Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wlasnie wrocilam do domu :) moj pecherzyk ma srednice 9mm :D pan doktor powiedzial ze jak na tak wczesna ciaze to wszystko jest tak jak byc powinno. Uprzedzil ze po badaniu moze byc plamienie ale zeby sie nim nie przejmowac, a gdyby pojawilo sie inne to panikowac i gnac do niego albo do szpitala. Oczywiscie usmieszek na jego buzi jak weszlam do gabinetu juz zwiastowal ze wie z czym przychodze :D

Lili w 11tc objawy moga ustepowac, ja sama z Maja mialam objawy krotko i srednio intensywne. Nie martw sie, wszystko jest dobrze :*

Mysia 15, kehlana_miyu, Azande, KkasienkaA, majeczka8, Tulisia, meeegi1771 lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!!! Tak się cieszę!! :D Uwielbiam takie wiadomości!! :D :D

Mama_Mai lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Ty masz jutro wizytę? Trzymam kciuki! Musi być dobrze! Od razu pisz do nas!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super wiadomości :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam wizytę jutro o 19:20 strasznie późno i będzie się mi dluzyc...
    Ciesze się z dobrych nowin od Was kochane po wizytach. Ty Mysia nie martw się to zapewne rutynowa kontrola.

Mysia 15, Azande lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, super wiadomości!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, późno nie późno, dawaj nam jak najszybciej znać jak poszło!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - gratulacje dobre wieści, kiedy teraz kolejna wizyta za 2 czy 4 tygodnie? już się pewnie nie możesz doczekać :)

Lili30 - to późno faktycznie, cały dzień będziemy czekać na nowe zdjątko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande za 2 tygodnie, juz powinno byc serducho. Nie moge sie doczekac, ale tez sie boje czy dzidziol urosnie... ale jestem nastawiona pozytywnie :) serduszko musi byc!!!

• Rachele Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    A ja właśnie otrzymałam wezwanie na badania do Zusu :( Ledwo otrzymałam chorobowe to już mnie wzywają.
    Mam nadzieję, że nie cofną mi chorobowego bo tego ciosu już bym nie przeżyła- wtedy bez pracy nie staralibyśmy się o maleństwo. Wszystko idzie nie tak. :( :( :(

Kochana, trzymam kciuki!! Niestety urzedy tak dzialaja, zeby przypadkiem ktos 1 gorsza nieslusznie nie wzial a sami wiadomo.... W zeszlym roku mialam wypadek w pracy... po 2 tygodniach mnie wzywali przed komisje a ja chodzic nie moglam! Takie matoly!

Kiedy masz badania?

teraz doczytalam wszystko. Kochana! Nie masz sie o co martwic!! Nie cofna Ci na 100%!! nie ma takiej mozliwosci!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 17:37

Mysia 15 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie mam 20.04. o godz 8.00. Jak całe życie nie chorowałam i nie byłam na L4 to było dobrze, a teraz już mnie wzywają. Masz rację, że to matoły. Tylko sobie nie dadzą zrobić krzywdy. Rozgoryczona jestem!

matylda08 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Rachele Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, trzymam mocno kciuki za wizyte !! Bedzie wszytsko dobrze!!! Nic sie nie martw!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai Super wiadomosc, cieszę się :)

Lili wszystko bedzie dobrze , my w to wierzymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele a moze ty tez ustawisz sobie suwaczek?? Nas wszystkie namowila Lili :)
    Mysia wszystko bedzie dobrze :) nie przejmuj sie tym zusem, nie maja podstaw zeby odebrac ci chorobowe :*

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Lista uzupelniona :)
    Truskaweczka, Slonce, chyba Twoja wiadomosc z data @ mi umknela.... Mozesz podac?

A to tak:
    25.03.2015 data ostatniej @
    22.04.2015 data spodziewanej @

I GRATULUJE PRZY OKAZJI ;)

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai super wieści!!! To teraz za dwa tygodnie czekamy na serduszko :-)

Lili faktycznie późno wizyta, ale mam nadzieję, ze szybko dasz znac :-) A co do objawow w 11 tygodniu to faktycznie mogą już ustąpić. :-)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam czuc pierwsze mdlosci :D jakby mi ktos jakas kulke w zoladek wsadzil :) moj maz skomentowal to "WOW!!!" Jest najlepszy :D

Mysia 15, Rachele lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia ja też jestem na zwolnieniu od psychiatry i wszyscy mi mówią że jest to najlepsze co mogłam zrobić bo z zusu nie są w stanie prędko i jednoznacznie mi udowodnić że jestem zdrowa. A więc nie martw się!

Lily kochana, nie martw się złociutka. Musi być dobrze, innej opcji nie ma! :)

Mama_Mai to wspaniałe wiadomości :) tak bardzo się cieszę :) i tak już zostanie :)

A ja się dziś czuję okropnie pod względem fizycznym: tak jak ggoni jest mi ciągle zimno, sama nie wiem co bym zjadła, cały dzień przeleżałam, a gdy trochę za szybko wstałam z łóżka to myślałam że się przewrócę. Niech ten dzień się już skończy :(

Mysia 15, Mama_Mai lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele gratulacje :)

Mamo Mai ciesze sie ze wszystko w porzadku, trzymam kciuki za kolejne wizyty :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana Kochane!!! :) ja wczora miałam dość ciężki dzień w pracy bo głowa mi pękała i byłam już o 8 w łóżku. Do tego obawiałam się że jakaś infekcja intymna mi się przyplątała, ale wypiłam sok z żurawiny (ale kwasior ;) ), zrobiłam okłady z rumianku i wygrzałam się porządnie i dziś dużo lepiej... Oby to nie wpłynęło źle na owu...

Mama Mai - super wieści :) gratuluję kochana :) a za 2 tyg zobaczysz serduszko :) nic się nie martw i odpoczywaj...

Lili - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) wierzę, że wszystko będzie dobrze :) i dzięki kochana za tą radę z rumiankiem, przypomniało mi się o tym w chwili zwątpienia ale snalazłam twój post, zrobiłam okłady i pomogło :)

Mysia - słońce, wyobrażam sobie że stresujesz się tą komisją lekarską ale nie jesteś na zwolnieniu bezpodstawnie i masz mocne argumenty. Myślę że to po prostu rutynowa kontrola. O ile pamiętam z przypadków mojej rodziny, zawsze kończyło się to dobrze. Więc i w twoim przypadku będzie dobrze :) Główka do góry, nie możesz się teraz za dużo stresować bo starania tuż tuż...

Tulisia - mam nadzieję że dzisiaj lepiej się czujesz :) a może coś na rzeczy jest??? Trzymam mocno kciuki żeby to była oznaka ciąży a nie nic innego...

Domi - jakieś nowinki??? Kciuki mocno mam zaciśnięte :)

Rachele - jak samopoczucie? Mam nadzieję że dużo w Tobie spokoju i siły :) dbaj o siebie :) przesyłam ci słoneczne ciepełko :) u mnie w końcu wiosna zawitała :) a jak wiosna to i pełno zieloności :) wczoraj kupiłam ziemię do kwiatów i chyba będę sadzić coś nowego w weekend w naszym ogródku :)

Miłego dnia kochane!!!

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ