Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2025, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam jak ludzie potrafią oceniać -nas czyli bezdzietne małżeństwa jako łatwe, bezproblemowe, nie posiadające praw do zmęczenia itp itp to mi się aż nóż w kieszeni otwiera!
    Bo życie jest piękne i gładkie, a to co każda z nas przeżyła to jest nic, prawda?
    Normalnie bym wytargała za kudły takich ludzi i pokazała środkowy palec.
    Oczywiście też się wiele razy nasłuchałam że „gówno wiem o życiu bo dzieci nie mam” i jak przyjdą toooo dopiero zobaczę co to zycie…eh

Ja teraz czekam na drugi okres po poronieniu.
    I jak u was wyglądało? Bardzo się cykle poprzesuwały? Tak ja Arisia pisze, jest inaczejniz było.
    Ciekawa jestem co będzie u mnie.
    Życzę nam tego dziewczyny żeby rok 2026 była dla nas rokiem mamusiek 🥰
    W sumie 26 maja mamy dzień mamy to może ta końcówka roku .26 coś nam wywróży✨

Cień, Zaczytana29, Kata3333, Marysia996, Jusia92 lubią tę wiadomość

💃🏻 34 lata ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI-1 4G/4G homo – mała menda, która namieszała w planach 💔😤

🧔🏻‍♂️ 38 lat 🤍
    💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
    📄 Na razie tylko kariotyp – OK ✅

🍬 First baby
    💔👼
    X.2025 – 9/7 tc

I.2026
    12.I.2026 ⏸️
    +biorę Acard 💊

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nigdy nie odbiera prawa do nadziei… ✨🤍

🌍 Życie i ciąża za granicą ✈️

preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2025, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Laurelli

Już kiedyś pisałam, że targanie za kudły to całkiem dobry pomysł 😉
    Okres po poronieniu jest dziwny,przynajmniej u mnie tak było. Cykle wahały się od 21 do 32 dni. Okres raz skąpy, raz bardzo obfity.
    Dopiero piąty cykl był w miarę „normalny”. Dla mnie to była prawdziwa udręka.

@Dziewczyny,

z całego serca życzę Wam, aby 2026 rok przyniósł nowy początek 🌱
    A gdy będzie ciężko, niech obok znajdzie się ktoś, kto poda rękę 🤍.

Zaczytana29, Mamoura, Arisia, Laurelli, Daisy1, Marysia996, Jusia92 lubią tę wiadomość

🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
    🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
    🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
    🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
    🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
    🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
  • Mamoura Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2025, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że nadal (5 miesiąc po poronieniu) nie mam normalnego okresu i cyklu. Przed poronieniem moje cykle były książkowe i powtarzalne - silna owulacja z ogromną ilością śluzu płodnego, następnie dość mocny PMS i miesiączka, niestety od kiedy pamiętam bardzo skąpa, trwała max 3 dni.

Po poronieniu @ potrafi trwać 1-2 dni, PMSu praktycznie w ogóle nie mam, co jest akurat fajne, ale nie odczuwam też owulacji i zniknął praktycznie całkowicie śluz zewnętrzny, więc nie wiem czy w owu jest jak białko jaja czy nie, zamierzam przegadać ten temat na wizycie u lekarza, tym razem u nowej pani doktor i wizyta nastawiona typowo na leczenie niepłodności, zobaczymy co nam poradzi, na tę wizytę idziemy razem z mężem.

Zaczytana29 lubi tę wiadomość

👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
    👨🏻‍🦱 30 lat (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87 mln/ml)

🌱 Starania: od 01.2025

🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
    👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈

🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak cech PCOS)
    🧪 MUCHa: wynik czysty ✅

🍀Program Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego

02.26 - rozpoczęcie stymulacji Aromkiem

🍼💖 W drodze po nasze szczęście…
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2025, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamoura wrote:
    Ja mam wrażenie że nadal (5 miesiąc po poronieniu) nie mam normalnego okresu i cyklu. Przed poronieniem moje cykle były książkowe i powtarzalne - silna owulacja z ogromną ilością śluzu płodnego, następnie dość mocny PMS i miesiączka, niestety od kiedy pamiętam bardzo skąpa, trwała max 3 dni.

Po poronieniu @ potrafi trwać 1-2 dni, PMSu praktycznie w ogóle nie mam, co jest akurat fajne, ale nie odczuwam też owulacji i zniknął praktycznie całkowicie śluz zewnętrzny, więc nie wiem czy w owu jest jak białko jaja czy nie, zamierzam przegadać ten temat na wizycie u lekarza, tym razem u nowej pani doktor i wizyta nastawiona typowo na leczenie niepłodności, zobaczymy co nam poradzi, na tę wizytę idziemy razem z mężem.

Ja mam baaaardzo podobne odczucia. U mnie było nieco inaczej, bo przed ciążą moje cykle były już dłuższe, ale to było 30-32 dni. Obecnie po poronieniu 34-37 dni… wcześniej miałam dużo śluzu, a obecnie skąpo. Testy owulacyjne mam pozytywne około 19-20 dc, a śluzu najwięcej mamy tak 15-16 dc, więc współżycie w okolicach owulacji wcale nie jest takie komfortowe. Mnie to już zaniepokoiło, więc poszłam miesiąc temu, ale wtedy wszystko na USG wyglądało idealnie. Hormony raz prolaktyna 28, ale zbadana ponownie w kolejnym cyklu już 16. Reszta hormonów ok. I w tamtym miesiącu lekarz powiedział, że wszystko wygląda bardzo dobrze, wręcz narobił mi nadziei :( jak wyszła kiepska morfologia u męża to uznałam że to pewnie stąd problemy z zajściem, no ale jak teraz okazało się że już w tym cyklu moja owulacja nie jest taka silna to zaczynam się martwić, że może od poronienia cały czas mam kiepska jakość owulacji albo kilka cykli bez owu. Ja jednoznacznie mogę powiedzieć, że u mnie po poronieniu wiele się zmieniło i niestety już te cykle nie są takie jak przed :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 23:13

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2025, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, końcówka roku jest taka trudna, wszędzie podsumowania roku, co chwilę u moich znajomych przewija się cały rok wspomnień z ciąży, z maluszkami. A ja za każdym razem myślę, że dla mnie 2025 był najtrudniejszym rokiem w życiu. Często myślę jak bardzo mnie zmienił. Staram się nie zaglądać na social media, ale czasem nie da się. Mam jedną koleżankę, która rodzi w styczniu, a ja miałam na początku lutego i co na nią spoglądam to myślę jakby to było u nas, że pewnie mielibyśmy już wszystko dla dzidziusia, że cieszylibyśmy się ostatnimi tygodniami we dwójkę. Ostatnio codziennie płaczę, pomimo tego że chodzę do psychologa jest mi ciężko.

Ja bym chciała Wam życzyć, żeby 2026 przyniósł wszystko, o czym marzycie 🫂💖 chciałabym, żebyśmy w końcu były szczęśliwe, żeby było nam po prostu lżej. Bardzo Wam wszystkim kibicuję i mam nadzieję, że będzie nam jednak dane cieszyć się zdrową ciaza.

Laurelli, Marysia996, Zaczytana29, Mamoura, Jusia92, Paola2604 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2025, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arisia i @Cień życzenia, piękne ❤️‍🩹
    Oby wszystko co dobre się spełniło 🙏🏻

No to mnie ciekawi teraz mój cykl, prawidło okres miałam 5 grudnia i w moich starych cyklach powinnam dostać 2 stycznia.
    Ale zaczęliśmy się kochać od nowa bez zabezpieczenia i zobaczymy co będzie…niby robiłam testy owulacyjne i były niby na nie.ale jak mówicie jak się wszystko przesuwa to nie wiem czy i u mnie owu się nie przesunęła, bo kiedy okres dostane kto to wie.
    Zaczęłam się zastanawiać bo czuję ciągnięcie w macicy dzisiaj.
    I czy to na okres czy to coś innego. Ale pierwsze zbliżenie bez ostrożności mieliśmy w wigilię rano to gdzie tak po tyg juz bym coś czuła jakbym miała dni płodne..

Cień, Zaczytana29 lubią tę wiadomość

💃🏻 34 lata ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI-1 4G/4G homo – mała menda, która namieszała w planach 💔😤

🧔🏻‍♂️ 38 lat 🤍
    💍 Mężuś – ogólnie zdrowy
    📄 Na razie tylko kariotyp – OK ✅

🍬 First baby
    💔👼
    X.2025 – 9/7 tc

I.2026
    12.I.2026 ⏸️
    +biorę Acard 💊

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nigdy nie odbiera prawa do nadziei… ✨🤍

🌍 Życie i ciąża za granicą ✈️

preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Laurelli

Kto wie, może akurat to był ten dzień.
    Już niedługo się okaże 🤞
    Trzymam kciuki całym sercem 🍀💖 za Ciebie i każda z Was. Oby to był nasz rok.

Zaczytana29, Mamoura, Jusia92, Laurelli lubią tę wiadomość

💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
  • Cień Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arisia

Warto pozwolić sobie wypłakać to, co złe. To, że poszłaś do psychologa, pokazuje, jak bardzo dbasz o siebie i jak odważna oraz silna jesteś w swojej walce. Ważne, że przetrwałaś ten rok. To też jest sukces❤️‍🩹.

Arisia, Zaczytana29, Mamoura lubią tę wiadomość

🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Milunia ściskam mocno za smutki. Piękne życzenia na Nowy Rok, oby się spełniły 🤞

@Nadzieja09 tak, dostałam Accofiil 0.5 ampułki w dniu + testu, potem 0.5 ampułki co 7 dni oraz Encorton 15mg. Do tego Clexane i Acard na moje ryzyko zakrzepów. Skonsultuję te zalecenia z dr J, chciałabym być w stałym kontakcie z immuno, posłuchałam z nią kilka rozmów na yt i wzbudza duże zaufanie. Udało mi się zapisać jeszcze w styczniu na wizytę 😌
    Mamy w tym samym miesiącu urodziny! Oby ten miesiąc przyniósł nam wszystkim dużo szczęścia ☺️

@Marysia996 jest takie powiedzenie, nie zrozumie syty głodnego 😔 i często to niestety się sprawdza. Trzeba przeżyć stratę, żeby zrozumieć jak trudne jest to przeżycie i jak wiele wysiłku kosztuje zwykłe spotkanie z rodziną/znajomymi, którzy mają już dzieci. Dużo sił i cierpliwości dla Ciebie 🤗

@Zaczytana29 🫂 trzymaj się i dajcie sobie czas na smutek i łzy. Jeszcze będzie pięknie ☘️

@Arisia 🫂 nie pamiętam czy sprawdzałaś hormony, może warto sprawdzić te podstawowe razem z tarczyca są ok? Ale z drugiej strony, jeżeli miesiąc temu bylo idealnie, to może ten cykl jeszcze się rozkręca, a owulka będzie później🤞🤞 możesz też spróbować wyłapać pik testami LH, żeby wiedzieć kiedy możesz się spodziewać owulki, a na usg ją jeszcze potwierdzić. Trzymam kciuki 🤞

Co do nowej nazwy, okej, to chyba mamy to! 😃 Mi też bardzo spodobała się propozycja Miluni, zdecydowanie potrzebujemy czegoś nowego i bardziej optymistycznego. @Cień po takim pięknym wywołaniu do tablicy postaram się i przygotuję coś ładnego, żeby było gotowe na jutro 😊 Mam nadzieję, że dołączycie? 😅

Milunia, Cień, Marysia996, Zaczytana29, Mamoura lubią tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ⚠️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
    💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
    Jeszcze będzie pięknie ✨️
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    @Milunia ściskam mocno za smutki. Piękne życzenia na Nowy Rok, oby się spełniły 🤞

@Nadzieja09 tak, dostałam Accofiil 0.5 ampułki w dniu + testu, potem 0.5 ampułki co 7 dni oraz Encorton 15mg. Do tego Clexane i Acard na moje ryzyko zakrzepów. Skonsultuję te zalecenia z dr J, chciałabym być w stałym kontakcie z immuno, posłuchałam z nią kilka rozmów na yt i wzbudza duże zaufanie. Udało mi się zapisać jeszcze w styczniu na wizytę 😌
    Mamy w tym samym miesiącu urodziny! Oby ten miesiąc przyniósł nam wszystkim dużo szczęścia ☺️

@Marysia996 jest takie powiedzenie, nie zrozumie syty głodnego 😔 i często to niestety się sprawdza. Trzeba przeżyć stratę, żeby zrozumieć jak trudne jest to przeżycie i jak wiele wysiłku kosztuje zwykłe spotkanie z rodziną/znajomymi, którzy mają już dzieci. Dużo sił i cierpliwości dla Ciebie 🤗

@Zaczytana29 🫂 trzymaj się i dajcie sobie czas na smutek i łzy. Jeszcze będzie pięknie ☘️

@Arisia 🫂 nie pamiętam czy sprawdzałaś hormony, może warto sprawdzić te podstawowe razem z tarczyca są ok? Ale z drugiej strony, jeżeli miesiąc temu bylo idealnie, to może ten cykl jeszcze się rozkręca, a owulka będzie później🤞🤞 możesz też spróbować wyłapać pik testami LH, żeby wiedzieć kiedy możesz się spodziewać owulki, a na usg ją jeszcze potwierdzić. Trzymam kciuki 🤞

Co do nowej nazwy, okej, to chyba mamy to! 😃 Mi też bardzo spodobała się propozycja Miluni, zdecydowanie potrzebujemy czegoś nowego i bardziej optymistycznego. @Cień po takim pięknym wywołaniu do tablicy postaram się i przygotuję coś ładnego, żeby było gotowe na jutro 😊 Mam nadzieję, że dołączycie? 😅

Dzięki za podpowiedzi, bardzo sobie cenię Wasze doświadczenie 🌷❤️ tak, zbadałam w 2 dc wszystkie hormony plus panel tarczycowy i było wszystko w normie. Stosunek LH-fsh też ok, insulina ok. Tsh 1,55. Też mam taką nadzieję, że może owulacja będzie opóźniona i że jak pójdę na kolejne USG to będzie lepiej to wyglądało, ale nie nastawiam się jakoś mocno, bo ciągle robię sobie wielkie nadzieje, wiecie że super wyglądająca owulacja, że ładny progesteron, że coś zakłuło, że jestem senna a potem wychodzi jedna wielka klapa i przeżycie @ jest jeszcze trudniejsze, bo człowiek miał wielkie nadzieje. Teraz akurat przerywamy starania na czas leczenia męża, więc wiem że i tak ta @ będzie, ale chodzi mi o to, że nie chce iść z wielkimi nadziejami na usg i wychodzić zapłakana, że jednak cykl bezowulacyjny.

@Daisy1 czekam na nową nazwę :) super, że zajmiesz się tym! 😍😘

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Cień Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:

No pewnie, że dołączymy.
    Daisy1 - Zawsze z Tobą 😊👍.

Arisia, Zaczytana29, Daisy1 lubią tę wiadomość

🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam się jeszcze z Wami podzielić, że każdy dzień w pracy to dla mnie też męka obecnie. Mamy dużo pracy, ja się staram skupiać na pracy, ale siedzę w pokoju z dwoma koleżankami i nie ma dnia żeby nie poruszały tematu ciąży. Kiedyś mimo mojego wieku chyba myślały, że nie chcemy mieć dzieci i w ogóle nie cisnęły tego tematu. Teraz, odkąd wiedzą o poronieniu non stop pytają mnie o dziecko. Nic im nie mówię, że staramy się obecnie. Od jednej słyszę ciągle rady, że powinniśmy jak najszybciej zacząć się starać, bo je znajomi zaszli w miesiąc po poronieniu, a nam będzie coraz trudniej, bo zwlekamy. Oczywiście ona zakłada, że my zwlekamy, bo przecież w jej idealnym świecie to dzieci są na pstryknięcie palca. A druga, może domyśla się, że staramy się, bo ciągle mówi z kolei, że ona jak starała się o dziecko to dopóki się stresowała to nie mogła zajść, więc radzi nam abyśmy powiedzieli sobie, że trudno, widocznie dzieci nie są nam pisane i od razu zajdę w ciążę. Ja na to wszystko tylko potakuję, wysłuchuję i nic nie odpowiadam, ale przychodzę do domu to ryczę. A nie chce też powiedzieć im, że mają nie odzywać się na ten temat, bo od razu będą wiedziały, że staramy się i że nie wychodzi, a nie chce na razie w pracy tak otwarcie tego mówić, bo wiecie jak będzie - będę pierwsza do odstrzału w razie zwolnień.

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Cień Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Ja chciałam się jeszcze z Wami podzielić, że każdy dzień w pracy to dla mnie też męka obecnie. Mamy dużo pracy, ja się staram skupiać na pracy, ale siedzę w pokoju z dwoma koleżankami i nie ma dnia żeby nie poruszały tematu ciąży. Kiedyś mimo mojego wieku chyba myślały, że nie chcemy mieć dzieci i w ogóle nie cisnęły tego tematu. Teraz, odkąd wiedzą o poronieniu non stop pytają mnie o dziecko. Nic im nie mówię, że staramy się obecnie. Od jednej słyszę ciągle rady, że powinniśmy jak najszybciej zacząć się starać, bo je znajomi zaszli w miesiąc po poronieniu, a nam będzie coraz trudniej, bo zwlekamy. Oczywiście ona zakłada, że my zwlekamy, bo przecież w jej idealnym świecie to dzieci są na pstryknięcie palca. A druga, może domyśla się, że staramy się, bo ciągle mówi z kolei, że ona jak starała się o dziecko to dopóki się stresowała to nie mogła zajść, więc radzi nam abyśmy powiedzieli sobie, że trudno, widocznie dzieci nie są nam pisane i od razu zajdę w ciążę. Ja na to wszystko tylko potakuję, wysłuchuję i nic nie odpowiadam, ale przychodzę do domu to ryczę. A nie chce też powiedzieć im, że mają nie odzywać się na ten temat, bo od razu będą wiedziały, że staramy się i że nie wychodzi, a nie chce na razie w pracy tak otwarcie tego mówić, bo wiecie jak będzie - będę pierwsza do odstrzału w razie zwolnień.

Chyba definitywnie wyczerpał mi się limit dyplomacji na ten rok.
    Te koleżanki to zwyczajnie wredne małpy. Zdecydowanie wygrywają plebiscyt na prawdziwe perły empatii… w wersji odwrotnej.
    Czas wdrożyć zalecenia Laurelli z targaniem za kudły.
    W końcu to ostatni dzień roku, regulaminowo wolno 🙃
    Trzymaj się i nie dawaj się tym zołzom🫂.

Mamoura, Laurelli lubią tę wiadomość

🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Chyba definitywnie wyczerpał mi się limit dyplomacji na ten rok.
    Te koleżanki to zwyczajnie wredne małpy. Zdecydowanie wygrywają plebiscyt na prawdziwe perły empatii… w wersji odwrotnej.
    Czas wdrożyć zalecenia Laurelli z targaniem za kudły.
    W końcu to ostatni dzień roku, regulaminowo wolno 🙃
    Trzymaj się i nie dawaj się tym zołzom🫂.

Tak, patrząc na to, co nas dotyka ze strony rodzin, znajomych, współpracowników to chciałabym, żeby ludzie po prostu milczeli w takich sytuacjach. Przepraszam, że tyle tutaj tego ostatnio wylewam, ale tak jak Wam wspominałam, nie mam obok nikogo kto boryka się z podobnymi problemami. Rozmawiamy dużo z mężem, ale czasem kobieta potrzebuje rozmowy z kobietą. Mam jedną koleżankę, która poroniła kilka razy, ale obecnie ma już bliźnięta i ona nie chce wracać do rozmów o starcie, a ja z kolei nie chce z nią spędzać czasu, bo mimo że bardzo je kibicuje i cieszę się że ma dzieci, to mi ostatnio też ciężko przebywać z malutkimi dziećmi. Jak wyrzucę to wszystko z siebie to zawsze robi mi się lepiej, a dodatkowo wy jesteście wspaniałym wsparciem ❤️

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja życzę sobie i Wam spokoju, samych dobrych ludzi wokół i odpuszczenia rzeczy na które nie mamy wpływu 🫂 Niech spełnią się nasze marzenia o macierzyństwie, ale też obyśmy w Nowym Roku nauczyły cieszyć się małymi rzeczami i zadbały wreszcie o siebie!🎆💜

Arisia, Cień, Jusia92 lubią tę wiadomość

40tc.👼 2xCB👼👼
    10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺
    maj '25 - rezygnacja ze starań
    listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych
    styczeń 2026 - biopsja🤞⏳

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia (dr Paśnik)
    Kir+HLA✅
    ASA 1:64 ANA 1:100
    Nasienie♂️✅
    Biopsja endometrium ⏳
    ALLO-MLR+Cross Match🔜

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
    Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
    Acard+Heparyna🤰
  • Zaczytana29 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo mi daje to że mogę zajrzeć tutaj i poczytać co piszecie... to jest dla mnie ogromne wsparcie.
    Chciałabym zeby wszystko wróciło do względnej "normalności" ale póki co mam problem nawet z wyjściem z łóżka... Psychicznie czuję się okropnie.
    Mam do Was pytanie, po jakim czasie od poronienia dostałyście okres?

• Arisia Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytana29 wrote:
    Dużo mi daje to że mogę zajrzeć tutaj i poczytać co piszecie... to jest dla mnie ogromne wsparcie.
    Chciałabym zeby wszystko wróciło do względnej "normalności" ale póki co mam problem nawet z wyjściem z łóżka... Psychicznie czuję się okropnie.

Ja czekałam 35 dni.

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Kata3333 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja kocham ludzi, którzy roszczą sobie jakieś prawo do dawania złotych rad, kiedy chu*a się znaja. Dla nich jest specjalne miejsce w piekle. Czytam Arisia o Twoich koleżankach z pracy i mnie coś strzela. Jak można rozpoczynać temat starań o dzieci z kobietą która ledwo poroniła. Proste baby od pługa oderwane!

Jeśli nie czujesz się na siłach, to po chamsku zmieniaj temat. One o dzieciach, a ty dawaj o jakiś sprawach zawodowych.

Mamoura, Arisia lubią tę wiadomość

👧35 🧑35
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025
  • Kata3333 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytana29 wrote:

Zaczytana29 bardzo mi przykro że Cię to spotkało🫂 ja w czerwcu przez tydzień nie wychodziłam z łóżka do momentu kiedy stwierdziłam, że za bardzo mnie ono wciąga. Wtedy przewertowałam forum szukając odpowiedzi dlaczego mnie to spotyka i niestety do dziś nie znalazłam odpowiedzi. Poroniłam 2 razy. Mimo wszystko, psychicznie bardzo pomogło mi że się tu wygadałam. Od czasu do czasu zaglądam tu i mi to pomaga.

Okres wrócił mi po 6 tygodniach od poronienia

👧35 🧑35
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025
  • Mamoura Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia - nie masz za co przepraszać, ja w swoim otoczeniu w ogóle nie mam koleżanek, z którymi mogę porozmawiać o tej sytuacji, jedynie rozmawiam z mężem, ale tak jak mówisz, kontakt z kobietą też jest potrzebny. Wasze wiadomości są dla mnie na prawdę cenne, bo dzięki temu czuję, że to nie tylko ja, nie tylko mi się to przytrafiło…

Co do koleżanek z pracy… ja mam jedną znajomą, lubimy się, ale w kontekście ciąży nie ma w ogóle taktu, potrafi mi rzucić tekst, że ona to nie zamierza być „starą mamą po 30”, gdzie sama ma aktualnie prawie 28 lat, ma chłopaka, ale nawet z nim nie mieszka.

Współczuję Ci bardzo Arisia i uważam tak jak Cień i Kata - zmieniać temat dość stanowczo albo przekazać informację, że nie chcesz rozmawiać na ten temat i tyle.

Mi okres wrócił bardzo szybko, biorąc pod uwagę, że macica nie chciała się dość długo oczyścić i dawek leku miałam podanych chyba 4. Pierwszą 05.08, a ostatnia 15.08 i 31.08 już dostałam pierwszą miesiączkę.

👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
    👨🏻‍🦱 30 lat (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87 mln/ml)

🌱 Starania: od 01.2025

🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
    👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈

🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak cech PCOS)
    🧪 MUCHa: wynik czysty ✅

🍀Program Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego

02.26 - rozpoczęcie stymulacji Aromkiem

🍼💖 W drodze po nasze szczęście…
‹‹ 290 291 292 293 294
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ