X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu ja też mocno wierzę, że sytuacja się unormuje!!

Tulisia lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu 38 to bardzo piękna szyjka!!! Wytrzymacie, zobaczysz :D Ja z 1,5 cm i przelotem na dwa pace chodziłam 3 tygodnie :D I to chodziłam, żeby urodzić i tyle się zeszło :) Będzie dobrze Kochana!!!

Kehlana no to Kochana kciuki mocno zaciśnięte!!! :D :D :D Piękny weekend przed Wami <3

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.. Daj znać koniecznie.

Kehlana- - trzymam kciuki :-)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu nie spodziewalam sie takich wiesci!!! Ale widocznie twoja corcia jak nasza Jagodka taka ciekawa swiata :D no i ma taka fajna mame, ze chce ja szybciej poznac ;) ale tak na powaznie to super, ze szyjka jest bardzo dluga i zamknieta. A w szpitalu cie przebadaja, Zosienke tak samo i bedziesz o was spokojniejsza :)

Kehlana owocnego <3 czekamy na ciebie zielona kropeczko :*:*:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Wojtek skonczyl dzis 2 miesiace :) jak ten czas szybko mija!!!

Mam pytanie ;) co dajecie dziadkom na ich swieto? My z moim P postanowilismy oprawic w ramki zdjecia Majki z usg i Wojtusia i dac wszystkim dziadkom i pradziadkom

Tulisia, monilia84, kehlana_miyu, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Wojtusia!!! :*

My dziadkom zrobiliśmy kubki ze zdjęciami Antosia :) A pradziadki dostaną ramkę ze zdjęciem Antka :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że długość tej szyjki i jej zamknięcie ratują sytuację, dlatego nie popadam w czarną rozpacz. Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i modlitwę. Jesteście kochane!

lucy1983 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczynki :)

Tulisiu dopiero dzisiaj przeczytałam, kochana wierzę że Zosieńka posiedzi w ciepłym brzuszku mamusi jeszcze nawet wiecej niż 4 tygodnie. Ona pewnie tylko daje znać o sobie. Ważne że nie skraca się i nie otwiera bo to byłby problem. Lekarze pewnie będą obserwować sytuację i zalecą dużo odpoczywać. Będzie dobrze <3 Trzymam mocno kciuki za Was i buziaczki zasyłam :)

Kehlana za Ciebie też bardzo mocno zaciskam, ale działajcie tak na luzie bo to służy łatwiejszemu zajściu, tak spontanicznie bez planowania bo wtedy się najczęściej udaje :)

U nas z prezentami na Dzień Babci i Dziadka kiepsko, nic fajnego nie wymyśliłam, Klaudia jedynie w szkole robiła jakieś tam serduszeczka dla dziadków na występ bo ma w piątek także dostaną to i jeszcze jakieś słodkości i zaległe zdjęcia, które po 3 latach udało mi się wywołać :)

Ja dzisiaj oczywiście od rana niespodziankę na ustach mam, znowu opryszczka, trzeba będzie kurację czosnek zastosować :)

Miłego dnia :) jesteśmy z Tobą Tulisiu :) Zosieńka nie strasz mamusi i cioci i posiedź w tym cieplusim brzuszeczku jeszcze do wiosny bo teraz zimno :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilko polecam plastry Compeed na opryszczkę :) Ja je uwielbiam, bo leczą, ale bardziej dlatego, że zabezpieczają, żeby sobie tego nie roznieść... Jak byłam w ciąży i miałam opryszczkę to tak się bałam przenieść na narządy rodne, że zdarłam sobie skórę z rąk, tyle razy je myłam :D :D :D Teraz też się boję, że mi się robi, jeszcze jej nie widać i zarażę Antka... dziadostwo ta opryszczka!!! :(

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Tulisiu trzymam za Was kciuki, na pocieszenie też mogę napisać że w moim wypadku chodziłam z całkowicie zgładzoną szyjką i rozwarciem na 2 cm przez ponad 3 tygodnie, a w którym jesteś tygodniu dokładnie i ile mała waży z ostatniego usg? Będziesz już w szpitalu do porodu?

Na opryszczkę są super te plasterki co Kasia pisze i jeszcze ja jak miałam pod koniec ciąży to byłam u lekarza rodzinnego i on mi polecił smarować maścią Tormentiol i bardzo pomogła mi.

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja juz po badaniach. Ktg nie wykazalo skurczy, tetno Zosi w porzadku. Szyjka tez ok, tylko Zosia za bardzo opuscila sie glowka. Dr powiedzial ze najwazniejsze ze ta szyjka wszystko trzyma i ze nie ma tragedii. Pobede na pewno kilka dni w szpitalu, bo chca poobserwowac ten moj twardniejacy brzuch, bo to jest przyczyna problemow.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Cię po obserwują lepiej.. Zawsze to jednak są lekarze i w razie co mogą zareagować. Ale będzie dobrze. Zosia jeszcze posiedzi troszkę ;-)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu poleżysz parę dni, będziesz spokojniejsza :) A Zosia jeszcze posiedzi w brzuszku, zobaczysz :) Najważniejsze, że nic się nie dzieje, ale lepiej dmuchać na zimne! No brzuch się przygotowuje na godzinę 0, mi twardniał od jakiegoś 20 któregoś tygodnia do samego końca. Będzie wszystko dobrze :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu to dobre wiadomości! Dobrze, że będziesz kilka dni w szpitalu. Faktycznie poobserwują czy nic złego się nie dzieje. Zosieńka jeszcze poczeka w brzuszku.
    Kochana tak się martwiłam. Ale będzie dobrze!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie martwilam, spalam moze ze 3 godziny w nocy, ale teraz juz jestem spokojniejsza. Dostaje luteine pod jezyk i nospe i powiem wam ze po tej nospie brzuszek bardzo sie uspokoil. Jestem dobrej mysli. A co do pobytu w szpitalu, to wiadomo ze w domku najlepiej ale nie robie z tego tragedii. Wiem ze tu jestem pod najlepsza opieka i te pare dni wytrzymam. Zniose wszystko aby tylko Zoska nosa z brzucha nie wysciubiala :)

Mysia 15, DomiBW, lucy1983 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wieści Tulisiu :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    No ja tez sie martwilam, spalam moze ze 3 godziny w nocy, ale teraz juz jestem spokojniejsza. Dostaje luteine pod jezyk i nospe i powiem wam ze po tej nospie brzuszek bardzo sie uspokoil. Jestem dobrej mysli. A co do pobytu w szpitalu, to wiadomo ze w domku najlepiej ale nie robie z tego tragedii. Wiem ze tu jestem pod najlepsza opieka i te pare dni wytrzymam. Zniose wszystko aby tylko Zoska nosa z brzucha nie wysciubiala :)

super, że wszystko jest dobrze :)
    ja też nie lubie szpitala, ale dla dzidziusia wytrzymamy wszystko :)
    pozdrowienia dla Ciebie i Zosieńki :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu ciesze sie że wszystko sie unormowało, na pewno będzie dobrze, Zosieńka to super laseczka i poczeka jeszcze na spotkanie z mamusia.
    Dzieki dziewczyny za rady z ta opryszczka a te plastry w ciaży można stosować ??

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można Monilia :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można :) Opryszczka jest niestety dość niebezpieczna, więc jak ją miałam w szpitalu to nawet heviranem mnie faszerowali, byle minęła. Ale brałam go tylko ze trzy dni, bo średnio go można w ciąży.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ