Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Możesz mieć owulacje przy dodatniej becie ale póki jest dodatnia to testy owu nie są wiarygodne, bo one reagują też na bhcg. Także bym się nimi za bardzo nie przejmowała, dopóki beta nie zejdzie czyli pewnie jeszcze parę dni wprawdzie poziomu 6 nie powinny złapać, ale po prostu na luzie z nimi
Ja czułam owulację ok 2-3 tyg po lyzeczkowaniu, ale nie sprawdzałam czy faktycznie była. -
Ivanka93 wrote:Nati a Ty jesteś już po normalnej miesiączce tak?
-
Nati94 wrote:Wiesz co, myślę, że ta owulka jednak będzie, bo testy ciemnieją a beta spada;) jakby rosła, to wtedy mogłyby ciemnieć, tak na logikę ale ciemnieją raczej od wzrostu lh wcześniej już była jasna kreska na ovu. Dziś wizyta szybka ale chociaż będę wiedzieć, na czym stoję 😁 za tydzień dłuższa
Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Ja też myślę, że będzie u Ciebie owulka, tylko chciałam Ci powiedzieć, żebyś się nie przejmowała jak testy będą źle wychodzić 😉
-
Też myślę, że przy tej becie już jesteś po okresie i zaraz będzie owu
Ja w sobotę mam szczepienie to sobie tez betę zrobię kontrolnie, juz powinno byc blisko zera u mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 15:20
Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Nati94 wrote:Fajnie, że mam to USG przypadkowo dość blisko terminu ovu, chociaż skończę już swoje przypuszczenia 🙈 jeszcze 5 godzin😁 lubię mojego lekarza, jego spokój w tej chwili będzie mi potrzebny. Ale mam nadzieję, że powie, że wszystko już jest ok 😍 już chyba przy takiej becie to nie zostało tam tyle, by groziło mi łyżeczkowanie 🙏 nic, czekam✊
Daj znać po wizycie jak sytuacja wygląda, mam nadzieję, że to owulacja i lekarz to potwierdzi na usg ☺️
Nati94 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Babulka wrote:Też myślę, że przy tej becie już jesteś po okresie i zaraz będzie owu
Ja w sobotę mam szczepienie to sobie tez betę zrobię kontrolnie, juz powinno byc blisko zera u mnie
Jo_ana dam znać. A jak tam u Ciebie? -
Nati94 wrote:Wydaje mi się, że tak, wypadałoby, że była w 27 dpp, wcześniej cykle 28 dni, ale jak pisałam nie mam 100 proc pewności przez brak odstępu między krwawieniem
No właśnie nie u mnie poronienie zaczęło się samo 17 listopada krwawiłam prawie 20 dni byłam na kontroli jeszcze z krwawieniem ginek stwierdził że jest ok i wszystko się oczyściło więc dał leki na zatrzymanie krwawienia i kazał przyjść po "normalnej" miesiączce więc tak sobie czekam i myślę kiedy wróci owulacja testy ciążowe mam już negatywne bety nie oznaczałam. Pytałam czy jesteś już po @ bo jeśli tak i już masz owulacje to daje nadzieję że może i u mnie wszystko szybko wroci do normy 😊 -
Nati daj znać po wizycie 🤞
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:No właśnie nie u mnie poronienie zaczęło się samo 17 listopada krwawiłam prawie 20 dni byłam na kontroli jeszcze z krwawieniem ginek stwierdził że jest ok i wszystko się oczyściło więc dał leki na zatrzymanie krwawienia i kazał przyjść po "normalnej" miesiączce więc tak sobie czekam i myślę kiedy wróci owulacja testy ciążowe mam już negatywne bety nie oznaczałam. Pytałam czy jesteś już po @ bo jeśli tak i już masz owulacje to daje nadzieję że może i u mnie wszystko szybko wroci do normy 😊
-
Nati u mnie był przez 3 dni śluz typowo płodny i ból jajnika, z czystej ciekawości zrobiłam test owu, ale wyszedł bladzioch , więc albo było już po owulacji albo bezowulacyjny 🤷🏻♀️ Nie mogę doczekać się już @, co jak co ale na tą pierwszą @ po poronieniu to się chyba czeka jak na te dwie kreski w każdym cyklu 🙈
Czekam też na wyniki z testdna, jutro mija termin, a wyniku nadal nie ma 😳 myślałam, że będzie szybciej, a teraz to już zaczynam się bać, że coś nie tak z moją próbka, że tyle to trwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:38
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
jo_ana wrote:Nati u mnie był przez 3 dni śluz typowo płodny i ból jajnika, z czystej ciekawości zrobiłam test owu, ale wyszedł bladzioch , więc albo było już po owulacji albo bezowulacyjny 🤷🏻♀️ Nie mogę doczekać się już @ ciekawi mnie kiedy się pojawi, co jak co ale na tą pierwszą @ po poronieniu to się chyba czeka jak na te dwie kreski w każdym cyklu 🙈
Czekam też na wyniki z testdna, jutro mija termin, a wyniku nadal nie ma 😳 myślałam, że będzie szybciej, a teraz to już zaczynam się bać, że coś nie tak z moją próbka, że tyle to trwa.
Tak, na @ też czekałam jak na II 🙂 a dziś najbardziej czekam na lekarza bo on da mi 100 proc pewności, co tam się zadziało 🤗 ale już gorzej niż było nie będzie, to też plus 🙂
-
Heej,
Dawno mnie nie było ale chciałam troche oczyścić głowę .
Dziś byłam u lekarza z polecenia . Pani miła i konkretną, zobaczyła moje wyniki i od razu przepisała zastrzyki z heparyny od pozytywnego testu oraz przepisała dalsze badania .
Zrobila mi USG, dziś 25dc i mówi że pęcherzyków sporo ALE nic nie wskazuje na to że owulacja wystąpiła wcześniej, cykle średnio 28-29 .. I ten cykl wyrzuciła juz na straty licząc że za 3-4 dni dostanę okres .
Wiem że zdążają się cykle bez owulacji .. ale czy jest jakaś szansa na to że owulacja mi się przesunęła i dopiero wystąpi? Czy lepiej od razu wyrzucić cykl na straty ? Pęcherzyków było naprawdę sporo ale nic nie mówiła o dominującym ani że ta owulacja miałaby jeszcze wystąpić tylko ze poprostu dużo ich ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 18:48
-
Karciak wrote:Heej,
Dziś byłam u lekarza z polecenia . Pani miła i konkretną, zobaczyła moje wyniki i od razu przepisała zastrzyki z heparyny od pozytywnego testu oraz przepisała dalsze badania .
Zrobila mi USG, dziś 25dc i mówi że pęcherzyków sporo ALE nic nie wskazuje na to że owulacja wystąpiła wcześniej, cykle średnio 28-29 .. I ten cykl wyrzuciła juz na straty licząc że za 3-4 dni dostanę okres .
Wiem że zdążają się cykle bez owulacji .. ale czy jest jakaś szansa na to że owulacja mi się przesunęła i dopiero wystąpi? Czy lepiej od razu wyrzucić cykl na straty ? Pęcherzyków było naprawdę sporo ale nic nie mówiła o dominującym ani że ta owulacja miałaby jeszcze wystąpić tylko ze poprostu dużo ich ...
Megi się coś nie odzywała albo przeoczyłam. Megi odezwij się w wolnej chwili.
Ja czekam w aucie do 20 i niestety się stresuję. Po poronieniu każde USG to stres, bo niosło złe wiadomości. W ewentualnej ciąży będzie mi ten stres towarzyszył pewnie dość długo. -
Karciak wrote:Heej,
Wiem że zdążają się cykle bez owulacji .. ale czy jest jakaś szansa na to że owulacja mi się przesunęła i dopiero wystąpi? Czy lepiej od razu wyrzucić cykl na straty ? Pęcherzyków było naprawdę sporo ale nic nie mówiła o dominującym ani że ta owulacja miałaby jeszcze wystąpić tylko ze poprostu dużo ich ...