Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Czarneniebo Tobie też gratulacje!!! ❤️ Jak się czujesz?
Aneta, co u Ciebie? ☺️
Kochana to co w stopce, walczymy...
Pod opieką klinki, więc mam nadzieję że w tym roku się uda 🥺Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dziewczyny dziękuje, ja się czuję już teraz ogólnie dobrze. Wiadomo czasem gorzej...i ostatnio coraz ciężej 🤰. Nie mogę się doczekać👶, a zarazem bardzo się boję..🙆♀️🤯 Biorę acard i zastrzyki..mam nadzieję, że to w zupełności wystarczy na zespół antyfosfolipidowy...Jak narazie wszystko jest w porządku i mam nadzieję, że nie będzie komplikacji z tymi przepływami, hipotrofia..bo przez to gów*o może tak być 😪. U kogoś ten czas szybko płynie..początek był dla mnie najgorszy. Ja też myślę o Anetce i o Tobie jo_ana, Patisonek, Megi. Czekam na Wasze kreski.
Babulka węzeł.....brzmi strasznie, ale teraz już najważniejsze, że z małą wszystko ok ❤️. Super imię 🥰.Babulka lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Anetko dobrze Ci widzieć, myśle o Tobie często, zniknęłaś z forum… ale rozumiem. Widzę, że w planie iui już niebawem, trzymam kciuki za sukces 💕 w końcu musi być Twój czas 😘
Czarneniebo Twój suwaczek pędzi jak szalony 🤩
Jak się czujesz? Jeszcze chwila i będziesz tulić swojego maluszka, czas tak szybko płynie 🥹
Kochana zniklam, ale podczytuje... Twoje losy również śledzę ♥️
jo_ana lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
czarneniebo wrote:Dziewczyny dziękuje, ja się czuję już teraz ogólnie dobrze. Wiadomo czasem gorzej...i ostatnio coraz ciężej 🤰. Nie mogę się doczekać👶, a zarazem bardzo się boję..🙆♀️🤯 Biorę acard i zastrzyki..mam nadzieję, że to w zupełności wystarczy na zespół antyfosfolipidowy...Jak narazie wszystko jest w porządku i mam nadzieję, że nie będzie komplikacji z tymi przepływami, hipotrofia..bo przez to gów*o może tak być 😪. U kogoś ten czas szybko płynie..początek był dla mnie najgorszy. Ja też myślę o Anetce i o Tobie jo_ana, Patisonek, Megi. Czekam na Wasze kreski.
Babulka węzeł.....brzmi strasznie, ale teraz już najważniejsze, że z małą wszystko ok ❤️. Super imię 🥰.
Hej hej ja trochę was gonię obecnie zaczęliśmy 7 tydzień i przed nami wizyta serduszkowa pozdrawiam i trzymam kciuki za Was:)Babulka, Bakalia, czarneniebo, cslza, Blondyna.B, Malinkaaa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Ooo Megi przepraszam i gratuluję!!! Niech kropek zdrowo rośnie 🤞❤️
Megi_85 lubi tę wiadomość
-
Megi_85 wrote:Śliczne imie:) tak się cieszę że Twoja historia zakończyła się happy endem bo bardzo trzymałam kciuki za Ciebie i Blondyne:) mam nadzieję że niedługo Was dogonie
Megi_85, Malinkaaa, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, podwozie jest książkowe nie ma do czego się przyczepić.
Mam zrobić wszystkie badania 3 DC, amh, glukozę i insulinę.
Dostałam do zażywania inofilic, castagnus, kwas omega mam to brać dwa miesiące, a potem wjeżdża coś mocniejszego o ile w hormonach coś nie wyjdzie
Testy owulacyjne to kosza bo szkoda kasy i nerwów ale mogę spróbować z wykresemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 17:31
Patisonek 25, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Jestem po wizycie, podwozie jest książkowe nie ma do czego się przyczepić.
Mam zrobić wszystkie badania 3 DC, amh, glukozę i insulinę.
Dostałam do zażywania inofilic, castagnus, kwas omega mam to brać dwa miesiące, a potem wjeżdża coś mocniejszego o ile w hormonach coś nie wyjdzie
Testy owulacyjne to kosza bo szkoda kasy i nerwów ale mogę spróbować z wykresem
Cieszę się że na tą chwilę wygląda że jest wszystko w porządku. Miejmy nadzieję że w wynikach nic nie wyjdzie i lekarz coś zaradzi u Ciebie.
Ja mam dobry tydzień. Wczoraj wyniki mammografii, Chwilę temu dostałam wyniki kariotypów. Są prawidłowe zarówno moje jak i męża, zostaję powtórzyć prolaktynę. Jutro zapisuję się na wizytę
i myślę że ruszymy już z staraniami.Jednorożec89, Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
U mnie dzisiaj wizyta to jedyne co mogła ocenić to USG a reszta dopóki nie zrobię krwi to gdybanie, dlatego jak tylko zrobię badania mam jej wysłać zdjęcia wyników i wtedy zdecyduję co robić dalej, ale od razu mi powiedziała że jak będzie duży problem hormonalny to ona się nie podejmuje da mi w Krakowie namiary na dobrego endo. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 22:55
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:U mnie dzisiaj wizyta to jedyne co mogła ocenić to USG a reszta dopóki nie zrobię krwi to gdybanie, dlatego jak tylko zrobię badania mam jej wysłać zdjęcia wyników i wtedy zdecyduję co robić dalej, ale od razu mi powiedziała że jak będzie duży problem hormonalny to ona się nie podejmuje da mi w Krakowie namiary na dobrego endo. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie
Bądź dobrej myśli, może nie będzie tak źle a jeśli coś wyjdzie nie tak to na pewno lekarka coś zaradzi 🙂Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Patisonek 25 wrote:Bądź dobrej myśli, może nie będzie tak źle a jeśli coś wyjdzie nie tak to na pewno lekarka coś zaradzi 🙂
Zobaczymy, przynajmniej USG jest ok a to już jest dużo. Na hormony są lekiPatisonek 25 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
najlepsze jest to że USG wygląda jak w pierwszej fazie cyklu prawy jajnik wygląda jakby miała być owulacją a macica też nie wygląda na drugą fazę cyklu. Jutro zmierzę temperaturę z ciekawościDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Ja wczoraj byłam w tej poradni niepłodności.
Pani doktor stwierdziła że wszystko jest w porządku.
Ona tu nie ma za bardzo nic do roboty.
Jakby no podziękowali nam za współpracę i wydali wyniki badań.
Ona je tam po omawiała tak szybko że skupić myśli nie szło przy czym w większość mówiła że dobrze wszystko.
Zatrzymała się tylko przy tym że oboje z mężem mamy brać metylowany kwas foliowy.
Że mój organizm nie lubi mięsa,
a mojego męża uwielbia 🙄
Jakby ja mam te wyniki badań i się kompletnie na tym nie znam, ale też na przykład wyniki nasienia jak twierdzili ze są super według mnie super nie są. Ale ja lekarzem przecież nie jestem 🫣
Podeślę wam screeny badań, może któraś z was to bardziej ogarnia... (w osobnym poście)
Wracając do poradni, pani doktor powiedziała że jakoś w marcu powinien ruszyć program nowy na inseminacje na nfz, więc żebym przedzwoniła i się umówiła na inseminacje co by nie czekać aż stanie się to droga naturalna.
Bo mówi że jedyną przeszkodą może być mój metabolizm a zanim zrzucę dużo kg to miną 2 lata żeby to był zdrowy ubytek wagi, a tu nie ma na co czekać.
Przepisała mi metformine 1500mg docelowo 2000mg.. I kazała brać zaax, a przy pozytywnym wyniku testu ciążowego przejść na acard. I to tylko ze względu na dodatkowe kg które posiadam. No i oczywiście nadal starać się kg zrzucać powoli i jeść zdrowo..
A no i dziś rano dostałam @ więc no 😔 -
-
Monia wyniki nasienia według mnie bardzo ładne.
Jeśli o badania chodzi Twoje to mthfr czyli problem z przyswajaniem kwasu foliowego i wit z grupy B, No wiec tutaj faktycznie warto zmienić na metyle, tym bardziej że homocysteina jest troszkę za wysoko, powinna być do starań na poziomie 6-8. Mutacja PAI czyli mogą być problemy z zagnieżdżeniem tutaj najwcześniej lekarze dają acard właśnie w trakcie starać. Nie wiem jaka wartość homcysteiny u faceta najlepsza, ale jeśli takie same to u męża tez trochę za wysoko. Poza tym ten toczeń trochę wysoko na granicy normy, chyba bym to jeszcze skonsultowała z kimś. Reszta wyglada ok, na kariotypach się nie znam.
Chociaż to białko C tez trochę wysoko, szkoda ze nie badalas tez białka wolnego S.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 09:02
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Monia wyniki nasienia według mnie bardzo ładne.
Jeśli o badania chodzi Twoje to mthfr czyli problem z przyswajaniem kwasu foliowego i wit z grupy B, No wiec tutaj faktycznie warto zmienić na metyle, tym bardziej że homocysteina jest troszkę za wysoko, powinna być do starań na poziomie 6-8. Mutacja PAI czyli mogą być problemy z zagnieżdżeniem tutaj najwcześniej lekarze dają acard właśnie w trakcie starać. Nie wiem jaka wartość homcysteiny u faceta najlepsza, ale jeśli takie same to u męża tez trochę za wysoko. Poza tym ten toczeń trochę wysoko na granicy normy, chyba bym to jeszcze skonsultowała z kimś. Reszta wyglada ok, na kariotypach się nie znam.
Chociaż to białko C tez trochę wysoko, szkoda ze nie badalas tez białka wolnego S.
Badałam, mam białko s tylko na innej kartce. Już wysyłam 😅
Właśnie ja w sumie cały czas brałam Kwas foliowy ten metylowany, mój nie brał wcale ale już mu kazałam brać 😅 -
RudzielecMonia wrote:
Aa widzisz, kurde jest za wysokie tylko nie wiem jak to działa w ta druga stronę z kolei, bo u mnie jest niedobór i na tej podstawie mam stwierdzona trombofilie. Ja bym chyba skonsultowała się z hematologiem na Twoim miejscu, bo jest trochę tych wyników na granicy lub lekko przekroczonych.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Rudzielec ale te wyniki są bardzo ładne! To, że morfologia ok 2% to przy takiej ilości nie ma to większego znaczenia a mało kto ma wyniki powyżej 4% jak to mówi norma.
Co do kwasu, to homocysteina trochę za wysoko - badanie kwasu foliowego i B12 robiłaś?
A takie podstawowe badania jak próby wątrobowe, trójglicerydy, cholesterol?
Jak takie podstawowe wyniki coś pokazują to waga pewnie ma na to wszystko wpływ (chociaż nie wiem ile ważysz 😅). Sama mam nadwagę i wszystkie badania od zawsze książkowe, lekarze moi tego w ogóle nie uznawali za przyczynę strat. Nie wiem czy się udało po prostu czy jednak wsparcie luteiną pomogło