Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
katarzyna_d wrote:Aguś na wzdęcia nie narzekam narazie tak jak się teraz odżywiam to nigdy tak nie dbałam !! to dziwne ze zaparcia są !! Chyba wina hormonów i rosnącej macicy !!
katarzyna_d lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Dokładnie Renia. Na zaparcia przede wszystkim siemię lniane, śliwki suszone, kefir, gotowane chude mięsko. Generalnie też owsianka na śniadanie daje swoje efekty, szczególnie popita małą czarną. Nie można też jeść tyko owoców, w problemie z zaparciami pomagają już 1-2 jabłuszka dziennie. Poza tym, jeśli faktycznie te plamienia masz od zaparć Hiacnto, to lekarka powinna Ci doradzić, jakie leki możesz brać na zaparcia albo Ci jakieś przepisać. PEwnie jest sporo takich, któe można stosować w ciąży.
Renia a Ty się kuruj bo niedługo wieeeelki dzień, nie chcesz chyba wystąpić z cieniami pod oczami <3<3Renia7910 lubi tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
nick nieaktualny
-
pełna_nadziei wrote:dziewczyny troche sie nadwyrezylam i boli mnie podbrzusze, poszlam z pieskiem na spacer i jak wrocilam to troche zabarwiony sluz mialam. Taki dziwny kolor, nie umiem go opisac . Wzielam 1 nospe czy wziasc teraz druga ?Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka0812 wrote:Kasiu, Katarzyno więc słuchaj lekarki oszczędzaj się, bez szaleństw, leki grzecznie przyjmuj Dobrze, że jesteś zadowolona z wizyty, tzn, że lekarka dobrze się Wami zajęła. Jak wybije 37tc to możesz się rozpakowywać, ja z resztą też
Kasiu dobrze ze leki dostałaś, uważaj teraz na siebie
Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Weź sobie rutinoscorbin jak masz, mój lekarz kazał mi brać 3 razy dziennie pobtych moich przygodach z krwawieniemOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
nick nieaktualnyAgnieszka0812 wrote:Nadziejko skoro nie masz skurczy to nie bierz no spy.Pewnie od nadwyrenia pękło Ciebie jakieś naczynko, tak się zdarza. Odpoczywaj teraz i dbaj o siebie
-
nick nieaktualny
-
A może magnez weź, jak nie przejdzie ten ból to może jedz na ipOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
chomiczka wrote:Weź sobie rutinoscorbin jak masz, mój lekarz kazał mi brać 3 razy dziennie pobtych moich przygodach z krwawieniem
chomiczka, s1985 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Nadziejko spróbuj położyc się i poleżeć moźe zaraz Ci przejdzie
Na zaparcia nie pomogę bo u mnie zbytnich problemów nie ma, mimo że owoców jem dużo mniej bo dieta nie pozwala mi przesadzac z nimiAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualnyJa lubię jabłka jem dziennie kolo 6-7 . Często starte na tarce i zaraz jest kibelek śliwki suszone tez czasem zjem ... Lekarka mi poleciła lactuloze na zaparcia
Ogólnie nie jest zle, tylko w ten weekend moje jelita sie strasznie zbuntowały wszystko naraz mnie złapało bole, wzdęcia a zaraz gazy takie ze wszyscy uciekali i na samym końcu kibelek i ulżyło i w niedziele powtórka !!
a w poniedziałek zdrowa jak ryba nie wiem czy to nie jakas jelitowka albo wirus ??
Teraz chodzę do kibelka codziennie .
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
No to nie rozumiem, albo jest bardzo źle i masz przez zaparcia plamienia co jest niepokojące, albo zdarza się to raz na jakiś czas i po dwóch trzech dniach przechodzi. Bo ja raz na jakiś czas też mam zaparcia, podejrzewam, że przez to że rosnąca macica przestawia mi narządy i najzwyczajniej w swiecie 'ciężej idzie'. Ale Ty często narzekasz na zaparcia a teraz mówisz że to jednak nic takiego
Chyba nie nadążam
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Juz daw o przestalam udzjelac się na czerwcowkach,ale czasem zagladam,zeby poczytać o odczuciach dziewczyn na tym samym etapie co ja.
Jest tam Nela,ciaza blizniacza,jeden maluch zmarł, chwile bylo dobrze i znow problemy,szyjka ,krwawie ie..a teraz wielkie skrzepy jrwi,na pogotowiu ja zbywali(mieszka w Kanadzie) , pogotowie w koncu zabralo ja nieprzytomna do szpitala..krwawi bez przerwy,lekarz kazal jej dzis podjac decyzje o terminacji ciąży..
Ona potrzebuje transfuzji,a lozysko pompuje krew ijej stan sie pogarsza..
Nie daja szans na poprawe,a ciaze raczej sa w stanie utrzymac do max 24 tygodnia..
Kazda z nas musiala sie zmierzyc ze strata dziecka..ale zadna nie musiala podjac decyzji czy wczyc o jego czy swoje zycie..i w zasadzie ktory wybor dla tego malenstwa jest lepszy.ona czuje ruchy,a musi decydować o takich rzeczach..to jest okrutne.. -
Boże straszne są takie historie.. A mówią że Polska to ciemnogród, ale wydaje mi się że kwestia prowadzenia ciąży nie wygląda u nas aż tak strasznie... Biedna dziewczyna.. 24 tc to granica, a dzidzius moze być przecież bardzo chory, ale moze jak sie przygotuje dzidziusia, poda sterydy to cos z tego będzie... Z drugiej strony to ogromne ryzyko dla matki... Nie wiem co powiedzieć
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
nick nieaktualnyWczesniej miałam zaparcia ale ostatnio nie było tragizmu !! Nie żeby nie iść do toalety przez kilka dni . Dobra nie będę juz nic pisac najlepiej .
Plamki miałam tylko dwa razy przez weekend jest czysto teraz ! lekarka na badaniu nic nie pokojacego nie widziała. -
nick nieaktualny