X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki,
    Siedem lat temu o godz. 1:37 przyszedł na świat mój synek <3 Dzisiaj świętujemy od rana :)
    Zaraz lecę też do gina :)
    Miłego dnia Wam zyczę.

chomiczka, pucek, Renia7910, katarzyna_d, monilia84, Rudzik39, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko,udanego dnia z Twoimi maluchami:)

niezapominajka, katarzyna_d, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Cześć laseczki,
    Siedem lat temu o godz. 1:37 przyszedł na świat mój synek <3 Dzisiaj świętujemy od rana :)
    Zaraz lecę też do gina :)
    Miłego dnia Wam zyczę.
    Niezapominajko to macie święto! Wszystkiego najlepszego dla Was! Buziaki!!!

niezapominajka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się już z pracy.
    Wczoraj miałam trochę doła po tych wszystkich zmianach planów, dziś już chyba jest ok.

Niezapominajko to dzisiaj świętujecie :) Trzymam kciuki za wizytę i życzę miłego podglądania maleństwa :)

Hiacyntko, ja na zaparcia znam tylko sposób, który kiedyś mi zdradziła moja siostra jak chodziła w ciąży. Na noc zalej rodzynki wrzątkiem do połowy szklanki. Rano dolewasz do nich drugą połowę szklanki gorącej wody i dodajesz trochę cytryny na przełamanie tej słodyczy. Wypijasz taki specyfik i podobno nie ma problemu z wypróżnianiem. Może pomoże.

Nadziejko fajnie, że wróciłaś do nas :) Uważaj na siebie, dbaj o siebie i malucha. Nie nadwyrężaj się.

A ja muszę się Wam pochwalić. Od momentu mojego wyjścia ze szpitala tzn. od 21.12.2015 r. spadła mi waga o 4kg :) I to tylko po odstawieniu cukru. Nie spodziewałam się, że tak mały krok a taki spadek zaliczę :)

Agnieszka0812, chomiczka, Renia7910, niezapominajka, katarzyna_d, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miezapominajko buziaki dla Twojego synka z okazji urodzin :* czekamy na wieści z wizyty :* Stopka cieszę się, że dziś humor zdecydowanie lepszy :) gratulacje, wiem o czym mowisz bo u mnie waga też poleciala i do tego cellulit się zmniejszył :) Luna czytam regularnie czerwcowki i to co wczoraj napisała ta dziewczyna to jest straszne, my mamy możliwość cieszyć się każdym dniem ciąży a dla niej każdy dzien to walka o dziecko. Smutns historia ale trzymam mocno kciuki za pozytywne zakonczenie.

Stópka, Agnieszka0812, niezapominajka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. Milego dnia :)

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się grypowo. Dzisiaj na 14 do lekarza potwierdzić owulację, później do restauracji domówić szczegóły imprezy, później ostatnie zaproszenie znajomym dostarczyć (wcześniej byli na długim wyjeździe). Nie wiem jak to wytrzymam, nie widzę na oczy, mam taki katar łzawy, na pewno wiecie jakie to fajne :/
    Wczoraj wypróbowaliśmy ten żel pre-seed, ale fajne uczucie, oboje jesteśmy na plus jeśli chodzi o wrażenie :) tak więc staraczkom polecam, do tanich ie należy ale wypróbować można. Przyjemne z pożytecznym :)

niezapominajka, katarzyna_d, pucek, Agnieszka0812, chomiczka lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Niezapominajeczko STO LAT dla twojego synusia <3, udanej wizytki u gina :)

Stópeczko gratuluje spadku wagi super :) Ja też po rozpoczęciu diety cukrzycowej poczułam że waga idzie w dół a to tylko dlatego że odstawiłam słodycze i zdałam sobie że byłam pożeraczem słodyczowym :)

Dzisiaj przyjeżdża łóżko Klaudii, już się doczekać nie może, ale jeszcze bez materaca ehheee bo zwlekałam z materacem aż łóżko przyjdzie a teraz mi się to rozminie :( ale trudno, poczeka parę dni.

Czeka mnie remont przedpokoju bo będą mi przenosić licznik gazu na korytarz i troszkę demolki będzie, muszę coś wykombinować, uwielbiam wymyślać ehehehhe.

U nas słoneczko za oknem, choć zimno i ślisko, właśnie niedaleko mnie słuczka była, bo podobno lodowisko jest. Także nie ruszam z domu się narazie, posprzątam sobie, ugotuje obiadek i będzie git.

Życzę Wam miłego dnia a Reniu tobie kochana zdróweczka :)

niezapominajka, Stópka, Renia7910, katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia. Syniu dzisiaj szczęśliwy poszedł z cuksami do szkoły. Jeszcze jutro impreza urodzinowa dla kolegów i 7 rok na całego :)

Reniu, taka grypa u mnie w momencie owu zwiastowała groszka. Trzymam kciuki, choć chyba powinnaś się położyć i wygrzać.

Dziasiaj nie widziałam się z dzidzią, byłam u gina na NFZ, a tam usg wiąże się z całą procedurą ;) i trzeba się na nie umówić osobno :/ Dał skierowanie na badania, sprawdził szyjkę i życzył powodzenia.
    Podjechałam jeszcze po wyniki z Pappa i zagrożenie małe. Tak więc optymizm mnie nie opuszcza. Czego i Wam, kochane życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:23

Renia7910, katarzyna_d, Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko Wszystkiego najlepszego dla synusia :) :*

katarzyna_d, Agnieszka0812, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Aguś dziękuje twoje słowa działają jak melissa :) :*

Niezapominajko to zyczę Ci udanej imprezy <3 nie spijcie się tam bardzo :p :p mnie to czeka 17 Lutego, nawet nie wiem co syn wymysli hahah

Renia kuruj się !!!!!! i życzę aby owulacja się potwierdziła :)
    Stópka to podobnie jak u mnie z tą wagą :) tez 4 kg, tylko ze u mnie na plusie hahahah

Monia u mnei też się szykuje remont pokoju dziecinnego ;p cięzko to widzę !!! oczywiscie spieramy się z moim na temat łóżka!!!! on chce piętrowe kupic, a ja nie chce :)

U mnie nawet ok, cierpię na bezsenność :P hahah ale zato spałam do 11 ;p

Stópka, Agnieszka0812, monilia84, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Dziękujemy za życzenia. Syniu dzisiaj szczęśliwy poszedł z cuksami do szkoły. Jeszcze jutro impreza urodzinowa dla kolegów i 7 rok na całego :)

Reniu, taka grypa u mnie w momencie owu zwiastowała groszka. Trzymam kciuki, choć chyba powinnaś się położyć i wygrzać.

Dziasiaj nie widziałam się z dzidzią, byłam u gina na NFZ, a tam usg wiąże się z całą procedurą ;) i trzeba się na nie umówić osobno :/ Dał skierowanie na badania, sprawdził szyjkę i życzył powodzenia.
    Podjechałam jeszcze po wyniki z Pappa i zagrożenie małe. Tak więc optymizm mnie nie opuszcza. Czego i Wam, kochane życzę :)

Wazne ze podwozie sprawne :) to też jest bardzo ważne :)

ja tez wczoraj tylko chwilkę widziałam malucha przeszkadzał w badaniu bo cały czas kopał w głowice i moja lekarkę to trochę irytowało :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Witam,
    Aguś dziękuje twoje słowa działają jak melissa :) :*

Niezapominajko to zyczę Ci udanej imprezy <3 nie spijcie się tam bardzo :p :p mnie to czeka 17 Lutego, nawet nie wiem co syn wymysli hahah

Renia kuruj się !!!!!! i życzę aby owulacja się potwierdziła :)
    Stópka to podobnie jak u mnie z tą wagą :) tez 4 kg, tylko ze u mnie na plusie hahahah

Monia u mnei też się szykuje remont pokoju dziecinnego ;p cięzko to widzę !!! oczywiscie spieramy się z moim na temat łóżka!!!! on chce piętrowe kupic, a ja nie chce :)

U mnie nawet ok, cierpię na bezsenność :P hahah ale zato spałam do 11 ;p
    Moi chłopcy mają piętrowe i super sprawa, gdybyś jednak się zdecydowała to pamiętaj o tym, żeby dolny bok był odkręcany i wysokość między łóżkami odpowiednia, żeby można było spokojnie na dolnym łóżku usiąść a nie garbić się lub schylać głowe :P

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś tylko ze różnica miedzy nimi 7 lat :P zanim Majki podrośnie to Filip będzie chciał sam spać :P i nie wiem już sama

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś kiepski dzień jest... głowa boli i jakoś słabo mi jest i niedobrze... Po śniadaniu maleństwo szalało i witało mnie kopami a teraz jest cisza :) posprzątałam jako tako i odpoczywam :)

Renia7910 lubi tę wiadomość

• chomiczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu kuruj się bo już niedługo Wasz dzień :* choć dziś masz bardzo napięty grafik ale jak tylko wrócisz to mężczyznę pod poduche i grzać się :)

katarzyna_d, Renia7910 lubią tę wiadomość

Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Chomiczko, będziemy dalej wypróbowywać nowy żel ;). Dzisiaj test owu pozytywny a ja taka zakatarzona że aż przykro...
    Mam,wrażenie ze moja mama bardziej przeżywa ślub niż ja, tysiące pytań, tysiące problemów, chociażby o miejsce parkingowe, kjrcze męczy mnie szczególnie dzisiaj nie mam do tego cierpliwości...

chomiczka lubi tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, skoro macie taki fajny żel, i test owu pozytywny to chyba jest okazja żeby się rozgrzać i w ten sposób walczyć z chorobą :D:D:D

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbujcie, próbujcie to same przyjemności :) nam też dużo pomógł żel ale u nas to nie ma takich fajerwerków jak podczas starań :) Reniu polecam jeść dużo czosnku ale to musisz tez swojego mężczyznę nafaszerowac żebyście się nie czuli :) jak tam Twoja wizyta?

Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta szybka, jajeczko prawie prawie już się uwalnia, lekarz kazał szybko wracać do domu i próbować ;) oczywiście wczorajsze <3 też się liczy więc dzisiaj to tylko poprawka. Dostałam duphaston, od jutra mam brać. Przepisał mi ilość na 4 miesiące, po tym czasie mamy iść na inseminację jeśli nie zaciążę.
    Hormonów tarczycy nie sprawdza, tłumaczył że jeśli byłyby nieprawidłowe to hamowałyby owulację a u mnie jest wszystko w jak najlepszym porządku.

chomiczka, katarzyna_d, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ