Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lunadelrospo wrote:To jest jakis hardkor..
Ja u swojego lekarza płacę 80zl..
A u lekarza ktory ma najlepszy sprzęt i nowoczesną klinikę, kiedys do niego chodzilam 100zł..Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Tez mialam koszmarna noc,wstalam na takiej wkurwie....oooo to bedzie ciezki dzien,snilo mi sie ze krwawilam na czarno i nie chcieli mnie do szpitala przyjac,bo lekarza nie bylo,obudzilam sie i mialam tak twardy vrzuszek,ze nospe poszlam wziasc i potem juz nie spalam trzeba opitolic sniadanie,dzis wizyta tesciow musze ogarnac dom a cos sie zle czuje,przyjezdzaja zobaczyc dom po remacie,jakis nie skacze z radosci,Aga bede trzymac kciukasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:02
Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Ja place 150 wiec tez sporo,ale lekarz jest ordynatorem w szpitalu w ktorym chce rodzic,jak chodzilam co 2 tygodnie to bylo duzo strasznie teraz bede chodzic juz raz w miesiacu to w sumie warto,za ta opieke pozniej w szpitalu ;)Monilka jaki juz brzusiu duzy,sliczny :)za genetyczne placilam 150 tez,w cenie wizyty sa u mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:07
monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Aguś jasne że 200zł za genetyczne to mało, ja płaciłam z Wiki 240zł za samo USG + do tego pappa chyba z 150 zł. Ja teraz tyle kasy wydaje na badania i lekarzy że szok, ale wolę mieć dobrego specjalistę i dać mu tę kasę. Teraz niby wypisywał skierowanie na genetyczne a oni mają podpisaną umowę z NFZ i nie wiem czy będę płaciła za te badania. Ja za ostatnią wizytę z USG zapłaciłam 150zł bodajże czyli też sporo. Mój poprzedni brał 80zł czyli przyzwoicie, ale traktował mnie jak każdą inną i niczym się nie przejmował, nie potrafił gadać tylko mruczał, uśmiechu też nie widziałam u niego, także takie nastawienie to mnie jeszcze bardziej dołowało A ten to ciągle mnie uspokaja, mówi pani to zwariuje z tych nerwów, oj co ja bym dała za spokój przy badaniu USG bezcenne, ale jak przed oczami ma się oraz maleństwa z USG które się nie rusza to nic dziwnego Teraz mój robaczek będzie walczył, będzie rósł zdrowo i zostanie z nami do końca.
Powiem Wam, że od jakiegoś czasu czuje takie łaskotanie w brzuszku, ale wydaje mi się że na ruchy to jeszcze za wcześnie bo to przecież dopiero będzie 13tc teraz jest 12tc. Mam nadzieję, że już niedługo poczuje to super uczucie.
Aguś u ciebie faktycznie to genetyczne może być dzisiaj chociaż troszkę wcześnie jest bo tak naprawdę masz 11+0 ale za 2 tygodnie to już będzie 13+0 i może nie chcieć tak późno robić. Ja miałam 2 badania prenatalne z Wiki takie 12+4 i 13+5 bodajże te ostatnie to takie które prywatnie sama sobie zrobiłam. Może akurat dzisiaj Ci zrobiAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Monilka może faktycznie już ruchy czujesz, z każdą kolejną ciążą szybciej się czuje, ja lekko nie dowierzałam jak Pati na majówkach już dawno pisała, że czuje. Może faktycznie...Ja w pierwszej ciąży poczułam w 18tc, w drugiej w 16tcFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Dzień dobry
Monilia dzięki za podpowiedź z golarką, będę szukać Śliczny ten Twój brzuchatek już No ale faktycznie, chyba niedługo będziesz musiała powiedzieć w pracy, bo się mogą zorientować
Ceny badań i lekarzy to jest jakaś masakra po prostu. Wiadomo, że każdy by chciał mieć jak najlepszą opiekę, ale oni z tymi cenami przesadzają i to grubo. To ja powiem Wam, że w Wawie za swoją gin-endokrynolog płacę 180,- zł za zwykła wizytę a to jakby nie patrzeć sporo, aż boję się pomyśleć jakie to będą koszty jak już w tej ciąży będę... I jak tu odłożyć jakąś kasę na wyprawkę?
A ja dziś zaspałam... Najpierw obudziłam się ok. 4 bo miałam wrażenie, że już trzeba wstawać i nie mogłam zasnąć, a potem się nie mogłam obudzić... Kurde, ledwo wyrobiłam się do pracy i na dodatek wczoraj padłam nawet nie wiem kiedy, więc serducha nie ma
Miłego dniamonilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
nick nieaktualny
Super te wasze dzidziule dziewczynki ,a Monia twój brzuszek rzeczywiście spory ,przynajmniej możesz już się pochwalic:)
Lunka ty się tak nie stresuj,mnie w ciąży z Julią rozbolal brzuch tak mocno iż myślałam, że skrętu jelit dostałam.
Potem lekarz powiedział ze czasami tak się zdarza.Zobaczysz wszystko jest w porządku z fasolkiem.
Chyba dostanę w końcu @ ,temperatura dziś rano spadła do 36.7 .
Tak to wogole objawów brak,a i zrobiło mi się niedobrze po śniadaniu.
Niestety ja w czasie @ czasami mam takie mdłości ze masakra.
Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:44
monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
ilonia1984 wrote:Ja place 150 wiec tez sporo,ale lekarz jest ordynatorem w szpitalu w ktorym chce rodzic,jak chodzilam co 2 tygodnie to bylo duzo strasznie teraz bede chodzic juz raz w miesiacu to w sumie warto,za ta opieke pozniej w szpitalu ;)Monilka jaki juz brzusiu duzy,sliczny :)za genetyczne placilam 150 tez,w cenie wizyty sa u mnie
ilonia1984 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Agnieszka0812 wrote:Plus wizyta, czy z wizytą?
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
U nas na badania genetyczne wysyłają do Szczecina lub Gdańska.
Ja juz miałam za darmo z racji wieku 35+
ale moje koleżanki płaciły 350- 450zł w zależności w jakiej klinice robiły (usg plus badania krwi ).
Za wizyte u mojego ginekologa endokrynologa płacę 100zl.
Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
s1985 wrote:razem, bo mi od razu powiedziała ze oni robia i nie bede musiała nigdzie chodzic ;]Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJutro u nas zjazd rodzinny, chrzest i rozdawanie zaproszeń. Biorę się za sprzątanie i zakupy. Siostra nie przyjedzie, oznajmiła że to przeze mnie, przynajmniej problem zaprosić czy ie mam z głowy - wyślę jej pocztą, a i tak nie przyjedzie. Niech żyje popierdoloność ludzka...
Nie mogę w telefonie otworzyć linka dor.cudu, szkoda, może za to nam się mały przydarzy...
Pobolewa mnie brzuch, jak zwykle jest to podobne do uczucia jakie miałam w ciąży wiec kolejny miesiąc nadziei i obserwacji. -
Rudzik39 wrote:Jednak zdarzają się cuda.
https://ovufriend.pl/pamietnik/starania-ciaza-macierzynstwo-odczucia-i-objawy,150,1.html
https://ovufriend.pl/wykres,98dc4ff067f3b22521251f997e2de356.html
Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15