X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)

Reniu bardzo mi przykro z powodu kuzyna :(

Melduje się że u mnie bez zmian, czyli kiepska noc ehhehe, lenistwo mnie ogarnia a tu w pracy trzeba coś porobić i oczywiście głodna się robię :)

Marzusiax Klaudii nie powiedzieliśmy, kurcze coś Nas ciągle wstrzymuje, nie wiem czemu, wiem że co ma być to bedzie, że jesteśmy niesprawiedliwi że nie tak długo zwlekamy z tą informacją, że nie pozwalamy jej sie cieszyc z rodzeństwa, chyba do czwartku poczekamy, na połówkowym się dowiemy co z małym, może to będzie przełom na cd pozytywnych wiadomości - Daj Boże <3

Miłego dnia dziewczynki :)

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia <3

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilka na pewno wszystko będzie w porządku :) A Klaudia, powiększonego brzuszka jeszcze nie zauważyła? Może się domyśla, tylko nie wie jak zapytać?

Kehlan, to widzę, że mamy kolejny wspólny cel. Zrzucić trochę kilogramów... Ja się powoli biorę za ćwiczenia, co prawda w domu, ale zawsze to już jakiś krok...

Aguś, mam nadzieję, że zwalczycie z mężem to paskudztwo.

Chomiczko, tym KSW to się nie przejmuj. Faceci tacy są, lubią takie rzeczy, a że to rzadko jest w TV i na dodatek płatne, to pewnie mu zależało, żeby to obejrzeć. Ale to na pewno nie znaczy, że on o Tobie nie pamięta....

Renia, widzę, że my jesteśmy bardzo podobne do siebie, bo ja kabaretów też nie lubię, no dobra, może jakieś pojedyncze skecze się znajdą, a mój M. jakby mógł, to by to oglądał cały czas :)
    Renia wiem, że dzisiejszy dzień jest dla Ciebie szczególnie trudny... Tulę Cię mocno... <3

A co do teściowych to wiecie co? One takie są wredne babsztyle. Ja swoim teściom nie przekazuje, praktycznie żadnych informacji, bo wiem, że wszystko (każdy mój ruch) pójdzie teściowa obgadać z koleżaneczkami, albo ze swoją córcią....

Ja staram się Was podczytywać na bieżąco, ale postanowiłam, że trochę ograniczę Ovu, żeby niepotrzebnie się nie nakręcać. Weekend minął nam spokojnie, choć mój M. cała sobotę był w pracy, tylko wczoraj mieliśmy trochę czasu dla siebie, choć wczoraj trochę ciężki dzień miałam mimo wszystko.... M. mi wczoraj powiedział, że u niego w pracy kolega ze swoją partnerką będą mieli inseminację przeprowadzaną i pyta się mnie co to oznacza dokładnie. Więc zaczęłam mu tłumaczyć. Podłamał się trochę, bo zinterpretował to oczywiście w ten sposób, że skoro w jego badaniach jest mała ilość plemników i długi czas upłynnienia to może się okazać, że u nas będzie taka sama droga, żebyśmy mieli małego brzdąca... Starałam, się jakoś trzymać, aczkolwiek w końcu się poryczałam, bo w tygodniu też mnie dopadły takie myśli... No i (po przejrzeniu ile to wszystko kosztuje) niestety uświadomiłam sobie, że nas zwyczajnie nie stać na takie zabiegi... Może to głupio brzmi, bo przecież chcemy mieć dziecko i ogólnie zrobimy wszystko, żeby je mieć, ale taka jest nasza szara rzeczywistość... Niepotrzebnie się zdołowałam szukaniem tego wszystkiego, żeby mu to wytłumaczyć, ale wiedziałam, że jak mu tego wszystkiego nie wyjaśnię ja to jutro moja gin... A wolę, żeby wiedział ode mnie co się może okazać. Choć mam nadzieję, że jednak nie będzie takiej potrzeby i uda nam się naturalnie. Dziś robiłam pobranie krwi na progesteron, jak będę miała wyniki to wrzucę. Dobra pożaliłam się, zabieram się do roboty... A Wam, życzę miłego dnia :)

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiu na pewno wszystko juz będzie dobrze ale rozumiem wasze obawy... Jak tylko się upewnicie to już nic nie będzie stało na przeszkodzie żeby całą rodziną cieszyć się z nowego członka rodziny <3

Aga dla świętej trójcy znaczy się? To trochę tego pewnie poszykowałaś ;)

Ja mam jakieś dziwne skurcze brzucha od wczoraj, wieczorem zastanawiałam się od czego to, na @ jeszcze za wcześnie... :/

monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem osobą przy sobie więc myśle że Klaudia pomyślała że poprostu przytyłam, jeszcze chyba tego do końca nie rozumie, choć zdarzyło się parę razy że głaskała mnie po brzuszku nio nie wiem. Tak bardzo chciałabym żeby było wszystko ok <3

Agnieszka0812, Renia7910, Stópka lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopko no na wszystko potrzeba czasu. Też mamy długi czas upłynnienia, androlog zalecała pić codziennie sok z 2 pomarańczy. Koszta są okropne, też pomału zaczynam myśleć o zabiegu, z tego też powodu nie robimy wesela... Nie łamcie się kochani, będzie dobrze, medycyna jest na takim poziomie że rzeczy niemożliwe okazują się jednak realne do zrealizowania.
    Co do teściowej - wczoraj położyłam się spać wymęczona płaczem i bezsennością i wtedy dzwoniła teściowa, wieczorem zadzwoniła ponownie żeby mnie poinformować że ze swoimi kuzynkami rozmawiała i razem stwierdziły że na pewno jestem w ciąży bo słabo się czuję. Uwierzcie mi ledwo się pohamowałam żeby nie życzyć jej aby się odpier..liła :|

• Stópka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a jakbyś jej powiedziała delikatnie, że bardzo dziękujesz jej za troskę i za stawianie diagnoz lekarskich, ale prosisz o nieinformowanie Cię o nich, bo nie potrzebujesz dodatkowego "nakręcacza" na ciążę? Może by się trochę kobieta uspokoiła...

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Stópka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doszłam do wniosku że muszę z J o tym porozmawiać bo jak sama jej powiem to się obrazi. J odbiera to jako troskę niestety. Wczoraj powiedziałam mu o tym ale właśnie obruszył się że mama przecież się troszczy a ja tego nie doceniam :/. Dziwne że moja mama jakoś tak nie nakręca się a przecież też się troszczy...

• Stópka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    No doszłam do wniosku że muszę z J o tym porozmawiać bo jak sama jej powiem to się obrazi. J odbiera to jako troskę niestety. Wczoraj powiedziałam mu o tym ale właśnie obruszył się że mama przecież się troszczy a ja tego nie doceniam :/. Dziwne że moja mama jakoś tak nie nakręca się a przecież też się troszczy...

Renia no wiesz ludzie są różni, z dwojga złego to wiesz, J. może myśleć i odbierać to jako troskę, Ty jako osoba "spoza" rodziny niekoniecznie. Odwrotnie może być to odbierane również przez niego jak Twoja mam się martwi... Ciężko stwierdzić, w każdym razie musicie pogadać. Jeśli on dalej będzie się obruszał, to wydaje mi się, że chyba sama będziesz musiała tę sprawę załatwić.

Renia7910 lubi tę wiadomość

Stópka
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziopy witam sie w 6 miesiacu ciazy,ale ten czas leci...ja zaraz ide do gina po l4 to chociasz srtduszka poslucham a w srode juz prywatnie na polowkowe,po l4 jezdze do niego zawsze do szpitala,a on tam nie ma usg nawet ;) moja mala coraz bardziej kopie,jak tata juz wstaje to ona noe spi i mi juz tez nie da spac,takie mocne kopniaki mamie serwuje,to samo jest jak spac sie kladziemy,a ona zaczyna dopiero zycie nocne w brzuszku,paskudna pogoda dzis u nas leje i ciemno strasznie,ja juz posprzatalam,tylko podlogi zostaly umyc i zaraz sie bede szykowac do lekarza,ale nic sie nie chce robic przez ta pogode,Reniu przykro mi z powodu kuzyna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 10:02

Renia7910, Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest reszta dziewczyn? Luna, Wiaterek, Chomiczka, Kehlana, Niezapominajka, Sysia... ? Marzusia i Pucusia i pozostałe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:38

Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    A gdzie jest reszta dziewczyn? Luna, Wiaterek, Chomiczka, Kehlana, Niezapominajka, Sysia... ? Marzusia i Pucusia i pozostałe?
    ja jestem ;] a ty kiedy testujesz?

Agnieszka0812, Renia7910, Stópka lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja jestem ;] a ty kiedy testujesz?
    W środę chyba. Tradycyjnie już na testach ovu jakieś tam kreski słabe wychodzą ale nie odbiega to od mojej normy :/

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem. Podczytuje Was :)

Renia7910, s1985 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    W środę chyba. Tradycyjnie już na testach ovu jakieś tam kreski słabe wychodzą ale nie odbiega to od mojej normy :/
    myslałam że zbierasz nasz zeby szczęśliwą wiadomość ogłosić ;D

Renia7910 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywołuje was bo mam wrażenie jakbym sama spamowała nasze forum ;)

Oj Sysiu drukowanymi literami bym do was wołała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:04

s1985 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Przywołuje was bo mam wrażenie jakbym sama spamowała nasze forum ;)

Oj Sysiu drukowanymi literami bym do was wołała...
    Sama? A ja to co? :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to możemy spamować razem ;] ja dziś kolejne wyniki dla porównania LH i progesteron, i czekam na wyniki

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, jestem jestem.

Renia7910, Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na wyniki :) widziałam że ovu była tzn.testy pozytywne, więc dobry znak :)

Aguś kochana Ty nie spamujesz, to ja zarzucam Was swoimi problemami i przemyśleniami... Ale już niedługo, w nowej pracy raczej tyle czasu mieć nie będę ;)

s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ