Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Tulisiu 38 to bardzo piękna szyjka!!! Wytrzymacie, zobaczysz Ja z 1,5 cm i przelotem na dwa pace chodziłam 3 tygodnie I to chodziłam, żeby urodzić i tyle się zeszło Będzie dobrze Kochana!!!
Kehlana no to Kochana kciuki mocno zaciśnięte!!! Piękny weekend przed Wamikehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTulisiu nie spodziewalam sie takich wiesci!!! Ale widocznie twoja corcia jak nasza Jagodka taka ciekawa swiata no i ma taka fajna mame, ze chce ja szybciej poznac ale tak na powaznie to super, ze szyjka jest bardzo dluga i zamknieta. A w szpitalu cie przebadaja, Zosienke tak samo i bedziesz o was spokojniejsza
Kehlana owocnego czekamy na ciebie zielona kropeczko :*:*:*kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj Wojtek skonczyl dzis 2 miesiace jak ten czas szybko mija!!!
Mam pytanie co dajecie dziadkom na ich swieto? My z moim P postanowilismy oprawic w ramki zdjecia Majki z usg i Wojtusia i dac wszystkim dziadkom i pradziadkomTulisia, monilia84, kehlana_miyu, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
No właśnie wiem że długość tej szyjki i jej zamknięcie ratują sytuację, dlatego nie popadam w czarną rozpacz. Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i modlitwę. Jesteście kochane!
lucy1983 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Dzień Dobry dziewczynki
Tulisiu dopiero dzisiaj przeczytałam, kochana wierzę że Zosieńka posiedzi w ciepłym brzuszku mamusi jeszcze nawet wiecej niż 4 tygodnie. Ona pewnie tylko daje znać o sobie. Ważne że nie skraca się i nie otwiera bo to byłby problem. Lekarze pewnie będą obserwować sytuację i zalecą dużo odpoczywać. Będzie dobrze Trzymam mocno kciuki za Was i buziaczki zasyłam
Kehlana za Ciebie też bardzo mocno zaciskam, ale działajcie tak na luzie bo to służy łatwiejszemu zajściu, tak spontanicznie bez planowania bo wtedy się najczęściej udaje
U nas z prezentami na Dzień Babci i Dziadka kiepsko, nic fajnego nie wymyśliłam, Klaudia jedynie w szkole robiła jakieś tam serduszeczka dla dziadków na występ bo ma w piątek także dostaną to i jeszcze jakieś słodkości i zaległe zdjęcia, które po 3 latach udało mi się wywołać
Ja dzisiaj oczywiście od rana niespodziankę na ustach mam, znowu opryszczka, trzeba będzie kurację czosnek zastosować
Miłego dnia jesteśmy z Tobą Tulisiu Zosieńka nie strasz mamusi i cioci i posiedź w tym cieplusim brzuszeczku jeszcze do wiosny bo teraz zimno
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Monilko polecam plastry Compeed na opryszczkę Ja je uwielbiam, bo leczą, ale bardziej dlatego, że zabezpieczają, żeby sobie tego nie roznieść... Jak byłam w ciąży i miałam opryszczkę to tak się bałam przenieść na narządy rodne, że zdarłam sobie skórę z rąk, tyle razy je myłam Teraz też się boję, że mi się robi, jeszcze jej nie widać i zarażę Antka... dziadostwo ta opryszczka!!!
-
nick nieaktualnyhey
Tulisiu trzymam za Was kciuki, na pocieszenie też mogę napisać że w moim wypadku chodziłam z całkowicie zgładzoną szyjką i rozwarciem na 2 cm przez ponad 3 tygodnie, a w którym jesteś tygodniu dokładnie i ile mała waży z ostatniego usg? Będziesz już w szpitalu do porodu?
Na opryszczkę są super te plasterki co Kasia pisze i jeszcze ja jak miałam pod koniec ciąży to byłam u lekarza rodzinnego i on mi polecił smarować maścią Tormentiol i bardzo pomogła mi. -
Dziewczyny, ja juz po badaniach. Ktg nie wykazalo skurczy, tetno Zosi w porzadku. Szyjka tez ok, tylko Zosia za bardzo opuscila sie glowka. Dr powiedzial ze najwazniejsze ze ta szyjka wszystko trzyma i ze nie ma tragedii. Pobede na pewno kilka dni w szpitalu, bo chca poobserwowac ten moj twardniejacy brzuch, bo to jest przyczyna problemow.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Tulisiu poleżysz parę dni, będziesz spokojniejsza A Zosia jeszcze posiedzi w brzuszku, zobaczysz Najważniejsze, że nic się nie dzieje, ale lepiej dmuchać na zimne! No brzuch się przygotowuje na godzinę 0, mi twardniał od jakiegoś 20 któregoś tygodnia do samego końca. Będzie wszystko dobrze
-
Tulisiu to dobre wiadomości! Dobrze, że będziesz kilka dni w szpitalu. Faktycznie poobserwują czy nic złego się nie dzieje. Zosieńka jeszcze poczeka w brzuszku.
Kochana tak się martwiłam. Ale będzie dobrze! -
No ja tez sie martwilam, spalam moze ze 3 godziny w nocy, ale teraz juz jestem spokojniejsza. Dostaje luteine pod jezyk i nospe i powiem wam ze po tej nospie brzuszek bardzo sie uspokoil. Jestem dobrej mysli. A co do pobytu w szpitalu, to wiadomo ze w domku najlepiej ale nie robie z tego tragedii. Wiem ze tu jestem pod najlepsza opieka i te pare dni wytrzymam. Zniose wszystko aby tylko Zoska nosa z brzucha nie wysciubiala
Mysia 15, DomiBW, lucy1983 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
Tulisia wrote:No ja tez sie martwilam, spalam moze ze 3 godziny w nocy, ale teraz juz jestem spokojniejsza. Dostaje luteine pod jezyk i nospe i powiem wam ze po tej nospie brzuszek bardzo sie uspokoil. Jestem dobrej mysli. A co do pobytu w szpitalu, to wiadomo ze w domku najlepiej ale nie robie z tego tragedii. Wiem ze tu jestem pod najlepsza opieka i te pare dni wytrzymam. Zniose wszystko aby tylko Zoska nosa z brzucha nie wysciubiala
super, że wszystko jest dobrze
ja też nie lubie szpitala, ale dla dzidziusia wytrzymamy wszystko
pozdrowienia dla Ciebie i ZosieńkiTulisia lubi tę wiadomość
-
Tulisiu ciesze sie że wszystko sie unormowało, na pewno będzie dobrze, Zosieńka to super laseczka i poczeka jeszcze na spotkanie z mamusia.
Dzieki dziewczyny za rady z ta opryszczka a te plastry w ciaży można stosować ??
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
Można Opryszczka jest niestety dość niebezpieczna, więc jak ją miałam w szpitalu to nawet heviranem mnie faszerowali, byle minęła. Ale brałam go tylko ze trzy dni, bo średnio go można w ciąży.