X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniach i kolejna ciąża prowadzona na heparynie, acardzie i innych lekach
Odpowiedz

Starania po poronieniach i kolejna ciąża prowadzona na heparynie, acardzie i innych lekach

Oceń ten wątek:
  • nati04 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla wyszla mi mutacja w genie mthfr a to jest zwiazane z nieprzyswajalnoscia kwasu foliowego i zeby synus nie mial wad az taka dawka :)

karla88 lubi tę wiadomość

[*] Franuś 17.05.2013 r 9 tc
    [*] Tośka 17.12.2013 r. 8 tc
    Na zawsze w moim sercu.. ;***
    8p3odqk3l11deq9q.png
  • karla88 Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam mutacje mthfr C677T heterozygota ale w zaleceniach od genetyka mam 1/2 5mg kwasu foliowego + prewenit intesiv+ standardowe wit dla kobiet w ciązy -wybrałam femibon bo tam jest metafolina a nie zwykły kwas foliowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karla88 wrote:
    Też mam mutacje mthfr C677T heterozygota ale w zaleceniach od genetyka mam 1/2 5mg kwasu foliowego + prewenit intesiv+ standardowe wit dla kobiet w ciązy -wybrałam femibon bo tam jest metafolina a nie zwykły kwas foliowy

mi przy mutacji : Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR (HOMOZYGOTA CC)
    - Detekcja mutacji A1298C w genie MTHFR (HOMOZYGOTA AC)

dr w klinice nieplodnosci przepisala 5 mg kwasu foliowego... gdy ja zapytalam o metylowany kwas foliowy - powiedziala mi ze u nich przepisuja tylko normalny kwas, ale wazne by byla dawka 5 mg... sa ogolnie 2 opinie na ten temat - jedni lekarze twierdza, ze nie ma sensu brac 5 mg kwasu foliowego zwyklego - bo czesc tylko sie przyswoi, a czesc zostanie w organizmie i bedzie miec toksyczne dzialanie... a drudzy lekarze znow twierdza, ze lepiej brac od razu metafoline (kwas foliowy aktywny, lepiej przyswajalny dla osob z ta mutacja) i wtedy nie bedzie zadnych problemow z odkladaniem sie toksyn w organizmie... moze problem tkwi w tym, ze u nas w polsce nie ma dostepnego aktywnego kwasu foliowego (jedynie wtym Femibionie - ale tam jest zawarta i tak mala dawka) Ja mieszkam obecnie w angli - tu na str internetowej moge normalnie zamowic sobie metafoline - nie jest ona za tania, ale bynajmniej fajnie, ze mozna ja w ogole zakupic... pewnie i z tej str (dokladnie ebay.co.uk) mozna by i bylo do polski sobie zamowic ta witamine :) zastanawiam sie tez, bo jedni lekarze dla mutacji MTHFR - zalecaja 5 mg kwasu a inni 15 mg - dlaczego? czy po prostu zalezy to od konkretnego przypadku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:29

• gosia.86 Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na żelaznym zestawie;) wdrażam się w "slang" hahaha, choc jestem jeszcze ciemna masa:) chciałam dołączyć do wątku starczek na zestawie:) ja jestem na acard, encorton, equoral, eutxyrox.
    Martwi mnie moj progesteron, mam wrazenie ze jest za niski i on tez moze stanowic problem..
    Wam dziewczyny-kórym sie udalo- gratuluje, i bardzo sie ciesze ze tu jestescie-dajecie nam wielka wiare i nadzieje:* bo ja juz zaczynam ją powoli tracic..

Córa ur. 04.2012
    nast.starania- 12.2013
    08.2014 zabieg, 10 tydz.
    09.2015 ciaza biochemiczna
    Niepłodność immunologiczna. 11.2015-acard,encrton,equoral.
    18.12.2015-lekka niedoczynnosc tarczycy
    28.12.2015-stwierdzona lekka endometrioza,jajowody drożne
    boje sie ze juz nigdy sie nie uda..
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane brakuje mi badań przeciwciała przeciw plemnikowe, antygenom łożyska, leydinga jąder,antygenom łożyska przeciwciała p protrombinie, fosfatydyloserynie, fosfatydyloinozytolowi..czy do szczepień limfocytami są one potrzebne??? U mnie wykryto poronienia nawykowe nie ukrywam że koszt tych badań jest wysoki a ten miesiąc nas dużo kosztuje.. Pierwsze szczepienia u dr Sachy,przygotowanie do szczepień i inne badania..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w pierwszej ciąży - wg cyklu to 6t4d, wg USG i wyniku HCG - około 5t (beta wolno przyrasta). Chciałam się skonsultować z kimś bardziej doświadczonym.

Właśnie odebrałam wynik D-dimerów 696, APPTT: 34,3. Przed ciążą nikt mi nie badał krzepliwości, wyszło to dopiero teraz, bo wspomniałam gince, że w rodzinie były udary i żylaki.

Niestety do tego jeszcze mam krwiak, przy którym wg mojej ginki nie mogę brać Acardu:( Biorę Duphaston 1x2/dz. Wizytę mam dopiero za tydzień. Staram się pić jak najwięcej wody i nie przeciążać. Jak jeszcze mogę pomóc sobie i mojej fasolce? Zrobię wszystko żeby utrzymać tę ciążę...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ