Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Wylogowało mnie a mam jak widać dwa konta 🤦🏼♀️06.2020 👼🏼 6tc poronienie samoistne
12.2020 👼🏼🩵 10tc poronienie hybione (Trisomia 16)
12.2022👼🏼 5/6tc poronienie samoistne
01.2024👼🏼🩷 11tc poronienie hybione
👩🏼 '94
Kariotyp ✅
PAI-1 - 4G/4G
Homocysteina - 15,91 ⬆️
ANA1 - dodatni
ANA2 - Scl-70 dodatni granicznie
ANA3 - negatywne
IgG - 16,70 ⬆️
IgA - 0,11 ⬇️
IgM - 1,92 ✅
IgE - 16,30 ✅
Tarczyca wszystkie badania w normie ✅
👨🏽'91
Kariotyp ✅
Badanie nasienia ✅ -
Malowybitna wrote:Ja mam w moich notatkach zapisane, że białko S wolne, białko C aktywność. Ale sama nie robiłam.
Miałam biopsję ale przy histeroskopii więc sobie spałam ale dużo dziewczyn robi na żywca i podobno do przeżycia
+ dorzucę Wam nadziei i motywacji do działania bo wczoraj na usg zobaczyłam znów migające serduszko 🥹 jeszcze daleko do pełnej radości ale pojawiła się nowa nadzieja 🥰 bardzo się obawiam tego 8 tygodnia ale mam nadzieję że jakoś przetrwamy 🤞🏼
Gratuluję serduszka 🥰 i postaraj się nie martwić na zapas (wiem, że łatwo powiedzieć 😜), a my tu będziemy trzymały mocno kciuki, żeby kropek się zdrowo rozwijał!Malowybitna lubi tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️diagnostyka -
Napisałam wczoraj wielką wiadomość, kliknęłam nie to co trzeba i się skasowało 😫
Daisy super że te wizyty cię tak podbudowały! Ciężko pewnie będzie posklejać dwie różne opinie ale wierzę że dasz radę ❤️ ja jestem team robić wszystko. Ja się cieszę że poszłam w immunologię od razu bo moja historie skomentowała jako „bogata” i że trzeba pogrzebać głębiej.
Miałam intensywne kilka dni w pracy, klient przyjechał pogadać o progresie projektu i ponoć wypadłam świetnie więc też się czuję podbudowana. Zwłaszcza że więcej mnie w tym miesiącu nie było w pracy niż byłam więc wszystko na yolo szło.
Wyjeżdżamy na mikro urlop w środę więc pewnie trochę zniknę z forum żeby skorzystać ze słońca i atrakcji. No i odciąć się od wszystkiego. Ale będą te pewnie spływać wyniki badań więc może wrzucę jakiś update.
Poukładałam sobie wszystko przez te kilka dni i jedynie co mnie męczy to jak zrobić te biopsję, na szczęście mam trochę czasu jeszcze bo czekam do kolejnego cyklu na badania. Gin od niepłodności kazała się stawić 12-13dc i zakładam że mnie wtedy pokieruje. Druga rzecz która mnie dzisiaj trochę rozstroiła to chciałam w środę przed wylotem zrobić cross matcha i w punkcie pobrań nic mi nie pomogły. Niby mogę przyjść ale jak nie wyjdzie to na moje ryzyko bo badanie oznaczone jako wrażliwe ale one w sumie nie wiedzą czemu.Daisy1 lubi tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❗️ Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
❗️ Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
❗️ Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
❗️ Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
❓ KIR Bx; brak 2DS3
❓ana1 + (1:80)
✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
✅ HLA-C1
✅ B12 448 pg/ml 08.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ anxa5
❔Zespół antyfosfolipidowy
❔Kariotyp
❔biopsja cd56, cd138
Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ ❔
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔ Morfologia nasienia
❔ Fragmentacja DNA -
Biochemiczka wrote:Napisałam wczoraj wielką wiadomość, kliknęłam nie to co trzeba i się skasowało 😫
Daisy super że te wizyty cię tak podbudowały! Ciężko pewnie będzie posklejać dwie różne opinie ale wierzę że dasz radę ❤️ ja jestem team robić wszystko. Ja się cieszę że poszłam w immunologię od razu bo moja historie skomentowała jako „bogata” i że trzeba pogrzebać głębiej.
Miałam intensywne kilka dni w pracy, klient przyjechał pogadać o progresie projektu i ponoć wypadłam świetnie więc też się czuję podbudowana. Zwłaszcza że więcej mnie w tym miesiącu nie było w pracy niż byłam więc wszystko na yolo szło.
Wyjeżdżamy na mikro urlop w środę więc pewnie trochę zniknę z forum żeby skorzystać ze słońca i atrakcji. No i odciąć się od wszystkiego. Ale będą te pewnie spływać wyniki badań więc może wrzucę jakiś update.
Poukładałam sobie wszystko przez te kilka dni i jedynie co mnie męczy to jak zrobić te biopsję, na szczęście mam trochę czasu jeszcze bo czekam do kolejnego cyklu na badania. Gin od niepłodności kazała się stawić 12-13dc i zakładam że mnie wtedy pokieruje. Druga rzecz która mnie dzisiaj trochę rozstroiła to chciałam w środę przed wylotem zrobić cross matcha i w punkcie pobrań nic mi nie pomogły. Niby mogę przyjść ale jak nie wyjdzie to na moje ryzyko bo badanie oznaczone jako wrażliwe ale one w sumie nie wiedzą czemu.
Ja jestem z tych "poukładanych" i już sobie w wszystko wprowadziłam do pliczku z kategoriami co, na co i kiedy robić, itd. 😆 myślę, ze kazdy z lekarzy może mieć swojego "czuja" z racji doświadczenia, ale np hit bo mam zbadać estradiol 5x w jednym cyklu. W życiu badalam tylko bete i proga, także czuję sie zaopiekowana 😄 Jedynie histeroskopie myślę, żeby zrobić na końcu. A wskazaniem do niej jest sprawdzenie czy nie ma stanu zapalnego po pierwszej stracie.
W końcu myślę, że wszystkie znajdziemy winowajców, którzy mieszają w staraniach 🙂 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 17:19
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️diagnostyka -
Piąteczka ✋ ja akurat wolę pisać ręcznie, ale przy każdym badaniu mam cenę, kiedy zrobić, kiedy będą wyniki itp. Teraz jedyną niewiadoma to pierwsza @ PP.
Ten stan zapalny kazała mi zbadać w drugiej fazie cyklu stąd mam min 2-3 cykle w plecy bo jeszcze czekanie do miesiąca na wyniki 🙄 w pierwszej fazie nie będzie aktywnych komórek nk jeżeli dobrze zrozumiałam. Ja pytałam ginekologów czy teraz nie mogę zrobić 🤣 ale niestety przynajmniej jedna @ musi wlecieć przed badaniem.34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❓ KIR Bx; brak 2DS3
✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
✅ HLA-C1
✅ B12 448 pg/ml 08.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ anxa5
❔Kariotyp
❔biopsja cd56, cd138
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔ Morfologia nasienia
❔ Fragmentacja DNA -
Paola2604 wrote:Byłam w Środe w 11 dc na monitoringu cyklu i był pęcherzyk 18mm. Robię testy owu i nie wychodzą… dziś 13 dc i nic blada 2 kreska. Przyjmując że pęcherzyk rośnie ok 2mm dziennie to dziś powinien być 22 mm… czy może nie być owulacji skoro jest pęcherzyk? Nigdy nie miałam problemów z niepękającymi pęcherzykami ani z torbielami. Ostatecznie jutro jeszcze zrobię test ale trochę mnie to martwi
Dziś też negatywny. Wiecie może jak to jest? Pierwszy raz mam taką sytuację 🫣
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Hmm ciężko powiedzieć. Ja mam teraz taką sytuację a też nigdy mi się to nie przytrafiło wcześniej. Ale ja czekam na pierwszą @ pp dopiero, no i beta jeszcze nie spadła. Poszłabym w pon do ginekologa sprawdzić co się dzieje. Mogłaś przegapić owulację jeżeli robisz testy raz dziennie ale mógł też nie pęknąć.
Ja dostałam luteinę dopochwowa na 10 dni, przestałam plamić po dwóch dawkach (plamienie zwalałam na krwawienie po poronieniu).34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❓ KIR Bx; brak 2DS3
✅ HLA-C1
✅ B12 448 pg/ml 08.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ anxa5
❔Kariotyp
❔biopsja cd56, cd138
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔ Morfologia nasienia
❔ Fragmentacja DNA -
Przywiało mnie tu dzisiaj do Was po dłuższej przerwie, bo dziś byłby termin dla rozwiązania ciąży którą straciłam w lutym. Ciężko opisać to uczucie, pewnego rodzaju pustki, tęsknoty za czymś, co nigdy do końca nie wydało mi się realne.
I całe spektrum emocji z drugiej strony - jestem aktualnie w 21 tygodniu, wszystkie badania póki co wychodzą dobrze, ale ciężko pozbyć się tego cichego głosu, który podpowiada, żeby jednak nie cieszyć się za bardzo, dopóki nie będzie po wszystkim.
Ściskam Was wszystkie Dziewczyny i mimo wszystko chciałabym dać Wam odrobinę nadziei - choć ciąża po stracie jest trudna, jest też cudowna i jestem za nią niesamowicie wdzięczna 🍀💖Marysia996, NoraBlue, anilewe, Mart0511, Void, Daisy1, Mary27, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
zmija wrote:Przywiało mnie tu dzisiaj do Was po dłuższej przerwie, bo dziś byłby termin dla rozwiązania ciąży którą straciłam w lutym. Ciężko opisać to uczucie, pewnego rodzaju pustki, tęsknoty za czymś, co nigdy do końca nie wydało mi się realne.
I całe spektrum emocji z drugiej strony - jestem aktualnie w 21 tygodniu, wszystkie badania póki co wychodzą dobrze, ale ciężko pozbyć się tego cichego głosu, który podpowiada, żeby jednak nie cieszyć się za bardzo, dopóki nie będzie po wszystkim.
Ściskam Was wszystkie Dziewczyny i mimo wszystko chciałabym dać Wam odrobinę nadziei - choć ciąża po stracie jest trudna, jest też cudowna i jestem za nią niesamowicie wdzięczna 🍀💖
Rozumiem co teraz przeżywasz, ja w pierwszej ciąży tak miałam a nie miałam w historii poronień. Natomiast znalałam kilka smutnych historii (i kilkadziesiąt pozytywnych) i nie pozwalałam sobie cieszyć się z tego co mam, cały czas zostawiając sobie dystans. Na szczęście skończyło się pozytywnie i wierzę że u ciebie też tak będzie ❤️ Tule w tym trudnym okresie 🫂 wierze że każda z nas czeka dobra spokojna ciąża w przyszłości i dziękuję że wróciłaś do nas zaświecić światełkiem nadziei ❤️zmija lubi tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❓ KIR Bx; brak 2DS3
✅ HLA-C1
✅ B12 448 pg/ml 08.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ anxa5
❔Kariotyp
❔biopsja cd56, cd138
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔ Morfologia nasienia
❔ Fragmentacja DNA -
Cześć dziewczyny wracam po krótkiej przerwie. Wybaczcie, że napiszę zbiorczo, ale jakoś w pośpiechu zaktualizowałam wątek - mega wielkie gratulacje dla dziewczyn z ⏸️ dajecie nam wszystkim nadzieję chociaż wiem, że się boicie, ale jesteśmy z wami, ściskam też wszystkie z was, które przeszły lub przechodzą trudniejsze chwile 💔 u mnie też były niestety dwie śmierci wśród bliskich i było trudno. Staram się skupić na tym przyszłym życiu jednak i iść do przodu. W pracy mam też mocno stresujący moment, a to niczemu nie sprzyja i nie pomoże, więc uczę się trochę ten stres odkładać na bok, żeby mnie nie zmiażdżył i nie przytłoczył całkowicie.
Byłam na USG po pierwszej @ i wszystko jest git wygląda dobrze mamy zielone światło, monitoring cyklu wykazał, że idzie owulacja i jest pęcherzyk (co prawda znowu w prawym jajniku z zatkanym jajowodem, ale już raz zaszłam z niego w ciążę 🤣). Też mam ten problem, że nie wychodzą testy owulacyjne haha ale jeszcze tak 2-3 dni do owulacji jest czuje. Staram się wypośrodkować żeby się nie nastawiać ale też myśleć optymistycznie - nie muszę na razie robić żadnych dalszych badań, trombofilii nie mam, zdaje się, że wszystko wróciło do normy i pracuje pełną parą. Postaram się śledzić nasz wątek na bieżąco, ale znowu wyjeżdżamy na ostatni już urlop jutro.Biochemiczka, Daisy1 lubią tę wiadomość
-
Void wrote:Trzymałaś się tego, żeby nie pić dwie godziny przed zrobieniem, żeby nie rozwodnić moczu? Zawsze robiłaś o tej samej godzinie?
Tak, ale podejrzewam że właśnie w pt mogłam zrobić po wypiciu napoju. Przeanalizowałam już wszystkie dni i jeszcze tak myślę że może w dzień wizyty kiedy miał 18 mm może wyszedłby pozytywny a wtedy nie zrobiłam. No nic czekam do połowy września wtedy się okaże 😊NoraBlue, Void lubią tę wiadomość
2010- syn👶duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Paola a może po poronieniu jakoś dziwnie to wychodzi? Ja bym się nie opierała na testach a na USG i tym co mówi nasze ciało (jeśli mówi, bo nie zawsze owulację można wyczuć, ale ból jajnika plus śluz to dla mnie ostateczny wyznacznik)
Edit: robiłam test dzis rano negatywny a potem o 14 i już pozytywnyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 14:25
-
NoraBlue wrote:Paola a może po poronieniu jakoś dziwnie to wychodzi? Ja bym się nie opierała na testach a na USG i tym co mówi nasze ciało (jeśli mówi, bo nie zawsze owulację można wyczuć, ale ból jajnika plus śluz to dla mnie ostateczny wyznacznik)
Edit: robiłam test dzis rano negatywny a potem o 14 i już pozytywny
Super że Tobie wyszło ☺️
Tak coś chyba dziwnie wychodzi. Ja nie umiem już bez USG oszacować kiedy jest owulacja. Jajniki nigdy mnie nie bolą na owulację a śluz w ostatnich cyklach znikomy, choć hormony są ok wszystko ustabilizowane, sprawdzone.Claudie_28 lubi tę wiadomość
2010- syn👶duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Paola2604 wrote:Super że Tobie wyszło ☺️
Tak coś chyba dziwnie wychodzi. Ja nie umiem już bez USG oszacować kiedy jest owulacja. Jajniki nigdy mnie nie bolą na owulację a śluz w ostatnich cyklach znikomy, choć hormony są ok wszystko ustabilizowane, sprawdzone.
No to może trzeba USG przed i po szacowanej owulacji to ci może głowę uspokoiPaola2604 lubi tę wiadomość
-
Ja melduję, że u mnie owulacja przyszła w 20 dc. Jestem po pierwszej miesiaczce po poronieniu. Owulacja była inna niż ta lipcowa po poronieniu, znacznie mniej objawów. W lipcu wiedziałam bez testów i bez mierzenia temperatury dokładnie kiedy miałam. Teraz nie odczułabym jej gdyby nie testy i nie wzrost temperatury po. Nie nastawiam się, że od razu się uda, ale zdecydowaliśmy, że nie będziemy tracić cyklu, bo nie wiemy ile zajmie tym razem zajście w ciążę. Pomiędzy zaczęłam brać sorbifer, bo u mnie żelazo i ferrytyna też bez szału. Kupiłam też regulator homocysteiny, który poleciła jedna z Was, bo może nie jest tragiczna, ale jest podwyższona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 22:32
NoraBlue, Void, Paola2604, Daisy1, emciak, Biochemiczka, Wixa🌸 lubią tę wiadomość
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Arisia wrote:Ja melduję, że u mnie owulacja przyszła w 20 dc. Jestem po pierwszej miesiaczce po poronieniu. Owulacja była inna niż ta lipcowa po poronieniu, znacznie mniej objawów. W lipcu wiedziałam bez testów i bez mierzenia temperatury dokładnie kiedy miałam. Teraz nie odczułabym jej gdyby nie testy i nie wzrost temperatury po. Nie nastawiam się, że od razu się uda, ale zdecydowaliśmy, że nie będziemy tracić cyklu, bo nie wiemy ile zajmie tym razem zajście w ciążę. Pomiędzy zaczęłam brać sorbifer, bo u mnie żelazo i ferrytyna też bez szału. Kupiłam też regulator homocysteiny, który poleciła jedna z Was, bo może nie jest tragiczna, ale jest podwyższona.
Dziewczyny które badały amh, w jakich laboratoriach robiłyście? Ja ostatnie dwa amh (miesiąc po miesiącu) robiłam w lab. szpitalnym i wyszedł dramat. W nowym cyklu będę badać po raz trzeci, bo gin twierdzi że trzeba to sprawdzić bo ostatni wynik może być jakimś błędem ze strony lab. bo mało prawdopodobne żeby spadło aż tak w ciągu jednego miesiąca.
W moim szpitalu lab. niektóre próbki wysyła do diagnostyki i zastanawiam się czy iść prywatnie po raz 3badać bezpośrednio do diagnostyki i mieć wynik opracowany na tym samym sprzęcie czy jednak wybrać alab.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 11:47
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Wixa🌸 wrote:Zdradzisz co to za regulator? Bo gdzieś mi umknęło. Niby u mnie gin twierdzi że homocysteina jest ok, ale 12 to chyba jednak trochę dużo 🙈
Dziewczyny które badały amh, w jakich laboratoriach robiłyście? Ja ostatnie dwa amh (miesiąc po miesiącu) robiłam w lab. szpitalnym i wyszedł dramat. W nowym cyklu będę badać po raz trzeci, bo gin twierdzi że trzeba to sprawdzić bo ostatni wynik może być jakimś błędem ze strony lab. bo mało prawdopodobne żeby spadło aż tak w ciągu jednego miesiąca.
W moim szpitalu lab. niektóre próbki wysyła do diagnostyki i zastanawiam się czy iść prywatnie po raz 3badać bezpośrednio do diagnostyki i mieć wynik opracowany na tym samym sprzęcie czy jednak wybrać alab.
Ja przeczytałam tutaj, że któraś z Was polecała regulator homocysteiny z aliness i taki kupiłamnie badałam jeszcze efektów brania.
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Dziewczyny ja mam aktualnie jakiś kryzys, wczoraj rozmawiałam z mężem o tym wszystkim, bo już mnie męczy ciągłe robienie badań, co chwilę słyszę "to nie jest główną przyczyną poronień" wszystko wpływa na ciążę pośrednio, ale nie bezpośrednio i już mam kisiel z mózgu😒. Może te kilka pośrednich wpływa bezpośrednio na te poronienia? 😒
08.09 mam teleporadę z moją immuno w związku z wynikami badań, które teraz robiłam, więc może się w końcu czegoś dowiem.
No i jeszcze mamy zagwostkę, bo ostatnio moja gin chciała mi zapisać zastrzyk na pęknięcie jajeczka, bo podobno możemy cały czas próbować a wcześniej była mowa, że będziemy robić IVF bo chcą przebadać zarodki no i chcą czekać na wszystkie wyniki czy znajdą przyczynę poronień 🤷🏼♀️06.2020 👼🏼 6tc poronienie samoistne
12.2020 👼🏼🩵 10tc poronienie hybione (Trisomia 16)
12.2022👼🏼 5/6tc poronienie samoistne
01.2024👼🏼🩷 11tc poronienie hybione
👩🏼 '94
Kariotyp ✅
PAI-1 - 4G/4G
Homocysteina - 15,91 ⬆️
ANA1 - dodatni
ANA2 - Scl-70 dodatni granicznie
ANA3 - negatywne
IgG - 16,70 ⬆️
IgA - 0,11 ⬇️
IgM - 1,92 ✅
IgE - 16,30 ✅
Tarczyca wszystkie badania w normie ✅
👨🏽'91
Kariotyp ✅
Badanie nasienia ✅ -
Wixa🌸 wrote:Zdradzisz co to za regulator? Bo gdzieś mi umknęło. Niby u mnie gin twierdzi że homocysteina jest ok, ale 12 to chyba jednak trochę dużo 🙈
W moim szpitalu lab. niektóre próbki wysyła do diagnostyki i zastanawiam się czy iść prywatnie po raz 3badać bezpośrednio do diagnostyki i mieć wynik opracowany na tym samym sprzęcie czy jednak wybrać alab.
Ja miałam badane w diagnostyce bezpośrednio i zalecenie, żeby nie badać w alabie 🤷🏻♀️
U mnie homocysteina 9,1 już uznana za lekko za wysoką, ale mój poziom wit B12 to 850, wiec biorę tylko B6 z Aliness na obniżenie homocyteiny. Ale za to pomimo brania 800 folianów od 1,5 roku mam kwas foliowy tylko 9,5, a zalecają 15-20 więc jeszcze zwiększyłam foliany do 1200 dziennie i zobaczymy, za jakiś czas powtórzę badania
Kalcia, znajoma ma ANA1 1:320, więc bardzo dodatni, co ciekawe za sobą dwie zdrowe bezproblemowe ciąże.
U mnie pierwsza ciąża donoszona, a miałam tragiczne wyniki tarczycy jak zaszłam, teraz super wyniki poza podwyższoną homocysteiną i poronienie 🤷🏻♀️ na jakie wyniki teraz czekasz? Zastanawiacie się nad próbami naturalnymi przed IVF, czy trzymacie się pierwszej wersji lekarki?
Rozumiem, że takie błądzenie we mgle musi być dla Was bardzo meczące, mam nadzieję że immuno powie coś konkretnego na wizycie i trochę rozświetli Wam sytuację ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 12:55