Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonika pracusiu . Ale rozumiem Ciebie. Zastanawiam się czy jak kiedykolwiek uda nam się zajść w ciążę to czy od razu będę na L4,iść... Niby tak deklarowałam ale już się przekonałam jak ciężko znaleźć pracę. No zobaczymy, czas pokaże czy i kiedy nam się uda. W drodze do pracy mijam Invictę, klinikę leczenia niepłodności.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Hej laski! Mam pytanie nie w temacie
Mój tata pisze teraz podanie o przejście na emeryturę, niby z dniem 28 grudzień rozwiązanie umowy. I teraz czy za grudzień ma tylko wypłatę czy emeryturę też? Zadzwonił do mnie z takim pytaniem, a ja zielona. Jego kadrowa też
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Cześć dziewczyny
Aguś ja Ci niestety nie pomogę, bo ja na tych kadrowych sprawach aż tak się nie znam, ale wydaje mi się, że jeśli to jest pod koniec miesiąca to i wynagrodzenie powinien dostać i proporcjonalnie wyliczoną emeryturę.
Monilka, bardzo się cieszę, że córcia tak się ucieszyła z wiadomości. No i gratulacje dot. udanej wizyty. Będzie parka, ale super
A ja dziś musze do teściowej zadzwonić, bo ma imieniny, a tak mi się chce jak psu tańczyć... Wrr...Agnieszka0812, Renia7910, monilia84 lubią tę wiadomość
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
Skoro twój tata dostanie status emeryta z dniem X, to do dnia X będzie miał normalną wypłatę od dnia X emeryturę. Tak mi się wydaje. Mój teściu robił na emeryturze na kopalni i z tego co pamiętam to otrzymał status emeryta ale nie rozmwiązywał umowy na pracę i miał wtedy i emeryturę i wypłatę, a że się nie doowiedział dokładnie to po kilku miesiącach pracy na etacie/emeryturze musiał oddać 10tyś, za coś tam.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
marzusiax wrote:Skoro twój tata dostanie status emeryta z dniem X, to do dnia X będzie miał normalną wypłatę od dnia X emeryturę. Tak mi się wydaje. Mój teściu robił na emeryturze na kopalni i z tego co pamiętam to otrzymał status emeryta ale nie rozmwiązywał umowy na pracę i miał wtedy i emeryturę i wypłatę, a że się nie doowiedział dokładnie to po kilku miesiącach pracy na etacie/emeryturze musiał oddać 10tyś, za coś tam.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
W tym sensie to tak, bo pracuje od 1 do X i za to pieniążki dostanie w styczniu w dniu rozliczeniowym. Jak naliczają emeryturę to nie wiem? Teściu dostaje 25tego każdego miesiąca, a czy to jest liczone od 1 do 31, czy od dnia przejścia na emeryturę to nie wiem. Zdublować napewno mu się nie zdubluje. Nasze państwo tak chętnie pieniążków nie rozdaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:06
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny niedawno wróciłam od diabetologa, jestem przerażona, jeszcze mnie babka w rejestracji wkurw.... myślałam że jej tam lutnę, normalnie chciałam się ubrać i wyjść ale powstrzymałam emocje.
Oczywiście mam cukrzycę ciążową czyli czeka mnie kłócie w paluszki i jedzenie w głową
Nie mogę jeść niby paru rzeczy m.in słodyczy ehhehe ale muszę też dietę właściwie ułożyć żeby jeść wartościowe rzeczy a szkoda gadać, jeszcze muszę skierowanie lecieć załatwić po pracy do ogólnego lekarza, bo te od gina im nie spasowała, normalnie hmmmmmm.
Czeka mnie ciekawy początek weekendu, lepiej niech dzisiaj nikt ze mną nie zadziera bo pogryzę
Co do emerytury czy podwójnej wypłaty to nie pomogę, w kadrowych sprawach to raczej kiepska jestem.
Biorę sie za szukanie na necie diety cukrzycowej dla ciężarnych, niech coś podpowiedzą
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Monia, gratuluję synka i cieszę się, ze Klaudusia tak dobrze zareagowała My jeszcze Młodemu nie powiedzieliśmy... Cały czas się boję...
A tak poza tym, wczoraj chciałam zrobić badania, miałam umówioną wizytę w Poradni na 16.12, ale skoro mam zrobić te badania pomyślałam, że może wejdę tylko po skierowanie. I okazało się, że przenieśli mi Poradnię pod Szczecin... Ale nie to jest w tym najlepsze! Stwierdziłam, ze w takim pójdę się zarejestrować na NFZ do Przychodni w pobliżu. No i tu mnie trafiło - na ten rok już nie rejestrują, a na styczeń od pn dopiero. Noż q... mać! Mówię babie, ze jestem w ciąży i muszę zrobić badania z 1 trymestru, ale nie ma miejsc i koniec. Publiczna służba zdrowia w Polsce to fikcja. Skończyło się na tym, ze poszłąm do lekarza prywatnie, za miesiac też prywatnie, a od lutego wskakuję na NFZ Koniec końców muszę pójść do mojej rodzinnej, zeby dostać chociaż na część tych badań skierowanie, bo zbankrutuję.
No to sie wygadałam. No i żeby nie było - spokojna mam być
Miłego dnia.monilia84 lubi tę wiadomość
-
Monilka, a dobrze, że szybko zdiagnozowano. Przejdziesz na dietę i wszystko będzie spokojnie się toczyło
Nie denerwuj się beznadziejnymi ludźmi z którymi nic Cię nie łączy. Myśl o sobie i swoim synkuRenia7910, monilia84 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
No to ciekawie z tą przychdnia i badaniami. Mój mąż ma kolejna wizytę na bezdechy 26 stycznia choć już ostatnio mówili, że musi mieć maskę jak najszybciej, bo każda noc jest niebezpieczna, ale musi czekać, bo takie są terminy i koniecFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Hej dziewczyny odzywam sie dopiero teraz bo mąż dziś miał na drugą zmiane i bylismy na zakupach a potem gotowalismy sphagetti ja oczywiscie bezglutenowe i z sosem z pieczonych pomidorow i wyszlo pyszne od kilku dni czuje tak dziwnie podbrzusze, to nie jest bol ale takie rozciaganie, czy to mozliwe na tym etapie? Monilka super wieści :* Twoja córeczka jest cudowna a co do diety to da sie zyc bez słodkiego, chociaz czasami jest ciężko ale owoc jakos ratuje sytuacje a i ta dieta działa lepiej niż krem na cellulit, widzę po sobie
Agnieszka0812, Renia7910, monilia84 lubią tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
chomiczka wrote:Hej dziewczyny odzywam sie dopiero teraz bo mąż dziś miał na drugą zmiane i bylismy na zakupach a potem gotowalismy sphagetti ja oczywiscie bezglutenowe i z sosem z pieczonych pomidorow i wyszlo pyszne od kilku dni czuje tak dziwnie podbrzusze, to nie jest bol ale takie rozciaganie, czy to mozliwe na tym etapie? Monilka super wieści :* Twoja córeczka jest cudowna a co do diety to da sie zyc bez słodkiego, chociaz czasami jest ciężko ale owoc jakos ratuje sytuacje a i ta dieta działa lepiej niż krem na cellulit, widzę po sobie2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18