X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    @Wixa Limit oznaczalnosci maja 2,47 więc ledwo się łapiesz na to żeby w ogóle byli w stanie oznaczyć tę betę, do tego jeszcze błąd +/-25%. Uznaj za negatywną.

No ja trochę gorzej po wizycie. Poleciła się wstrzymać do czasu diagnostyki na 2/3 msc… i mam zrobić biopsję na cd56 i cd138 a chciałam tego uniknąć. Muszę to przetrawić i napiszę coś więcej

Ajć, szkoda, że ciągle coś 😞 ale pomysl sobie, że to tylko 2-3 miesiące, nawet się nie obejrzysz, a już będziecie mogli wracać do starań. Głowa odpocznie, diagnostyka będzie ogarnięta, może właśnie potrzebujesz tego czasu, choć wiem jak frustrujące może to być. Trzymam mocno kciuki, żeby ostatni kwartał 2025 był dla Ciebie TYM dobrym czasem! ❤️‍🩹

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • Kalcia Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    @Wixa Limit oznaczalnosci maja 2,47 więc ledwo się łapiesz na to żeby w ogóle byli w stanie oznaczyć tę betę, do tego jeszcze błąd +/-25%. Uznaj za negatywną.

No ja trochę gorzej po wizycie. Poleciła się wstrzymać do czasu diagnostyki na 2/3 msc… i mam zrobić biopsję na cd56 i cd138 a chciałam tego uniknąć. Muszę to przetrawić i napiszę coś więcej

Ja też mam zrobić tą biopsję, bo chyba kończą im się pomysły dlaczego nie mogę utrzymać ciąży 😒 a ja mam takie przeczucie, że to wina mojego PAI-1 - 4G/4G i delikatnie podwyższonej homocysteiny, ale co ja tam wiem 😒

06.2020 👼🏼 6tc poronienie samoistne
    12.2020 👼🏼🩵 10tc poronienie hybione
    06.2022👼🏼 5/6tc poronienie samoistne
    01.2023👼🏼🩷 11tc poronienie hybione
    👩🏼 '94
    Kariotyp ✅
    PAI-1 - 4G/4G
    Homocysteina - 15,91 ⬆️
    ANA1 - dodatni
    ANA2 -
    ANA3 -
    IgG - 16,70 ⬆️
    IgA - 0,11 ⬇️
    IgM - 1,92 ✅
    IgE - 16,30 ✅
    Tarczyca wszystkie badania w normie ✅
    👨🏽'91
    Kariotyp ✅
    Badanie nasienia ✅
‹‹ 150 151 152 153 154
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ