X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kasiu za odpowiedź, a Wy dziewczyny jak malujecie? ja to jestem taka bojąca że nawet boję się paznokci malować żeby dziecku nie zaszkodzi :(

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu ciesze się ze wszystko jest dobrze :-) teraz będziemy trzymać kciuki za owocne staranka :-)

Mama_Mai gratuluję udanej wizyty :-) niech synio rośnie zdrowo :-)

Ja maluje i paznokcie i włosy. Włosy pomalowalam w maju czyli był to 5 msc ciąży bo też słyszałam że lepiej w 1 trymestrze nie malować. Myślę że nie ma to takiego wpływu, tyle kobiet w ciąży maluje włosy wiec gdyby dzieciom to szkodzilo to myślę że wszędzie byłoby mnóstwo informacji o tym.

majeczka8 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly akrobata :D
    1zc2zjs.jpg

Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty :) moj gin mowi ze narazie bedziemy isc normalny torem z wizytami itd, ale pozniej juz pod koniec koniecznie chce mnie wczesniej polozyc do szpitala, kontrolowac mlodego czesto i oczywiscie rozwiazac ciaze przed terminem, takze nastawiamy sie na porod pod koniec listopada :)
    moze uda nam sie wynegocjowac 1 grudnia, zeby zalapac sie na to swiadczenie 1 tysiac przez rok bo obejmie tez grudniowe dzieciaczki. Ale oczywiscie dobro maluszka stoi na 1 miejscu i urodzimy kiedy lekarz uzna ze to juz ten moment :)

Lili30, KkasienkaA, Tulisia, monilia84, meeegi1771, kierzynka, majeczka8, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana super wiadomosci :) teraz trzeba czekac tylko na zielone swiatelko do staran :) ale sie ciesze :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mama_Mai prawdziwy akrobata!!! :) super zdjęcie aż się buzia cieszy :-)

wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj studniówkę czyli 100 dni do terminu porodu zostało :-) i wieczorkiem idziemy do szkoły rodzenia, ciekawa jestem jak tam będzie.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - super, że wszystko jest dobrze :) teraz pozostaje <3 i czekać na malutki cud, bo tym razem wszystko będzie dobrze ! ;)

Mama_Mai - gratuluję, wizyty i pięknego Synka :) ale akrobata faktycznie :)
    A to świadczenie listopadowe mamy też będzie obowiązywać więc spokojnie ;) nawet chyba październikowe też ...

Ja w tej ciąży na razie raz farbowałam włosy i to nie od skóry, a po prostu pasemka :) zawsze tak w sumie farbuje u fryzjerki, bo mam i tak kłopot z włosami więc nie chcę dodatkowo ich aż tak bardzo niszczyć od skóry... fakt, szybko robią się odrosty, ale to dla mnie nie problem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:10

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai, gratuluję udanej wizyty i cieszę się że synek jest zdrowy i rośnie :)

Kkasienko, nie znam preparatów przeciw kleszczom dla kobiet w ciąży, ale myślę, że jeżeli przez żadne krzaki nie będziesz się przedzierać, tylko będziesz szła normalnie ścieżkami, to ryzyko złapania pasażera na gapę raczej jest minimalne. Chociaż pewności nie mam.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, nie martw się jutrzejszą wizytą, twój groszek jest przecież taki silny! Zadomowił się w brzuszku w najmniej spodziewanym momencie i w momencie, gdzie raczej zaleca się odczekanie z kolejną ciążą, a on mimo to nic sobie z tego wszystkiego nie robił i zrobił jak zechciał :) Na pewno będzie wszystko dobrze! :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ostatnio widzialam w tv reklame jakiegos srodka na komary i kleszcze dla dzieci i kobiet w ciazy, nie wiem tylko czy dobrze pamietam ze to z firmy chicco???

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobre wiadomości :)
    Mama Mai gratuluję Synka :* kolejny kawaler w gronie :)
    Azande juz dziś trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę ! Będzie dobrze :)
    Co do włosów Ja farbowalam juz dwa razy Mam mnóstwo siwych, fryzjerka malowałam Mi ziołowymi farbami.
    Naszło Mnie dziś na pierogi z jagodami ,Mama Mi narobiła chyba z 40 :D pycha ze śmietaną i cukrem :):) pojedzone, wiec odpoczywamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 16:14

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dziewczyny u mnie tez SYNEK ;)

jangwa_maua, Mama_Mai, Tulisia, KkasienkaA, kehlana_miyu, majeczka8, meeegi1771, Mysia 15, Agnieszka0812, Lili30, lucy1983 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kierzynka :)

kierzynka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    aaaa dziewczyny u mnie tez SYNEK ;)
    Chłopaki górą :)

kierzynka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas dziś wysyp chłopców! Mama_Mai, kierzynka, gratuluję!!! Cieszę się strasznie, że wizyty udane :)

Azande, na pewno będzie wszystko dobrze! Daj nam jutro znać!

Ja powtarzam sobie, że teraz nie ma innej opcji u nas, musi się udać. Wszystkie badania jak do tej pory wychodzą idealnie. Zaczynam myśleć, że może rzeczywiście z tą pierwszą ciążą to był przypadek, źle się rozwijała, a druga to wynik stresu i przemęczenia, i może organizm nie był jednak jeszcze gotowy na maluszka. Jak uda mi się znowu zajść będę na acardzie i luteinie, moja ginka rozważa jeszcze clexane, czekamy z tym jeszcze na wyniki badań z poradni genetycznej. Mój mąż łyka grzecznie androvit, a ja kwas foliowy i powtarzamy sobie, że będzie dobrze, psychika podobno też jest ważna :)

kierzynka, Tulisia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka jeszcze raz gratuluję :-) super! To ilu juz mamy chłopców? :-)

Kehlana_miyu macie z mężem prawidłowe podejście, pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Ja tez podczas starań mocno wierzyłam w to że się uda. Zobaczysz juz niedługo będziemy Ci tu gratulowac fasoleczki :) Trzymam mocno kciuki!!

Agnieszka0812, kierzynka lubią tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czekamy na nastepne zielone kropeczki forumowe :) mam nadzieje ze kazdej z was w koncu uda sie szczesliwie zaciazyc :)

Agnieszka0812, Tulisia, meeegi1771 lubią tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai i Kierzynka gratuluje chlopcow :-D

ja tak jak pszczola farbuje wlosy i maluje paznokcie i jak wychodze do pracy to delikatny makijaz
    mysle ze od drugiego trymestru wlosy ok w koncu kobieta w ciazy jak jest zadbana to wyglada o wiele lepiej ;-)
    Moja znajoma nie malowala wlosow taka decyzje podjela no i fajnie kazdy rozumial ale troche dziwnie wygladala tz wiecie jak ktos zawsze maluje wlosy i nagle przestanie ..bylo to zauwazalne i srednio dobrze wygladalo..ale to indywidualna sprawa kazdej kobiety ;-)

Dziewczyny ja juz przytylam 7kg! Ja musze ograniczyc sie w jedzeniu,
    jestem szczupla ale apetyt mam taki ze zaczynam sie zastanawiac jak tu kontrolowac wage? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:22

Agnieszka0812, kierzynka lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 8 kg od początku ciazy i tez musze teraz trochę się ograniczać bo u mnie słodycze wzięły górę, czekolada, lody, ciastka :) lekarz ostatnio powiedział ze trochę poszalałam z wagą :) ale od trzech dni nie ruszyłam słodkiego ;) ogólnie to póki co w brzuch mi idzie i w cycki ale troszkę ograniczyć się musze bo zacznie iść w pupę a tego nie chcemy ;)

wff2ej284uclkyvx.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie też słodkości góra :D 5kg na +. Wszystko w brzuchu nigdzie więcej nie weszło :) ogólnie przed ciążą lepszy apetyt miałam.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ