Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kehlana_miyu ciesze się ze wszystko jest dobrze teraz będziemy trzymać kciuki za owocne staranka
Mama_Mai gratuluję udanej wizyty niech synio rośnie zdrowo
Ja maluje i paznokcie i włosy. Włosy pomalowalam w maju czyli był to 5 msc ciąży bo też słyszałam że lepiej w 1 trymestrze nie malować. Myślę że nie ma to takiego wpływu, tyle kobiet w ciąży maluje włosy wiec gdyby dzieciom to szkodzilo to myślę że wszędzie byłoby mnóstwo informacji o tym.majeczka8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj maly akrobata
Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty moj gin mowi ze narazie bedziemy isc normalny torem z wizytami itd, ale pozniej juz pod koniec koniecznie chce mnie wczesniej polozyc do szpitala, kontrolowac mlodego czesto i oczywiscie rozwiazac ciaze przed terminem, takze nastawiamy sie na porod pod koniec listopada
moze uda nam sie wynegocjowac 1 grudnia, zeby zalapac sie na to swiadczenie 1 tysiac przez rok bo obejmie tez grudniowe dzieciaczki. Ale oczywiscie dobro maluszka stoi na 1 miejscu i urodzimy kiedy lekarz uzna ze to juz ten momentLili30, KkasienkaA, Tulisia, monilia84, meeegi1771, kierzynka, majeczka8, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kehlana_miyu - super, że wszystko jest dobrze teraz pozostaje i czekać na malutki cud, bo tym razem wszystko będzie dobrze !
Mama_Mai - gratuluję, wizyty i pięknego Synka ale akrobata faktycznie
A to świadczenie listopadowe mamy też będzie obowiązywać więc spokojnie nawet chyba październikowe też ...
Ja w tej ciąży na razie raz farbowałam włosy i to nie od skóry, a po prostu pasemka zawsze tak w sumie farbuje u fryzjerki, bo mam i tak kłopot z włosami więc nie chcę dodatkowo ich aż tak bardzo niszczyć od skóry... fakt, szybko robią się odrosty, ale to dla mnie nie problemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:10
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Mamo Mai, gratuluję udanej wizyty i cieszę się że synek jest zdrowy i rośnie
Kkasienko, nie znam preparatów przeciw kleszczom dla kobiet w ciąży, ale myślę, że jeżeli przez żadne krzaki nie będziesz się przedzierać, tylko będziesz szła normalnie ścieżkami, to ryzyko złapania pasażera na gapę raczej jest minimalne. Chociaż pewności nie mam.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Azande, nie martw się jutrzejszą wizytą, twój groszek jest przecież taki silny! Zadomowił się w brzuszku w najmniej spodziewanym momencie i w momencie, gdzie raczej zaleca się odczekanie z kolejną ciążą, a on mimo to nic sobie z tego wszystkiego nie robił i zrobił jak zechciał Na pewno będzie wszystko dobrze!
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
Kehlana dobre wiadomości
Mama Mai gratuluję Synka :* kolejny kawaler w gronie
Azande juz dziś trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę ! Będzie dobrze
Co do włosów Ja farbowalam juz dwa razy Mam mnóstwo siwych, fryzjerka malowałam Mi ziołowymi farbami.
Naszło Mnie dziś na pierogi z jagodami ,Mama Mi narobiła chyba z 40 pycha ze śmietaną i cukrem pojedzone, wiec odpoczywamyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 16:14
-
nick nieaktualny
-
Ale u nas dziś wysyp chłopców! Mama_Mai, kierzynka, gratuluję!!! Cieszę się strasznie, że wizyty udane
Azande, na pewno będzie wszystko dobrze! Daj nam jutro znać!
Ja powtarzam sobie, że teraz nie ma innej opcji u nas, musi się udać. Wszystkie badania jak do tej pory wychodzą idealnie. Zaczynam myśleć, że może rzeczywiście z tą pierwszą ciążą to był przypadek, źle się rozwijała, a druga to wynik stresu i przemęczenia, i może organizm nie był jednak jeszcze gotowy na maluszka. Jak uda mi się znowu zajść będę na acardzie i luteinie, moja ginka rozważa jeszcze clexane, czekamy z tym jeszcze na wyniki badań z poradni genetycznej. Mój mąż łyka grzecznie androvit, a ja kwas foliowy i powtarzamy sobie, że będzie dobrze, psychika podobno też jest ważnakierzynka, Tulisia lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kierzynka jeszcze raz gratuluję super! To ilu juz mamy chłopców?
Kehlana_miyu macie z mężem prawidłowe podejście, pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Ja tez podczas starań mocno wierzyłam w to że się uda. Zobaczysz juz niedługo będziemy Ci tu gratulowac fasoleczki Trzymam mocno kciuki!!Agnieszka0812, kierzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama Mai i Kierzynka gratuluje chlopcow
ja tak jak pszczola farbuje wlosy i maluje paznokcie i jak wychodze do pracy to delikatny makijaz
mysle ze od drugiego trymestru wlosy ok w koncu kobieta w ciazy jak jest zadbana to wyglada o wiele lepiej
Moja znajoma nie malowala wlosow taka decyzje podjela no i fajnie kazdy rozumial ale troche dziwnie wygladala tz wiecie jak ktos zawsze maluje wlosy i nagle przestanie ..bylo to zauwazalne i srednio dobrze wygladalo..ale to indywidualna sprawa kazdej kobiety
Dziewczyny ja juz przytylam 7kg! Ja musze ograniczyc sie w jedzeniu,
jestem szczupla ale apetyt mam taki ze zaczynam sie zastanawiac jak tu kontrolowac wage?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:22
Agnieszka0812, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Ja przytyłam 8 kg od początku ciazy i tez musze teraz trochę się ograniczać bo u mnie słodycze wzięły górę, czekolada, lody, ciastka lekarz ostatnio powiedział ze trochę poszalałam z wagą ale od trzech dni nie ruszyłam słodkiego ogólnie to póki co w brzuch mi idzie i w cycki ale troszkę ograniczyć się musze bo zacznie iść w pupę a tego nie chcemy