Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem że w Niemczech szwagierka miała covida na porodówce i dziecko dostała normalnie. Ale byli oboje odizolowani od innych.
Jak to w Polsce wygląda nawet z zwykłą infekcja to nie wiem. -
RudzielecMonia wrote:No a brałaś jakiś antybityk ostatnio po tym badaniu?
Może docent stwierdzil że jak brałaś antybityk to się zaleczyło. No bo w innym razie nie ogarniam jego reakcji.
Teraz po tym badaniu nie brałam nic, po poronieniu dostałam dopochwowe tabletki przeciwbakteryjne na 10 dni i później przeciwgrzybicze na 6 dni bo aż mnie szyjka piekła a po luteinie dostałam infekcji. Więc może uznał że to wystarczy jak wymaz z szyjki wyszedł ujemny.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Patisonek 25 wrote:Teraz po tym badaniu nie brałam nic, po poronieniu dostałam dopochwowe tabletki przeciwbakteryjne na 10 dni i później przeciwgrzybicze na 6 dni bo aż mnie szyjka piekła a po luteinie dostałam infekcji. Więc może uznał że to wystarczy jak wymaz z szyjki wyszedł ujemny.
Być może stwierdził że to nie jest na tyle głęboko żeby był potrzeby a też jak brałaś taki arsenał to powinno być dobrze. -
RudzielecMonia wrote:Być może stwierdził że to nie jest na tyle głęboko żeby był potrzeby a też jak brałaś taki arsenał to powinno być dobrze.
Bardzo możliwe. Na razie nic nie wiem na ten temat.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Bardzo możliwe. Na razie nic nie wiem na ten temat.
Dowiesz się jak się z nim zobaczysz.
Myślę że wie co robi...Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Dowiesz się jak się z nim zobaczysz.
Myślę że wie co robi...
Myślę że na pewno 😊Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że 12.02 o 2:45 przyszedł na świat mój tęczowy synek Teodor. 💙 Poród mieliśmy trochę stresujący (spadające tętno), początki niełatwe (niskie przyrosty wagi, odwodnienie żółtaczka wymagająca naświetlania), ale najważniejsze, że Teoś jest już po drugiej stronie brzucha. Mam nadzieję, że jutro wypiszą nas do domu, bo padam już ze zmęczenia.
Dziękuję Wam za Wasze nieocenione wsparcie w staraniach o ten cud po doświadczeniu poronienia. Nieustannie trzymam kciuki, abyście i Wy doczekały w końcu tego szczęścia. 😘jo_ana, Jednorożec89, Patisonek 25, RudzielecMonia, Blondyna.B, cslza, Megi_85, Malinkaaa, Bakalia, Nati94, Susanne, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Akataa gratuluje, ale ta Twoja ciąża zleciała 😱
Pamietam Twoje dwie kreski dopiero co 🥹
Niech Teoś rośnie silny i zdrowy, wszystkiego dobrego dla Waszej rodziny 💕RudzielecMonia, Akataa lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Akataa wrote:Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że 12.02 o 2:45 przyszedł na świat mój tęczowy synek Teodor. 💙 Poród mieliśmy trochę stresujący (spadające tętno), początki niełatwe (niskie przyrosty wagi, odwodnienie żółtaczka wymagająca naświetlania), ale najważniejsze, że Teoś jest już po drugiej stronie brzucha. Mam nadzieję, że jutro wypiszą nas do domu, bo padam już ze zmęczenia.
Dziękuję Wam za Wasze nieocenione wsparcie w staraniach o ten cud po doświadczeniu poronienia. Nieustannie trzymam kciuki, abyście i Wy doczekały w końcu tego szczęścia. 😘
Gratulacjeee ❤️ kawał dobrej roboty, zdrówka dla Was 🥰Akataa lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Akataa wrote:Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że 12.02 o 2:45 przyszedł na świat mój tęczowy synek Teodor. 💙 Poród mieliśmy trochę stresujący (spadające tętno), początki niełatwe (niskie przyrosty wagi, odwodnienie żółtaczka wymagająca naświetlania), ale najważniejsze, że Teoś jest już po drugiej stronie brzucha. Mam nadzieję, że jutro wypiszą nas do domu, bo padam już ze zmęczenia.
Dziękuję Wam za Wasze nieocenione wsparcie w staraniach o ten cud po doświadczeniu poronienia. Nieustannie trzymam kciuki, abyście i Wy doczekały w końcu tego szczęścia. 😘
Gratulacje 😍😍 👏🏻👏🏻💪🏻💪🏻
Teraz się tulcie i odpoczywajcie ❤️
Akataa lubi tę wiadomość
-
Pamiętaj jak karmisz KP to przystawiaj i wybudzaj ile się da przy żółtaczce żeby laktacja miała jak się rozkręcić. A jak MM to podobno szybciutko mija ☺️Akataa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Akataa ogromne gratulacje! Witamy Teosia 😊
Nie często tu zaglądam i nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów, ale nadal trzymam kciuki za każdą staraczkę i kolejne dwie kreseczki na testach! Widzę, że ostro działacie dziewczyny z diagnostyką. Mnie to dawało powera i pomagało skupić się na tym co przede mną zamiast rozpamiętywać porażki. Taki rodzaj terapii 😉
Babulka podczytuję czasem lutówki i współczuję kolejnych chorób. Jakoś się na Was uwzięły td wirusy...Jednocześnie łączę się w bólu, bo od 3 tygodni walczę z kaszlem po grypie i modlę się, żeby nie zacząć teraz rodzić, bo boję się, że będą musieli podać mi znieczulenie ogólne przy cc. Nie mówiąc już o szarpiącym kaszlu w kontekście rany na brzuchu brrrr!!!Babulka lubi tę wiadomość
-
dafney wrote:Akataa ogromne gratulacje! Witamy Teosia 😊
Nie często tu zaglądam i nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów, ale nadal trzymam kciuki za każdą staraczkę i kolejne dwie kreseczki na testach! Widzę, że ostro działacie dziewczyny z diagnostyką. Mnie to dawało powera i pomagało skupić się na tym co przede mną zamiast rozpamiętywać porażki. Taki rodzaj terapii 😉
Babulka podczytuję czasem lutówki i współczuję kolejnych chorób. Jakoś się na Was uwzięły td wirusy...Jednocześnie łączę się w bólu, bo od 3 tygodni walczę z kaszlem po grypie i modlę się, żeby nie zacząć teraz rodzić, bo boję się, że będą musieli podać mi znieczulenie ogólne przy cc. Nie mówiąc już o szarpiącym kaszlu w kontekście rany na brzuchu brrrr!!!
Nie polecam kaszlu po cc.. 🥺 Bolało jak cholera. Bałam się odchrząknąć a co dopiero od kaszlec..
Wiec trzymaj się tam jeszcze trochę do porodu 😘
I zdrówka 😍😍 -
Dafney ja po grypie kaszlalam 3 tygodnie, jak skonczylam to dostalam zapalenia oskrzeli i tu juz powiedziałam ze maja mi dac leki a nie jakies gowniane syropy placebo. I dostalam antybiotyk i atrovent i pomoglo. Tylko teraz znowu zaczynam kaszlec... Mam takie same obawy jak Ty co do rany, zresztą nawet sn z kaszlem ciężko sobie wyobrazić 🥴
Ludzie latają w kosmos a głupiego kaszlu nie można wyleczyć 🤦RudzielecMonia, dafney lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa ❤️ cudownieStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Ja już Akataa nie piszę, bo po fioletowej stronie od jakiegoś czasu wiemy 😁 Ale i tak sama radość ☺️
Ciekawe co tam słychać u dziewczyn, które tu były ale ucichły 🤔Akataa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
U mnie anemia oraz złe samopoczucie... ciężko chodzić, bo od tego ucisku nogi mnie bolą od pachwin po kolana i aż czuję jak mi uda i pośladki drętwieją.
W zeszły czwartek zmarł mój dziadek, we wtorek był pogrzeb, nie dałam rady być nawet do końca mszy przez mój stan błogosławiony (mąż mnie odwiózł do domu i cały dzień leżałam). Na cmentarzu w ogóle nie bylam, nawet nie wiem gdzie dziadek leży... nawet u mojego taty na cmentarzu od listopada nie byłam, bo czuję się tak źle.
W środę miałam USG 3 trymestru i też źle, bo o ile dziewczynka waży ok 1500g to chłopiec 1000g. W ciągu miesiąca przytul tylko 300g... jutro mam USG w szpitalu, a w niedzielę mam darmowe USG w ośrodku szkoleniowym dla lekarzy od USG, także 3x USG 3 trymestru w tygodniu 😵💫 leżenie z tym wielkim brzuchem to ból i dyskomfort.
I pewnie widać po tym wpisie, że jestem tą ciążą mega zmęczona już ostatnie wydarzenia i strach o maluchy strasznue mi rozwalają psychikę.
Wstępnie termin CC na 14.04, o ile wiem wcześniej nic nie wydarzy.Ani0nka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka mam nadzieje ze nie jest Ci bardzo złe z ta decyzja, wiem ze trudniej jest dziecko zająć i w ogóle ale trzeba tez myśleć o sobie i o maleństwie w brzuchu. 💋ja tam się nawet cieszę jakby kamień z serca bez tych chorób. Chociaż tyle odchodzi.
Cslza kurczę na pewno jest Ci mega ciężko, trzymam kciuki aby braciszek zaczął lepiej przybierać na wadze. A masz już wybrane imiona:)?
Mi epizod z krwawieniem zrył banię i omijam męża szerokim łukiem… zaczęliśmy remont łazienki wiec wszędzie jest syf ale trudno. Już po południami muszę częściej leżeć bo mnie ciągnie brzuch jakby wiecie ścięgno w brzuchu po jednej albo drugiej strony. Więzadła czy coś. W każdym razie niestety jest to duży dyskomfort który nie daje mi za bardzo coś robić w domu ale do południa staram się jak najwiecej ogarnąć i z Alkiem chociaż wyjść na plac zabaw/sale zabaw i jakiś spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 06:25