Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Rudzielec ale te wyniki są bardzo ładne! To, że morfologia ok 2% to przy takiej ilości nie ma to większego znaczenia a mało kto ma wyniki powyżej 4% jak to mówi norma.
Co do kwasu, to homocysteina trochę za wysoko - badanie kwasu foliowego i B12 robiłaś?
A takie podstawowe badania jak próby wątrobowe, trójglicerydy, cholesterol?
Jak takie podstawowe wyniki coś pokazują to waga pewnie ma na to wszystko wpływ (chociaż nie wiem ile ważysz 😅). Sama mam nadwagę i wszystkie badania od zawsze książkowe, lekarze moi tego w ogóle nie uznawali za przyczynę strat. Nie wiem czy się udało po prostu czy jednak wsparcie luteiną pomogło
Te podstawowe badania wszystkie w normach właśnie książkowo nic po za granicami. Dlatego też ich tutaj nie wysyłałam bo nie ma się tam do czego doczepić 😅
A badań kwasu foliowego i B12 nie mieliśmy robionych.
To już ewentualnie prywatnie mogłabym sobie zrobić jedynie. Bo tamte badania to na nfz wszystkie były zlecane, i nie miałam wpływu na co zostaną zlecone taki był pakiet. -
jo_ana wrote:Aa widzisz, kurde jest za wysokie tylko nie wiem jak to działa w ta druga stronę z kolei, bo u mnie jest niedobór i na tej podstawie mam stwierdzona trombofilie. Ja bym chyba skonsultowała się z hematologiem na Twoim miejscu, bo jest trochę tych wyników na granicy lub lekko przekroczonych.
Właśnie w internecie też nic nie pisze co w sytuacji jak jest zwiększone. Więc jeśli konsultacje z lekarzami to i tak tylko prywatnie bo nie ma sensu czekać na wizyty nfz. Czegoś poszukam. -
RudzielecMonia wrote:Właśnie w internecie też nic nie pisze co w sytuacji jak jest zwiększone. Więc jeśli konsultacje z lekarzami to i tak tylko prywatnie bo nie ma sensu czekać na wizyty nfz. Czegoś poszukam.
A skąd jesteś ? Ja konsultowałam online z hematologiem z Wrocławia. Wiec i taka opcja jeśli.
Nie płaciłam dużo, już nie pamietam coś w granicy 100/200 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 10:03
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Wiem że jeden pomoar nie znaczy nic ale z ciekawości zmierzyłam rano temperaturę i jest niska jak w pierwszej fazie, chyba postaram się włączyć ten termometr na stałe będę mieć jakiś obraz bo owulaki już drugi cykl mnie oszukują więc nie wiem czy jest sens.
Mam lady comp i chyba go w końcu wykorzystamRudzielecMonia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Wiem że jeden pomoar nie znaczy nic ale z ciekawości zmierzyłam rano temperaturę i jest niska jak w pierwszej fazie, chyba postaram się włączyć ten termometr na stałe będę mieć jakiś obraz bo owulaki już drugi cykl mnie oszukują więc nie wiem czy jest sens.
Mam lady comp i chyba go w końcu wykorzystam
Kobieto jak bym miała Lady comp to już dawno bym na tym śmigała 🙈 nie wiem czemu nie używałaś, ale ja czytałam bardzo dobre opinie o tym urządzeniu.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Nie wiem czemu jakoś głupio nie byłam do niego przekonana na sto procent zwłaszcza że ma super opinia, moje jakies idiotyczne opory, ale teraz go wykorzystam na sto procent. Najfajniejsze chyba w nim jest pomiar w ustach nie na dole i jak zaśpisz to nic nie nie dzieje on ma przedział pomiaru sześć godzin przelicza sobie to sam później, głupia byłam że leżał w szufladzie nieużywanyDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
RudzielecMonia wrote:Te podstawowe badania wszystkie w normach właśnie książkowo nic po za granicami. Dlatego też ich tutaj nie wysyłałam bo nie ma się tam do czego doczepić 😅
A badań kwasu foliowego i B12 nie mieliśmy robionych.
To już ewentualnie prywatnie mogłabym sobie zrobić jedynie. Bo tamte badania to na nfz wszystkie były zlecane, i nie miałam wpływu na co zostaną zlecone taki był pakiet.
Sama nie robiłam badań mężowi oprócz badania nasienia więc nie wiem po co jemu też sprawdzać. Szczególnie że wyniki dobre jedynie by można było zrobić rozszerzone badania sprawdzić jakość nasienia dokładniej -
Jednorożec89 wrote:Wiem że jeden pomoar nie znaczy nic ale z ciekawości zmierzyłam rano temperaturę i jest niska jak w pierwszej fazie, chyba postaram się włączyć ten termometr na stałe będę mieć jakiś obraz bo owulaki już drugi cykl mnie oszukują więc nie wiem czy jest sens.
Mam lady comp i chyba go w końcu wykorzystamRudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Monia nie ma przecież pai 🤔 bialka c i s tez ok. Nasienie ok.
Ja mam lady compa do sprzedania tylko wymaga wgrania nowego softu u producenta. Jakby ktoras z Was chciala to moge to z nim zrobic bo i tak mam w planach wystawic na sprzedaz
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:A jakich używasz? Ja polecam aplikację premom do ich fotografowania i wyłapania pikuDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Babulka wrote:Monia nie ma przecież pai 🤔 bialka c i s tez ok. Nasienie ok.
Ja mam lady compa do sprzedania tylko wymaga wgrania nowego softu u producenta. Jakby ktoras z Was chciala to moge to z nim zrobic bo i tak mam w planach wystawic na sprzedaz
Nie ? A mi coś mignęło, że ma 🙈
Edit Faktycznie 5g/5g nie wpływa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 12:26
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Hejo,
Pisałam dwa tygodnie temu o nietypowym początku ciąży z krwawieniem, które wyglądało jak okres.
Ciąża jest o 6 dni młodsza niż z OM, jest nawet trochę młodsza niż wychodziłby pik z testów LH.
Serduszko bije, ale między 5 a 6 tygodniem pojawił mi się krwiak. Nie jest wielki, nie jest też najmniejszy.
Pani Ginekolog zwiększyła mi dawkę luteiny i czekamy
Dostałam też wyniki powtórne antykoagulantu i tym razem nie wyszedł w badaniu.
Wyszły natomiast antyciała w badaniu ANA1 i ANA2.
Czekam zatem na wizyty u hematologa i reumatologa. Nie byli do tej pory zgodni co do heparyny, więc zobaczymy co tam dalej.
A i w temacie mutacji - MTHFR i- czy kiedykolwiek wyszedł komuś nieobecny?
Ciekawi mnie to, bo ja sama mam pozytywny i kogokolwiek bym nie pytała, to ma ów gen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 13:01
-
Jednorożec89 wrote:Horienow i pre mom, według niej jestem 17dpo także tego
-
My dzisiaj wychodzimy do domu, niestety małej wyszły jakieś zmiany w główce do kontroli, także spokoju nie zaznam nigdy, chyba nawet po własnej śmierci. Po prostu nie jest mi to dane.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:My dzisiaj wychodzimy do domu, niestety małej wyszły jakieś zmiany w główce do kontroli, także spokoju nie zaznam nigdy, chyba nawet po własnej śmierci. Po prostu nie jest mi to dane.
Ojej ale jakie zmiany coś więcej mówili? Coś się dzieje? U mnie też dzisiaj kiepski dzień zaczęłam dzień od wymiotów wraz z krwawieniem z nosa mam nadzieję że hematolog mi nie odłączy heparyny. Leżę w domu mam nadzieję że to jednorazowa akcja10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Babulka wrote:My dzisiaj wychodzimy do domu, niestety małej wyszły jakieś zmiany w główce do kontroli, także spokoju nie zaznam nigdy, chyba nawet po własnej śmierci. Po prostu nie jest mi to dane.
Jakie to zmiany?
Mój Franek miał torbiele, ponoć większość dzieci je ma tylko że większość mam nie wie o tym bo USG przezciemiążkowe nie jest standardowym badaniem, te torbiele same wchłaniają się do rokuDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Już dawno wyszłam z obiegu ale czy te niebieskie horieny to jeszcze są? Bo za moich czasów to zmieniły się na różowe a te z niebieskim miały krótką datę.
Pytam bo jakieś jasne te kreski a w horienach zawsze pik był dopiero jak była wyraźnie ciemniejsza kreska a nie takie same - niestety nie mam swoich zdjęć z tamtego czasu 😔 -
Niestety nie torbiele tylko jakies halo okolokomorowe, pediatra mi tak to przekazala ze malo nie spadlam z lozka na podloge. Konsultowałam sie z neonatologiem w szpitalu to mnie uspokajali ze w większości przypadkow to jest "nic" i sie samo cofa. Ale musimy skontrolowac za 4 tygodnie, jutro mamy wizyte w poradni przyszpitalnej.
W temacie testow owu czy ktoras z Was chce moje pozostałości? Mam jakies no name i sa przeterminowane ale u mnie dzialaly jak zloto. A mi się już na bank nie przydadzą.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Megi_85 wrote:Ojej ale jakie zmiany coś więcej mówili? Coś się dzieje? U mnie też dzisiaj kiepski dzień zaczęłam dzień od wymiotów wraz z krwawieniem z nosa mam nadzieję że hematolog mi nie odłączy heparyny. Leżę w domu mam nadzieję że to jednorazowa akcja2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska