Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To tak, na kariotypy będziemy czekać 4 tygodnie, na genetyczne dziecka od 2 tygodnie. Większość badań musze zribic w przeciągu 6 tygodni od poronienia żeby układ immunologiczny się nie wyciszyl, część dopiero jak hormony się ustabilizuja m.in. Hormony tarczycy, progesteronu itp. Na infekcje posiew to kiedy badz. Jeszcze na re wszystkie mutacje, ale to tez raczej nie nie ma znaczenia kiedy. Mąż będzie robił badanie nasienia choć nie przypuszczam, że coś wyjdzie u niego.
Potem endokrynolog i być może hematologWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
marzusiax wrote:Po zwykłym porodzie naturalnym, można spokojnie po 3 miesiącach zachodzić a po poronieniu po pół roku. śmiech na sali.. Po to tak mówią żeby powiedzieć tak jak tobie, że to nie wina prowadzenia ciąży, ani innych warunków tylko twoja bo za szybko zaszłaś.I teraz ci będą wmawiać, że nie ma sensu robić badań bo to była twoja wina, bo za szybko zaszłaś. Pieprzony NFZ i limity...
Sylwusia jesteś już po wizycie?????2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
lunadelrospo wrote:Czyli za okolo4btygodnie,bedziecie mogli wykluczyc znaczną część zagrozenia,prawda?
No chyba jedyna na którą metoda "leczenia" jest in vitro. Wiecie co jeszcze? Moja mama mnie zdziwiła strasznie bo zasugerowała mi in vitro jeżeli nie będzie innej opcji. Moja mama tak wierząca, że to aż jest lekko przerażające sugeruje mi metodę która Kościół zdecydowanie odrzuca. W ostateczności i tego mogę spróbować.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
s1985 wrote:jestem po wizycie , nie zrobiła mi usg bo powiedziała ze za szybko, spytała jak sie czuje czy cos mnie boli itp, sała skierowanie do gdańska do poradni genetycznej, juz sie zarejesrowałam na 5 stycznia, i koniec powiedziała ze juz oni beda mnie kierowac na inne badania ;/
-
s1985 wrote:jestem po wizycie , nie zrobiła mi usg bo powiedziała ze za szybko, spytała jak sie czuje czy cos mnie boli itp, sała skierowanie do gdańska do poradni genetycznej, juz sie zarejesrowałam na 5 stycznia, i koniec powiedziała ze juz oni beda mnie kierowac na inne badania ;/
Sysia długo Wam każą czekać. My robimy prywatnie choć niby się nam należy, ale ja się prosić nie będę.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Sysia długo Wam każą czekać. My robimy prywatnie choć niby się nam należy, ale ja się prosić nie będę.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Wiaterek wrote:No chyba jedyna na którą metoda "leczenia" jest in vitro. Wiecie co jeszcze? Moja mama mnie zdziwiła strasznie bo zasugerowała mi in vitro jeżeli nie będzie innej opcji. Moja mama tak wierząca, że to aż jest lekko przerażające sugeruje mi metodę która Kościół zdecydowanie odrzuca. W ostateczności i tego mogę spróbować.
Dobrze,że i rodzice są z wami..
A propos wiary..
Codziennie rano jest u mnie w sali ksiądz, trochę rozmawiamy..czuję że mi to pomaga..Wiaterek, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
Sysiu, nie daj się tak zbyc! Mi też moja stara ginka tak oświadczyła i dlatego nie jest już moją ginką. W poradni genetycznej zrobią Ci tylko kariotypy i mutacje, a co z krzepliwością, tarczycą czy wymazami na bakterie? Nawet jeżeli Ci powie, że z krzepliwością to do hematologa, a z tarczycą i hormonami do endo, to kto do cholery jak nie ginekolog jest odpowiedzialny za zrobienie Ci badań na chlamydię, mykoplasme, ureaplasmę, grzyby i infekcje w pochwie i w szyjce? A skierowanie na histeroskopię, żeby zobaczyc czy z macicą wszystko w porządku? Normalnie cholerna spychologia. Aż mi się ciśnienie podniosło, bo przypomniało mi się jak mnie tak odsyłali wiosną zanim trafiłam na moją obecną lekarkę i w końcu okazało się, że można się mną zając.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
s1985 wrote:Kasiu jak bym miał prywatnie robic to 500 za mnie i drugie tyle na meza to juz wole poczekac a ta kase na dzieci przeznaczyc ;]
Jeżeli masz możliwośc, podzwoń po różnych poradniach. Mi w Łodzi w Matce Polce wyznaczyli termin na kariotypy za pół roku, a w Genosie na NFZ miałam wizytę w 3 tygodnie.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
s1985 wrote:Kasiu jak bym miał prywatnie robic to 500 za mnie i drugie tyle na meza to juz wole poczekac a ta kase na dzieci przeznaczyc ;]
Sysiu bo Ty masz na kogo. Ja bym pewnie tak samo patrzyła jakbym miała dzieci bo wiem ile ta diagnostyka kosztuje. Mi wyszło, że jak dobrze pójdzie to znaczy cześć badań dadzą mi ginekolodzy z pakietu to w 3000 zło powinniśmy się zamknąć. Dla niektórych ludzi są to pieniądze nie do przejścia, ale ja nie mam dzieci i zrobię wszystko żeby je mieć. Jak będzie trzeba to się zadłuże.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Sysiu bo Ty masz na kogo. Ja bym pewnie tak samo patrzyła jakbym miała dzieci bo wiem ile ta diagnostyka kosztuje. Mi wyszło, że jak dobrze pójdzie to znaczy cześć badań dadzą mi ginekolodzy z pakietu to w 3000 zło powinniśmy się zamknąć. Dla niektórych ludzi są to pieniądze nie do przejścia, ale ja nie mam dzieci i zrobię wszystko żeby je mieć. Jak będzie trzeba to się zadłuże.
kehlana_miyu ja te drugie badania zrobie na własna reke
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Kurde szkoda że cię tak zbyła. Koniecznie szukaj innego lekarza. Z takiego leczenia nic nie będzie. A toxoplazmozę robiłaś? Przez nią moja kuzynka straciła ciąże. Okazało się że miała aktywną. Cytomegalię też warto zrobić.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
marzusiax wrote:Kurde szkoda że cię tak zbyła. Koniecznie szukaj innego lekarza. Z takiego leczenia nic nie będzie. A toxoplazmozę robiłaś? Przez nią moja kuzynka straciła ciąże. Okazało się że miała aktywną. Cytomegalię też warto zrobić.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Z progesteronem się wstrzymaj na razie, bo po ciąży możesz mieć wariacje ale TSH, FT4, FT3 sobie zbadaj i te odnośnie zakrzepicy i trombofili i toxoplazmozę. Z tego co czytam to te badania w 1 kolejności sobie badają. Jak są problemy z poczęciem to wtedy prolaktynę i progesteron.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...