Bialekwiaty96 wrote:
Cześć dziewczyny,
Dołączyłam do forum na przełomie toku 2025/2026 w związku z poronieniem samoistnym w 7tc , które miało miejsce 18 grudnia.
Nie mialam robionego zabiegu , macica oczyściła sie sama . Moja ginekolog zaleciła.odczekac 2-3 miesiączki z kolejnym staraniem.
Wczesniej cykle trwaly po 30-32 dni .
Perwszy okres po poronieniu dostalam dokladnie w 26 dniu cyklu, owulacja wystąpiła w 13 dniu potwierdzona testami.
Kolejny okres znowu regularnie pojawil sie w 26 dniu cyklu.
Generalnie oba cykle byly wręcz książkowe, mam wrażenie ze lepsze niż przed poronieniem kiedy zdarzały się nieregularne okresy , nawet odstępy 40dniowe.
Stąd myślimy aby juz zacząć sie starać po tym drugim cyklu. Nie ukrywam ze bardzo bym chciała znowu próbować, mimo ze wydawało mi sie po poronieniu ze nigdy się z tego nie pozbieram to juz te 2 msc pozniej wiem ze znowu jestem gotowa spróbować. Do tego mam wrażenie ze organizm sie "zresetował" i wydaje mi sie ze moze to byc dobra okazja.
Stąd pytanie próbowaliście po 2 cyklu od poronienia ? Jak wyglądały wasze "pierwsze" cykle ?
Hej, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Nie wiem czy Twoja ginekolog miała jeszcze coś innego na myśli, ale technicznie rzecz biorąc jeśli poronienie było samoistne to nie trzeba czekać jeśli masz normalnie owulację. Wszystko powinno wrócić samo do normy.
2022r. zdrowa córeczka ☺️
Od 07.25r staramy się o rodzeństwo
3x cb