Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam wyniki badań na trombofilie, wyszły dwie mutacje mthfr 667 hetero i PAI 1 homo. O ile na ta pierwszą byłam przygotowana, tak ta druga mnie zaskoczyła 😳 i to jeszcze w układzie homozygotycznym, więc już dzisiaj wiem, że moja córka też ma tą mutacje, bo dostała ten gen ode mnie 😞 trochę zmartwiła mnie ta informacja, bo mieszkam za granicą i tutaj jakiekolwiek leki dostać graniczy z cudem, więc prawdopodobnie będę musiała się leczyć również w Polsce, bo tutaj heparyny na pewno nie dostanę.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
jo_ana wrote:Dostałam wyniki badań na trombofilie, wyszły dwie mutacje mthfr 667 hetero i PAI 1 homo. O ile na ta pierwszą byłam przygotowana, tak ta druga mnie zaskoczyła 😳 i to jeszcze w układzie homozygotycznym, więc już dzisiaj wiem, że moja córka też ma tą mutacje, bo dostała ten gen ode mnie 😞 trochę zmartwiła mnie ta informacja, bo mieszkam za granicą i tutaj jakiekolwiek leki dostać graniczy z cudem, więc prawdopodobnie będę musiała się leczyć również w Polsce, bo tutaj heparyny na pewno nie dostanę.
Współczuję jednak jeżdżenia do Polski po leczeniejo_ana lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wybieram się w styczniu do Polski, mam umówioną już wizytę u ginekologa. Chce dodatkowo zrobić badania krwi, przygotowałam sobie listę;
P/c antykardiolipinowe IgG IgM
P/c przeciw beta2glikoproteinie IgG IgM
Antykoagulat tocznia
Homocysteina
Kwas foliowy
B12
Apcr
Antytrombina III
Czynnik VIII krzepnięcia
Fibrynogen
białko C
białko S
Ddimery
Koszt to +/- 1000 zł 🤦🏻♀️. Dziewczyny może się orientujecie, jeśli idę do lekarza prywatnie i ten przepisze mi jednak heparynę czy wtedy jest refundacja czy tylko lekarz na NFZ może przepisać heparynę z refundacją? Ktoś się orientuje ?
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Wybieram się w styczniu do Polski, mam umówioną już wizytę u ginekologa. Chce dodatkowo zrobić badania krwi, przygotowałam sobie listę;
Antykoagulat tocznia
Homocysteina
Kwas foliowy
B12
Apcr
Antytrombina III
Czynnik VIII krzepnięcia
Fibrynogen
białko C
białko S
Ddimery
Koszt to +/- 1000 zł 🤦🏻♀️. Dziewczyny może się orientujecie, jeśli idę do lekarza prywatnie i ten przepisze mi jednak heparynę czy wtedy jest refundacja czy tylko lekarz na NFZ może przepisać heparynę z refundacją? Ktoś się orientuje ?
jo_ana lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
jo_ana wrote:Wybieram się w styczniu do Polski, mam umówioną już wizytę u ginekologa. Chce dodatkowo zrobić badania krwi, przygotowałam sobie listę;
Antykoagulat tocznia
Homocysteina
Kwas foliowy
B12
Apcr
Antytrombina III
Czynnik VIII krzepnięcia
Fibrynogen
białko C
białko S
Ddimery
Nie pamiętam jak u Ciebie z tarczycą ale to też warto badać też cały panel. Poszukaj w laboratoriach często mają różne pakiety i jest taniej ☺️jo_ana lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Jo_ana ja na pai dostałam receptę od hematologa na 100% powiedzial że refundacja jak będę w ciąży
A wizyta była prywatnie ? Jak mam sprawdzić czy dany lekarz ma podpisaną umowę na refundację ? 😳 masakra z tym wszystkim nie dość, że płace co miesiac ubezpieczenie zdrowotne 140€, które jest tutaj u mnie obowiązkowe, to i tak zawsze jakiekolwiek badania robię prywatnie w Polsce, a teraz jeszcze jak by doszła ta heparyna 300 zł na miesiąc to już całkiem z torbami pójdę, tym bardziej, że nie pracuje obecnie 😞Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Chyba przy rejestracji najlepiej zapytać czy jest możliwość wypisywania recept z refundacja. Bo przy tym leku to faktycznie duza różnica jest.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jo_ana tak jak Babulka mówi zapytaj przy rejestracji czy lekarz przepisze Ci heparyne z refundacja ja byłam na wizycie prywatnej bo na nfz to wiadomo jak jest a poza tym u mnie bez ciąży nie ma wskazań do heparyny a receptę dostałam na zaś zeby w razie ⏸ od razu zacząć brać.
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Nati, Babulka, dziękuje Wam . Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiałyście... Ja Wam wszystkim też życzę zdrowych, bezproblemowych ciąż. Poronienie nie powinno spotkać nikogo, nieważne czy ma już dziecko czy nie... Mam nadzieję,że to co nas spotkało to było już to "ostatnie" i teraz będzie tylko lepiej.
Co do heparyny lekarz prywatnie może ja przepisać z refundacją, ale musi mieć umowę z nfz, że takie leki może wypisywać. I oczywiście też trzeba trafić na takiego lekarza, który przy mutacjach przepisze, bo część jest zdania, że pół społeczeństwa to ma i nie wypisuje.. z heparyną czasem to jest takie dmuchanie na zimne. nie zaszkodzi, a może bardzo pomóc. Ja przy ivf nie miałam refundowanej heparyny, dopiero potwierdzona ciąża do tego "uprawnia". W sumie to nie wykupiłam ani jednej z refundacją, bo miałam zapas w domu i recepty nawet nie brałam.
Jutro mam wizytę w klinice... dziś muszę przygotować dokumenty... nie wiem jak wyciągnę ta ciążową teczkę, do której wszystko wrzuciłam....*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo31 wrote:Jutro mam wizytę w klinice... dziś muszę przygotować dokumenty... nie wiem jak wyciągnę ta ciążową teczkę, do której wszystko wrzuciłam....
Ehh, ja też właśnie robię porządek w badaniach, zmieniłam endo i na nastepna wizytę prosiła mnie abym jej w segregatorze wszystko poukladala i przyniosła. No cieżko się wraca do tych ciazowych badań...
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta2506 wrote:Ehh, ja też właśnie robię porządek w badaniach, zmieniłam endo i na nastepna wizytę prosiła mnie abym jej w segregatorze wszystko poukladala i przyniosła. No cieżko się wraca do tych ciazowych badań...
Bardzo ciężko... Miałam to zrobić wcześniej, ale....
Ja całą prawie 5 letnia dokumentacje mam w segregatorze. Ale wszystkie badania z ciąży + usg + testy na pamiątkę i wypis ze szpitala po łyżeczkowaniu mam w osobnej ciążowej teczce... Ale muszę to przejrzeć - co na jutro jest mi potrzebne..*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
26dpt- ❤
6dpt- beta 0, prog 12,5
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo31 wrote:Nati, Babulka, dziękuje Wam . Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiałyście... Ja Wam wszystkim też życzę zdrowych, bezproblemowych ciąż. Poronienie nie powinno spotkać nikogo, nieważne czy ma już dziecko czy nie... Mam nadzieję,że to co nas spotkało to było już to "ostatnie" i teraz będzie tylko lepiej.
Co do heparyny lekarz prywatnie może ja przepisać z refundacją, ale musi mieć umowę z nfz, że takie leki może wypisywać. I oczywiście też trzeba trafić na takiego lekarza, który przy mutacjach przepisze, bo część jest zdania, że pół społeczeństwa to ma i nie wypisuje.. z heparyną czasem to jest takie dmuchanie na zimne. nie zaszkodzi, a może bardzo pomóc. Ja przy ivf nie miałam refundowanej heparyny, dopiero potwierdzona ciąża do tego "uprawnia". W sumie to nie wykupiłam ani jednej z refundacją, bo miałam zapas w domu i recepty nawet nie brałam.
Jutro mam wizytę w klinice... dziś muszę przygotować dokumenty... nie wiem jak wyciągnę ta ciążową teczkę, do której wszystko wrzuciłam....
A problemy z zajściem to jeszcze dodatkowy ból. Przy czym to, że się raz czy drugi zaszło łatwo nie znaczy, że trzeci i czwarty taki będzie, więc i tak ten strach o przyszłość jest.
Ale trzeba wierzyć, że następny raz będzie udany 😊
Heparyna ma niestety też skutki uboczne, dlatego nie każdy lekafz chce ją przepisywać bez silnych wskazańKargo31 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Kargo31 wrote:Bardzo ciężko... Miałam to zrobić wcześniej, ale....
Ja całą prawie 5 letnia dokumentacje mam w segregatorze. Ale wszystkie badania z ciąży + usg + testy na pamiątkę i wypis ze szpitala po łyżeczkowaniu mam w osobnej ciążowej teczce... Ale muszę to przejrzeć - co na jutro jest mi potrzebne.. -
Babulka ... Okropnie to przykre...
Blondyna.B no ja jednak testów nie wyrzucę, moje pierwsze pozytywne po tylu latach i zostaną ze mną już na zawsze... Tak jak puste zastrzyki ze stymulacji, heparyny i ampułki po progu.. kiedyś kupie wielki słoik na to...*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
26dpt- ❤
6dpt- beta 0, prog 12,5
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo31 wrote:Babulka ... Okropnie to przykre...
Blondyna.B no ja jednak testów nie wyrzucę, moje pierwsze pozytywne po tylu latach i zostaną ze mną już na zawsze... Tak jak puste zastrzyki ze stymulacji, heparyny i ampułki po progu.. kiedyś kupie wielki słoik na to... -
Nie wiem czy moja wizyta tutaj to odpowiedni moment i w ogóle jakoś mi tak głupio się tutaj udzielać 😪 ale chciałm napisać, że podczytuje Was dziewczyny i mocno wspieram.
Nati widzę jak Ci ciężko ...i całej reszcie😪
Mi tak najlepiej zrobiło się po 2 miesiącach, ale nie wiem co by było gdyby nie aktualna sytuacja. Pewnie Święta też byłyby bardzo smutne.
Żałuję, że nic nie mogę zrobić i jakoś Wam pomóc 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 16:33
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Nie wiem czy moja wizyta tutaj to odpowiedni moment i w ogóle jakoś mi tak głupio się tutaj udzielać 😪 ale chciałm napisać, że podczytuje Was dziewczyny i mocno wspieram.
Nati widzę jak Ci ciężko ...i całej reszcie😪
Mi tak najlepiej zrobiło się po 2 miesiącach, ale nie wiem co by było gdyby nie aktualna sytuacja. Pewnie Święta też byłyby bardzo smutne.
Żałuję, że nic nie mogę zrobić i jakoś Wam pomóc 😭
A jak ty sie czujesz? ☺☺☺ kiedy kolejna wizyta?15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌