Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Poronienie › Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio maluszek 7 cm ma a pappa sie nie przejmuje bo raz juz to przerabialam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia będzie dobrze :) statystyki mówią o prawdopodobieństwie, ale nie wskazują że to na pewno się stanie. Najważniejsze jest że chcesz urodzić bez względu na wszystko. Jak Ty musisz już kochać tą maleńką kruszynkę <3

monilia84, s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powód do zmartwień jest jak NT przekracza 2,5 więc luuuuzik, a Pappa to tylko statystyka, jak wychodzisz z psem na spacer to statystycznie macie po trzy nogi ;)

nick nieaktualny, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez miał NT 1,8 :) 2,5 to powód do jakiś obaw :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Pappa 0.5 Mom
    Beta Hcg 1,5 Mom
    NT 2,3
    Ryzyko po krwi 1:347
    Zalecenia he he standardowo Amnio albo Nifty, harmony. Ale nie bede nic wykonywala bo i tak urodze to dziecko takze szkoda zachodu. Poczekam do badania w 20tc wtedy bedzie juz wiecej widac :)
    Dokładnie, nie ma co się denerwować jeszcze jedno badanie, tulam ;*

monilia84 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię naleśniki ze szpinakiem i fetą, któaś reflektuje?

Agnieszka0812, chomiczka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Sprawdzilam połączenia do Ciebie, pakuje się;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wam wszystko piszę :Kasia po operacji biodra ,nie trzeba było wstawiać tytanowej panewki ,jest na swoim miejscu ,ścięgna poprzyszywane, stan stabilny.
    Ordynator zdziwiony akcją oddawania krwi- tu ode mnie podziękowania dla Was dziewczyny i dla wszystkich którzy włączyli sie do akcji!
    Ściskam mocno w imieniu całej rodziny.

Czekamy teraz aż stan Kasi pozwoli na najważniejsza operację głowy.
    Musi się udać.

Co do mojej wizyty to trochę się splakalam bo po pierwsze miesniak znów urósł i jest w takim miejscu ze nie wiadomo jak go usunąć.
    Po drugie jutro badanie prolaktyny i AMH. Prolaktyna bo mam mlekotok a to drugie bo lekarz podejrzewa wczesne wygasanie czynności jajników.
    W pierwszej kolejności musze wyregulować cykl.
    I bardzo dziwna sprawa bo jestem w 7 dc i moje jajeczko ma już 15mm ,albo to jajeczko jest z poprzedniego cyklu albo czeka mnie owulacja z dwóch jajnikow .

I tak mnie to nie cieszy bo mój mąż skomentował tylko ze powinnam się leczyć ale nie pod kątem ciąży.

Z chęcią walnęlabym go w łeb.

Monia nie denerwuj się tymi testami,dziewczyny mają rację to naprawdę tylko statystyki.

Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:37

Agnieszka0812, nick nieaktualny, chomiczka, kehlana_miyu, monilia84 lubią tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, okej robię więcej dla Ciebie :D

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak walnij go w łeb ;)
    Nic tak nie cieszy jak wieści że ktoś wychodzi z tak ciężkiej sytuacji jak twoja kuzynka. U nas też jutro kuzyn będzie miał usuwane jelito grube, operacja ratująca życie. Ciężkie sprawy...

Dziewczyny chyba zapisuje się do dietetyka. W poniedziałek idę ale do promotorki Herbalife, podobno drogi interes. Ale odbieram zaproszenie na spotkanie jako znak, że czas coś ze sobą zrobić bo źle się czuję z tym wyglądem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będziesz miała wczesną owulację tak jak ja miałam w tym cyklu.
    Trzeci dzień biorę luteinę, piersi bolą maksymalnie, trądzik od samej ovu się trzyma, nic nie chce się goić. Zanim wyjdę z domu to pól godziny zamalowuję twarz żeby ludzi nie straszyć :/

• pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, ja nie wiem, co z tym Twoim mężem... nie cieszył się wtedy na wieść że rodzina się powiększy? Ile on ma lat?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na pewno kuzyn wyzdrowieje, jestem zdania że zmiany w jelicie grubym im wcześniej wykryte i zoperowane, choćby miały oznaczać założenie stomii ratują życie.

Reniu a z czym masz problem?Masz duży apetyt ,czy niewiele jesz a nie możesz utrzymać wagi?

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas wszystko w porządku. Takie szybkie usg mi zrobił wiec w sumie wiem tylko tyle że serduszko 164/min. Ale wygląda już jak mały ludek i z tego się stanie ciesze. Nie mam zdjęcia niestety. Mam się zapisać na genetyczne no i dostałam masę badań do zrobienia. To tyle. Idę odreagować stres przy czymś pysznym do jedzenia ale nie wiem jeszcze przy czym :-)

nick nieaktualny, chomiczka, nick nieaktualny, lunadelrospo, nick nieaktualny, kehlana_miyu, Agnieszka0812, monilia84, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek super wiadomości :):) Wpadaj do mnie na naleśniki :)

Wiaterek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie jeszcze @ się nie skończyła bo plamie a już mam jajeczko.Lekarz był totalnie zdziwiony.
    A mój mąż stwierdził że teraz najważniejsza jest jego firma i to nie jest dobry moment na kolejne dziecko. Musi myśleć o naszych dzieciach które juz mamy i zapewnić im godne życie.
    No i ja przecież miałam plany na biznes i powinnam teraz tez nimi się zająć. Stwierdził że już jestem w takim wieku ze powinnam rozwinąć swoją karierę a nie pakować się w pieluchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzyn właśnie za późno zareagował, porobiły się przetoki, w miejsce jednej usuniętej zaczęły pojawiać się 2 następne i musieli podjąć tak drastyczną decyzję żeby ratować cokolwiek.

Co do męża - faceci czasami to dupki. Jestem przekonana że ta jego reakcja dyktowana jest strachem przed kolejnym niepowodzeniem, oni zawsze odwracają kota ogonem. A jak już mogą zwalić winę na kobietę to czują się jak ryba w wodzie.

Jeśli chodzi o wagę - przez ostatni rok bardzo się zaniedbałam, stres związany z sytuacją w pracy, niemożnością zajścia w ciążę, później hormony, poronienie, depresja, znów hormony, bardzo się zmieniłam, na niekorzyść niestety. Zawsze lubiłam słodycze i wyraziste smaki, a przez ostatni rok nizbyt dbałam o aktywność fizyczną. Czas coś ze sobą zrobić, już ok.2 miesięcy temu żaliłam się tutaj dziewczynom.

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik,moja macica jest cała w miesniakach.Nie ma mozliwosci usunięcia ich inaczej niz z macicą..przez to moja macica jest ponad dwukrotnke powiększona. A jednak lekarz powiedział, że damy sobie z tym radę i ciąża może nawet pomóc

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Eee ja juz po kolacji

pucek lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Rudzik,moja macica jest cała w miesniakach.Nie ma mozliwosci usunięcia ich inaczej niz z macicą..przez to moja macica jest ponad dwukrotnke powiększona. A jednak lekarz powiedział, że damy sobie z tym radę i ciąża może nawet pomóc
    Chodzi o to,żebyś tym tak bardzo się nie martwila,jeśli jest jeden mięśniak nawet duży, to są różne nowoczesne sposoby

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
‹‹ ‹ 548 549 550 551 552 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ