie usg lekarz mi powie czy sie sama oczyszcze i ile tego zostalo jeszcze tak? Czy zabieg potrzebny
TakNelcia lubi tę wiadomość
-
Nelcia wrote:A jaka u was jest przyczyna , ze ivf? U nas slabe nasienie. 2 ivf udane na krotko i jeden zarodek czeka, mam nadzieje, ze jest silny.
-
Blondyna.B wynik witaminy B6 104 (35-110)
Takze jeszcze czekam na zespół antyfosfolipidowy..
Czytalam rekomendacje na temat folianów. Moja siostrzenica ma wadę cewy nerwowej..Więc powinnam 0,8 brać. -
czarneniebo wrote:Blondyna.B wynik witaminy B6 104 (35-110)
Takze jeszcze czekam na zespół antyfosfolipidowy..
Czytalam rekomendacje na temat folianów. Moja siostrzenica ma wadę cewy nerwowej..Więc powinnam 0,8 brać.
Wynik bardzo ładny ale musisz uważać żeby nie przesadzić chociaż w zwykłych preparatach te dawki nie są wielkie i nie powinny zaszkodzić. Nadmiar B6 jest szkodliwy -
Kurcze... A ja zamowiłam ten B complex... Żebym teraz czasem naprawdę nie przesadziła.😟
Gin mi powiedział, że jak będę w ciąży to przepisze mi 5mg. -
A co myślicie o braniu tabletek z olejem z wiesiołka?
Któraś z Was brała do owulacji?
Zastanawiam się kiedy mogę zacząć to suplementowac.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Dziewczyny dziś dostałam wyniki mojego pakietu na trombofilie i celiakie .
Powiem wam, że bardzo się cieszę że zdecydowałam się je zrobić na własną rękę bo wyszło co wyszło a lekarz mowil że bez sensu to badać.
Wynik taki :
- MTHFR C677T układ heterozygotyczny NIEPRAWIDŁOWY
-MTHFR A1298C układ homozygotyczny NIEPRAWIDŁOWY
- PAI-1 układ homozygotyczny NIEPRAWIDŁOWY
-DQA1*05 - podjednostka alfa OBECNA
-DQA1*03- podjednostka alfa OBECNA
Obecnie biorę MamaDHA premium plus .
Z tego co wiem posiadają metylanowy kwas foliowy . Czy która z was brała te suplementy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 22:24
-
Jc94 wrote:A co myślicie o braniu tabletek z olejem z wiesiołka?
Któraś z Was brała do owulacji?
Zastanawiam się kiedy mogę zacząć to suplementowac.Jc94, Karciak lubią tę wiadomość
Jeszcze mam nadzieję -
Karciak wrote:Dziewczyny dziś dostałam wyniki mojego pakietu na trombofilie i celiakie .
Powiem wam, że bardzo się cieszę że zdecydowałam się je zrobić na własną rękę bo wyszło co wyszło a lekarz mowil że bez sensu to badać.
Wynik taki :
- MTHFR C677T układ heterozygotyczny NIEPRAWIDŁOWY
-MTHFR A1298C układ homozygotyczny NIEPRAWIDŁOWY
- PAI-1 układ homozygotyczny NIEPRAWIDŁOWY
-DQA1*05 - podjednostka alfa OBECNA
-DQA1*03- podjednostka alfa OBECNA
Obecnie biorę MamaDHA premium plus .
Z tego co wiem posiadają metylanowy kwas foliowy . Czy która z was brała te suplementy ?Jeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Tak ja bralam i bede brala znowu jak skoncze krwawic, mysle, ze one pomagaja na sluz.
Tez tak właśnie na forum wyczytałam. Tak samo zioła ojca sroki ale chyba bym nie dala rady ich pic.
A to podczas krwawienia lepiej nie brać?👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀