Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pucek wrote:Stópka, mam nadzieję że w rzeczywistości nie jest to tak groźne jak brzmi..Trzymam kciuki za szybkie i udane leczenie. A powiedz, czemu lekarz chce zaczekać na miesiączkę?
Kurde "Lubie to" wcisnęło mo się przypadkiem bo pisze z tel...
Chce zaczekać na miesiączkę i po miesiączce tam sobie "grzebac" bo powiedzial, że po miesiączce można na spokojnie wdrażać leczenie, a teraz przy zapaleniu to tak nie do końca. Po miesiączce od razu będzie mógł wdrażać profilaktykę. Przed miesiączką jak jest zapalenie wolałby tego nie ruszać, żeby nie rozniesc zapaleniu dalej... o mniej więcej tak mi to wyjaśniłStópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
nick nieaktualnyStopka to dobrze ze bedziesz miec laparoskopie
!!! Nie boj sie
Endoskopowo sprawdza Ci wszystko i popros lekarza zeby przyokazji Ci sprawdzili droznosc jajowodow. Moga zrobic koagulacje jajnikow tzn przypalanie torbieli ( cyst) jak beda.
U mnie zdiagnozowano endometrioze przy laparoskopi.
Zabieg w narkozie ogol. I blizny prawie niewidoczne, bedziesz miec 3 szwy, po bokach po jednym i jeden w pepku.
W razie pyt i przygotowania do zabiegu pisz
Stópka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Stopka oby szybko przeszło to zapalenie,teraz chodź ciepło ubrana i uważaj na siebie.
Lunka wyobrażam sobie minę gościa,dezorientacja to mało; )
U mnie od rana chaos,planowo miałam mieć na drugą zmianę a tu wyobraźcie sobie dostałam smsa od szefowej o 7.16 ze mam być w pracy na 8.
Po pierwsze dobrze ze mam czujny sen i usłyszałam dźwięk smsa po drugie myślałam że się komuś coś pomyliło a po trzecie jak do cholery zdążyć się wyszykowac do pracy w tak krótkim czasie?
Przyszlam w bojowym nastroju i wbilo mnie jeszcze bardziej jAK zobaczylam nie poprane reczniki i kilkanascie nie odebranych telefonow od klientek z 31 stycznia z rana.Szok...
Nie wiedziałam za co się dziś zabrać i jeszcze zero przeprosin czy jakiegoś wytłumaczenia się.
Michaś ♡ [ * ] -
Nio to Rudzik ekstremalnie mialas
ale na pewno super sobie ze wszystkim poradzilas
Stópeczko nie znam sie na laparoskopii ale trzymam kciuki kochana musi sie Wam udać
Sysiu miałaś wizyte czy mi sie cos powalilo ??? OpowiadajAgnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Madziu brzuszatko piękniusie
30tc ale super to brzmi oj mam nadzieje że będzie mi to dane a nawet więcej 38tc to już bylby czad
Rośnijcie kochana zdrowo
U Was waga ładnie rośnie :)U mnie waga nie rośnie za bardzo i mam stresa, może i to ta dieta tak robi, cholera wie. Kacper rośnie i oby to się nie zmieniloRenia7910, katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki
:*
Kasia, narazie się nie boję. Dobrze bo ten lekarz wszystko tłumaczy jak krowie na rowieJa tam się raczej cieszę, że zdecydował, że będzie robił tę laparoskopię. Niech mnie tam "przeswietli" dokładnie. Mam być w ciąży i już, niech robi co musi byle tylko do tej ciąży (pośrednio bo posrednio), ale doprowadził
A dziś na tej wizycie mój M. mnie zaskoczył, bo to bardziej on wypytywał na czym polega dokładnie ta laparoskopia, jak sie to odbywa itp. Normalnie byłam w szoku
A tak w ogóle chyba czopek działa bo juz mnie brzuch przestaje boleć, na szczęścieRenia7910, monilia84, kehlana_miyu, katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
nick nieaktualnyNo Rudzik ja z moim temperamentem to chyba rozwaliłabym wszystko...
Stopko ja miałam laparoskopowo usuwany woreczek żółciowy, to inny rodzaj zabiegu ale nie różnią się nacięcia i inwazyjność - męczyłam się 1 dzień a po 3 wysłali mnie do domu. Została mi mała blizna na wysokości żołądka i cięcie 3 cm wokół pępka, no i 2 dziurki po bokach bo tamtędy szczypce wkładali. Bardzo szybko doszłam do siebie. Będzie dobrze kochanaStópka, monilia84, kehlana_miyu, Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
monilia84 wrote:Nio to Rudzik ekstremalnie mialas
ale na pewno super sobie ze wszystkim poradzilas
Stópeczko nie znam sie na laparoskopii ale trzymam kciuki kochana musi sie Wam udać
Sysiu miałaś wizyte czy mi sie cos powalilo ??? Opowiadaj2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualnyPrześle ci fotkę mojego brzucha i zobaczysz czy jest jakiś ślad po laparoskopii
Super sprawa z tym zabiegiemMale szkody na ciele a wszystko zobaczą co się w środku dzieje
Jak cos to pytaj mnie o wszystkojedynie co po narkozie może męczyć to nudności, ale daja kroplówkę aby zapobiedz wymiotom
Stópka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiaterek wrote:Dziewczyny co mieilyscie psychiatrze żeby Wam dal zwolnienie? Zaczęłam się zastanawiać czy dobrze robie ze nie chodzę do pracy teraz
Nie sądzę żebyś źle robiła,lepiej daj sobie czas abyś odzyskała spokój.
Nie korzystałam ze zwolnienia(nie pracowalam ale mam swoją działalność ) ale mój psychiatra powiedział ze póki mój stan psychiczny nie ulegnie poprawie to może mi dawać L4 .
Poszłam do pracy po 4 miesiącach od straty synka i nie był to dobry pomysł, przynajmniej dla mnie .
Michaś ♡ [ * ]Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
Luna długość rogala w lini samej prostej to ok 136 cm,długość całkowita to ok. 233 cm, tu gdzie są kolana, łydki obwód jest najszerszy i wynosi 66 cm,to jest dół poduchy w miejscu w którym zakreca, obwód po środku to 59 cm,u góry poduszki to gdzie głowa obwód wynosi też 58/60 cm.Mierzone tak na płasko centymetrem krawieckim, ogólnie tu w dole jest trochę szersza poducha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 07:18
lunadelrospo, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Wiaterku, ja po pierwszym poronieniu pracowałam nawet w szpitalu i bez L4 poszłam prosto do pracy, bo ważny projekt i ciężki okres. Nie dałam sobie w ogóle czasu na żałobę. Po drugim też udawałam, że wszystko jest w porządku, tylko niestety zupełnie rozsypałam się psychicznie i zaczęłam zawalać. Kiedy trafiłam w końcu do psychiatry, było już ze mną naprawdę kiepsko i po 10 minutach zdiagnozował depresję. Co mu mówiłam... głównie to, że nie mogę się na niczym skupić, że zadania, na które normalnie przeznaczałam 30 minut zajmują mi teraz 4h, że zawalam kolejne rzeczy w pracy, która jest dla mnie normalnie ważna, ale zupełnie mi to wisi. I że byle co, absolutne drobiazgi, doprowadzają mnie do płaczu lub wybuchu złości, zupełnie nieadekwatnie do sytuacji. Generalnie psychika rozchwiana do granic możliwości.
Po 4 miesiącach L4 wyszłam z tego bez leków, ale potrzebowałam tego czasu. Pierwsze dwa miesiące na zwolnieniu głównie przespałam i przepłakałam. Generalnie poczułam się gotowa do pracy, kiedy zaczęło mnie nosić w domu i stwierdziłam, że muszę wyjść i zacząć coś robić. Więc to w zasadzie byłaby moja rekomendacja dla Ciebie - nosi Cię? Zaczyna nudzić Ci się w domu? Czujesz, że towarzystwo innych ludzi (nie tylko przyjaciół, ale współpracowników i klientów) jest lepszą perspektywą dla Ciebie niż 4 ściany? To jesteś gotowa na powrótJeżeli jednak odpowiedź na te pytania brzmi "nie", to daj sobie jeszcze trochę czasu. Naprawdę nie polecam mojego początkowego podejścia do sprawy, nieźle się w ten sposób załatwiłam.
Agnieszka0812, katarzyna_d, Renia7910, Wiaterek lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
No doczytałam w końcu
Renia olej teściową, naprawdę nie warto!
Kasia i Madzia brzuszki śliczne!
Stópko jak pisałaś o tym bólu jajnika to myślałam, że ciąża, bo ja po "zalaniu" miałam dość silne bóle. Dobrze, że lekarz zajął się Tobą profesjonalnie i rzetelnie, bo konowałów nie brakuje...
Dziewczyny nie ma opcji 2016 wszystkie zostajemy mamusiami!
Marzusiax przytulam mocno! PamiętamyKrzyś
Miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:09
katarzyna_d, Renia7910 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Witamy się leniwie z rańca
Energii dzisiaj u mnie brak, a za oknem śliczna bieg, Klaudia zachwycona poszła do szkoły ale popołudnie spędzi w wiadomy sposób
Męczyła mnie parę dni że chce nowe łóżko i wkońcu kupiłam jej dzisiaj na allegro takie metalowe, bo chce już mieć bardziej dziewczęce. Wogóle to muszę jej ten pokój troszkę podrasować na taki bardziej młodzieżowy, ale to tak na spokojnie
Takie sobie wybrała
Koło 13:00 idę do diabetologa, znowu będzie kazanie co to Pani je, muszę wziać sie tak sprawniej za tę moją dietę, bo ostatnio cukry coraz wyższe, muszę znaleźć jakiś super środek na tę dietę bo gdzie tu majA przez święta sobie pofolgowałam i teraz trzeba wrócić do nawyków prawidłowych żywieniowych
Stópeczko to chyba stres tak robi
U mnie nie ma mowy o bezsenności eheheh śpię jak zabita, już się cieszę, że jutro wolne i nie trzeba rano do szkoły wstawać bo tak fajnie mi się śpi np do 7:30Rozleniwiłam się. Meżuś w czwartek idzie do pracy czyli poranne wstawanie mu się włączy a teraz też leniuchuje rano z nami.
Teraz remontuje u mamusi, ale jeszcze i skończy
Miłego dniakatarzyna_d, Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość