X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze w sumie nic ...dalej +/- 0,5 kg odkąd wyszłam ze szpitala i tam schudłam to waga stoi...cycki bez zmian mam wrażenie... myślałam, że urosną,a tu nic .. nawet stanika zmieniać nie muszę ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka gratuluję Synusia!! :D
    Oj chłopaki górą!

Agnieszka0812, kierzynka, lucy1983 lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!! Będzie na pewno dobrze!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam poki co 1kg, tragedii nie ma ;)
    A mi za to cycki dokuczaja od pozytywnego testu!!! Sa nabrzmiale, bola mnie i nie musze jeszcze wymieniac stanika ale to tylko kwestia czasu

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymieniłam... Były za małe, poszłam, kupiłam większe... i nadal są za małe! Tylko ja chyba tak potrafię kupować staniki... Jak chodzę to mi brodawki wychodzą z nich :( Następnym razem wsadzę sobie tą panią do przymierzalni i powiem, że mam mi pomóc. :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje synków :) Chłopaki górą, mamy dwie księżniczki :)

Kehlana cieszę się, że wszystko dobrze i liczę że niedługo będziesz mogła się pochwalić synkiem lub córeczką.

Azande ja w tej ciąży i porzedniej farbowałam włosy i to sama zwykłą farbą z drogerii, paznokcie też maluję, więc raczej nie ma to wpływu na przebieg ciąży. Z Martynką pracowałam do końca 4 miesiąca miałam kontakt z mocnymi środkami do dezynfekcji, lakierami do paznokci i również nie miało to znaczenia. Myślę, że dla własnego dobrego samopoczucia spokojnie możesz zafarbować włosy.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ale u nas dziś wysyp chłopców! Mama_Mai, kierzynka, gratuluję!!! Cieszę się strasznie, że wizyty udane :)

Azande, na pewno będzie wszystko dobrze! Daj nam jutro znać!

Ja powtarzam sobie, że teraz nie ma innej opcji u nas, musi się udać. Wszystkie badania jak do tej pory wychodzą idealnie. Zaczynam myśleć, że może rzeczywiście z tą pierwszą ciążą to był przypadek, źle się rozwijała, a druga to wynik stresu i przemęczenia, i może organizm nie był jednak jeszcze gotowy na maluszka. Jak uda mi się znowu zajść będę na acardzie i luteinie, moja ginka rozważa jeszcze clexane, czekamy z tym jeszcze na wyniki badań z poradni genetycznej. Mój mąż łyka grzecznie androvit, a ja kwas foliowy i powtarzamy sobie, że będzie dobrze, psychika podobno też jest ważna :)

Kehlana, jasne że będzie wszystko dobrze, tak jak i u mnie i u każdej kolejnej dziewczyny! :) Z utęsknieniem czekamy na nasze małe cuda i tym razem każda z nas urodzi zdrowego maluszka, nie ma innej opcji. :)

KkasienkaA, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, a co u ciebie, jak się czujecie z mężem? Rozumiem, że serduszkujecie i staranka pełna parą? :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia dobrze gada- polać jej :D :D :D

My zamówiliśmy meble dla Dziedzica dzisiaj, bo zaczynają schodzić się do nas torby od rodziny i znajomych... Mąż ostatnio niósł jedną torbę i jakaś zabawka zaczęła mu grać- stanął spojrzał na mnie takim złym wzrokiem i powiedział "No i się zaczyna..." myślałam że padnę ze śmiechu :D

jangwa_maua, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Mysiu, a co u ciebie, jak się czujecie z mężem? Rozumiem, że serduszkujecie i staranka pełna parą? :)

Dziękuję Kochana za pamięć.
    U nas minimalne staranie, więc raczej nie ma się co nastawiać na pozytywne zakończenie :( Ponad to cykl taki mam rozregulowany, że to dla mnie prawdziwa teraz zagadka. Za to coraz częściej się kłócimy- ostatnie poronienie przelało chyba czarę goryczy. Zaczynam skłaniać się ku temu, aby zakończyć staranie. Czasu coraz mniej, a sytuacja w mojej rodzinie nie najlepsza. Muszę pogodzić się z tym, że Jula będzie jedynaczką. Tylko to takie niesprawiedliwe :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 00:53

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, ale wiesz o tym, że cały czas trzymam mocno kciuki za Twoje staranka i zieloną, zdrową Kropeczkę na końcu!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana nie mozesz tak myslec.. nawet jesli teraz czujesz ze tego wszystkiego za wiele to odpusc sobie na jakis czas a pozniej jak nabierzecie nowej energii moze znowu zaczniecie starania?...czasem nawet jak sie czlowiek nie stara to wtedy mu wychodzi ;-)

Jesli dobrze pamietam to Jula ma 5lat? Na prawde nic jeszcze przesadzone nie jest bo
    dzieci sa jedynakami nawet do 10roku zycia a potem bum i okazuje sie ze bedzie rodzenstwo :-)
    takze glowa do gory przed toba jeszcze wiele czasu na druga pocieche ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Mysiu - to smutne co piszesz, ale mam nadzieję że dogadacie się z mężem i dojdziesz do porozumienia z rodziną, dla mnie też bardzo ważne jest wsparcie najbliższych, trzymam kciuki żeby starania chociaż ,,słabe" okazały się owocne :)

Kasienika - pochwal się jakie mebel, gdzie kupiliście? Mały będzie miał swój pokój?
    ja szukam powoli mebelków do pokoju mojej córci, musi przenieść się powoli do swojego pokoiku, maleństwo będzie z nami w sypialni i mamy już łóżeczko i komodę po córci

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, potrzebowałam takiego potwierdzenia :) dzisiaj ta wizyta ale dopiero po południ, w nocy nie mogłam spać ze stresu i aż mnie brzuch rozbolał, jaki człowiek głupi :( teraz biorę się za wymianę pościeli (wymieniam raz na miesiąc), sprzątanie i mam nadzieję że szybko zleci do godziny zero :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki!!! Ja tylko znowu na chwilkę bo znowu będę cały dzień na kursie...

Azande - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ale na pewno będzie dobrze :) nie ma co się zamartwiać na zapas ;)

Kehlana - dobrze że zabieg poszedł dobrze i nie masz żadnych ogromnych nieprawidłowości :) trzymam kciuki za niedaleki powrót do staranek :)

Mysia - kochana nie przesądzaj jeszcze niczego... Odpocznij psychicznie, dajcie sobie czas i pogadajcie szczerze jak to ma być... Poza tym masz jeszcze czas :) ja wcale dużo młodsza od ciebie nie jestem ale planujemy zdążyć jeszcze z następnymi pociechami przed 40...

Kkasieńka - pochwal się mebelkami :)

U mnie 3 kg na plusie ale to chyba przez to niedomowe jedzenie... Ja mam pozwolenie a nawet polecenie dużej ilości ruchu i sportu i od weekendu wracam do biegania i pływania i zapisuję się u mnie w siłowni na jogę dla ciężarnych... Biegałam wcześniej więc mam nadzieję że dam radę joggingować powoli ;) poza tym czuję się ostatnio naprawdę dobrze ale też od tego że jestem zajęta i nie mamczasu namyślenie i zamartwianie ;) i szczerze polecam takie rozwiązanie ;)

Miłego dnia!!!

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande - na wizycie będzie wszystko dobrze :) ja już odliczam dni do wizyty, ale to jeszcze daleko ...

Mysia 15 - nie poddawaj się. W każdej rodzinie są wzloty i upadki, ale na ogół wszystko dobrze się układa :) Odpocznij trochę, porozmawiaj z mężem... nie myśl o staraniach i kto wie... może będzie niespodzianka ;)

Ja dziś byłam na pobieraniu i zrobiłam sobie CRP, bo coś pobolewa mnie w okolicach nerek ostatnio, byłam od razu u lekarza i powiedziała, że być może to od kręgosłupa lub korzonki, bo wymacała mnie i powiedziała,że nerki raczej ok ... po ostatnim szpitalu to już wolę za w czasu iść. Dostałam skierowanie na posiew moczu ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wrócę jeszcze do tematu farbowania włosów... Rozmawiałam już o tym z moją fryzjerką i ona sama jako mama poleciła mi albo pasemka albo tonowanie czyli trwały szampon kolorujący bez amoniaku. W sobotę maluję włosy i już nie mogę się doczekać co by pokryć moje siwe nitki i odrosty ;)
    A co powiecie na temat kremów do depilacji albo wosku? Chodzi mi o usuwanie włosków z twarzy. Co lepsze albo bezpieczniejsze? Ja zawsze robiłam kremem ostatnio woskiem bo już sama nie miałam pewności co lepsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa kiedy masz wizytę? Dobrze że poszłaś sprawdzić te nerki lepiej dmuchać na zimne... Ale dobrze że wszystko jest ok :)
    Znasz już płeć? Albo mnie coś ominęło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co u Rachele? Dawno się nie odzywała...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero mam 14.07 wizytę.. i właśnie mam nadzieję, że już się dowiem płci, bo ostatnio Maluszek się wiercił i nic tam nie widziała :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi fryzjerka ma zamówić jakąś farbę bez amoniaku, mam nadzieje że będzie oki, czytałam w necie o kremach do depilacji i sama nie wiem bo w niektórych miejscach piszą że można stosować a w innych że nie, ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że używałam kremów do depilacji w ciąży z córcią, ale teraz się boję i ograniczam się do maszynki do golenia, jestem bardzo przewrażliwiona przez te poronienie, do tego z córcią się czułam świetnie a w tej ciąży od początku fatalnie :(

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ