X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Możesz mieć owulacje przy dodatniej becie ale póki jest dodatnia to testy owu nie są wiarygodne, bo one reagują też na bhcg. Także bym się nimi za bardzo nie przejmowała, dopóki beta nie zejdzie czyli pewnie jeszcze parę dni ;) wprawdzie poziomu 6 nie powinny złapać, ale po prostu na luzie z nimi ;)
    Ja czułam owulację ok 2-3 tyg po lyzeczkowaniu, ale nie sprawdzałam czy faktycznie była.
    Wiesz co, myślę, że ta owulka jednak będzie, bo testy ciemnieją a beta spada;) jakby rosła, to wtedy mogłyby ciemnieć, tak na logikę ale ciemnieją raczej od wzrostu lh ;) wcześniej już była jasna kreska na ovu. Dziś wizyta szybka ale chociaż będę wiedzieć, na czym stoję 😁 za tydzień dłuższa

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati a Ty jesteś już po normalnej miesiączce tak?

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Nati a Ty jesteś już po normalnej miesiączce tak?
    Wydaje mi się, że tak, wypadałoby, że była w 27 dpp, wcześniej cykle 28 dni, ale jak pisałam nie mam 100 proc pewności przez brak odstępu między krwawieniem

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanko, poroniłaś w listopadzie- też miałaś już miesiączkę? W najgorszym wypadku będę miała za 2 tygodnie około, jeśli wcześniej to jednak okazałoby się nie być @ 🤗

age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Wiesz co, myślę, że ta owulka jednak będzie, bo testy ciemnieją a beta spada;) jakby rosła, to wtedy mogłyby ciemnieć, tak na logikę ale ciemnieją raczej od wzrostu lh ;) wcześniej już była jasna kreska na ovu. Dziś wizyta szybka ale chociaż będę wiedzieć, na czym stoję 😁 za tydzień dłuższa
    Ja też myślę, że będzie u Ciebie owulka, tylko chciałam Ci powiedzieć, żebyś się nie przejmowała jak testy będą źle wychodzić 😉

Nati94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja też myślę, że będzie u Ciebie owulka, tylko chciałam Ci powiedzieć, żebyś się nie przejmowała jak testy będą źle wychodzić 😉
    Fajnie, że mam to USG przypadkowo dość blisko terminu ovu, chociaż skończę już swoje przypuszczenia 🙈 jeszcze 5 godzin😁 lubię mojego lekarza, jego spokój w tej chwili będzie mi potrzebny. Ale mam nadzieję, że powie, że wszystko już jest ok 😍 już chyba przy takiej becie to nie zostało tam tyle, by groziło mi łyżeczkowanie 🙏 nic, czekam✊

age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że przy tej becie już jesteś po okresie i zaraz będzie owu :)

Ja w sobotę mam szczepienie to sobie tez betę zrobię kontrolnie, juz powinno byc blisko zera u mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 15:20

Nati94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Fajnie, że mam to USG przypadkowo dość blisko terminu ovu, chociaż skończę już swoje przypuszczenia 🙈 jeszcze 5 godzin😁 lubię mojego lekarza, jego spokój w tej chwili będzie mi potrzebny. Ale mam nadzieję, że powie, że wszystko już jest ok 😍 już chyba przy takiej becie to nie zostało tam tyle, by groziło mi łyżeczkowanie 🙏 nic, czekam✊

Daj znać po wizycie jak sytuacja wygląda, mam nadzieję, że to owulacja i lekarz to potwierdzi na usg ☺️

Nati94 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Też myślę, że przy tej becie już jesteś po okresie i zaraz będzie owu :)

Ja w sobotę mam szczepienie to sobie tez betę zrobię kontrolnie, juz powinno byc blisko zera u mnie :)
    Trzymam kciuki ✊
    Jo_ana dam znać. A jak tam u Ciebie?

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, co u Ciebie? Jak okruszek? Jak się czujesz? Kiedy wizyta? Tyle pytań 🙂

age.png

💔11.2021 synek
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Wydaje mi się, że tak, wypadałoby, że była w 27 dpp, wcześniej cykle 28 dni, ale jak pisałam nie mam 100 proc pewności przez brak odstępu między krwawieniem

No właśnie nie u mnie poronienie zaczęło się samo 17 listopada krwawiłam prawie 20 dni byłam na kontroli jeszcze z krwawieniem ginek stwierdził że jest ok i wszystko się oczyściło więc dał leki na zatrzymanie krwawienia i kazał przyjść po "normalnej" miesiączce więc tak sobie czekam i myślę kiedy wróci owulacja testy ciążowe mam już negatywne bety nie oznaczałam. Pytałam czy jesteś już po @ bo jeśli tak i już masz owulacje to daje nadzieję że może i u mnie wszystko szybko wroci do normy 😊

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati daj znać po wizycie 🤞

Nati94 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    No właśnie nie u mnie poronienie zaczęło się samo 17 listopada krwawiłam prawie 20 dni byłam na kontroli jeszcze z krwawieniem ginek stwierdził że jest ok i wszystko się oczyściło więc dał leki na zatrzymanie krwawienia i kazał przyjść po "normalnej" miesiączce więc tak sobie czekam i myślę kiedy wróci owulacja testy ciążowe mam już negatywne bety nie oznaczałam. Pytałam czy jesteś już po @ bo jeśli tak i już masz owulacje to daje nadzieję że może i u mnie wszystko szybko wroci do normy 😊
    Ja poroniłam 4.11, ciąża nie rozwijała się już tak naprawdę od 28.10 ale chwilę wcześniej też było takie podejrzenie-25😔 u mnie to się trochę ciągnęło, dziś dam Wam znać bo szczerze powiedziawszy sama jestem ciekawa- myślałam, że znam swój organizm, aż do poronienia. Zawsze byłam pewna owulacji, miałam typowe objawy, teraz też coś a zarazem teraz zauważyłam krew i już myślę, czy to nie @ 😨 ale takie jednorazowe plamienia miałam i przypuszczam, że przez te resztki bety mogę jeszcze coś oczyszczać . Super, że lekarze stawiają na częstsze kontrole po poronieniu, bo sama ze sobą i myśleniem, co jest czym, zaraz oglupieję 😳

age.png

💔11.2021 synek
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati u mnie był przez 3 dni śluz typowo płodny i ból jajnika, z czystej ciekawości zrobiłam test owu, ale wyszedł bladzioch , więc albo było już po owulacji albo bezowulacyjny 🤷🏻‍♀️ Nie mogę doczekać się już @, co jak co ale na tą pierwszą @ po poronieniu to się chyba czeka jak na te dwie kreski w każdym cyklu 🙈

Czekam też na wyniki z testdna, jutro mija termin, a wyniku nadal nie ma 😳 myślałam, że będzie szybciej, a teraz to już zaczynam się bać, że coś nie tak z moją próbka, że tyle to trwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 17:38

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Nati u mnie był przez 3 dni śluz typowo płodny i ból jajnika, z czystej ciekawości zrobiłam test owu, ale wyszedł bladzioch , więc albo było już po owulacji albo bezowulacyjny 🤷🏻‍♀️ Nie mogę doczekać się już @ ciekawi mnie kiedy się pojawi, co jak co ale na tą pierwszą @ po poronieniu to się chyba czeka jak na te dwie kreski w każdym cyklu 🙈

Czekam też na wyniki z testdna, jutro mija termin, a wyniku nadal nie ma 😳 myślałam, że będzie szybciej, a teraz to już zaczynam się bać, że coś nie tak z moją próbka, że tyle to trwa.
    Myślę, że mają akurat po prostu więcej zleceń..ja miałam wyniki dzień przed, ok 14. Trzymam kciuki za wyniki.✊
    Tak, na @ też czekałam jak na II 🙂 a dziś najbardziej czekam na lekarza bo on da mi 100 proc pewności, co tam się zadziało 🤗 ale już gorzej niż było nie będzie, to też plus 🙂

age.png

💔11.2021 synek
  • Karciak Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej,
    Dawno mnie nie było ale chciałam troche oczyścić głowę .
    Dziś byłam u lekarza z polecenia . Pani miła i konkretną, zobaczyła moje wyniki i od razu przepisała zastrzyki z heparyny od pozytywnego testu oraz przepisała dalsze badania .
    Zrobila mi USG, dziś 25dc i mówi że pęcherzyków sporo ALE nic nie wskazuje na to że owulacja wystąpiła wcześniej, cykle średnio 28-29 .. I ten cykl wyrzuciła juz na straty licząc że za 3-4 dni dostanę okres .
    Wiem że zdążają się cykle bez owulacji .. ale czy jest jakaś szansa na to że owulacja mi się przesunęła i dopiero wystąpi? Czy lepiej od razu wyrzucić cykl na straty ? Pęcherzyków było naprawdę sporo ale nic nie mówiła o dominującym ani że ta owulacja miałaby jeszcze wystąpić tylko ze poprostu dużo ich ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 18:48

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karciak wrote:
    Heej,
    Dziś byłam u lekarza z polecenia . Pani miła i konkretną, zobaczyła moje wyniki i od razu przepisała zastrzyki z heparyny od pozytywnego testu oraz przepisała dalsze badania .
    Zrobila mi USG, dziś 25dc i mówi że pęcherzyków sporo ALE nic nie wskazuje na to że owulacja wystąpiła wcześniej, cykle średnio 28-29 .. I ten cykl wyrzuciła juz na straty licząc że za 3-4 dni dostanę okres .
    Wiem że zdążają się cykle bez owulacji .. ale czy jest jakaś szansa na to że owulacja mi się przesunęła i dopiero wystąpi? Czy lepiej od razu wyrzucić cykl na straty ? Pęcherzyków było naprawdę sporo ale nic nie mówiła o dominującym ani że ta owulacja miałaby jeszcze wystąpić tylko ze poprostu dużo ich ...
    Karciak, ja Ci na to pytanie odpowiem tak, że różne cuda to forum widziało, aczkolwiek lepiej zaufać słowom lekarza i pozytywnie się rozczarować;)
    Megi się coś nie odzywała albo przeoczyłam. Megi odezwij się w wolnej chwili.
    Ja czekam w aucie do 20 i niestety się stresuję. Po poronieniu każde USG to stres, bo niosło złe wiadomości. W ewentualnej ciąży będzie mi ten stres towarzyszył pewnie dość długo.

age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati no ja mam to samo. PTSD na sam widok poczekalni, nawet nie będąc w ciąży i nie obawiając się wyniku badania. Ciało pamięta 😔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karciak wrote:
    Heej,
    A masz PCOS skoro było dużo pęcherzyków?

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Karciak Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    A masz PCOS skoro było dużo pęcherzyków?

Nie, nic mi na ten temat nie wiadomo . Zawsze mówili że jest OK 🤷‍♀️

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ