Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nadal jest ok wielkość odpowiednia, serduszko bije. Mieliśmy wizytę odnośnie badań prenatalnych. Kolejna za miesiąc
Elza1234, Babulka, Blondyna.B, Akataa, Iza1234, Susannah lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
U mnie dzisiaj zjazd temperatury więc okres będzie na dniach, ja w swoje inteligencji zrobiłam test. Brawo ja, tylko test się zmarnowałDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nie lubię takich wiadomości przykro mi bardzo i trzymam kciuki za kolejny cykl! Ktoś musi przejąć mój brzuszek 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 06:31
-
Ja dziewczyny zaczęłam nowy cykl także walczę z Wami dalej 😘 maj będzie nasz 🫠🍀🤞
Malinkaaa, Ochnik lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Ani0nka wrote:Nie lubię takich wiadomości przykro mi bardzo i trzymam kciuki za kolejny cykl! Ktoś musi przejąć mój brzuszek 🙃
No właśnie laski, proszę czytać co powyżej! Brzuch się zwalnia, proszę się nie opierdzielania tylko raz dwa zachodzić w ciążę!
Ja brzuch zwolniłam 25.02 i brzuch przejęła Malinka kto w kolejce do Ani0nki?Malinkaaa lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:No właśnie laski, proszę czytać co powyżej! Brzuch się zwalnia, proszę się nie opierdzielania tylko raz dwa zachodzić w ciążę!
Ja brzuch zwolniłam 25.02 i brzuch przejęła Malinka kto w kolejce do Ani0nki?
I to od razu, szczęśliwy cykl zaczął się 22.02cslza lubi tę wiadomość
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Babulka a u Ciebie poród sam się zaczął czy mialas indukcję? Ty urodziłaś duża Malutką co ? Bo moja już ponad 3kg wazy a gdzie do końca ciąży 🫢
-
Ani0nka wrote:Babulka a u Ciebie poród sam się zaczął czy mialas indukcję? Ty urodziłaś duża Malutką co ? Bo moja już ponad 3kg wazy a gdzie do końca ciąży 🫢2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Okej:) ja tez cukrzycy nie mam wiec nie ma wskazań do wywołania. I u mnie tez jest mała 2tyg do przodu. Mała teraz już 3kg ma, oby zwolniła 🙃🙃 9 maja mam wizytę i lekarz powie czy indukujemy wcześniej ze względu na wagę .w ciąży z synem sporo szkód miałam, szyjka pękła, straciłam sporo krwi- bo 4kg się urodził a ja nie jestem jakaś gigantyczna 😅 a w którym dokładnie tygodniu i dniu urodziłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 22:13
-
39+5 chyba, nie pamiętam 😁 u mnie przy 1 też nacięcie i strzeliła szyjka a teraz tylko pęknięcie 1 stopnia a żadnych masaży nie robiłam. Douczyłam się tylko o drugiej fazie porodu i dałam ciału czas na tych skurczach, chociaż chcieli mi dawać oksy na początku partych. Wtedy to na pewno by mi wszystko znowu porozrywało.
Mówią, że drugi poród jest łatwiejszy i tego się trzymaj. U mnie tak było, chociaż ból był taki sam, to sama akcja szybsza i jakoś tak mniej się umordowałam. I przede wszystkim pojechałam do szpitala z pełnym rozwarciem, więc ominęły mnie wszystkie szpitalne "przyjemności".Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka a co czytałaś/ogladalas o tej 2 fazie porodu? Polecasz cos ? Ja właśnie mam zamiar od 1 maja zacząć się przygotowywać fizycznie i psychicznie do porodu 😄
-
Ksiazke porod naturalny od natuli i błękitny porod. Ogólnie do jednego i drugiego porodu przygotowywalam sie czytajac o hipnoporodach i gdyby nie to to nie wiem jak bym to przeszła. Teraz też nie pozwolilam sie polozyc na plecach do rodzenia ani nawet do ktg, robili mi zapis na stojąco. Ogólnie nie polecam jechania do szpitala z pelnym rozwarciem, u mnie to bylo niezamierzone, myslalam ze jeszcze nie rodze bo skurcze byly bardzo nieregularne. Ale nie jest to specjalnie bezpieczne. No ale fakt na izbie przyjec spedzilam pare minut tylko i lecieli ze mna na wozku na porodowke. Papierow nie musialam wypelniac tylko dyktowalam miedzy skurczami najważniejsze dane 🤣 No i ja nie wiedzialam ze dziecko bedzie takie duze ani ze ma wezel na pepowinie wiec nie mialam aż takiego stresu. Zestresowalam się dopiero przed partymi bo wiedzialam co sie bedzie zaraz dzialo.
Zobacz sobie tez izabele dębinską na ig czy fb. No i wiadomo, techniki oddechowe itd.Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziękuję!!! Zamówiłam przed chwilka ta natule, będę wiedziała by się nie położyć bo z Alkiem mnie tak położyli. Wiadomość zescreenowana 💋
Babulka lubi tę wiadomość
-
Czasem muszą położyć ale jak coś złego się dzieje. Normalnie możesz wybrać pozycję. Chyba na leżąco jest największy ból i najgorzej idzie. Tylko lekarzowi i położnej jest wygodnie 😅
Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Też sobie zescreenowalam na kiedyś
Babulka lubi tę wiadomość
😢2021 rok 6 tydzień
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
-
Dziewczyny, jak sobie radzicie (te starające się nadal) z wiadomościami od znajomych z bliskiego otoczenia, gdy okazuje się, że ktoś zaszedł w ciążę? Dla mnie jest to trudne... Mam wrażenie, że każdemu się po kolei udaje, tylko nie mi. W przeciągu ostatnich chyba 2 tygodni dowiedziałam się, że 2 dziewczyny (jedna z pracy, jedna bliska znajoma), które jakoś kilka miesięcy po mnie też straciły ciążę na podobnym co ja etapie, aktualnie są w ciąży. Czyli po jakimś czasie (niecały rok powtornych staran) im się po prostu udało. A ja 1,5 roku po poronieniu i nic. Na takie wiadomości nie mogę powstrzymać łez i ogromnego smutku i poczucia niesprawiedliwości... W takich chwilach nie mam już siły być dobrej myśli i być silna i optymistyczna...🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ochnik wrote:Dziewczyny, jak sobie radzicie (te starające się nadal) z wiadomościami od znajomych z bliskiego otoczenia, gdy okazuje się, że ktoś zaszedł w ciążę? Dla mnie jest to trudne... Mam wrażenie, że każdemu się po kolei udaje, tylko nie mi. W przeciągu ostatnich chyba 2 tygodni dowiedziałam się, że 2 dziewczyny (jedna z pracy, jedna bliska znajoma), które jakoś kilka miesięcy po mnie też straciły ciążę na podobnym co ja etapie, aktualnie są w ciąży. Czyli po jakimś czasie (niecały rok powtornych staran) im się po prostu udało. A ja 1,5 roku po poronieniu i nic. Na takie wiadomości nie mogę powstrzymać łez i ogromnego smutku i poczucia niesprawiedliwości... W takich chwilach nie mam już siły być dobrej myśli i być silna i optymistyczna...
Ja nie starająca się, ale odpowiem - nie radziłam sobie. Musiałam każdą ciążę wypłakać i odchorować. Plus odcinałam się od osób w ciąży. Im dłużej trwała walka tym gorzej to znosiłam.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dziękuję Susannah. Ja też właśnie wyplakuje i odchorowuje. Kto nie przeżył, ten nie wie. Mój mąż mnie wspiera na tyle, ile może, ale mowi mi otwarcie i szczerze, że on tego nie rozumie... Dobrze wiedzieć, że nie jestem osamotniona w tego typu reakcjach.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ochnik ja się też nie staram ale nie zapomniałam jak to było. O każdą ciążę starałam się bardzo krótko ale łączny czas od decyzji o drugim dziecku do ciąży udanej był dość długi i dwa poronienia w trakcie to też był cios. Jakoś dawałam radę, nie płakałam, gdy ktoś zachodził w ciążę ale bolało. Do tego stopnia że jak ktoś kogo obserwowałam na insta zachodził w ciążę, to musiałam odobserwowac, nawet mamę fizjoterapeutę wywaliłam, bo w ciążę zaszła. 🤦
Raz ryczałam na zajęciach muzycznych dla dzieci, bo ktoś przyszedł z niemowlakiem, który bawił się z moją córką... Nadal mając swoje córki na rękach myślę o swoich aniołkach.
Mój mąż już też o nich nie pamięta. Tylko ja.
Raz moja koleżanka w zaawansowanej ciąży wrzuciła na fb zdjęcie z brzuszkiem, które sama jej zrobiłam i podpisała pięknym wierszem o biciu dwóch serc, czekaniu... Wtedy wyłam, byłam w trakcie poronienia. Ona o tym oczywiście nie wiedziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2023, 22:04
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska