Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety ma kazda miedzy 24 a 28,szczerze to nie wiem po co skoro czlowirk sie dobrze czuje a glukoza na czczo jest dobra...ale kazda musi to przejsc,a lateo nie jest,jak zaczelam pic ten ulepek to nawet pomyslalam nie jest zle,ale z kazdtm lykiem zmienialam zdanie...chce o tym zapomnirc a fuj a ja mam dobry ostatnio nastroj,wczesniej byl duzo gorszy,chyba te swieta is ylwester i tyle wolnego meza dobrze na mnie wplynely a moze ten snieg...jakos tak milo,nirzapomunajeczko gratuluje synka
s1985, monilia84, niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Kazda musi robic to badanie. Ja tez muszedo następnej wizyty to załatwić wiec pójdę jakos za 2 tygodnie moze. Najgorsze ze trzeba być na czczo a ja mam z rana takie ssanie ze juz o 6 sie budzę z głodu i mysle tylko o jedzeniu :p laboratorium owieraja o 7.15 a przerwa miedzy pobraniami to 2 h
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
nick nieaktualny
-
katarzyna_d wrote:Pucek bierzesz cos na skurcze macicy? Ja ratuje sie magnezem i nospa...
Biorę 2x1 nospę forte i 2x1 magne b6, mam brać do 37 tc bo podobno chłopcom wolniej rozwijają się płucka i trzeba ich dotrzymać do terminu o ile się tylko da
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
niezapominajka wrote:A to mój królewicz, bez wątpienia chłopac, dowody w załączeniu
http://zapodaj.net/80cae21dcf65e.jpg.htmlniezapominajka, Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
pucek wrote:Ale fujarka :D To póki co Aga, Luna, Chomiczka i Ilona mają dziewczynki, Monika, Ty, Majówka i ja chłopców czyli po równo Chyba że kogoś przeoczyłam to przepraszam ale dzisiaj zamulona jestem jak nie iwem co
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka powiem Ci, że mój Adaś ujawnił się dopiero w 20/21 tc i od tej pory już mam 3 zdjęcia jajek bo lekarz mi na każdej wizycie robi takie zdjęcie Na początku to mi tak ładnie całego robił, buźkę i w ogóle a teraz to tylko siuraka
Renia7910, niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
nick nieaktualnypucek wrote:Biorę 2x1 nospę forte i 2x1 magne b6, mam brać do 37 tc bo podobno chłopcom wolniej rozwijają się płucka i trzeba ich dotrzymać do terminu o ile się tylko da
Ja biorę magnez 3x2 teraz bo wyniki slabe i powieka mi skacze i skurcze łydek.. Nospe 2x1 ale zwykłą a u Ciebie przy tych skurczach występuje ból?
U mnie tez jest chłopak ..niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katarzyna_d wrote:Ja biorę magnez 3x2 teraz bo wyniki slabe i powieka mi skacze i skurcze łydek.. Nospe 2x1 ale zwykłą a u Ciebie przy tych skurczach występuje ból?
U mnie tez jest chłopak ..
Mi już się dawno nie zdarzyły takie skurcze częste bo generalnie to potrafiłam mieć po kilka na dzień. Teraz to tylko jak dużo i szybkim tempem pospaceruję to mi się czasami przytrafiają. Generalnie to bezbolesne ale takie mega nieprzyjemne, jaby mi miał brzuch pęknąć. Jak weźmiesz 2 tabletki zwykłęj nospy to masz nospe forte A najlepsza jest nospa max bo to to samo co forte tylko tabletka jest czyms innym oblana i nie jest taka gorzka
A ty ile masz tych skurczy i jak często?
Nie obrażaj się że nie wymieniłam Cię w spisie płci, pisałam że jestem mega zamulona dzisiaj i jakoś tak nie skojarzyłam.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
nick nieaktualnyKiedys było 7 a tak to 4 na dzień .. Miałam przerwę 2 dni cisza i od wczoraj znowu . A nospa nie szkodzi jako tako ?
Czasem mam skurcz minuta przerwy i następny i cisza na pól dnia. Boje się o szyjkę ze sie może skracać! Wizyta 13 dopieroAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Wydaje mi się że jednak zapobieganie skurczom jest bardzo ważne i że nospa nie ma aż takiego wpływu na dziecko. Podobno czasami się zdarza że po narodzinach ma niższe napięcie mięśniowe ale ważniejsze jest żeby się urodziło w terminie. Skoro lekarz wypisuje i każe brać tak długo to chyba mogę mu zaufać Podobno trzeba uważać, żeby nie było więcej niż 4 skurcze na godzinę. Jak Cię złapie to nie głaszcz brzucha tylko wstań, zmień pozycję i powinno puścić. Mi się tak stawiało około tygodnia, potem obejrzał mnie ginek w środku i pogmerał paluchami i stwierdził że z szyjką wszystko okej
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Kupiłam dzisiaj Adasiowi pierwsze ciuszki Spodenki i kaftanik Powoli zbiera mi się wyprawka dla niego Jak wysłałam mojej siostrze fotkę tych ubranek to okazało się że ona kupiła mu dokładnie takie same spodnie Przynajmniej mamy gust taki sam
Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Test obciążenia robi się najwcześniej po 24 tc, chyba, że są wskazania wcześniejsza cukrzyca, lub obciążenie w rodzinie. O ile dobrze pamiętam to trzeba kupić w aptece 50g glukozy, krew jest pobierana na czczo, po godzinie i po dwóch od wypicia. W tym czasie siedzimy, nie chodzimy, czasem pozwalają wcisnąć kilka kropel cytryny. W niektórych labo dają swoją glukozę i nie trzeba przynosić. Mój gin mówił, że można być po jedzeniu, ale co najmniej godzinę po jedzeniu przed tym pierwszym pobraniem, trzeba dopytać w labo. Wiem, że od tamtego roku zmieniły się coś normy, ale nie są chyba aktualne w necie. Jeżeli wynik jest nie bardzo jest powtarzany w 32 tc z 75 g glukozy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:50
katarzyna_d lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyJa z młody poszlam na to badanie po śniadaniu kromka z nutella bo nie wiedziałam ze na czczo i bron Boże słodkie a i tak wynik byl dobry wtedy byłam młoda i zdrowa!!,teraz ta ciąża to zmiana o 360 stopni same jakies problemy i zmartwienia bo juz sie starzeje i organizm nie ten
-
nick nieaktualny
-
katarzyna_d wrote:Ja to czasem nie wiem czy się macica spina czy ja juz schizuje ?? Jak leze na plecach no to wiem kiedy sie to dzieje, ale jak chodzę to nie wiem .. Mam nadzieje ze donoszę jako tako ..Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15