Poronienie zatrzymane - pierwsza ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa01 wrote:Mi w szpitalu też powiedzieć że z tego badania będzie wiadomo tylko tyle że to ciąża. Chciałam poznać przyczynę ale lekarz powiedział że nie ma takiej możliwości, bo to pierwsze poronienie...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny mi wydaje się że w takim wypadku warto zrobic badania na własną rękę,wiem że nie odrazu wszystkie i pełna diagnostyka ale jednak te podstawowe ,które dziewczyny tutaj podaja. Na NFZ nie ma co liczyć ,nawet przy kolejnym poronieniu to podejrzewam ,że i tak trzeba swoje odczekać w kolejce. Jak mógł powiedzieć że nie ma takiej możliwości??? Ok może nie mógł Ci wypisać skierowania ale mógł chociaż nakierować co warto sprawdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 08:21
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Tak, też myślę, że przynajmniej kilka podstawowych badań można zrobić. Ja mam Hashimoto, więc jestem w kontakcie z moją endokrynolog i jej podejście jest takie, że po pierwszym poronieniu warto zrobić właśnie kilka badań, aby wykluczyć albo potwierdzić dosyć częsty (według niej) powód poronień: zespół antyfosfolipinowy, białka c i s, trombofilia wrodzona. I dodatkowo poleciła mi zrobić insulinę. Sama zastanawiam sie czy czasem czegoś jeszcze nie dorzucić na wszelki wypadek.
-
cslza wrote:Blond27 a juz wiesz cos wiecej czy nadal czekasz na histopato?
Ja zaluje, że nie poszlam do szpitala, bo chociaz to by nnie moze uspokoilo [/QUOTE
Czekam na wynik mówili że do miesiąca od zabiegu. Wiecie co ja przed ciąża dużo badań robiłam i generalnie wszystko ok, męża wyniki miały morfologię 3 % i na to zwróciła uwagę ginekolog ale na razie czekamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 10:59
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Homocysteina to już bez różnicy ile po porownieniu? Nie wiem czy pytałam już o to ,a akurat tego ginekolog mi nie mówił żeby zbadaćONA jeszcze 27l ,ON 30lat
cslza wrote:Trzymam kciuki kochana za Was bardzo!! Kolejna ciąża na pewno będzie ze szczęśliwym finałem, mocno w to wierzę
cslza lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Ja za Was także 🙂 ciekawa jestem bardzo jak na to wszystko będę patrzyła za jakiś czas, jak już będę mogła się starać.. .
Ja na razie wręcz nie chcę być w ciąży. Beta dziś 139,42, czekam na spadek do 0 i pierwszy okres (serio czekam jak na gwiazdkę!). Mój mąż chciałby już próbować, ale ja mam traumę i na razie nie... może po wakacjach, jak minie to szaleństwo pracowo-domowe.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Anka94 wrote:Homocysteina to już bez różnicy ile po porownieniu? Nie wiem czy pytałam już o to ,a akurat tego ginekolog mi nie mówił żeby zbadać
Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny, dzisiaj jest 24 dzień po poronieniu wywołanym tabletkami, a ja dzisiaj zobaczyłam brudzenie, wczoraj nawet takie leciutko różowe plamienie. Moje cykle zawsze były 25-26 dniowe, więc według tego tak jakby zaczynała mi się miesiączka, tak jak zawsze....Ale lekarz powiedział, że miesiączka powinna przyjść po 4-6 tygodniach po poronieniu.
To normalne, że może przyjść wcześniej, tak jak miałam zawsze cykle ? Czy jest to coś niepokojącego? Jeszcze w sumie nie jestem pewna czy to miesiączka, no ale jest brudzenie (a tak mi się zaczynały okresy), więc podejrzewam, że to to... -
Brudzenie jeszcze sie nie liczy jako okres, moze sie zdarzyć ze bedziesz plamic pare dni tym razem. Ale tak to normalne, szczególnie jesli masz zawsze takie cykle2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziękuję za odpowiedź Tzn. chodziło mi o to, że czy może mi się zaczynać okres powoli, plamienia nigdy nie liczyłam jak okres, dopiero pierwszy mocny dzień.
Czyli jeśli to okres to jest ok? Bo czytałam trochę na forum i dziewczyny zawsze pisały, że musiały czekać tyle na okres, czasami po 6, 7 tygodni. A ja jestem zaskoczona, że być może zaczyna mi się jak normalny cykl zawsze, jak w zegarku...
-
U mnie były chyba z tydzien albo dłużej takie plamienia przed okres , nieźle tu zawracalam głowę dziewczynom 😂, myślałam że się nie doczekam aż wkoncu przyszedł łaskawie po 5tyg i 3dniach po zabieguONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Justa01 wrote:Dziękuję za odpowiedź Tzn. chodziło mi o to, że czy może mi się zaczynać okres powoli, plamienia nigdy nie liczyłam jak okres, dopiero pierwszy mocny dzień.
Czyli jeśli to okres to jest ok? Bo czytałam trochę na forum i dziewczyny zawsze pisały, że musiały czekać tyle na okres, czasami po 6, 7 tygodni. A ja jestem zaskoczona, że być może zaczyna mi się jak normalny cykl zawsze, jak w zegarku...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Justa01 wrote:A więc aby to była miesiączka, a plamienie nie było za długie, chociaż już widzę, że normalnie bym już dostała okres, a tu same brudzenie..
Zaczekaj cierpliwie, miałam tak samo. Naprawdę myślałam że to już ,a to plamienie trwało z dobry tydzień i już straciłam nadzieję a tu w górach w schronisku w łazience patrzę jestttt i była radość jak nigdy 😂ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Hej dziewczyny!
Jutro będzie tydzień jak tak dziwnie plamię i niby wiem, że można tak plamić, bo tak miałyście, ale zaczynam się martwić. Dlatego, że to plamienie w sumie jest całkiem inne niż takie jakie miałam do tej pory. Raz brązowe, raz czarne, raz było trochę różowe, raz żółtawe, raz sam śluz i zero plamienia...I zero oznak, że będzie okres. Czy tak rzeczywiście może być, czy jednak może to oznaczać, że coś jest nie tak? Jakieś resztki? Zaczełam plamić 3 tygodnie po wywołaniu poronienia tabletkami.
Dzwoniłam do ginekologa, ale na wizytę muszę czekać do przyszłego tygodnia, bo nie ma miejsc...a że nie mieszkam w Polsce, to tutaj trochę inaczej wszystko działa i nie miałam jeszcze takiego "mojego" gina. Więc nie wiem szczerze mówiąc co robić. ..