Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Ochnik Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem to wszystko. Dziękuję Babulka. Dziękuję, że napisałaś o tych przykładach. Mam nadzieję, że dolacze do Was dziewczyny, do tego stanu "nie starania się".

Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość

🧍‍♀️36l. 🧍‍♂️34l.

👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨‍👩‍👧

⏸️01.10 2021
    💔26.10.2021 poronienie w 8tc

od tego czasu ponowne starania...
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochnik ja też się odcinałam. Dochodziło do tego, że po prostu nie widywałam się z daną osobą przez całą ciążę. Jak dziecko już było na świecie było mi o dziwo lżej.

Teraz 2 moje bliskie osoby są we wczesnych ciążach. Jedna po stracie, druga po wielu miesiącach starań i wielu miesiącach bez możliwości starania z uwagi na zdrowie. Nigdy nie wiemy jaką ktoś ma za sobą drogę. Zawsze będzie tak, że niektórzy nie doceniają ciąży, zachodzą szybko i nie wiedzą przez co przychodzą inne kobiety.

Nie Ty jedyna cierpisz przez taką informację. To jest bardzo trudna sytuacja, bądź dla siebie wyrozumiała :* Nikt nie ma pewności czy informując rodzinę czy znajomych nie sprawia komuś bólu.

Ochnik lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niezmiennie zazdroszczę ciąży, ale nic na to nie poradzę no i teraz jestem na troszkę innym etapie, nie myślę tak obsesyjnie o staraniach oczywiście dalej próbujemy mam zamiar iść do gina może w czerwcu po jakieś leki, zapisałam się na lekcję jazdy konnej, jak będę w ciąży w super a jak nie to przynajmniej spelnie swoje marzenia i nauczę się jeździć

Ochnik, Babulka lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochnik ja też się odcięłam od wszystkich, każda ciąża mnie bolała... Nie mogłam patrzeć na brzuch przyjaciółki.
    Po 1 stracie rok nie chodziłam do biura, nie chciałam się z nikim widzieć, na samą propozycję męża o pójście do znajomych z dziećmi zaczynał się płacz.

Mimo, że szybko wróciłam psychicznie do siebie, bo miałam zadanie dla siebie żeby zajść w zdrową ciążę to jednak niektóre rzeczy bolały aż do momentu gdzie byłam sama w ciąży.
    Ale na takie reagowanie też dobrze sobie pozwolić żeby nie dusić tego w sobie.

Niezmiennie trzymam za wszystkie tutaj kciuki ❤️

Ochnik lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam, że odcinałam się od ciężarnych koleżanek a nawet odobserwowywałam osoby na insta, które były w ciąży. Niestety to jest tak bardzo trudne i bolesne, tylko staraczka po stracie zrozumie drugą staraczkę. Trzymaj się Ochnik!!!

Ochnik lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was dziewczyny inne pytanie. Straciłam ciążę na przełomie 2021/22. Bardzo Wam kibicowałam i cieszę się z Waszych sukcesów. Niedawno wróciłam do starań. Teraz jestem w 5 tyg. ciąży i średnio co dwa dni dostaję ataków paniki. Tak obawiam się powtórki. Jak radziłyście sobie z obawami? Może macie jakieś rady, jak nie sprawdzać co 5 minut objawów, które wcale jeszcze nie muszą wystąpić itp? Da się pokonać ten stan lękowy bez terapii?

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    A ja mam do Was dziewczyny inne pytanie. Straciłam ciążę na przełomie 2021/22. Bardzo Wam kibicowałam i cieszę się z Waszych sukcesów. Niedawno wróciłam do starań. Teraz jestem w 5 tyg. ciąży i średnio co dwa dni dostaję ataków paniki. Tak obawiam się powtórki. Jak radziłyście sobie z obawami? Może macie jakieś rady, jak nie sprawdzać co 5 minut objawów, które wcale jeszcze nie muszą wystąpić itp? Da się pokonać ten stan lękowy bez terapii?

Jeśli masz ataki paniki proponowałabym jednak udać się po pomoc. W trosce o Twoje zdrowie psychiczne.

W tej ciąży, która jest czwarta mam w sobie spokój, ale to nie znaczy, że nie sprawdzałam czy nie pojawiła się krew. Wiem, że nerwy mogą tylko zaszkodzić. Jeśli ciężko Ci w rej sytuacji nie bój się skorzystać z pomocy psychologa.

Rena87, Babulka lubią tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • Jakdalej Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tygodnie temu sytacilam Kubusia w 21 tc. Codziennie włączam jego zdjęcie kilkukrotnie bo to było już 26cm I poł kilograma mojego szczęścia. Przede mną wizyta ginekologiczna omówienie kolejnych statan. Czekam na wyniki histopatologiczne, mam dwurozna macice ktora w coazy podobno sie rozciagnela i wada nie byla widoczna, miałam krwiaka pozalozyskoweto 7x4 cm, przez co dostawalam duzo krwotokow, krawilam non stop, anemia niedokrwistość problemy z żelazem przez krwawienia. W piątek okazało się że sączą mi się wody mam skurcze, stan zapalny i skróciła się szyjka z 3 cm do 9mm. Wiec do szpitala. W poniedziałek szyjki już nie było do tego rozwarcie na 2 cm. Przeplywy byly złe maluszek bicie serduszka 171 i wody na granicznym poziomie
    Porod SN wiedzac ze Maluszek nie ma szans na przeżycie. Pochowaliśmy go.

Wiem ze minimalnie pomoże mi kolejna ciaza o której tak marzę bo nie mam dzieci a na karku już 32l. Nie znam przyczyny bo tak dużo rzeczy nałożyło sie ze pewnie i lekarze będą mieli problem z diagnoza przyczyny.
    Marzę ale strach chyba jest silniejszy ze aż odpycha odmyslenia o kolejnych staraniach.. jak ułożyć głowę? Czy jest tu kobieta która tak jak ja sytacila ciążę na późniejszym etapie ?

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej bardzo mi przykro 😪 bardzo. Wiem, że jest wątek na forum odnośnie tak późnych strat.

Jakdalej lubi tę wiadomość

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
  • molusia88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej wrote:
    Dwa tygodnie temu sytacilam Kubusia w 21 tc. Codziennie włączam jego zdjęcie kilkukrotnie bo to było już 26cm I poł kilograma mojego szczęścia. Przede mną wizyta ginekologiczna omówienie kolejnych statan. Czekam na wyniki histopatologiczne, mam dwurozna macice ktora w coazy podobno sie rozciagnela i wada nie byla widoczna, miałam krwiaka pozalozyskoweto 7x4 cm, przez co dostawalam duzo krwotokow, krawilam non stop, anemia niedokrwistość problemy z żelazem przez krwawienia. W piątek okazało się że sączą mi się wody mam skurcze, stan zapalny i skróciła się szyjka z 3 cm do 9mm. Wiec do szpitala. W poniedziałek szyjki już nie było do tego rozwarcie na 2 cm. Przeplywy byly złe maluszek bicie serduszka 171 i wody na granicznym poziomie

Wiem ze minimalnie pomoże mi kolejna ciaza o której tak marzę bo nie mam dzieci a na karku już 32l. Nie znam przyczyny bo tak dużo rzeczy nałożyło sie ze pewnie i lekarze będą mieli problem z diagnoza przyczyny.
    Marzę ale strach chyba jest silniejszy ze aż odpycha odmyslenia o kolejnych staraniach.. jak ułożyć głowę? Czy jest tu kobieta która tak jak ja sytacila ciążę na późniejszym etapie ?

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Też straciłam ciąże na późnym etapie. Zajrzyj na wątek 'poród martwego dziecka' jest tam nas wiele w podobnej sytuacji. Otrzymasz tam duzo wsparcia. Dużo sił dla Ciebie w tych ciężkich chwilach. Ból nigdy nie minie ale pomału człowiek uczy się żyć w tej nowej rzeczywistości.

"- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy?
    - Nic wielkiego. - zapewnił go Puchatek. - Posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika"

27.04.2021 Synek 😍
    21.03.2022 Córeczka 💔 🦋 (poród przedwczesny 26tc)

Od grudnia 2022 ➡ starania o 🌈 ➡ 21.03.2023 ❤️😍

29.10.2023 tęczowe bliźniaki synek W. i I. 🌈
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej wrote:

Z doświadczenia wiem, że kolejna ciąża pomoże... wiem też co to strach przed ciąża i w ciąży... Ciężko to ułożyć, zwłaszcza że to dopiero 2 tygodnie... moja córeczka umarła w 27tc, do dzisiaj nie wiem dlaczego I wiem, że to co piszesz jest normalne... Na razie musisz przede wszystkim dać sobie czas na przeżycie żałoby...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯

Wysłany: 4 maja 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Ja poszlam na terapię. W 3 ciazy mialam ataki paniki, trwala ona wprawdzie krotko ale powiedzialam sobie ze nie ma opcji zebym tak funkcjonowala majac jedno dziecko pod opieka a drugie w brzuchu.

Rena87 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej bardzo bardzo mi przykro ze cos tak okropnego Ciebie spotkało. Jest tutaj wątek o późnych stratach i martwych porodach, tam na pewno znajdziesz wsparcie od osób, które przeszły to samo. Pamiętaj, że twój wiek to nie jest jeszcze nóż na karku, to dopiero 32 lata a nie aż. Ja mam 36 obecnie i wg mojego lekarza jakbym chciala to spokojnie jeszcze o jedno mogę się starać (nie chcę).
    Przytulam 🥺💔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jakdalej Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest myśl ze maluszek był całkowicie zdrowy, książkowy, serduszko bilo 3h od urodzenia ale miał 1 pkt, nie oddychał, nie ratowali go bo to za wczesno, wzial dwa płytkie wdechy. Nie ruszal sie, tak jakby nie żył ale żył. Nie oddychał ale żył. To nie był poród martwego dziecka tylko wcześniactwo bez szans na przeżycie.

• Akataa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej bardzo współczuję straty maluszka. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musiałaś czuć wiedząc, że Twoje maleństwo nie ma szans na przeżycie. Ja wprawdzie nie mam doświadczenia z tak późną stratą, ale myślę, że rozmowa z psychologiem, może nawet terapia, jest bardzo pomocna w przepracowaniu takich spraw.

Rena87 ja na początku ciąży po stracie miałam co jakiś czas takie momenty zwątpienia... Gdy pojawiły się bóle miesiączkowe, byłam wręcz pewna, że i tę ciążę stracę. Do momentu 1. badań prenatalnych podchodziłam raczej na chłodno do tego okruszka, co sobie we mnie rósł. Nikomu z rodziny nawet nie powiedziałam, że jestem w ciąży. Czułam czasem jakbym miała rozdwojenie jaźni, bo jednego dnia cieszyłam się, że się udało, drugiego snułam czarne wizje tego, jak ronię kolejne dziecko. Trochę zelżało gdy przekroczyłam termin straty poprzedniej ciąży, a od 1. badań prenatalnych prawie zupełnie mi to minęło. Wiadomo, z tyłu głowy miałam myśli, że zdarzają się późne straty, ale starałam się je odganiać. Trochę żałuję, że nie skorzystałam z pomocy psychologa, tak jak bezpośrednio po stracie, bo może zaoszczędziłabym sobie trochę łez i nerwów. Także jeśli czujesz, że sobie nie radzisz, to się nie zastanawiaj tylko udaj się po pomoc do psychologa. Stres w ciąży nikomu nie służy, a przynajmniej w tym wypadku można go trochę ograniczyć. Trochę mi pomagało pisanie o tych obawach na forum, zaraz ktoś mnie naprostowywał. No i miałam duże wsparcie w mężu.
    Dbaj o siebie, korzystaj z ładnej wiosennej pogody, a gdy masz gorszy dzień, rób cokolwiek Ci sprawia przyjemność i pozwala nie myśleć o ciąży. Ja trzymam kciuki i życzę zdrowia Tobie i Twojej fasolce! 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 12:05

Rena87, Jakdalej lubią tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Akataa, że zechciałaś podzielić się swoimi doświadczeniem. 🥰 Ja też studzę głowę i emocje, ale nie zawsze z sukcesem. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Wasze historia dają ten optymizm. Dzięki

Akataa lubi tę wiadomość

• Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej, doczytałam na innym wątku Twoja historie... Nie wiem czemu tyle małych musi umrzeć, lub urodzić się bez szans ma przeżycie...
    Ja urodziłam mała jak miałam 35lat.. więc jeśli nie miałaś powyższych problemów z zajściem, to wiekiem się nie przejmuj..daj sobie czas, potrzebujesz go teraz bardzo... lekarze są w stanie znaleźć przyczynę?
    Z doświadczenia też polecam psychologa, może pomóc poukładać w głowie...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯

Wysłany: 4 maja 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej wrote:
    Najgorsza jest myśl ze maluszek był całkowicie zdrowy, książkowy, serduszko bilo 3h od urodzenia ale miał 1 pkt, nie oddychał, nie ratowali go bo to za wczesno, wzial dwa płytkie wdechy. Nie ruszal sie, tak jakby nie żył ale żył. Nie oddychał ale żył. To nie był poród martwego dziecka tylko wcześniactwo bez szans na przeżycie.
    Serce pęka od samego czytania kochana 😔 nawet nie znajduję słów pocieszenia, bo jakie słowa są adekwatne w takiej sytuacji... Żadne.
    Pewnie ktoś Ci już proponował Fundację Ernesta, oni udzielają podobno fantastycznego wsparcia.
    Masz rację, że chyba inaczej jak wiadomo, że dziecko było nieuleczalnie chore a co innego jak był zdrowy. Chociaż tego też do końca nie wiadomo, nie wszystkie choroby da się przebadać na takim etapie.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jakdalej Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dość późnym wieku życie postawiło mi na swojej ścieżce partnera z którym w ogóle chciałam założyć rodzine. Staraliśmy się przez pił roku totalnie nieoczekiwanie przyszedł on krakowiaczek który już 2 tygodnie nie mieszka w moim brzuszku. Nie wiem czy będą potrafili znaleźć przyczynę bo było tego duzo.... począwszy macicy dwuroznej przez krwiaka pozałozyskowego 7x4 cm który ciagle krwawił i krwotoki po anemie kłopoty z niedokrwistoscia i żelazem pozniej sączenie wód zgładzona czyjka i poród. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się tulić w ramionach maleństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 19:14

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej na pewno tak będzie. Jest mnóstwo historii szczęśliwych ciąż po ciężkich przeżyciach. Forum dało mi dużo nadziei. Trzymam mocno za Ciebie kciuki

😢2021 rok 6 tydzień
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    preg.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ