X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak, na kariotypy będziemy czekać 4 tygodnie, na genetyczne dziecka od 2 tygodnie. Większość badań musze zribic w przeciągu 6 tygodni od poronienia żeby układ immunologiczny się nie wyciszyl, część dopiero jak hormony się ustabilizuja m.in. Hormony tarczycy, progesteronu itp. Na infekcje posiew to kiedy badz. Jeszcze na re wszystkie mutacje, ale to tez raczej nie nie ma znaczenia kiedy. Mąż będzie robił badanie nasienia choć nie przypuszczam, że coś wyjdzie u niego.
    Potem endokrynolog i być może hematolog

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli za okolo4btygodnie,bedziecie mogli wykluczyc znaczną część zagrozenia,prawda?

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nic od nich nie chce. Mam w dup.. za przeproszeniem cały nfz.

4 Aniołki
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Po zwykłym porodzie naturalnym, można spokojnie po 3 miesiącach zachodzić a po poronieniu po pół roku. śmiech na sali.. Po to tak mówią żeby powiedzieć tak jak tobie, że to nie wina prowadzenia ciąży, ani innych warunków tylko twoja bo za szybko zaszłaś.I teraz ci będą wmawiać, że nie ma sensu robić badań bo to była twoja wina, bo za szybko zaszłaś. Pieprzony NFZ i limity...

Sylwusia jesteś już po wizycie?????
    jestem po wizycie , nie zrobiła mi usg bo powiedziała ze za szybko, spytała jak sie czuje czy cos mnie boli itp, sała skierowanie do gdańska do poradni genetycznej, juz sie zarejesrowałam na 5 stycznia, i koniec powiedziała ze juz oni beda mnie kierowac na inne badania ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Czyli za okolo4btygodnie,bedziecie mogli wykluczyc znaczną część zagrozenia,prawda?

No chyba jedyna na którą metoda "leczenia" jest in vitro. Wiecie co jeszcze? Moja mama mnie zdziwiła strasznie bo zasugerowała mi in vitro jeżeli nie będzie innej opcji. Moja mama tak wierząca, że to aż jest lekko przerażające sugeruje mi metodę która Kościół zdecydowanie odrzuca. W ostateczności i tego mogę spróbować.

4 Aniołki
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    jestem po wizycie , nie zrobiła mi usg bo powiedziała ze za szybko, spytała jak sie czuje czy cos mnie boli itp, sała skierowanie do gdańska do poradni genetycznej, juz sie zarejesrowałam na 5 stycznia, i koniec powiedziała ze juz oni beda mnie kierowac na inne badania ;/
    No to troche rozczarowujaca postawa..

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    No to troche rozczarowujaca postawa..
    juz jestem zmeczona szukaniem ginekologa ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

Sysia długo Wam każą czekać. My robimy prywatnie choć niby się nam należy, ale ja się prosić nie będę.

4 Aniołki
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro jade po wypis i moze bedzie ten lekarz co do niego prywatnie chodziłam na monitorig=ng niech mi cos poradzi

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Sysia długo Wam każą czekać. My robimy prywatnie choć niby się nam należy, ale ja się prosić nie będę.
    Kasiu jak bym miał prywatnie robic to 500 za mnie i drugie tyle na meza to juz wole poczekac a ta kase na dzieci przeznaczyc ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale badania na tarczyce progesteron zrobie na włąsna reke niech jutro tylko spotkam sie z tym lekaarzem w szpitalu

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    No chyba jedyna na którą metoda "leczenia" jest in vitro. Wiecie co jeszcze? Moja mama mnie zdziwiła strasznie bo zasugerowała mi in vitro jeżeli nie będzie innej opcji. Moja mama tak wierząca, że to aż jest lekko przerażające sugeruje mi metodę która Kościół zdecydowanie odrzuca. W ostateczności i tego mogę spróbować.
    Wiara ludzi często zderza się z realami napotkanymi w życiu..
    Dobrze,że i rodzice są z wami..
    A propos wiary..
    Codziennie rano jest u mnie w sali ksiądz, trochę rozmawiamy..czuję że mi to pomaga..

Wiaterek, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

Sysiu, nie daj się tak zbyc! Mi też moja stara ginka tak oświadczyła i dlatego nie jest już moją ginką. W poradni genetycznej zrobią Ci tylko kariotypy i mutacje, a co z krzepliwością, tarczycą czy wymazami na bakterie? Nawet jeżeli Ci powie, że z krzepliwością to do hematologa, a z tarczycą i hormonami do endo, to kto do cholery jak nie ginekolog jest odpowiedzialny za zrobienie Ci badań na chlamydię, mykoplasme, ureaplasmę, grzyby i infekcje w pochwie i w szyjce? A skierowanie na histeroskopię, żeby zobaczyc czy z macicą wszystko w porządku? Normalnie cholerna spychologia. Aż mi się ciśnienie podniosło, bo przypomniało mi się jak mnie tak odsyłali wiosną zanim trafiłam na moją obecną lekarkę i w końcu okazało się, że można się mną zając.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Kasiu jak bym miał prywatnie robic to 500 za mnie i drugie tyle na meza to juz wole poczekac a ta kase na dzieci przeznaczyc ;]

Jeżeli masz możliwośc, podzwoń po różnych poradniach. Mi w Łodzi w Matce Polce wyznaczyli termin na kariotypy za pół roku, a w Genosie na NFZ miałam wizytę w 3 tygodnie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

Sysiu bo Ty masz na kogo. Ja bym pewnie tak samo patrzyła jakbym miała dzieci bo wiem ile ta diagnostyka kosztuje. Mi wyszło, że jak dobrze pójdzie to znaczy cześć badań dadzą mi ginekolodzy z pakietu to w 3000 zło powinniśmy się zamknąć. Dla niektórych ludzi są to pieniądze nie do przejścia, ale ja nie mam dzieci i zrobię wszystko żeby je mieć. Jak będzie trzeba to się zadłuże.

4 Aniołki
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu Jana Pawła 2 czeka się 2 tygodnie do poradni genetycznej, a np. w dziecięcym w prokocimiu prawie rok.

4 Aniołki
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Sysiu bo Ty masz na kogo. Ja bym pewnie tak samo patrzyła jakbym miała dzieci bo wiem ile ta diagnostyka kosztuje. Mi wyszło, że jak dobrze pójdzie to znaczy cześć badań dadzą mi ginekolodzy z pakietu to w 3000 zło powinniśmy się zamknąć. Dla niektórych ludzi są to pieniądze nie do przejścia, ale ja nie mam dzieci i zrobię wszystko żeby je mieć. Jak będzie trzeba to się zadłuże.
    no ja ciebie rozumiem, pewnie jak my bysmy sie o pierwsze starali to kasa by nie grała roli,

kehlana_miyu ja te drugie badania zrobie na własna reke

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde szkoda że cię tak zbyła. Koniecznie szukaj innego lekarza. Z takiego leczenia nic nie będzie. A toxoplazmozę robiłaś? Przez nią moja kuzynka straciła ciąże. Okazało się że miała aktywną. Cytomegalię też warto zrobić.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Kurde szkoda że cię tak zbyła. Koniecznie szukaj innego lekarza. Z takiego leczenia nic nie będzie. A toxoplazmozę robiłaś? Przez nią moja kuzynka straciła ciąże. Okazało się że miała aktywną. Cytomegalię też warto zrobić.
    tokso przechodziłam juz dawno jeszcze zanim córkę urodziłam, jade do szpotala po wypis i pogadam z tamtym lekarzem

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z progesteronem się wstrzymaj na razie, bo po ciąży możesz mieć wariacje ale TSH, FT4, FT3 sobie zbadaj i te odnośnie zakrzepicy i trombofili i toxoplazmozę. Z tego co czytam to te badania w 1 kolejności sobie badają. Jak są problemy z poczęciem to wtedy prolaktynę i progesteron.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ