X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • pucek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Lunka to gratulacje :) trzymam kciuki za kolejne egzaminki.

Mam dzisiaj kiepski nastrój już chciałabym iść do domu bo siedzenie tutaj mnie dołuje, pogoda za oknem daremna, jedyne pocieszenie to to że dzisiaj już piątek a jutro weekend i sobie odpocznę :)

Pucuś wierzę że takie tygodniowe rozstanie z mężem jest dla Ciebie ciężkie, ja też ostatnio odczuwam brak kogolowiek przy mnie bo mąż pracował teraz u kolegi i też go ciągle nie było, córka na podwórku i zostało mi rozmawianie z szynszylem :) Wczoraj i dzisiaj ma wolne a tu noga spuchnięta i ani na spacer nie pójdę ani nic. Leżenie w domu mi pozostało :(
    Nie nie, to tylko weekend :) na szczęście. To Wiaterek zostaje sam na tydzień :)

Dziewczyny znowu mdłości mnie dziś męczą... Poza tym promotor mnie ciśnie bo zamiast całego rozdziału pracy wysłałam mu zaledwie 4,5 strony ;/;/ Cienszkie rzycie

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia u ciebie szefa to potrafię zrozumieć. Myślał że cię nie będzie dłuższy czas, a jak się sprawy potoczyły inaczej to zgłupiał. Idź na l4 i spraw żeby nie miał kłopotu :)

monilia84 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Monilia u ciebie szefa to potrafię zrozumieć. Myślał że cię nie będzie dłuższy czas, a jak się sprawy potoczyły inaczej to zgłupiał. Idź na l4 i spraw żeby nie miał kłopotu :)

No czytasz mi w myślach :) To samo miałam napisać.

Monilka ja jakoś przeżyje ten tydzień, juz się poumawiałam z siostrą na zakupy, pogaduchy itp.

monilia84, Agnieszka0812, lunadelrospo lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucuś przepraszam myślałam że o Wiaterku a wpisałam Ciebie, dzisiaj jestem do dupy :(

Marzusiax tylko że na moje stanowisko nikt nie był zatrudniony ktoś z doskoku moje obowiązki przejął, troszkę koleżanka z kadr troszkę inna koleżanka. Także ja też nie rozumiem troszkę, bo jak dałam wtedy L4 to było zdziwienie jak oni sobie poradzą a nawet nikogo nie chcieli zatrudnić a tu wracam i zbędna jestem, ale tak to jest w prywatnych firmach. Jak po macierzyńskim z Klaudią wróciłam to też miałam problem bo nie było dla mnie miejsca, jedynie koledzy się wstawili za mną i wróciłam. Pracuje w tej firmie 11 lat i robie wszystko co mi każą, przenoszą z jednego miejsca na drugie itp. Teraz to siedzę na miejscu za koleżankę która jest na macierzyńskim, a szkoda gadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:09

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Wpadłam tylko życzyć wam miłego dzionka, bo ja się biorę zaraz za sprzatanie i na 14 do pracy... no i weekend też mam popołudniowe dyżury :-( No ale potem od poniedziałku 4 dni wolnego to odżyję i kolejny weekend też o ile sie grafik nie zmieni...

U mnie chyba nic z tego w tym cyklu nie będzie bo cycki mnie nic a nic ani trochę nie bola :-( a co cykl (odkad lecze sie w klinice) zaczynały boleć po zastrzyku i dwa dni przed testem przestawały a w ciążowym cyklu nie przestały i bolały cały czas... a teraz nic... :/

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa mnie wogóle nie bolały cycki, a teraz czasem z nocy zabolą, także nie przekreślamy cyklu, czekamy na teścik :)

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa hasło przewodnie wątku : Dopóki @ brak to jest nadzieja. I tego sie trzymamy :)

roxa, Agnieszka0812, Renia7910, Natalii00 lubią tę wiadomość

4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Roxa mnie wogóle nie bolały cycki, a teraz czasem z nocy zabolą, także nie przekreślamy cyklu, czekamy na teścik :)
    :* no mnie zbija z tropu właśnie to, ze mnie zawsze bardzo bolały i jeszcze nie miałam cyklu, zeby mnie nie bolały :/ No i w tym ciążowym nie przestały boleć jak zawsze na ok 2 dni przed beta tylko bolały cały czas i to tak, że w dzień bety pierwsze co zrobiłam jak do domu wróciłam to musiałam stanik ściągnąć bo myślałam, że oszaleje

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana siostra w pierwszej ciaży piersi jak bańki, od samego początku bolały, w drugiej to prawie nic, pod koniec coś tam zaczęło się dziać. Nie ma reguły. Każda ciąża jest inna. Mnie poprzednio bolał bardzo brzuch, teraz nie boli prawie wcale ale staram sie to brać za dobry znak, bo jakby nie patrzeć to tamtą ciąze straciłam.

4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Nienawidzę mlaskania, siorbania itp. Po prostu tzęsawki prawie dostaję. Mój jest trochę nierefomowalny w tych sprawach, zwqłaszcza jak coś mu smakuje :)
    Mój ma to samo :) a nie nawidzę mlaskania i szurania butami a on to robi :P
    A co do poprawiania jajek to też to ma :P wkurzający jest czasami

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa z tymi cycami to Ty się w ogóle nie sugeruj, nie warto , bo się tylko stresujesz! Ja nie mam dolegliwości, a dzidziolek spokojnie rośnie! A w pierszej ciąży miałam wszystkie objawy książkowe , a nawet więcej!

Wiaterek lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa w tamtej poprzedniej ciąży mnie piersi nie bolaly, nawet sutki. A w tej piersi mam jak balony i bolą cholernie i do tego sutki wrazliwe mam...

po moim przykładzie każda ciąża jest inna :)

Agnieszka0812, Wiaterek lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia u mnie też kawa zadziałała na zaparcia :P

Renia, te Twoje sny to nic przyjemnego, pewnie wcale nie wypoczęłaś...zobaczcie jak wszystko głęboko w podświadomości siedzi....

Renia7910, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :* No niby tak jest jak piszecie ale jak mi poprzednich 5 cykli w klinice dokładnie tak samo funkcjonowało, właśnie z tą różnicą że w ciążowym nie przestały cycki boleć i brzuch bolał bardziej na @ niż zazwyczaj (bo zazwyczaj lekko ćmił) to teraz jestem strasznie zmieszana, bo wszystko jest zupełnie i totalnie inaczej...

Wysłany: 25 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Dzięki dziewczynki :* No niby tak jest jak piszecie ale jak mi poprzednich 5 cykli w klinice dokładnie tak samo funkcjonowało, właśnie z tą różnicą że w ciążowym nie przestały cycki boleć i brzuch bolał bardziej na @ niż zazwyczaj (bo zazwyczaj lekko ćmił) to teraz jestem strasznie zmieszana, bo wszystko jest zupełnie i totalnie inaczej...
    Kochana, ja mam wszystko zupełnie inaczej niż w poprzednich 3 ciążach! Dwie pierwsze miałam podobne, a teraz nic nie jest podobne! Nic!

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Kochana, ja mam wszystko zupełnie inaczej niż w poprzednich 3 ciążach! Dwie pierwsze miałam podobne, a teraz nic nie jest podobne! Nic!
    Ok to może jednak to dobry znak, ze wszystko jest zupełnie inaczej niż było w poprzednich cyklach nawet w ciążowym i może jest zupełnie inczej bo się dzidziol gdzieś tam wprowadza...
    Oj tak bym chciała!
    Czasem świruję, bo na ogół myślę pozytywnie i uważam, że teraz w mig zajdę w ciążę, a potem przychodzi dzień że przechodzi mnie myśl, że co jak na kolejną będzie trzeba czekać znów kolejne dwa lata... i wtedy świruję i się doszukuję...

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa Ty masz dopiero 5 dpo, nawet się dzidziol nie zdążyłby zagnieździć jeszcze :] jkie Ty kochana ccesz mieć objawy? Mnie tak właśnie sutki zaczęły swędzieć ;)(podglądałam Ci wykres :])

Agnieszka0812, roxa lubią tę wiadomość

4 Aniołki
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Ok to może jednak to dobry znak, ze wszystko jest zupełnie inaczej niż było w poprzednich cyklach nawet w ciążowym i może jest zupełnie inczej bo się dzidziol gdzieś tam wprowadza...
    Oj tak bym chciała!
    Czasem świruję, bo na ogół myślę pozytywnie i uważam, że teraz w mig zajdę w ciążę, a potem przychodzi dzień że przechodzi mnie myśl, że co jak na kolejną będzie trzeba czekać znów kolejne dwa lata... i wtedy świruję i się doszukuję...

Roxa takie myśli są normalne, ja zaszłam szybko a też się bałam, ze teraz to sobie poczekam. Tak sie nie stało i w Twoim przypadku też się szybciutko uda :*

Agnieszka0812, roxa lubią tę wiadomość

4 Aniołki

Wysłany: 25 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Oj tak bym chciała!
    Jak ja Cię rozumiem! Najpierw fiksowałam jeden cykl pp nic, drugi też, w trzecim pomyślałam przecież to nie takie proste, jak nie to nie, może tak ma być i myślałam , że jak zajdę to będzie ta moc! Zaszłam w 3 cyklu i co? pierwsze dni spoko, a potem jeden dzień góra, drugi dół, a to brak objawów, a to krwiak, a to śmak! Też świruję! Ale po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza, mimo, że krwiak urósł to dzidziolek też! Jest uparty, walczy, matka nie może być gorsza!

roxa lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Roxa Ty masz dopiero 5 dpo, nawet się dzidziol nie zdążyłby zagnieździć jeszcze :] jkie Ty kochana ccesz mieć objawy? Mnie tak właśnie sutki zaczęły swędzieć ;)(podglądałam Ci wykres :])
    wiaterek mi nie o same obiawy chodziło a bardziej o to że po zastrzyku na pęknięcie bardzo szybko zaczynały mnie odrazu boleć piersi... do max 5 dni po podaniu bolały jak cholera a teraz cisza... wczoraj tylko właśnie sutki swędziały...

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ