Starania po poronieniu 2022/2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie. (Pierwszy cykl po stracie).
Pęcherzyk lewy jajnik 13mm, Endo 6.2mm
Zalecenia po pozytywnym teście: acard 150, clexane 0.4
Przede mną wizyta u hematologa i doc Paśnika.Roxie_eS, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki
Ja nie sadze, że to ma wpływ na moja płodność - rok temu miałam wszystkie wyniki marzenie, tarczyca czysta, dwa poronienia. Teraz guz 1cm i ciąża 9tyg poronienie z przyczyn genetycznych. Więc bez wpływu.
Jedyne co to babka, która mi robiła to USG była w szoku, no bo albo ktoś rok temu nie zauważył sporego guza, albo urósł bardzo szybko.
Co do piersi, też mam torbiel i to też nowość. Pod koniec ciąży mnie tak zaczął boleć jeden cycek i był tak tkliwy, że byłam mocno przetraszona. Ale zwykła torbiel, na coś sobie uciskala w ciąży.
Wiem oczywiście, że jak się nie grzebie to się jest zdrowym a jak się zacznie grzebać, jak my, to zawsze coś wyjdzie :p ale wkurzam się, bo to oznacza, że w tym cyklu nici że starań.
Dziś też przyszły wyniki hla-c. Ja mam c1c2 a małż c1-. To chyba nienajgorzej? Uczepilam się myśli, że jak on nie ma c2 to jest okKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Cześć dziewczyny.
Dziś w końcu rozpoczął się cykl po poronieniu (trwał 46 dni). Na ten cykl mamy zielone światło, także liczę na to, że będzie owocny.
Miło się czyta tyle dobrych wieści od Was 🙂 wszystkim dziewczynom w ciąży życzę by maleństwa wspaniale się rozwijały, a nam staraczkom, byśmy prędko mogły cieszyć się pozytywnymi testami 🙂Roxie_eS, Jh, agentka93 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Trzymam kciuki dziewczyny! Ja też pierwszy cykl normalny cykl po poronieniu ale chyba się nie zdecyduje na żadne zielone światła dopóki nie zrobię tej biopsji a jak biopsja wyjdzie prawidłowa to się będę wkurzac, że straciłam miesiąc
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Roxie_eS wrote:Trzymam kciuki dziewczyny! Ja też pierwszy cykl normalny cykl po poronieniu ale chyba się nie zdecyduje na żadne zielone światła dopóki nie zrobię tej biopsji a jak biopsja wyjdzie prawidłowa to się będę wkurzac, że straciłam miesiąc
Myślę, że to dobry pomysł, by zrobić biopsję najpierw. Po co później sobie "pluć w twarz".Roxie_eS lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Roxie - trzymam kciuki i wierze, ze to nic groźnego.
Mnie się w rok rozwinęła jakaś torbiel w piersi, ale mam to tylko obserowac, lekarka twierdzi, ze nic groźnego. Za tydzień w piątek mam usg piersi, to zobaczę czy się powiększyło.
Dzisiaj idziemy z mężem na pobranie na badanie kariotypow, także trzymajcie kciuki, żeby chromosomy były na swoim miejscu 😅 -
Zrobiłam dziś NIFTY pro, teraz tydzień czekania 🙈🫣😅 we wtorek usg I trymestru i wyniki pappy, bety - stres jak…🤷🏼♀️
Roxie_eS, S.Roszpunka, agentka93 lubią tę wiadomość
⚫️poronienie zatrzymane 6t/8t listopad 2022
18/03 ⏸️ 🙈 bHCG 39
20/03 bHCG 103, prog 10,7
27/03 bHCG 3859 (180%), prog 26,4
06/04 0,38mm👶 6w0d z usg (7w3d)
17/04 1,62cm 👶 8w0d z usg (9w1d)
27/04 2,57cm 👶 9w02d, (10w3d), 160❤️
08/05 4,25 cm👶 11w0d, 158❤️
16/05 5,62 cm👶 12w2d usg I trym 🚀
17/05 NIFTY pro🚀👶 baby girl ❤️
25/05 13w3d 80g 🥰
22/06 17w3d 190g🥰
10/07 20w0d połówkowe 🚀 373g!
20/07 21w3d 522g🥰
10/08 24w3d 766g🫠
07/09 28w3d 1263g🫶🏻 usg III trymestru
05/10 32w3d 2181g😍
20/11 39w0d baby on board🩷 -
Hej dziewczynki , zaglądam tutaj ciagle i mocno wam kibicuje i trzymam kciuki za nasze zafasolkowane by było już tylko spokojnie i nudnie aż do rozwiązania ❤️ a za staraczki i czekające na badania o same pomyśle wyniki i rychłe dwie kreseczki 🤞❤️
Ja puki co mierze się z załamaniem , w poniedziałek mamy genetyka telefonicznie , ponieważ wczoraj dodaliśmy wyniki kariotypu płodu , i byśmy mieli chłopczyka , prawopodobie chorego … stwierdzono aneuplodiie (tzn. Liczby chromosomów innej niż w przypadku diploidalnego kariotypu ) nie wiem co to znaczy ale wiem, ze coś jest nie tak … i bardzo bym chciała by był to przypadek , ale pierwsze poronienie nie mam pojęcia dlaczego było i martwię się ze tez była wąsa genetyczna. To co przechodzę w głowie jest okropne , ale wy wiecie kochane , pewno same się z tym mierzyłyście
-
Czekając na tęcze ściągnęłam Cię chyba myślami :*
Wiem co czujesz, mnie te wyniki też załamały, choć się tego nie spodziewałam. Minęło dobrych par dni zanim się pozbierałam, ale przyznam, że na sama myśl o synu, chce mi się płakać. Nigdy nie marzyłam o chłopcu, a teraz nie marzę o niczym innym.
Aneuploidie najczęściej są zupełnie losowe. To, co możemy zrobić, to zadbać o dojrzewanie naszych jajeczek o plemników. Ja teraz jem końskie dawki, szczególnie wit e, wit c, q10 i kwas alfa liponowy - właśnie z tego powodu. I to chyba na prawdę działa. Pierwszy cykl po poronieniu był jak z obrazka i pierwszy raz normalny okres bez plamien do 10dc...Czekając na tęcze lubi tę wiadomość
Nowe rozdanie:
Spadłam dzisiaj ze schodów, byłam w szpitalu na kontroli i na szczęście nie ma oznak odklejającej się kosmówki ❣️ serduszko bije, 180 uderzeń ❣️ Wygląda że wszystko jest w porządku
Czekając na tęcze, Jh, Roxie_eS lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Jedynie co mnie martwi że tak jakby dzidziuś wolno rośnie. Ostatnio 27.04 z USG odpowiadał wiekowi 6+1, z OM 6+3. Dzisiaj z miesiączki wychodzi 8+4 a on tam w dokumentację wpisał że CRL odpowiada 7Hbd♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Roxie_eS wrote:Czekając na tęcze ściągnęłam Cię chyba myślami :*
Wiem co czujesz, mnie te wyniki też załamały, choć się tego nie spodziewałam. Minęło dobrych par dni zanim się pozbierałam, ale przyznam, że na sama myśl o synu, chce mi się płakać. Nigdy nie marzyłam o chłopcu, a teraz nie marzę o niczym innym.
Aneuploidie najczęściej są zupełnie losowe. To, co możemy zrobić, to zadbać o dojrzewanie naszych jajeczek o plemników. Ja teraz jem końskie dawki, szczególnie wit e, wit c, q10 i kwas alfa liponowy - właśnie z tego powodu. I to chyba na prawdę działa. Pierwszy cykl po poronieniu był jak z obrazka i pierwszy raz normalny okres bez plamien do 10dc...
Zobaczymy kochana co powie mi genetyk , wiesz u mnie kolejna ciąża tez się tak tajemniczo zatrzymała 😞
Strasznie się boje …
Ja czułam ,ze będzie dziewczynka ale intuicja mnie zawiodła … ale ja marzyłam o dzidziusiu obojętnie jakiej płci , tak bardzo pragnę zostać mama 😞💔
Ale wiesz chyba sam fakt ze znasz płeć już gorzej rozwala … patrzę na chłopców siostry i myśle sobie jaka fajna by była z nich paczka kuzynów 🥹🥹🥹
Roxie ! Jestem pewna ze niedługo pojawi się u ciebie zdrowy różowiutki bejbik ❤️ i mocno dopinguje ❤️❤️❤️ -
Masz rację czekając na tęcze, sama świadomość płci dziecka rozwala. To już nie "zarodek" - to syn. To może się wydawać banalne, ale to zmienia myślenie. Rozumiem Cię :* kochana a gadałam immunologie? U mnie 3 ciaze nieudane, ale nasza mutacja jest rzadka (mniej niż 1 na milion), nie dziedziczna, mamy dobre kariotypy - to nie mogła być przyczyna trzech strat. Może u Ciebie tez jest coś więcej? Ja zbadalam teraz kir i się przerazilam. Wcześniej miałam też trochę przeciwciał przeciwplemnikowych. Ana ujemne. Chciałabym zrobić cytokiny i immunofennotyp, ale poczekam już na wizytę u immunologia. Trzymam za Ciebie kciuki, daj znać jak po konsultacji. Mam nadzieję, że obie niebawem będziemy w zdrowych ciążach :*Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Przybijam wirtualna piątkę wszystkim dziewczynom w spirali badań. Co nie zbadam, to coś nie tak. W ubiegłym tygodniu już byłam pewna że mam tocznia albo autoimmunologiczne zapalenie wątroby.
Ale po wizycie u lekarza się okazuje, że w ciazy Alt może być trochę wyzszy, plamki na skorze to osutka ciazowa, a mocz to zwykła infekcja.
Ale weź tu bądź spokojny.
Co do usg to wszystko wporzo na razie.Roxie_eS lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj robiłam test bo temperatura nie spadła ale jest biel. Jak się utrzyma to test do powtórki w poniedziałek ale sądzę że jutro zacznie spadać i w podziałek dostanę okres. Jeden plus jest taki że mogę na spokojnie jutro jechać na konieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Kropeczek będzie dobrze :* zawsze tu wszystkie powtarzamy, że tylko USG u tego samego lekarza na tym samym sprzęcie jest godne porównywania jak patrzyłam jak w szpitalu mi robili USG na przed po topowym sprzęcie i jak lekarz zaznacza obszar do crl to w szoku byłam, jak dla mnie to on tym w powietrze celowal. Mój ginekolog na Nowoczesnej maszynie to że sto razy powiększał i dokładnie od krawędzi do krawędzi zaznaczał. Więc nie martw się tym :*
Ja dziś zrobiłam badania z krwi od endokrynologa i pomimo guza mam wyniki marzenie, więc się trochę uspokoiłam. Po szukałam trochę i znalazłam termin na biopsje na poniedziałek wreszcie jakieś lepsze wieści
Galina, który to już u Ciebie tydzień? Pracowałam kiedyś z cudowną bułgarką imieniem Galina - na sam widok Twoich postów się uśmiecham, zwłaszcza, jak piszesz, że u Ciebie wszystko dobrzeGalina lubi tę wiadomość
Nowe rozdanie:
Dzięki Roxie kto by pomyślał moj nick to dzieło absolutnego przypadku, coś w stylu: Najbardziej randomowa nazwa, nie dającą szansy na skojarzenie mnie w realu taki mniej więcej był proces myślowy.
A tydzien to 18+5
Przed nami połówkowe, więc pewnie jeszcze tydzień i znowu zacznie się myśli krążenie. Serio zastanawiam się czy nie fundnąć sobie wizyty u psychologa, bo moje czarnowidztwo chyba jednak dotyka też trochę otoczenia.
Potwierdzam też że robienie USG NFZtowskimi kartoflami i stresogenna zabawa. Ja odpuściłam po jednej wizycie, po której byłam przekonana że już po zabawie. To było w okolicach 6 tygodnia. Miałam nadzieję na zrobienie części badań na fundusz, ale mam za słabe nerwy na to.
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Mój w czwartek robił badania nasienia, rozczytać te wyniki to dla mnie czarna magia lekarz 22.06. 😑 Czekam niecierpliwie co powie czy wszystko ok czy z jego strony jest coś nie tak czy któraś z Was dziewczyny ogarnia te wyniki męskiego badania?Ja 30 on 35.❤️❤️
1ciaza-7.2022-10.2022/9tc/12tc Nadia💔👼
28.07.2023- ⏸️ bhcg-59.80🌈✊
31.07.2023- bhcg-409.30.✊
03.08.2023-USG-0,54cm pęcherzyk🤞4tc+2
08.08.2023-bhcg-9931.2 😍😍✊✊
17.08.2023- kropek 0,56cm. 😍😍🤞🤞 6tc+2
31.08.2023 kropek 1,76cm 8tc+2. 🤞❤️
21.09.2023 kropek 5cm 11+5 💙
12.10.23 99g ludka niskie rysyka. ✊💙💙
7.11.23- 230g chłopca 💙💙
28.11.23-380g zdrowego chłopca.💙🩵 połówkowe
4.12.23 440g🩵💙