X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus mowisze,ze podobna a tesciowa mowi ze ma jej nosek,taaaa jasne,chciala by ;) kasiu powodzonka na wizycie :) Renik teraz wszyscy chorzy lepiej odrazu reagowac,moze minie,Rudzik ja mam z tym kregoslupem calczas cos,ale w sumie u mnie to przez nery teraz ale wiem jaki to bol,wspolczuje,mi kiedys pomagal termofor na Plecy;)lunka gratulejszyn 5 miesiaca,ale zlecialo ;)a monilka jak poszla do przodu naprawde zaraz rodzic bedziemy ;) pelna nadziei a kiedy masz wizyte teraz,to juz napewno sie dowiesz,a mi troche lepiej dzis,ale z gardlem poradzic sobie nie moge zabardzo calczas boli,wczoraj tak myslalm o majoweczce,na.kiedy ona.ma termin? Jakos na Koniec lutego chyba,bedzie pierwsza kyora sie rozpakuje,a niedawno jako pierwsza zaszla w ciaze i to bylo tak niedawno;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:09

Rudzik39, Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Agus mowisze,ze podobna a tesciowa mowi ze ma jej nosek,taaaa jasne,chciala by ;) kasiu powodzonka na wizycie :) Renik teraz wszyscy chorzy lepiej odrazu reagowac,moze minie,Rudzik ja mam z tym kregoslupem calczas cos,ale w sumie u mnie to przez nery ale wiem jaki to bok,wspolczuje ;)lunka gratulejszyn 5 miesiaca,ale zlecialo ;)a monilka jak poszla do przodu.naprawde zaraz rodzic bedziemy ;)
    Ilonia miałaś kiedyś na awatarku takie zdjęcie w opasce i chyba zielonej bluzce i to ostatnie zdjęcie Zosi, normalnie buźka idento! :D

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ilonia miałaś kiedyś na awatarku takie zdjęcie w opasce i chyba zielonej bluzce i to ostatnie zdjęcie Zosi, normalnie buźka idento! :D
    Haha bedzie mamy podobienstwo...ja to wogole jakos tak slobo widze tam cokolwiek,na.tym 3d bylo fajnie widac buzke,ale kurcze styczen.lipny z kasa,jak co roku musialam odpuscic te 3d chociasz zaluje teraz ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia wizytę mam 19 stycznia :) już się doczekać nie mogę... Najchętniej już bym coś dla maluszka kupiła ale jakoś hamuje mnie to, że nie znam płci... teraz jak już czuje ruchy to jestem spokojniejsza i mam chęć lecieć na zakupy dobrze, że powstrzymuje mnie fakt, że nie mam z kim psa zostawić hihi bo ciężko by było. Najpierw trzeba w miare ogarnać remont nowego mieszkania. Jestem taka szczęśliwa, że udało nam sie kupić i że maleństwo w drodze :)

Agnieszka0812, ilonia1984, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie w pracy nie mam co liczyć na masaże bo z koleżanką na zmianę pracujemy :(

Ilonia jeszcze trochę i zobaczysz swoją gwiazdkę ,czas szybko leci,pamiętam jak niedawno byłaś w 12 tc:)

U nas pięknie sypie śnieg, ślicznie po prostu :)

Michaś ♡ [ * ]

ilonia1984, Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie u mnie jeszcze dużo czasu do porodu a ja już się zastanawiam jak to będzie.. Czy dam sobie rade ze wszystkim. Martwię się, że nie poradzę sobie sama przy kapania maluszka, karmieniu piersią itd... Będzie to moje pierwsze dziecko ale bardzo upragnione, mąż już wie, że dziecko jest dla mnie najważniejsze na świecie i że on zszedł na drugi plan hihih

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Wiecie u mnie jeszcze dużo czasu do porodu a ja już się zastanawiam jak to będzie.. Czy dam sobie rade ze wszystkim. Martwię się, że nie poradzę sobie sama przy kapania maluszka, karmieniu piersią itd... Będzie to moje pierwsze dziecko ale bardzo upragnione, mąż już wie, że dziecko jest dla mnie najważniejsze na świecie i że on zszedł na drugi plan hihih

Dasz sobie radę, to naprawdę nic trudnego.
    Ja przy pierwszym dziecku pierwszy tydzień dochodziłam do siebie po cesarce i klka dni w domu pomagała mi mama i babcia.
    Potem już sama ogarniałam :)

Michaś ♡ [ * ]

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik39 wrote:
    Dasz sobie radę, to naprawdę nic trudnego.
    Ja przy pierwszym dziecku pierwszy tydzień dochodziłam do siebie po cesarce i klka dni w domu pomagała mi mama i babcia.
    Potem już sama ogarniałam :)

Michaś ♡ [ * ]
    Nawet nie wiem czy będzie miał mi kto pomóc... Mama mieszka dosyć daleko ode mnie a nie ma prawo jazdy...siostra sama niedługo rodzi a z bratowa nie wiadomo, bo może wyprowadzi się do innego miasta. Wiem, że to głupie ale boje się, że podczas kąpania coś źle zrobię i dziecku coś sie stanie... ehhh głupia ja...

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Kochana dasz radę! A męża lepiej nie odstawiać na boczny tor! Mój zawsze kąpał, a ja asystowałam, bo pierwsze kąpanie pomogła nam moja mama, a potem mówiłyśmy mu jak wspaniale to robi i później już nawet mnie nie dopuszczał ;) uwierz, a to dużo jak facet kąpie dziecko, raz że sama odpoczęłam, dwa czuł się niesamowicie ważny, a po trzecie więź między ojcem, a dzieckiem jest niesamowita <3 Mów mu jaki jest ważny dla Ciebie! Faceci są jak dzieci, trzeba ich chwalić :P

ilonia1984, pełna_nadziei, Rudzik39, niezapominajka, Renia7910, monilia84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • pucek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ha ha ha :) trafilas w sedno, faceci są jak dzieci:D

Agnieszka0812, niezapominajka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Nawet nie wiem czy będzie miał mi kto pomóc... Mama mieszka dosyć daleko ode mnie a nie ma prawo jazdy...siostra sama niedługo rodzi a z bratowa nie wiadomo, bo może wyprowadzi się do innego miasta. Wiem, że to głupie ale boje się, że podczas kąpania coś źle zrobię i dziecku coś sie stanie... ehhh głupia ja...
    Nie jesteś głupia, to są normalne obawy i dobrze, bo jak za pewnie się czujemy, to dopiero może nas zgubić ;) Sama też ogarniesz, a krzywdy dziecku nie zrobisz! Jak co to ciotka Agnieszka odpali miotłę i wpadnie ze wsparciem ;)

pełna_nadziei, niezapominajka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • lunadelrospo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko,ja urodzilam syna majac osiemnascie lat.
    Iwszem,mieszkalam z rodzicami,ale wszystko przy małym robilam sama!
    Nie dlatego,ze nie mialam po.ocy,tylko dlatego,ze to taka radosc,ktorej nie da sie opisać.
    Nikt mnie nie uczyl jak karmic,nie mówił ze to nie jest proste,pol godziny po porodzie,tylko lekko mnie umyki i dostalam Maciusia do karmienia i po prosti zaczelam karmić..
    Przy kapieli byla ze mna mama,czasem mlodsza siostra,bo dwie rece to za malo,gdy trzymasz maluszka,nie masz wolnych rąk a z czasem tez juz sama sobie radzilam.
    Wierz mi,jestes jego mamą, bedziesz wiedziala najlepiej,jak to robic!

pełna_nadziei, Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mąż już mi powiedział, że nie wykąpie dziecka bo będzie się bał. Swojego chrzesniaka jak wzial na rece to najlepiej jakby sie nie ruszal a siedzial jak na szpilkach z nim, dopiero jak maly byl stabilniejszy wtedy już sie nie bał :) mąż wie, że go kocham :) Dziękuje jesteście takie kochane <3 nawet nie mam z kim porozmawiać o moich obawach, wiec dobrze, że mam was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może im bliżej porodu będzie to się trochę ogarnę :) taka płaczliwa się zrobiłam, że aż siebie nie poznaje. Zawsze byłam stanowcza i taka silna. Mała rzecz a potrafi wywołać we mnie łzy...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Aga mąż już mi powiedział, że nie wykąpie dziecka bo będzie się bał. Swojego chrzesniaka jak wzial na rece to najlepiej jakby sie nie ruszal a siedzial jak na szpilkach z nim, dopiero jak maly byl stabilniejszy wtedy już sie nie bał :) mąż wie, że go kocham :) Dziękuje jesteście takie kochane <3 nawet nie mam z kim porozmawiać o moich obawach, wiec dobrze, że mam was :)
    Najlepiej by go zmotywować, tak jak my to zrobiłyśmy z moją mamą.Ale wiesz co w szpitalu możecie poprosić pielęgniarkę żeby Wam pokazała jak kąpać, a Ty jej byś wcześniej szepła słówko, żeby zmotywowała Twojego męża.Poza tym wszystkim ze swoim dzieckiem jest inaczej...kup becik z usztywnieniem kokosowym i daj mu dziecko na ręce, najpierw w becie, potem w kocyku, potem bez niczego i zobaczysz, że się odważy <3

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Może im bliżej porodu będzie to się trochę ogarnę :) taka płaczliwa się zrobiłam, że aż siebie nie poznaje. Zawsze byłam stanowcza i taka silna. Mała rzecz a potrafi wywołać we mnie łzy...
    Kochana ja niby silna babka, ale nawet na reklamie mleka jak dziecko mówi "mama" płaczę, także spoko :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co racja to racja- mąż jest przy kąpieli niezbędny :)
    Mój też bał się ze podtopi synka ale dał radę.
    Pomagał i był dumny ze jest mi potrzebny :)
    Głowa do góry, będzie dobrze.

Ja swojego wyslalam po leki bo głową mnie już boli od kręgosłupa.
    Starość, normalnie ...

Michaś ♡ [ * ]

• pucek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. mówi, że będzie robił przy małym wszystko poza 'zmienianiem kupy'... Jako że będę go wtedy wykorzystywać to miliona innych rzeczy typu przynieś wynieś podaj pozamiataj i w ogóle, to jestem w stanie się na to zgodzić. I tak się dogadaliśmy. Teraz przebąkuje też coś o kąpaniu i braniu na ręce dziecka, że niby się boi i w ogóle... Ale czuję że sobie poradzi. Jak będzie się ociągał to mu zrobię awanti z płaczem że dziecko musi czuć jego obecność i na jakiego człowieka jego syn wyrośnie jak będzie tylko przy cycu wisiał i nie zazna czułości ze strony taty. W skrajnym wypadku trzeba będzie udawać grypę, że niby nie można się za bardzo zbliżać do dziecka - a wtedy będzie musiał się nim zająć. Ale wierzę, że odnajdzie się w roli taty. Ciężkie będą te pierwsze miesiące, ale potem jak już dziecko będzie bardziej 'komunikatywne' to to będą najleppsi kumple :):)

Agnieszka0812, pełna_nadziei, niezapominajka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupy to już słyszałam, że nie będzie przebierał jak zaczęliśmy starania o dzidziusia he. ja sobie tak myślę, że na razie tak sobie mówi ale jak maleństwo będzie na świecie to będzie inaczej :) To wiadomo, że będę go wykorzystywała, żeby coś mi przyniósł itd. Co do kąpieli mówił, że ona będzie pieska kąpać a ja dziecko

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Kochana ja niby silna babka, ale nawet na reklamie mleka jak dziecko mówi "mama" płaczę, także spoko :P

Jak widzę jakieś małe maleństwo w reklamie to też łzy w oczach :) czasem śni mi się czas w którym dowiedziałam się o stracie i czas w szpitalu i tez budze się we łzach... mimo, że mam maleństwo pod sercem to i tak ból w sercu pozostanie na zawsze

Agnieszka0812, niezapominajka, Renia7910 lubią tę wiadomość

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ