X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kasiu za odpowiedź, a Wy dziewczyny jak malujecie? ja to jestem taka bojąca że nawet boję się paznokci malować żeby dziecku nie zaszkodzi :(

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu ciesze się ze wszystko jest dobrze :-) teraz będziemy trzymać kciuki za owocne staranka :-)

Mama_Mai gratuluję udanej wizyty :-) niech synio rośnie zdrowo :-)

Ja maluje i paznokcie i włosy. Włosy pomalowalam w maju czyli był to 5 msc ciąży bo też słyszałam że lepiej w 1 trymestrze nie malować. Myślę że nie ma to takiego wpływu, tyle kobiet w ciąży maluje włosy wiec gdyby dzieciom to szkodzilo to myślę że wszędzie byłoby mnóstwo informacji o tym.

majeczka8 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly akrobata :D
    1zc2zjs.jpg

Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty :) moj gin mowi ze narazie bedziemy isc normalny torem z wizytami itd, ale pozniej juz pod koniec koniecznie chce mnie wczesniej polozyc do szpitala, kontrolowac mlodego czesto i oczywiscie rozwiazac ciaze przed terminem, takze nastawiamy sie na porod pod koniec listopada :)
    moze uda nam sie wynegocjowac 1 grudnia, zeby zalapac sie na to swiadczenie 1 tysiac przez rok bo obejmie tez grudniowe dzieciaczki. Ale oczywiscie dobro maluszka stoi na 1 miejscu i urodzimy kiedy lekarz uzna ze to juz ten moment :)

Lili30, KkasienkaA, Tulisia, monilia84, meeegi1771, kierzynka, majeczka8, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana super wiadomosci :) teraz trzeba czekac tylko na zielone swiatelko do staran :) ale sie ciesze :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mama_Mai prawdziwy akrobata!!! :) super zdjęcie aż się buzia cieszy :-)

wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj studniówkę czyli 100 dni do terminu porodu zostało :-) i wieczorkiem idziemy do szkoły rodzenia, ciekawa jestem jak tam będzie.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - super, że wszystko jest dobrze :) teraz pozostaje <3 i czekać na malutki cud, bo tym razem wszystko będzie dobrze ! ;)

Mama_Mai - gratuluję, wizyty i pięknego Synka :) ale akrobata faktycznie :)
    A to świadczenie listopadowe mamy też będzie obowiązywać więc spokojnie ;) nawet chyba październikowe też ...

Ja w tej ciąży na razie raz farbowałam włosy i to nie od skóry, a po prostu pasemka :) zawsze tak w sumie farbuje u fryzjerki, bo mam i tak kłopot z włosami więc nie chcę dodatkowo ich aż tak bardzo niszczyć od skóry... fakt, szybko robią się odrosty, ale to dla mnie nie problem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:10

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai, gratuluję udanej wizyty i cieszę się że synek jest zdrowy i rośnie :)

Kkasienko, nie znam preparatów przeciw kleszczom dla kobiet w ciąży, ale myślę, że jeżeli przez żadne krzaki nie będziesz się przedzierać, tylko będziesz szła normalnie ścieżkami, to ryzyko złapania pasażera na gapę raczej jest minimalne. Chociaż pewności nie mam.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, nie martw się jutrzejszą wizytą, twój groszek jest przecież taki silny! Zadomowił się w brzuszku w najmniej spodziewanym momencie i w momencie, gdzie raczej zaleca się odczekanie z kolejną ciążą, a on mimo to nic sobie z tego wszystkiego nie robił i zrobił jak zechciał :) Na pewno będzie wszystko dobrze! :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ostatnio widzialam w tv reklame jakiegos srodka na komary i kleszcze dla dzieci i kobiet w ciazy, nie wiem tylko czy dobrze pamietam ze to z firmy chicco???

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobre wiadomości :)
    Mama Mai gratuluję Synka :* kolejny kawaler w gronie :)
    Azande juz dziś trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę ! Będzie dobrze :)
    Co do włosów Ja farbowalam juz dwa razy Mam mnóstwo siwych, fryzjerka malowałam Mi ziołowymi farbami.
    Naszło Mnie dziś na pierogi z jagodami ,Mama Mi narobiła chyba z 40 :D pycha ze śmietaną i cukrem :):) pojedzone, wiec odpoczywamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 16:14

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dziewczyny u mnie tez SYNEK ;)

jangwa_maua, Mama_Mai, Tulisia, KkasienkaA, kehlana_miyu, majeczka8, meeegi1771, Mysia 15, Agnieszka0812, Lili30, lucy1983 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kierzynka :)

kierzynka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    aaaa dziewczyny u mnie tez SYNEK ;)
    Chłopaki górą :)

kierzynka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas dziś wysyp chłopców! Mama_Mai, kierzynka, gratuluję!!! Cieszę się strasznie, że wizyty udane :)

Azande, na pewno będzie wszystko dobrze! Daj nam jutro znać!

Ja powtarzam sobie, że teraz nie ma innej opcji u nas, musi się udać. Wszystkie badania jak do tej pory wychodzą idealnie. Zaczynam myśleć, że może rzeczywiście z tą pierwszą ciążą to był przypadek, źle się rozwijała, a druga to wynik stresu i przemęczenia, i może organizm nie był jednak jeszcze gotowy na maluszka. Jak uda mi się znowu zajść będę na acardzie i luteinie, moja ginka rozważa jeszcze clexane, czekamy z tym jeszcze na wyniki badań z poradni genetycznej. Mój mąż łyka grzecznie androvit, a ja kwas foliowy i powtarzamy sobie, że będzie dobrze, psychika podobno też jest ważna :)

kierzynka, Tulisia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka jeszcze raz gratuluję :-) super! To ilu juz mamy chłopców? :-)

Kehlana_miyu macie z mężem prawidłowe podejście, pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Ja tez podczas starań mocno wierzyłam w to że się uda. Zobaczysz juz niedługo będziemy Ci tu gratulowac fasoleczki :) Trzymam mocno kciuki!!

Agnieszka0812, kierzynka lubią tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czekamy na nastepne zielone kropeczki forumowe :) mam nadzieje ze kazdej z was w koncu uda sie szczesliwie zaciazyc :)

Agnieszka0812, Tulisia, meeegi1771 lubią tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai i Kierzynka gratuluje chlopcow :-D

ja tak jak pszczola farbuje wlosy i maluje paznokcie i jak wychodze do pracy to delikatny makijaz
    mysle ze od drugiego trymestru wlosy ok w koncu kobieta w ciazy jak jest zadbana to wyglada o wiele lepiej ;-)
    Moja znajoma nie malowala wlosow taka decyzje podjela no i fajnie kazdy rozumial ale troche dziwnie wygladala tz wiecie jak ktos zawsze maluje wlosy i nagle przestanie ..bylo to zauwazalne i srednio dobrze wygladalo..ale to indywidualna sprawa kazdej kobiety ;-)

Dziewczyny ja juz przytylam 7kg! Ja musze ograniczyc sie w jedzeniu,
    jestem szczupla ale apetyt mam taki ze zaczynam sie zastanawiac jak tu kontrolowac wage? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:22

Agnieszka0812, kierzynka lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 8 kg od początku ciazy i tez musze teraz trochę się ograniczać bo u mnie słodycze wzięły górę, czekolada, lody, ciastka :) lekarz ostatnio powiedział ze trochę poszalałam z wagą :) ale od trzech dni nie ruszyłam słodkiego ;) ogólnie to póki co w brzuch mi idzie i w cycki ale troszkę ograniczyć się musze bo zacznie iść w pupę a tego nie chcemy ;)

wff2ej284uclkyvx.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie też słodkości góra :D 5kg na +. Wszystko w brzuchu nigdzie więcej nie weszło :) ogólnie przed ciążą lepszy apetyt miałam.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ