X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Ilonka ja juz mojemu zapowiedzialam ze od drugiego trymestru chodzę na basen:) teraz się jeszcze boje ale lekarz juz mi pozwolil
    Też chcę sobie karnet kupić

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pucek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam fajnie bo na basen piechotą 15 min a wejście zależy od godziny. W ciągu dnia to nawet za 6 zl można 45 min plywac. Lekarz mi pozwolił tylko uprzedzil ze wzrasta ryzyko infekcji dlatego czekam do drugiego trymestru :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Ilonka Tobie już 2 dni zostało do drugiego trymestru ale ten czas leci kurcze na kimś to najbardziej widać :)
    A mi sie wydaj,ze wam leci a mi jakos wolno hehe juz 3 miesiac zaczynacie a dopiero testowalyscie :)Ja dzis do lekarza po l4 i recepte,ale pewnie nawet badanka nie bedzie bo w poniedzialek to usg genetyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 07:17

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺
    Ilonka samopoczucie kiepskie, wczoraj wyłam z byle powodu, na dodatek poklocilam się z M. na dodatek zapomniałam dupka wczoraj wziąć... Pol nocy nie spałam, bo jak on wstał w nocy na siku to wpadł w lampę stojącą, a ja się przestraszyłam, że znów lunatykuje. Potem juz prawie nie spałam, a ze on na 6ta do pracy dziś poszedł to godzinę się zdrzemnelam. Bo ja dziś wolne mam i do gin o 9:00 na cytologie idę... Dół brzucha daje o sobie co jakiś czas znać, głowa mi pęka od rana, ale to pewnie z niewyspania... Szkoda gadać...

Sysia śliczny suwaczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 07:18

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • pucek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Ilonka Tobie już 2 dni zostało do drugiego trymestru ale ten czas leci kurcze na kimś to najbardziej widać :)
    Monika na Tobie to dopiero widać że czas leci. Niedawno kibicowalysmy Ci jak miałaś o fasolce powiedziec mężowi a teraz juz koniec 9 tc. :) zaraz będziesz przeżywać jak my z Ilonka prenatalne, potem polowkowe a jak my juz bedziemy marudzić ze niewyspane jestesmy bo bachorki na cycach wiszą to Ty się będziesz męczyć na porodówce:D tak sobie myślę ze kwiecień, maj i czerwiec to fajne momenty żeby urodzić. Cirplo sie robi i można dużo spacerować:) wagę zrzucić :D

ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Monika na Tobie to dopiero widać że czas leci. Niedawno kibicowalysmy Ci jak miałaś o fasolce powiedziec mężowi a teraz juz koniec 9 tc. :) zaraz będziesz przeżywać jak my z Ilonka prenatalne, potem polowkowe a jak my juz bedziemy marudzić ze niewyspane jestesmy bo bachorki na cycach wiszą to Ty się będziesz męczyć na porodówce:D tak sobie myślę ze kwiecień, maj i czerwiec to fajne momenty żeby urodzić. Cirplo sie robi i można dużo spacerować:) wagę zrzucić :D
    Az sie rozmarzylam :) stopeczko,no wdzystkie objawy ciazy masz haha nie moge sie doczekac twojego testu,musza byc 2 krechy i beda jak nic :)ale noc mialas ciekawa widze,dobrze,ze masz wolne ;)

Stópka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stópka wrote:
    Dzień dobry ☺
    Ilonka samopoczucie kiepskie, wczoraj wyłam z byle powodu, na dodatek poklocilam się z M. na dodatek zapomniałam dupka wczoraj wziąć... Pol nocy nie spałam, bo jak on wstał w nocy na siku to wpadł w lampę stojącą, a ja się przestraszyłam, że znów lunatykuje. Potem juz prawie nie spałam, a ze on na 6ta do pracy dziś poszedł to godzinę się zdrzemnelam. Bo ja dziś wolne mam i do gin o 9:00 na cytologie idę... Dół brzucha daje o sobie co jakiś czas znać, głowa mi pęka od rana, ale to pewnie z niewyspania... Szkoda gadać...

Sysia śliczny suwaczek
    Teraz ja będę tettoryzowac, a test zrobiła?

Stópka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucuś dla mnie prenatalne to będzie największy koszmar i stres bo z Wiki wiele przeszłam w tym czasie, mam nadzieję że tym razem Bóg przewidział dla mnie inny scenariusz i na prenatalnych dowiem się że moje dziecko jest zdrowe i zdrowo rośnie :)

Ja urodziłam Klaudię w czerwcu, teraz maluszek będzie kwiecień maj zobaczymy czy śpieszno mu będzie na świat. Ostatnio się śmiałam że zrobię komunię razem ze chrzcinami :) eheheh

Powiem Wam że u mnie ten czas też leci, ale jakoś nie czuje tej ciąży, dolegliwości praktycznie brak, boję się nastawić a później rozczarować, chyba te prenatalne będę takim momentem przełomowych że albo się będę cieszyć albo płakać. Ale mając takiego ślicznego Aniołeczka w niebie na pewno siostra zadba o swoje rodzeństwo :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopka ja czuje że u Ciebie też będzie 2 kreseczka, śluz jest, ból głowy może walnęła byś teściora dzisiaj jak jest 10dpo ????

Czekamy na foteczkę i trzymamy kciukasy :)

ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Teraz ja będę tettoryzowac, a test zrobiła?
    Testa w niedzielę będzie robić :P
    I będę nieugięta jak Ty Sysiu :P

Renia7910, monilia84, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja ledwo się z łóżka zwlokłam... Coś kiepsko dzisiaj i do tego mam jakieś paskudne uczulenie na twarzy :/ Mimo to, życzę nam udanego dnia.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucusiu, a gdzie chciałaś smarować się tą maścią? Bo jeżeli pod noskiem to może być maść majerankowa, bo można ją nawet u niemowląt stosować. Amol w ciąży też można, a o tej maści Vicvaporu czy jakoś tak to nie wiem, bo dla mnie zawsze za mocna była, drażniła mnie

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta ja już za tydzień kolejna wizyta! :) Monilka ja też mało ciążowo się czuję...
    Stopka naprawdę mogłabyś tego testa dziś zrobić, warunki sprzyjające, w domu jesteś, zanim pójdziesz do gina dobrze byłoby wiedzieć, co? :P

Renia7910, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia pytałaś - czuję się spoko, wczoraj dowiedziałam się że jednak szefo nie zwolni mnie z obowiązku świadczenia pracy, czyli będę musiała do biura jeździć. Na moim miejscu siedzi inna laska, nie wiem co ja będę tam robić. Trochę stres jest ale wczoraj uświadomiłam sobie ze to będzie trwało tylko do polowy listopada gdzieś, później mam urlop. Przeżyje. Stres jest bo będę pewnie musiała z szefem gadać, mam nadzieję że jednorazowo...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Cześć dziewczyny, ja ledwo się z łóżka zwlokłam... Coś kiepsko dzisiaj i do tego mam jakieś paskudne uczulenie na twarzy :/ Mimo to, życzę nam udanego dnia.
    Ja kiedys zmienilam plyn do prania,ubralam swierza posciel,poszlam spac a jak sie rano ubudzilam to nie poznalam sie w lusterku,pij duzo wapna powinno zejsc,tez mi sie wstawac nie chce a to cza sie wykapac i kaczoraka przyszczyc i nogi bo ten lekarz..:)a zaczyna sprawiac mi to coraz wiekszy problem,brzuszek zaslania :)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, kawka dziś wypita do połowy, reszta w zlewie. Ja się badzo mało ciążowo czuję, nic mnie nie boli, czasami taki skurczyk łapie jakby ktoś macicę od środka szczypał, czasami kłują jajniki. I w sumie oprócz bolących piersi to tyle. Jutro już mąż wraca więc humor mi się poprawia z dnia na dzień.

Renia ja tam liczę na to, że wrócisz do pracy tylko na chwilkę i zarz na l4 ciążowe :]

ilonia1984, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Ilonia pytałaś - czuję się spoko, wczoraj dowiedziałam się że jednak szefo nie zwolni mnie z obowiązku świadczenia pracy, czyli będę musiała do biura jeździć. Na moim miejscu siedzi inna laska, nie wiem co ja będę tam robić. Trochę stres jest ale wczoraj uświadomiłam sobie ze to będzie trwało tylko do polowy listopada gdzieś, później mam urlop. Przeżyje. Stres jest bo będę pewnie musiała z szefem gadać, mam nadzieję że jednorazowo...
    Kurwa...najlepszym rozwiazaniem by bylo teraz walnac l4 ciazowym :) trzymam kciuki ;)i wierze,ze sie uda te serduszka jak w zegarku,musza dac odpowiedni rezultat :*

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda raczej nie mają tendencji do zdarzania się dwukrotnie :/

• s1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stópka wrote:
    Testa w niedzielę będzie robić :P
    I będę nieugięta jak Ty Sysiu :P
    nieugięta żeby się pochwalić, ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Dziewczęta ja już za tydzień kolejna wizyta! :) Monilka ja też mało ciążowo się czuję...
    Stopka naprawdę mogłabyś tego testa dziś zrobić, warunki sprzyjające, w domu jesteś, zanim pójdziesz do gina dobrze byłoby wiedzieć, co? :P
    tez mam za tydzien tzn 6 we wtorek ;) i mysle nad tym L4 ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ