X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Ja mimo tego,ze mamą jestem,nigdy nie miałam badan prenatalnych.. Z wiadomych przyczyn;)
    Od razu połówkowe :P jeszcze w 3o którymś jest też, bo 3 razy przez całą ciążę

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Czy ja dobrze widzę, że pozytyw w 70dc?

Tez się zdziwiłam .
    U mnie nie ma co liczyć na taki cud bo moja temperatura spadła ,tym bardziej po badaniu beta hcg wyszło w 30 dc >2 .Czuje się jak napompowana piłka,już mogłaby przyjść ta @ ,cholernie się męczę ,to już 5 dni spóźnienia.
    Ale czuję,że dostanę jutro i to mega @ ,wcale to mnie się nie podoba bo w sobotę mam szkolenie kilka godzin:(

Renia zobaczysz ,siostra jeszcze będzie żałować swojego zachowania .
    Przykre takie niezgody w rodzinie.

Czy u was tez tak piździ ?Jest dość ciepło ale drzewa to wpół się zginają.
    Może ten wiatr złamie drzewko u sąsiada ,które mnie wku ....a ;)

Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami w 10 tyg :)
    troche mnie tu strach oplata coraz bardziej... w 9 tyg mojemu malenstwu przestali bic serduszko,myslalam, ze nie bede myslec o tym ale tak nie potrafie :( jest coraz gorzej a wizyta dopiero w czwartek... boje sie jak cholera ... nie mam od nikogo wsparcia... dzien zapowiada sie do dupy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei wrote:
    Witam sie z wami w 10 tyg :)
    troche mnie tu strach oplata coraz bardziej... w 9 tyg mojemu malenstwu przestali bic serduszko,myslalam, ze nie bede myslec o tym ale tak nie potrafie :( jest coraz gorzej a wizyta dopiero w czwartek... boje sie jak cholera ... nie mam od nikogo wsparcia... dzien zapowiada sie do dupy...

Myśl pozytywnie,fasolka jest silna i zobaczysz na nastepnej wizycie ,że rośnie jak na drożdżach.

Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzik staram sie ale jest to trudne... strasznie placzliwa sie zrobilam... staram sie nie myslec ale jednak to jest silniejsze ode mnie.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak na was patrzę to myślę że ja będę schizowała całą ciąże. Wy mały oddech bierzecie po przebytym "terminie", kurde czekać 38 tygodni... Najpierw trzeba zajść..

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei wrote:
    rudzik staram sie ale jest to trudne... strasznie placzliwa sie zrobilam... staram sie nie myslec ale jednak to jest silniejsze ode mnie.

nadziejko ja też wczoraj panikowałam. Serduszko mojego Malca też zatrzymało się w 9 tyodniu. Ale teraz bije pięknie i ja się troszeczkę uspokoiłam. Oczywiście nie będę spokojna przez całą ciążę, a cieszyć się zacznę w II trymestrze. Ale dziecko rozwija się wręcz książkowo, nie ma żadnych opóźnień, a wręcz przeciwnie, jest do przodu. Więc ja wierzę, że tym razem musi być dobrze i Ty kochana też to musisz uwierzyć <3

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Jak tak na was patrzę to myślę że ja będę schizowała całą ciąże. Wy mały oddech bierzecie po przebytym "terminie", kurde czekać 38 tygodni... Najpierw trzeba zajść..

Marzusia a będziesz chciała przyspieszyć poród? Słyszałam, że niektórzy lekarze zalecają po takich przejściach jak Twoje.

Co do zajścia to spokojnie. Jesteś po cesarce, organizm się musi nastroić do wszystkiego i na pewno niedługo będziesz w ciązy.

Rudzik39 lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    nadziejko ja też wczoraj panikowałam. Serduszko mojego Malca też zatrzymało się w 9 tyodniu. Ale teraz bije pięknie i ja się troszeczkę uspokoiłam. Oczywiście nie będę spokojna przez całą ciążę, a cieszyć się zacznę w II trymestrze. Ale dziecko rozwija się wręcz książkowo, nie ma żadnych opóźnień, a wręcz przeciwnie, jest do przodu. Więc ja wierzę, że tym razem musi być dobrze i Ty kochana też to musisz uwierzyć <3
    Na poczatku as sama bylam w szoku ze taka spokojna jestem a dzis spadlo na mnie jak grom z jasnego nieba... nie mam z kim na ten temat porozmawiac. Meza nie chce w to wciagac bo zacznie sie dasac ze za szybko postaralismy sie o malenstwo..
    Chce wierzyc w to ze tym razem musi byc dobrze, juz limit nieszczesc wyczerpalam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, ja też powtarzam ze ten limit nieszczęścia już się wyczerpał <3

Rudzik39, pelna_nadziei, s1985 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam 200 dni do porodu <3

Ale ten czas leci :)

Rudzik39, Renia7910, Agnieszka0812, hiacynta99, Wiaterek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png

Wysłany: 23 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mam 200 dni do porodu <3

Ale ten czas leci :)
    Mnie pokazuje na belly 201 ;-)

hiacynta99, Rudzik39, Renia7910 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Mnie pokazuje na belly 201 ;-)
    Szybciutko ;)

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei wrote:
    Na poczatku as sama bylam w szoku ze taka spokojna jestem a dzis spadlo na mnie jak grom z jasnego nieba... nie mam z kim na ten temat porozmawiac. Meza nie chce w to wciagac bo zacznie sie dasac ze za szybko postaralismy sie o malenstwo..
    Chce wierzyc w to ze tym razem musi byc dobrze, juz limit nieszczesc wyczerpalam..

Hehh :-( nie jesteś z tym sama tez od kilku dni przechodzę depresje jakas !! Martwie sie!, mysle ze jest zle z dzieckiem ..

Ze w środę na usg genetycznym dowiem sie najgorszego ...
    Od wczoraj znowu biegunka ..

Załamka totalna.

Ps ja swojemu tez nic nie mowie, sama się z tym gryzę , zaczynają mnie niektóre fora i wypowiedzi bardziej dołować :-\ nie pisze o waszym wątku !!

Pozdrawiam <3

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to gonisz mnie hehehe :)

Hiacyntka nie możesz myśleć że będzie coś nie tak, wiem co czujesz bo ja też mam takie dni, ale ciągle sobie powtarzam że taki scenariusz zły mam już za sobą, teraz może być tylko dobrze <3
    Maluszkowi tym strachem nie pomożesz a dzisiaj dopiero piątek a gdzie tutaj środa. Musisz być kochana dobrej myśli :) Na pewno będzie ok :)

hiacynta99, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 203 dni do porodu .

Po wizycie jest super tak z tydz, później znowu czarne myśli...
    A bo dziewczyny juz brzuchy maja inne juz czuja cos w brzuchu co sa młodsze ciaza ode mnie a u mnie nic czarna dziura.. Nawet brzuch nic nie urósł i jeszcze z wagi lecę :-\ i jak się tu nie martwic

Wysłany: 23 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Szybciutko ;)
    Bo mi belly wyznaczylo termin na 11, wg om mam na 13, wg usg na 14

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntko nie każdy przechodzi ciążę tak samo - ja już przed testem ciążowym czułam że cisną mnie spodnie a bratowa do końca ciąży chodziła w swoich normalnych jeansach tylko guzik odpinała. Nie wiem ma jakich forach się udzielasz ale jest tu parę miejsc gdzie dziewczynom się wydaje że jak już jest serduszko to urodzą zdrowe dziecko. O szczęśliwa naiwności!!życzę nam wszystkim żeby tak właśnie było ale nasze doświadczenia mówią same za siebie...
    Postaraj się uspokoić i nie czytać tamtych forów, to tylko wywołuje niepotrzebne stresy. Statystyki mówią że poronienia w większości przypadków są jednorazowym zdarzeniem i tego się trzymajmy - tak jak napisała Nadziejka - limit nieszczęść wyczerpałyśmy, teraz już musi być dobrze <3

hiacynta99, pelna_nadziei, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze napisałam się i mi skasowało!

Renia7910, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin mam na belly 13, lekarka w karcie ciąż wpisała 14 maj a ostatnio z USG wyszło na 13, tak wiec trzymam sie 13-tki..

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ