Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Rachele a moze ty tez ustawisz sobie suwaczek?? Nas wszystkie namowila Lili :)
    Mysia wszystko bedzie dobrze :) nie przejmuj sie tym zusem, nie maja podstaw zeby odebrac ci chorobowe :*

Kochana, jakos sie boje ustawic suwaczek...... ostatnio ustawilam od razu...... Jakos nie moge sie przemoc....

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    A to tak:
    25.03.2015 data ostatniej @
    22.04.2015 data spodziewanej @

I GRATULUJE PRZY OKAZJI ;)

Lista uaktualniona!
    Dziekuje slicznie za gratulacje :) Buziaki pelne wiruskow!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się witam z rana :)

Dobrze się już czuję, tylko trochę kręci mi się w głowie. Podejrzewam, że to od tego, że wczoraj zdrzemnęłam się na kanapie i ktoś zadzwonił do drzwi i ja się tak we śnie szybko zerwałam. I myślę że to stąd.

Chciałabym mieć takiego pilota przewijającego czas i móc sobie przewinąć do przyszłego tygodnia. To czekanie na testowanie mnie stresuje. Wolałabym już wiedzieć czy w tą czy w tamtą :)

U mnie też piękna pogoda i każdej takiej życzę. Buziaki dla was! :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Rachele gratulacje :)

Mamo Mai ciesze sie ze wszystko w porzadku, trzymam kciuki za kolejne wizyty :)

Dziekuje Ci bardzo i jest mi przykro, ze musialas do nas dolaczyc ale jak widzisz nasz watek jest magiczny i wierze, ze szybko los onda Ci Twoje Malenstwo!
    Sciskam Cie mocno!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, Kochana! Duzo zdrowka!!! Jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze duzo lepiej!
    Ja tez uwielbiam kwiaty! Nie mam ogrodu ale mamy duzy taras i na him mnostwo kwiatow... ciezko jest mi wrocic w tym okresie do domu bez nowego zielonego przyjaciela :) Ciagle cos tam kupuje i sadze :)
    Dziekuje za mile slowa! Czuje sie dobrze ale ogromny niepokoj mam wewnatrz... staram sie nie denerwowac i byc dobrej mysli. Metoda krok po kroczku sie sprawdza. Wczoraj 3 beta (3056), dzis rodzinny po skierowania na badania a jutro badania. Wierze, ze bedzie dobrze!

Domi, co u Ciebie????? Kciuki zacisniete! Czekam na informacje!!!

Lili, wszytsko bedzie dobrze!! Kciuki mocno zacisniete!!

Milego dnia dla kazdej z Was moje Drogie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 07:44

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wiem że wyczekiwanie jest trudne, dlatego staraj się może zająć czymś innym niż wyczekiwanie... Może porządkowanie zdjęć z wakacji, czytanie książek albo gotowanie fajnych rzeczy... Wtedy czas szybciej mija i nie myślisz cały czas o tym. Inaczej można zwariować :) a tu nerwowość i stresowanie tylko szkodzą zamiast pomóc.

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Dzięki za kciuki ;) Przydadzą się. Ja chyba odezwę się do Was po 20 jak już bede po wizycie, bo nerwy mną targają i idę do koleżanki na ploty.
    Rachele pytałaś kiedyś o progesteron. Podobno małe dawki nie mają udowodnionego działania, bardziej działają na psychikę. Dopiero "końskie" dawki mogą mieć jakieś znaczenie.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, dziekuje za odpowiedz :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, ale piękna beta!!!! :) :) :) zrobisz badania i na pewno wszystko będzie dobrze to się uspokoisz :) my teraz wierzymy że wszystko będzie wspaniale :) nie ma innej opcji :)

U mnie dziś lepiej :) dzięki za pamięć Rachele :) ale zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Wczoraj chyba przefiltrowałam przez siebie 4 litry napojów głównie woda ale i napary z rumianku pokrzywy i szałwi i mam nadzieję że to pomoże :) poza tym czułam się wczoraj jak zombi po 3 godzinach spania, głowa pękała, jajnik szalał a tu niby popprzytulać by się przydało ;) bo piękny śluz się pojawił :) kiepsko się czułam ale mąż mnie przekonał :) on by też już bardzo chciał żeby się udało :)
    Plan na dziś to dużo picia, rumianek i dobre nastawienie bo tempka jeszcze nie skoczyła więc pracujemy dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, powodzenia!!! Pewnie, że dzisiaj potrzebujesz wyciszenia i spokoju :) my tu cię dziś wspieramy duchowo a ty nam dasz znać jak już będzie po wizycie. Kciuki zaciśnięte :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele ja też mam tylko mikro ogródek przy tarasie ale ile radości :) teściowa mnie zaraziła tymi całymi ogrodowymi zabawami :) ja też sadzę kwiaty ale przede wszystkim zioła co by mieć własne a nie ze sklepu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 - współczuję przeżyć żołądkowo - pęcherzowych, jak kiedyś też często łapałam takie infekcje, ale potem dostałam zastrzyk jakiś w szpitalu po porodzie na paciorkowce i od tego czasu mam spokój z tym

ja mam ogród i sadzę, pielę itp, ale jakoś nie sprawia mi to mega radości, kwiaty mam na tarasie przed domem i na balkonie w sezonie, ale zawsze tak średnio mi rosną, nie mam ręki ogólnie do tego :( W domu mam storczyki, fiołki i dwie palmy, nawet rosną jak nie zapomnę ich polać ;)

Pamiętajcie jeszcze tak przy okazji że liście nie których roślin są trujące np datury, więc trzeba uważać żeby małe dzieci się ich nie najadły, już nie wspomnę o wyjadaniu ziemi z doniczek. :)

Lili30 - super pomysł z koleżanką, czas Ci o wiele szybciej zleci. :) a my tu będziemy czekać na wieści :)

mnie od dwóch dni pobolewa obiecująco brzuch okresowo :))))))

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać !! :D

Witajcie kochane , u mnie żadna zmiana tyle że temp w góre i ten ból głowy codziennie mnie meczy a nigdy tak nie miałam :/
    ja to ciągle śpie wiec czas leci :D czekam spokojnie do przyszłego czwartku :)

Lili trzymam kciuki , bedzie dobrze

Tulisia spokojnie :) ja wiem ze juz bys chciała wiedzieć no ale tuta tylko trzeba czekać cierpliwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, mi już chyba przeszło :) ja raczej nigdy nie miewam takich problemów, bo akurat bardzo dbam o higienę, także po stosunku, więc się trochę zdziwiłam. Ale przypomniało mi się, że byłam we wtorek na dość sługim spacerze i wtedy akurat było mi tak zimno, że może wtedy się przeziębiłam. W każdym razie już lepiej i tak ma zostać :)

Trzymam kciuki, żeby @ w końcu przyszła :) tylko na tą @ się tak czeka z niecierpliwością i radością ;)

Ja z tym ogrodem to też chyba dopiero od jakiegoś czasu mam wiecej serca. Wcześniej zdarzało mi się notorycznie zapominać o podlewaniu kwiatów, że mój mąż się śmiał, że nawet kaktusa potrafię zabić :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia - oj oj :) jest lokator :D

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Badanie mam 20.04. o godz 8.00. Jak całe życie nie chorowałam i nie byłam na L4 to było dobrze, a teraz już mnie wzywają. Masz rację, że to matoły. Tylko sobie nie dadzą zrobić krzywdy. Rozgoryczona jestem!
    Witjcie przepraszam że się wtrącam ale ja też dostałam wezwanie na komisję na 14.04 Mysia nic się nie martw zdam relację ale w naszym przypadku to rutyna wzywają losowo i tak jak dziewczyny pisza nie bezpodstawnie jestes na zwolnieniu . Będzie dobrze najgorzej że trzeba zmarnować dzień :( pozdrawiam i dam znać :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, to super że masz już symptomy na @. Oby przyszła prędko. Pamiętam jak ja się cieszyłam gdy ją dostałam: obdzwoniłam moje siostry i przyjaciółki. :) Bo ta @ to jest taka po raz drugi pierwsza @ :)

Lucy to świetnie że infekcja przechodzi. Życzę owocnego <3 :)

Lily, my wszystkie jesteśmy pewne że wszystko będzie dobrze. Zobaczysz!

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia, to testujesz w przyszły czwartek? :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia u ciebie to naprawde cos sie dzieje :) chyba beda nowe wiruski ;)
    tulisia tobie tez zycze fasolinki ;) wasze objawy dziewczyny sa bardzo objecujace :)
    Lucy ciesze sie ze infekcja mija :)
    Rachele rozumiem czemu nie chcesz suwaczka, sama sie zastanawialam czy to nie za szybko i czy tym nie zapesze, ale co ma byc to i tak bedzie, mysle ze suwaczek mi nie zaszkodzi. Poza tym samo jego wybieranie to taka radocha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia testuje środa-czwartek

Dziewczyny mam dużo kremowego śluzu normalnie jak nigdy leci ze mnie a nie przypominam sobie żebym tak w poprzednich cyklach miała

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ