X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio maluszek 7 cm ma a pappa sie nie przejmuje bo raz juz to przerabialam :)

Renia7910 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia będzie dobrze :) statystyki mówią o prawdopodobieństwie, ale nie wskazują że to na pewno się stanie. Najważniejsze jest że chcesz urodzić bez względu na wszystko. Jak Ty musisz już kochać tą maleńką kruszynkę <3

monilia84, s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powód do zmartwień jest jak NT przekracza 2,5 więc luuuuzik, a Pappa to tylko statystyka, jak wychodzisz z psem na spacer to statystycznie macie po trzy nogi ;)

Renia7910, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez miał NT 1,8 :) 2,5 to powód do jakiś obaw :)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Pappa 0.5 Mom
    Beta Hcg 1,5 Mom
    NT 2,3
    Ryzyko po krwi 1:347
    Zalecenia he he standardowo Amnio albo Nifty, harmony. Ale nie bede nic wykonywala bo i tak urodze to dziecko takze szkoda zachodu. Poczekam do badania w 20tc wtedy bedzie juz wiecej widac :)
    Dokładnie, nie ma co się denerwować jeszcze jedno badanie, tulam ;*

monilia84 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię naleśniki ze szpinakiem i fetą, któaś reflektuje?

Agnieszka0812, chomiczka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Sprawdzilam połączenia do Ciebie, pakuje się;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wam wszystko piszę :Kasia po operacji biodra ,nie trzeba było wstawiać tytanowej panewki ,jest na swoim miejscu ,ścięgna poprzyszywane, stan stabilny.
    Ordynator zdziwiony akcją oddawania krwi- tu ode mnie podziękowania dla Was dziewczyny i dla wszystkich którzy włączyli sie do akcji!
    Ściskam mocno w imieniu całej rodziny.

Czekamy teraz aż stan Kasi pozwoli na najważniejsza operację głowy.
    Musi się udać.

Co do mojej wizyty to trochę się splakalam bo po pierwsze miesniak znów urósł i jest w takim miejscu ze nie wiadomo jak go usunąć.
    Po drugie jutro badanie prolaktyny i AMH. Prolaktyna bo mam mlekotok a to drugie bo lekarz podejrzewa wczesne wygasanie czynności jajników.
    W pierwszej kolejności musze wyregulować cykl.
    I bardzo dziwna sprawa bo jestem w 7 dc i moje jajeczko ma już 15mm ,albo to jajeczko jest z poprzedniego cyklu albo czeka mnie owulacja z dwóch jajnikow .

I tak mnie to nie cieszy bo mój mąż skomentował tylko ze powinnam się leczyć ale nie pod kątem ciąży.

Z chęcią walnęlabym go w łeb.

Monia nie denerwuj się tymi testami,dziewczyny mają rację to naprawdę tylko statystyki.

Michaś ♡ [ * ] 04.06.2014

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:37

Agnieszka0812, Renia7910, chomiczka, kehlana_miyu, monilia84 lubią tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, okej robię więcej dla Ciebie :D

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak walnij go w łeb ;)
    Nic tak nie cieszy jak wieści że ktoś wychodzi z tak ciężkiej sytuacji jak twoja kuzynka. U nas też jutro kuzyn będzie miał usuwane jelito grube, operacja ratująca życie. Ciężkie sprawy...

Dziewczyny chyba zapisuje się do dietetyka. W poniedziałek idę ale do promotorki Herbalife, podobno drogi interes. Ale odbieram zaproszenie na spotkanie jako znak, że czas coś ze sobą zrobić bo źle się czuję z tym wyglądem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będziesz miała wczesną owulację tak jak ja miałam w tym cyklu.
    Trzeci dzień biorę luteinę, piersi bolą maksymalnie, trądzik od samej ovu się trzyma, nic nie chce się goić. Zanim wyjdę z domu to pól godziny zamalowuję twarz żeby ludzi nie straszyć :/

• pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, ja nie wiem, co z tym Twoim mężem... nie cieszył się wtedy na wieść że rodzina się powiększy? Ile on ma lat?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na pewno kuzyn wyzdrowieje, jestem zdania że zmiany w jelicie grubym im wcześniej wykryte i zoperowane, choćby miały oznaczać założenie stomii ratują życie.

Reniu a z czym masz problem?Masz duży apetyt ,czy niewiele jesz a nie możesz utrzymać wagi?

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas wszystko w porządku. Takie szybkie usg mi zrobił wiec w sumie wiem tylko tyle że serduszko 164/min. Ale wygląda już jak mały ludek i z tego się stanie ciesze. Nie mam zdjęcia niestety. Mam się zapisać na genetyczne no i dostałam masę badań do zrobienia. To tyle. Idę odreagować stres przy czymś pysznym do jedzenia ale nie wiem jeszcze przy czym :-)

Rudzik39, chomiczka, Renia7910, lunadelrospo, hiacynta99, kehlana_miyu, Agnieszka0812, monilia84, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • pucek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek super wiadomości :):) Wpadaj do mnie na naleśniki :)

Wiaterek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie jeszcze @ się nie skończyła bo plamie a już mam jajeczko.Lekarz był totalnie zdziwiony.
    A mój mąż stwierdził że teraz najważniejsza jest jego firma i to nie jest dobry moment na kolejne dziecko. Musi myśleć o naszych dzieciach które juz mamy i zapewnić im godne życie.
    No i ja przecież miałam plany na biznes i powinnam teraz tez nimi się zająć. Stwierdził że już jestem w takim wieku ze powinnam rozwinąć swoją karierę a nie pakować się w pieluchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzyn właśnie za późno zareagował, porobiły się przetoki, w miejsce jednej usuniętej zaczęły pojawiać się 2 następne i musieli podjąć tak drastyczną decyzję żeby ratować cokolwiek.

Co do męża - faceci czasami to dupki. Jestem przekonana że ta jego reakcja dyktowana jest strachem przed kolejnym niepowodzeniem, oni zawsze odwracają kota ogonem. A jak już mogą zwalić winę na kobietę to czują się jak ryba w wodzie.

Jeśli chodzi o wagę - przez ostatni rok bardzo się zaniedbałam, stres związany z sytuacją w pracy, niemożnością zajścia w ciążę, później hormony, poronienie, depresja, znów hormony, bardzo się zmieniłam, na niekorzyść niestety. Zawsze lubiłam słodycze i wyraziste smaki, a przez ostatni rok nizbyt dbałam o aktywność fizyczną. Czas coś ze sobą zrobić, już ok.2 miesięcy temu żaliłam się tutaj dziewczynom.

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik,moja macica jest cała w miesniakach.Nie ma mozliwosci usunięcia ich inaczej niz z macicą..przez to moja macica jest ponad dwukrotnke powiększona. A jednak lekarz powiedział, że damy sobie z tym radę i ciąża może nawet pomóc

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Eee ja juz po kolacji

pucek lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Rudzik,moja macica jest cała w miesniakach.Nie ma mozliwosci usunięcia ich inaczej niz z macicą..przez to moja macica jest ponad dwukrotnke powiększona. A jednak lekarz powiedział, że damy sobie z tym radę i ciąża może nawet pomóc
    Chodzi o to,żebyś tym tak bardzo się nie martwila,jeśli jest jeden mięśniak nawet duży, to są różne nowoczesne sposoby

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ