Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Nie udziam sie, nawet tu szczerze mówiąc nie zaglądała. Dziś w chwili wolnego czasu czytam i się troszkę zdołowałam szczerze mówiąc, strasznie współczuję tutaj dziewczyna które się wypowiedziały w sprawie tak późnych strat. Ja wiem po sobie jakim ciężkim przeżyciem była ciąża pozamaciczna i strata, i nieoceniona pomoc psychologa bo bez niego to bym nie dała rady. Jak sobie wyobrażam stratę tak późno to mój umysł dosłownie rozpada się na kawałeczki... 🥺
Odchodząc od dryzgocących tematów. U nas strania są na etapie jest seks to jest nie ma to nie ma, jakoś to leci. Wróciłam do ćwiczeń, przestałam się zastanawiać czy mogę coś ciężkiego dźwignąć czy nie.. Jakby dałam luz trochę swojej głowie. Przestałam też nagminnie monitorować cykl, jak się przypomni to wchodzę w apke i coś zapisze jak nie to nie. Nawet nie mam pewności który mam dziś DC. Wiem ino że w przyszłym tygodniu ma przyjść @. Testować nie mam zamiaru chyba że byłyby 2-3dniowe opóźnienia.
Dzwoniłam też do poradni nieodnosci zapytać o inseminacje ale program który miał ruszyć w marcu na nfz do dziś nie ruszył także natura nam została jak narazie. -
Nie pamiętam czy Wam pisałam czy nie ale jak byłam z małą na ostatnim ktg 39tc to połóżna nie mogła znaleźć tętna bardzo długo. Początkowo to normalne bo musi poszukać ale objechała mi cały brzuch 2x i nic. Nie wiem czy to ktg jej się zepsuło czy co ale po dłuższym czasie ja poczułam taką panikę, czarno przed oczami, ogólnie nie jestem nawet w stanie tego opisać, jakby cały świat się rozwalał... Pytałam tylko przerażona czy nie ma tętna a ona że spokojnie na pewno jest i w końcu znalazła. Nie wiem ile to trwało, kilka minut i ciągle o tym myślę. Tak samo jak o tym węźle na pępowinie. Patrze na maluchy i boję się o nie Zawsze jak czytam o późnych stratach to mi się to przypomina i nie mogę pojąć jak może dochodzić do czegoś takiego. Dlaczego 😔 Ciężko mi ten świat zrozumieć.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Nie pamiętam czy Wam pisałam czy nie ale jak byłam z małą na ostatnim ktg 39tc to połóżna nie mogła znaleźć tętna bardzo długo. Początkowo to normalne bo musi poszukać ale objechała mi cały brzuch 2x i nic. Nie wiem czy to ktg jej się zepsuło czy co ale po dłuższym czasie ja poczułam taką panikę, czarno przed oczami, ogólnie nie jestem nawet w stanie tego opisać, jakby cały świat się rozwalał... Pytałam tylko przerażona czy nie ma tętna a ona że spokojnie na pewno jest i w końcu znalazła. Nie wiem ile to trwało, kilka minut i ciągle o tym myślę. Tak samo jak o tym węźle na pępowinie. Patrze na maluchy i boję się o nie Zawsze jak czytam o późnych stratach to mi się to przypomina i nie mogę pojąć jak może dochodzić do czegoś takiego. Dlaczego 😔 Ciężko mi ten świat zrozumieć.
Domyślam się jaki to musiałby strach.
Ja do dziś nie potrafię zrozumieć gdy rodziłam i robili mi usg i ktg i później jak już miałam rodzić to wielkie pretensje lekarza że ja nie wiem jak dziecko jest ułożone. Jakbym ja usg miała w oczach. Oni byli od tego żeby określić ułożenie dziecka. Dlatego uważam że czasami robią zbyt mało...
Tak też jest jak mówisz że czasem sprzęt też zawodzi to jednak tylko rzecz i może się popsuć w każdej chwili... -
Moja koleżanka miałam umówione CC ( ułożenie pośladkowe) dwa dni przed terminem wody jej w nocy odeszły lekarz na IP ja zbadał i kazał podać oksytocyne ona w szoku a to mały się obrócił? A lekarz z tekstem nie zauważyłem , zrobił drugie usg i kazał do CC ja szykować bo dziecko nie obrócone jakby sie nie upominała to różnie mogło byćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja mialam dlugo ulozenie posladkowe mlodszej to mi powiedzieli w 3 szpitalach ze samo to nie jest obecnie wskazaniem do cc. Bylam juz gotowa na cesarke sie umawiac za kasę. Jeden z ttch szpitali to najlepiej oceniany na rych wszystkich rankingach bo taki naturalny. Naturalnie albo ja albo ona bysmy zyciem ryzykowaly.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jednorożec89 wrote:Moja koleżanka miałam umówione CC ( ułożenie pośladkowe) dwa dni przed terminem wody jej w nocy odeszły lekarz na IP ja zbadał i kazał podać oksytocyne ona w szoku a to mały się obrócił? A lekarz z tekstem nie zauważyłem , zrobił drugie usg i kazał do CC ja szykować bo dziecko nie obrócone jakby sie nie upominała to różnie mogło być
Mogę tylko powiedzieć: ja pierd*&>...Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
I weź tu człowieku ufaj lekarza. Skandal 🙄
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam 25dc. Od 2 dni przeczuwam nadejście okresu. Co mnie generalnie tradycyjnie doluje, choć staram się trzymac...no bo co miesiąc to samo. A w tym cyklu serio chyba niemal codziennie dzialalismy w tygodniu okoloowulacyjnym. Serio, ja już uważam, że nie potrzebuje nawet testów ciążowych, bo za każdym razem mam takie charakterystyczne pobolewania na okres. A czy któras myślała, że dostanie okresu, bo miała charakterystyczne zwiastuny... A jednak to była ciąża? Nie wiem po co pytam, żeby się karmić jakąś głupia nadzieja:) ale może chociaż forum odzyje w dodatku jestem na długo wyczekiwanych wakacjach z rodziną w ciepłym kraju, gdzie kompletnie mamy klapę pogodowa, więc no nie nastraja ten tydzien.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ochnik wrote:Dziewczyny, mam 25dc. Od 2 dni przeczuwam nadejście okresu. Co mnie generalnie tradycyjnie doluje, choć staram się trzymac...no bo co miesiąc to samo. A w tym cyklu serio chyba niemal codziennie dzialalismy w tygodniu okoloowulacyjnym. Serio, ja już uważam, że nie potrzebuje nawet testów ciążowych, bo za każdym razem mam takie charakterystyczne pobolewania na okres. A czy któras myślała, że dostanie okresu, bo miała charakterystyczne zwiastuny... A jednak to była ciąża? Nie wiem po co pytam, żeby się karmić jakąś głupia nadzieja:) ale może chociaż forum odzyje w dodatku jestem na długo wyczekiwanych wakacjach z rodziną w ciepłym kraju, gdzie kompletnie mamy klapę pogodowa, więc no nie nastraja ten tydzien.
Ogólnie jak już przyjdzie dzień, ze miesiączka się nie pojawi to zobaczysz, ze ciało wysyłało znaki już od kilku dni. Przynajmniej u mnie tak było wiec zakładam, ze u innych kobiet tez tak może być. Najpierw trochę nie wierzyłam, bo starałam się rok i każdego miesiąca to samo, a potem się okazało, ze jednak tym razem zaskoczyło tzn w tygodniu przed miesiączką u mnie był inny śluz (było go mniej i miał jaśniejszy kolor), piersi bolały ciagle tak samo (a normalnie bolą najbardziej tydzień przed, a im bliżej okresu ból ustępuje), do tego na 3 dni przed okresem mam migrenę (chyba, ze cykl bezowulacyjne). W dniu miesiączki od rana ból brzucha taki, ze byłam pewna, ze miesiączką pojawi się w ciągu 10 minut. Brzuch bolał kilka godzin, okres nie nadszedł, test pozytywny. Jak teraz o tym myślę to tych subtelnych znaków kilka dni przed nie da się pomylić z niczym innym. Życzę powodzenia!
-
Ochnik wrote:Dziewczyny, mam 25dc. Od 2 dni przeczuwam nadejście okresu. Co mnie generalnie tradycyjnie doluje, choć staram się trzymac...no bo co miesiąc to samo. A w tym cyklu serio chyba niemal codziennie dzialalismy w tygodniu okoloowulacyjnym. Serio, ja już uważam, że nie potrzebuje nawet testów ciążowych, bo za każdym razem mam takie charakterystyczne pobolewania na okres. A czy któras myślała, że dostanie okresu, bo miała charakterystyczne zwiastuny... A jednak to była ciąża? Nie wiem po co pytam, żeby się karmić jakąś głupia nadzieja:) ale może chociaż forum odzyje w dodatku jestem na długo wyczekiwanych wakacjach z rodziną w ciepłym kraju, gdzie kompletnie mamy klapę pogodowa, więc no nie nastraja ten tydzien.
Ogólnie jak już przyjdzie dzień, ze miesiączka się nie pojawi to zobaczysz, ze ciało wysyłało znaki już od kilku dni. Przynajmniej u mnie tak było wiec zakładam, ze u innych kobiet tez tak może być. Najpierw trochę nie wierzyłam, bo starałam się rok i każdego miesiąca to samo, a potem się okazało, ze jednak tym razem zaskoczyło tzn w tygodniu przed miesiączką u mnie był inny śluz (było go mniej i miał mniej intensywny kolor i zapach), piersi bolały ciagle tak samo (a normalnie bolą najbardziej tydzień przed, a im bliżej okresu ból ustępuje), do tego na 3 dni przed okresem mam migrenę (chyba, ze cykl bezowulacyjne). Ból piersi się zmniejsza, śluzu więcej i migrena bo spada poziom progesteronu. Ponieważ w tym właśnie 4 tygodniu się nie zadziało No to siła rzeczy objawy inne. W dniu miesiączki od rana ból brzucha taki, ze byłam pewna, ze miesiączką pojawi się w ciągu 10 minut. Brzuch bolał kilka godzin, okres nie nadszedł, test pozytywny. Jak teraz o tym myślę to tych subtelnych znaków kilka dni przed nie da się pomylić z niczym innym. Życzę powodzenia!
-
Ja jestem trochę skolowana, bo kilka la temu nie zwracałam uwagi w którym dniu cyklu jestem, więc i nie obserwowałam wnikliwie co mi ciało mówi. Ale też mam wrażenie, że z wiekiem moja objawy są wyrazniejsze... Jak np zaszłam w ciążę z córeczka 6 lat temu, to w ogóle ominęłam moment jak okres miał przyjść. Chyba robiłam test dobry tydzień albo dwa po dniu spodziewanej miesiączki. Zajęta byłam czymś innym i teraz twierdze, że nie miałam w ogóle objawów. Ale pewnie po prostu nie zwracapam na to uwagi.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
To prawda, ze trzeba obserwować swoje ciało. Mi się udało tego nauczyć, w końcu starałam się o ciążę kilkanaście miesięcy. Z owulacją podobnie, testów co prawda dla potwierdzenia tez używam. Zaszłam w ciążę raz, zobaczymy jak będzie przy kolejnych staraniach
-
Ja mam tak że wewnętrznie mam wielkie uczucie że jestem w ciąży. Jakby gdzieś wewnętrznie to czuję. I gdy tego nie ma to już wiem że będzie okres mimo wszystko łudze się że instynkt mnie zawodzi. Co do objawów ja mam identyczne objawy ciążowe jak przed okresem także tym sie nie sugeruje, zwłaszcza że przez lata zmienia się mój organizm. Na przykład kiedyś zgage miałam tylko przed i w ciąży a teraz mam prawie przed każdym okresem. Piersi mnie bolą nawet jak wystąpi okres a kiedy przestawały przed, także nie ma co się sugerować. Jak to mówią co ma być to będzie. Nie mamy na to większego wpływu.
-
Ja z 4 ciąż w 3 wiedziałam, że jestem w ciąży bez testu. Z tym, że w pierwszej nie wiedziałam, że to na ciążę uczucie, tylko właśnie na okres, takie ciągnięcie w podbrzuszu ale bardziej rozpychanie. Jakby balonik rósł. A na okres to jest bardziej skurczanie. Różnica kosmetyczna, więc jak z 1 nie pamiętasz to możesz nie rozpoznać. W tej ostatniej nie musiałam nawet testu już robić, wiedziałam, że to ciąża.
Malinka śliczny suwaczek ❤️Malinkaaa, Ochnik lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dzięki Babulka
Też w obecniej czułam, że zaskoczyło objawów nie było, oprócz senności- byłam wtedy przeziębiona, więc zrzuciłam to na gorączkę.Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
U mnie nic nowego 😅
Skończyła mi się chęć parcia na dziecko. Czuję chyba że minął mój czas. Mam też podejrzenie że znów mam torbiel na jajniku, a aktualnie jesteśmy w sytuacji że bieda z nędza więc do gin nie mam się jak wybrać. Ale jak tylko będę w stanie to sobie podjadę prywatnie to skonsultować. -
Ja idę do gina w połowie czerwca mam nadzieję że coś mi doradzi poza tym konie dają mi mega wewnętrznym spokój nie mam aż takiego parcia moje lekcje są super zaczynam jeździć sama bez lonży i jest super
Susannah, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas