Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie opinie o lekarzach i przerażające czasem co dziewczyny piszą... jeden lekarz dziewczynie po poronieniu powiedział, że "pierwsze śliwki robaczywki" ...szczęka mi opadła jak to przeczytałam...co to za lekarz?!

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua - dobre, chyba chciał ja rozśmieszyć ale podejrzewam ze jej nie było do śmiechu :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropne... jak tak można... gdybym usłyszała taki tekst to nie wiem co bym zrobiła, ale najchętniej nawtykałabym temu lekarzowi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 13:24

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lekarz miał tupet , taki tekst to uwłacza wogóle lekarzowi . Brak słów :|

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Czytam sobie opinie o lekarzach i przerażające czasem co dziewczyny piszą... jeden lekarz dziewczynie po poronieniu powiedział, że "pierwsze śliwki robaczywki" ...szczęka mi opadła jak to przeczytałam...co to za lekarz?!
    o_O OMG, brak słów. To mógł już lepiej nic nie mówić.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachel witaj kochana bardzo dobrze ze wrocilas teraz to tylko bedzie dobrze :-)

Co do kawy to ja pilam zawsze jedna z rana rozpuszczalna ale od tygodnia wymiotowalam po kazdej kawie wiec mnie odrzucilo I wogole nie mam ochoty.. Choc zawsze wydawalo mi sie ze jedna dzien nie szkodzi teraz to juz sama nie wiem..

Dziewczynki testujcie I serduszkujcie trzeba byc silnym I walczyc o swoje marzenia! :-)
    Ja trzymam kciuki za nas wszystkie zeby bylo wszystko dobrze u kazdej niezaleznie na ktorym etapie :-)
    Lucy ja tez wczoraj plakalam tak sie rozzalilam nad soba chyba bylam przemeczona..Nie czuje sie za dobrze ale jakos to forum poprawia mi humor!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 14:37

Tulisia lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie otrzymałam wezwanie na badania do Zusu :( Ledwo otrzymałam chorobowe to już mnie wzywają.
    Mam nadzieję, że nie cofną mi chorobowego bo tego ciosu już bym nie przeżyła- wtedy bez pracy nie staralibyśmy się o maleństwo. Wszystko idzie nie tak. :( :( :(

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Mysia to trzymam kciuki... Kurde oni sa stworzeni po to, żeby sie czepiać. A masz tam wyznaczona datę z badaniami czy jak to sie odbywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:01

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyznaczoną na 20.04. na godz 8.00. Mam przynieść badania jeżeli mam i historię choroby. Nie mam pojęcia jak odbywa się takie badanie bo nigdy w życiu nie chorowałam, a więc nie byłam wzywana na taką komisję. :( Ech co za życie :(

Kasieńka jak się czujecie? Do domku wychodzicie w piątek? Więc już niedługo :)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam moje wynagrodzenie i nie wiem czy się śmiać czy płakać... Masakra... Poza tym stresuje się bardzo przed wizytą i boje się tego co zobaczę i usłyszę. Tym bardziej ze wszystkie objawy ustały...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 - mam nadzieję, że nie cofną Ci zwolnienia ... ech ten zus :/

Lili30 - będzie wszystko dobrze ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_15 - no nie fajnie, ale nie martw się na zapas, weź wszystko co masz i idź spokojnie, na pewno Ci nie zabiorą świadczenia, a jesteś na L4 od ginekologa? mi lekarz powiedział że po takim zabiegu można być 180 dni na zwolnieniu, a mój teść kiedyś też miał takie wezwanie, bo był na zwolnieniu na zwichniętą kostkę to nawet tej nogi mu nie oglądali tylko spojrzał w dokumenty lekarz, 5 min i mógł iść do domu, o to taka kontrola była

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 - na pewno będzie wszystko oki :) nie myśl inaczej :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na zwolnieniu od psychiatry. Od śmierci Majeczki leczę się. Mam nadzieję, że mi nie zabiorą :(

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Kochana będzie dobrze. Zanik objawów jeszcze o niczym nie przesądza. Ja w okolicach 12 tygodnia nie miałam objawów przez 3 dni- po prostu zero. Wszystko ustało. Odchodziłam od zmysłów. Już sobie wyobrażałam najgorsze- a okazało się, że Dzidzia miała się dobrze. U Ciebie też tak będzie.

A wynagrodzenie pewnie dostałaś 80%?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_15 - myślę, że zwolnienie od psychiatry raczej ciężko podważyć... jeżeli leczysz się np. na depresję to nie jest tak łatwo i szybko z niej się wyleczyć tym bardziej, że masz powód poważny do takiego stanu ... myślę, ze przejrzą papiery i to tyle..

Mysia 15 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opinii i tekstów lekarzy to u mnie było "jak się nie przewrocisz to się nie nauczysz " kosmos jakis ...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Jestem na zwolnieniu od psychiatry. Od śmierci Majeczki leczę się. Mam nadzieję, że mi nie zabiorą :(

Mysiu, upłynęły dopiero 3 miesiące od śmierci Twojej córeczki, chciałabym zobaczyć komisję, która będzie w stanie uzasadnić podważenie zwolnienia od psychiatry. Weź dokumentację leczenia, weź dokumenty dotyczące Mai i możliwe, że nawet nie będą Ci zadawać dużo pytań. Jak będą zadawać, to opisz obrazowo, jak wciąż sobie nie radzisz z emocjami po tym co się stało i powinno być dobrze.

Mysia 15 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Ja dzisiaj dostałam moje wynagrodzenie i nie wiem czy się śmiać czy płakać... Masakra... Poza tym stresuje się bardzo przed wizytą i boje się tego co zobaczę i usłyszę. Tym bardziej ze wszystkie objawy ustały...

Lili, kochanie, wiem, że łatwo mówić, ale nie denerwuj się na zapas. Z tego, co czytałam, ustępowanie objawów na Twoim etapie ciąży jest w pełni normalne, więc z Twoim maleństwem na pewno wszystko w porządku. Kiedy masz wizytę?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny! Troszkę mniej już się denerwuję!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ