X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    U mnie dziś test negatywny.

Czego ja nie wyczyniałam żeby dojść do tego wniosku! Chyba tylko pod mikroskop tego testu nie wsadziłam :D I w końcu zaczęło mi się wydawać, że jakiś cień cienia widzę. Chciałam już nawet budzić męża, ale wyobraziłam sobie jego minę gdy usłyszy następujące instrukcje:

1) idź z testem pod świetlówkę w kuchni, bo pod żadną inną lampą nic nie widać
    2) trzymaj test pod odpowiednim kątem
    3) wpatruj się intensywnie przez około minutę

uśmiałam się z siebie i dałam mężowi spać :D
    Ja podswietlalam latarką z komórki :-P

kehlana_miyu, Renia7910, sy__la lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)

Kehlana ja mam nadzieję, że jeszcze coś się tam pojawi na teściku :)

Reniu boli mnie to że twoja siostra jest taka oschła i nie myśli o rodzinie. My też w rodzinie mieliśmy spięcie z bratem mojego R. Przez wiele lat nie odzywaliśmy się do siebie, nie utrzymywaliśmy wogóle kontaktów. A wszystko poszło o kasę, to ona potrafi tak bardzo ludzi poróżnić. Oni dla kasy by nas wyrzucili na bruk, masakra, teraz niby utrzymujemy kontakty ale ja w sercu nadal trzymam ten żal i chyba nigdy im tego nie zapomnę, nigdy im nie zaufam. Dla mnie moja rodzina jest wszystkim, dla nich jestem w stanie zabrać sobie i dać im jeśli będą w potrzebie, a brat R chciał kosztem naszym dorobić się a nasz wywalić na bruk. W takich sytuacjach człowiek poznaje się na bliskich najbardziej.
    W wielu przypadkach zgadzam się ze stwierdzeniem że z rodziną najlepiej na zdjęciach się wychodzi. Brakuje mi tego że mój brat mieszka w Warszawie i nie mam nikogo bliskiego tutaj, nawet przyjaciółka ostatnio zmieniła się, kontakty nam się urwały. Ona nie rozumie mojego strachu związanego z Kacperkiem, mimo że ma 2 dzieci ale widocznie nie wie co to znaczy stracić dziecko i razem z nim część siebie.
    Dobrze że rodziców mam wspaniałych to częśto mogę z mamą pogodać jak z przyjaciółką zwierzyć jej się, bo chyba człowiek by zwariował :)

Dobra koniec marudzenia, jem i biorę się za szybkie porządeczki bo R dzisiaj remont zaczyna i muszę uporządkować pokój Kacperka żeby mogł tam przechowywać materiał :)

Agnieszka0812, pełna_nadziei, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wracaj tu da nas bo cos Cie dawno nie bylo <3 nadziejko jak twoja wydzielina kochana? Kehlana ja rozbieralam testy na czynniki poerwsze i dopiero pod lampe wkladalam i nic nie bylo w 11 ani 13 a w 14 nagle porzadna kreseczka sie pojawila,ja wierze ze tam cos jest na rzeczy ;) Monilka bidulko tylko nie rob za duzo przy tym remacie,zebys sie nie nadwyrezala nam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:44

Agnieszka0812, pełna_nadziei, katarzyna_d, Renia7910, monilia84 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Kasiu wracaj tu da nas bo cos Cie dawno nie bylo <3 nadziejko jak twoja wydzielina kochana? Kehlana ja rozbieralam testy na czynniki poerwsze i dopiero pod lampe wkladalam i nic nie bylo w 11 ani 13 a w 14 nagle porzadna kreseczka sie pojawila,ja wierze ze tam cos jest na rzeczy ;) Monilka bidulko tylko nie rob za duzo przy tym remacie,zebys sie nie nadwyrezala nam ;)

Kochana wydzielina jest normalna :) wiec pewnie to bylo od baraszkowania :)

ilonia1984, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kehlana ja nic nie mowie żeby nie zapeszac, trzymam kciuki (nachuchane)
    Dziewczyny dostałam propozycje podnajecia gabinetu kosmetycznego przy salonie fryzjerskim.
    Idę w sobotę na spotkanie z właścicielką która jest na macierzyńskim i wraca dopiero pod koniec wakacji.
    Później miałybysmy pracować na zmiany.
    Zaczęłam juz kompletowac kuferek kosmetyczny i robie zamówienia kosmetyków :)
    Mam nadzieję że chociaż z tym mi się uda.

Michaś ♡ [ * ]

Agnieszka0812, Renia7910, niezapominajka, katarzyna_d, Wiaterek, pełna_nadziei, monilia84 lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik39 wrote:
    Kehlana ja nic nie mowie żeby nie zapeszac, trzymam kciuki (nachuchane)
    Dziewczyny dostałam propozycje podnajecia gabinetu kosmetycznego przy salonie fryzjerskim.
    Idę w sobotę na spotkanie z właścicielką która jest na macierzyńskim i wraca dopiero pod koniec wakacji.
    Później miałybysmy pracować na zmiany.
    Zaczęłam juz kompletowac kuferek kosmetyczny i robie zamówienia kosmetyków :)
    Mam nadzieję że chociaż z tym mi się uda.

Michaś ♡ [ * ]
    Oj cudownie by było! TO trzymam mocno kciukasy!

Rudzik39, niezapominajka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik super,wlasna dzialalnosc i sama sobie szefowa,trzymam kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 15:40

Agnieszka0812, Renia7910, Rudzik39, niezapominajka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• Stópka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Korzystam z uroków Jastrzębiej Góry jak tylko się da. Od rana do popołudnia szkolenia, wczoraj ostatki a dziś od rana ból głowy... Juz zaczynam odliczać czas do piątku, stesknilam się za moim M. jak nie wiem...

pucek, Wiaterek, Rudzik39, monilia84, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ale fajnie, trzymam kciuki :)

bylam dzis w sklepie. Zakupilam na razie jedna koszule do porodu :) widzialam tyle slodkich ubranek dla dziewuszek,chcialam cos kupic ale najpierw chce upewnic sie ze to coreczka :) kupilam tylko skarpetki i czapeczke :) powiem wam ze czuje sie jak slonik, szlam i sapalam i meczylam sie jak nie wiem hehe

katarzyna_d, Rudzik39, ilonia1984, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik gratuluje :P trzymam kciuki żeby wszystko wypaliło ;-)

Pelna_nadziei widzisz :P jednak śluz ok ;-) Glowa do góry !!

ilonia1984, Rudzik39, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie jestem :-)

Mikus wazy 1100 g. Jest ułożony główką w dół

Na usg bylo widac jak by leżał na plaży haha

Rudzik39, ilonia1984, monilia84, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Rudzik gratuluje :P trzymam kciuki żeby wszystko wypaliło ;-)

Pelna_nadziei widzisz :P jednak śluz ok ;-) Glowa do góry !!

Tak ok :) jednak uspokaja mnie fakt jak czuje ruchy :)

katarzyna_d, ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Od poniedziałku przez kilka dni pilnuję 2,5 letnich blizniaczek.
    Będzie wesoło :)Dziewczynki są teraz na etapie wyrywania sobie zabawek i klepania się nawzajem.

Mnie tez ogarnął szał zakupowy,mam już wybrane kosmetyki ale jeszcze szukam ciekawych promocji :)
    Czuję że @ się zbliża bo zjadłam sledzie w oleju polalam ketchupem i na deser były trufle ,snikers,coś czuje ze na tym nie koniec.
    A moje dretwienie palcow musi być od kręgosłupa, przy tym moim sprzątaniu trochę się nadzwigalam.
    Dziś już lepiej.

Michaś ♡ [ * ]

Renia7910, katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiu duży chłopak z Mikusia, niech rośnie i przybiera na wadze.
    Z tymi ruchami u każdej jest inaczej,położenie malucha czy nawet budowa kobiety wpływa na odczuwanie i na natężenie.

Michaś ♡ [ * ]

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzy chlopaczek Kasiu,bo jemu pewnie w brzuszku jak na plazy w raju,to sobie lezakuje i wyluzowuje,ciesze sie,ze wizyta udana :) stopko korzystaj ile wlezie ;) Nadziejko a kiedy masz usg kolejne,zeby potwierdzic core,ja tez tak czekalam bo sie balam.a potem jak wpadlam do sklepow,to pol wyplaty rozpitolilam :) mam zlozone lozeczko,ostatnio wypralalm baldachin a dzis sie zastanawialam.na cholere i bardzo zalowalam,jest taki z tiulu z falbankami,dziewczyny myslalam ze zwariuje nie moglam tego wyprasowac,do tego sa te oslonki i yez wypralam.i zle mi sie to prasowalo nameczylam.sie dzis jakos nawkurzalam z zakladaniem tego ale wkoncu zrobilam,nie mam juz tak mocy i cietpliwosci ;) jutro jeszcze posciel poprasuje i lozeczko gotowe,wiem ze wczesniej ale mialam taka chec zobaczec jak to bedzie wygladac :)

katarzyna_d, Agnieszka0812, pełna_nadziei lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik gratuluje super wieści :)

Kasiu Mikuś to naprawde super duży facet niech rośnie zdrowo :)

Ilonka nie dziwie Ci sie że chcialas zobaczyc jak wyglada łóżeczko ja tez jestem juz wszystkiego ciekawa. Tak blisko już waszego spotkania super. Czas szybko zleci :)

ilonia1984, katarzyna_d, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, super się składa :) Trzymam kciuki za Twój biznes!

Kasiu, gratuluję dobrych wieści z wizyty!

katarzyna_d, Rudzik39, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a Ty gdzie się zapodziałaś?

Renia7910 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w Rossmannie kupiłam 6 testów ciążowych i dużą paczkę tamponów. Jestem przygotowana na każdą ewentualność :D

Renia7910, Wiaterek, katarzyna_d, niezapominajka, pucek, Rudzik39, s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja dzisiaj w Rossmannie kupiłam 6 testów ciążowych i dużą paczkę tamponów. Jestem przygotowana na każdą ewentualność :D
    Mój standardowy zestaw zakupów ;)

Lunka poszła do pracy i ślad po niej zaginął. Ostatnio pisała że się przewrociła w pracy :( i że jest bardzo zmęczona odkąd wróciła do firmy. Mam nadzieję że wszystko w porządku u niej.

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ