Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
kehlana_miyu wrote:Ja dzisiaj byłam u koleżanki podziwiać jej uroczego 5-miesięcznego malca Przesłodki!!! Poczęstowała mnie kanapkami, bo ja prosto po pracy. Zjadłam jedną i mnie zemdliło, więc reszty już nie dokończyłam. Teraz jestem głodna, ale jedyne, co mi wchodzi to herbatniki z czekoladą. Na nie jakoś mdłościami nie reaguję10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Ja tez słodkie pozeralam ale i na kwaśne miałam ochotę nie mogłam tylko mięsa na początku
Z tego co wyliczylam mamy 6 dziewczynek i 10 chłopców no ciekawe jak będzie u dziewczyn jak dziewczynki będzie prawie po równo ale najważniejsze to by bąbelki były zdrowe
kehlana_miyu, Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Dzien Dobry
Witam się w ten słoneczny dzionek u Nas chociaż teraz bo od rana zimno, o 5 rano mąż skrobał szyby do pracy.
Dzisiaj mija pierwsze rocznica odejścia Wikuni, dzień od rana płaczliwy, choć kopniaki syneczka stawiają mnie na nogi. Po pracy wybieramy się z całą rodzinką do naszego Aniołka żeby uczcić ten dzień, kurcze powiem Wam że wczoraj już tak wspominałam że tak szybko zleciał mi ten rok i gdyby nie fakt że noszę w sobie nowe życie, byłabym wrakiem człowieka, Kacper dodaje mi sił żeby walczyć o szczęście
Z drugiej strony patrze na to że Wiki miałaby roczek gdyby przeżyła, a trzeba wziąć się w garść, czasem się zastanawiam skąd ja biorę tę siłę ?? Chyba fakt że za 70dni będę tuliła mojego synka dodaje mi skrzydeł
Miłego dnia dziewczynki
Truskaweczko ja jadłam słodkie, kwaśne, z kalendarza chińskiego córeczka, ze względu na zapłodnienie dziewczynka, choć cud że wogóle udało mi się zajść bo starania były 5dni przed owulacją, także mój siusiaczek to prawdziwy CUD i wierzę że to prezent od Boga i wierzę w to że będzie czuwał nad nami do końca
W poniedziałek USG III trymestru stresika mam, poza tym pierwszy raz zabieram męża bo zawsze byłam sama, jakoś mi lepiej tak było, mam nadzieję że Kacperek jest zdrowy i wszystko z nim ok
Ale nasmuciłam z rana ehehheh. Dobra biorę się na spacerek póki słonko świeci. Buziaczki
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Monilia bardzo mi przykro na pewno musi być Wam trudno, nawet ciężko mi to sobie wyobrazić... Wikunia poprosiła o braciszka na ziemi żeby dodawał mamie sily. Pomodle się za Twojego kochanego aniołka.
monilia84 lubi tę wiadomość
-
Monilko od rana myślę o Tobie. Pamiętałam o pierwszych urodzinkach Wikuni! Bo ja tak traktuję te rocznice. Nie jako odejście, ale jak urodzinki tylko w niebie, bez mamy, taty, rodzeństwa, ale za to z Bogiem, Maryją i innymi Aniołkami.
Światełko dla Wiki [*]
Dzisiaj w niebie jest wielki bal- nasze wszystkie Aniołki obchodzą urodzinki Wiktorii. Moja Maja też tam jest i myślę, że wspaniale się bawi.
Ja też gdyby nie Jula i Hubert to zwariowałabym do tego czasu. Gdyby nie udało mi się zajść w ciążę to nie wiem jak bym funkcjonowała. I też ostatnio myślałam, że Maja niedługo miałaby roczek
Monilko przytulam Cię bardzo mocno!!pszczoła10, monilia84, miniaturka31 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj lekko wariuję. Zrobiłam rano betę i oczywiście w pracy dzień stracony, na niczym nie mogę się skupić, tylko co pięć minut loguję się na stronę Luxmedu. Od 4-5 dni mam mdłości, od wczoraj coraz gorsze, więc właściwie powinnam wierzyć, że wszystko idzie dobrze, ale mam schizę, bo pamiętam, jak w drugiej ciąży sprawdziłam betę i okazało się, że spada Czekam na USG w przyszłym tygodniu jak na zbawienie i na wyrok jednocześnie, bo z jednej strony wierzę, że zobaczę bijące serduszko, a z drugiej pamiętam to fatalne USG w styczniu zeszłego roku, gdy usłyszałam, że przestało bić mojemu pierwszemu dziecku. Najgorsze jest to, że nawet nie mam jak czegokolwiek sprawdzić, bo i tak jeszcze za wcześnie, może na późniejszym etapie, jak będę mogła sprawdzić detektorem a jeszcze lepiej jak będę czuła ruchy to się trochę uspokoję, ale teraz jest źle
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziękuje dziewczynki Wiki na pewno świętuje macie rację, Mysiu to dobry sposób na traktowanie tego jako jej urodzinek Ona jest tam szczęśliwa i chce żebyśmy my na ziemi też byli szczęśliwi
Kehlana beta na pewno będzie wysok.................a bardzo zobaczysz Ale wiem co czujesz, też wariowałam i odświeżałam stronę co 5 sekundkehlana_miyu lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Kehlana Kochana to czekam wraz z Tobą na betę i bardzo mocno trzymam kciuki!!!
Teraz przed Tobą najgorszy czas. Ja też wariowałam na tym etapie. Ale wierzę mocno, że Twój Okruszek jest silny i ładnie rośnie!kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Monilko, światełko dla twojej Wikusi! Przytulam cię bardzo mocno!
Kehlana, trzymam kciuki z całych sił za betę, choć uważam ze to tylko formalność Na pewno będzie piękna i wysoka oczywiście daj znaćkehlana_miyu, monilia84 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Dziewczyny, beta 25.541,73! Średni przyrost 100,5%! Ufff!
Może jakoś wytrzymam do USG w środę Bety już nie zamierzam badać więcej, zwłaszcza, że przy tych wartościach przyrost chyba już zwalnia?Mama_Mai, Mysia 15, DomiBW, Tulisia, jangwa_maua, kierzynka, lucy1983 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyMonilko kochana twoja Wikusia to juz duza panienka :*:*:*
Wiktorko wysylam ci duuuuuzo swiatelek do Nieba mam nadzieje, ze nasze Aniolki urzadzily ci wspaniale przyjecie i ze sobie tam szalejecie szczesliwe :*:*:*:*
Za usg 3 trymestru juz trzymam kciuki :* jestem pewna, ze z maluszkiem wszystko jest w najlepszym porzadku!!! No i maz bedzie przeszczesliwy, jak zobaczy synka
Kehlana czekam w napieciu na twoja bete :*:*:* musisz wierzyc w swojego Babelka!!! Ja wierze, ze rosnie i ze ma juz serduszko :*monilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kehlana tak się cieszę!!! Beta wspaniała!!!! Na usg też będzie dobrze przy takiej pięknej becie!!
Po prostu cudowna wiadomość!!! Trzymam kciuki za usg, ale Okruszek jest silny- sama widzisz!!!kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
młode mamy czy korzystacie może:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07d4d223c9f2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b90e9da0d3a.jpg
otulacz i wiaderko - fajne czy nie, przydaje się?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:14
-
Tulisiu - dogadzaj sobie jeszcze tylko 3 tyg Ci zostało i przymusowa, karmieniowa dieta
Ja niby też nie wierze w słodkie i kwaśne, ale...
z Wiki pożerałam słodycze jak szalona, w zeszłym roku kwaśne, kiszone, miecho,
w tej ciąży słodycze, słodkie, słodziutkie, od miesa, wedlin, kiełbas odrzuca mnie od początku, a przed ciążą zawsze udko z rosołu spałaszowałam zanim na stół trafiło :p
wiec albo mam zapotrzebowanie z powodu mdłości (w pierwszej i tej ciąży) na słodkie - podniesienie cukru, to potwierdzone naukowo, albo na dziewczynki
od początku mówiłam do męża lubie słodkie i bedzie córka. a babcia sama to zauważyła.
w zeszłej ciąży nic słodkiego nie jadłam, zero mdłości i kwaśne mi smakowało i mięso - wg chińskiego miał być syn.
monilia84 - przytulam mocno i zapalam [*] dla Twojego Aniołka
Najważniejsze, że jesteś w ciąży, że wszystko jest dobrze, że za niedługo będziesz tulić synusia
A ja przed każdym USG mam stresa jak diabli, też bym męża chciała zabrać, ale może jeszcze troche poczekam z tym
Kehlana - wszystko bedzie dobrze, mówię Ci to ja matka - wariatka, która do dziś shizuje, oczywiście niepotrzebnie, ile nerwów to tylko moje
monilia84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Kehlana, wow, ale beta!!! będzie dobrze moja droga ale na twoim miejscu już bym chyba bety więcej nie robiła bo też słyszałam że ten przyrost zwalnia i wyjdzie ci może z 80% i będziesz się tylko niepotrzebnie stresować. Już niedługo usg, zobaczysz cudowne serduszko i usłyszysz dobre wieści Rety, tak się cieszę10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Monila - smutny dzień dla Ciebie, ale z drugiej strony masz teraz Małego szkraba który pewno daje o sobie znac, a siostra z nieba czuwa nad swoim rodzeństwem. A Wiskusia miała pewno bal z okazji urodzin razem z resztą naszych aniołków.
Kehlana- beta piękna. Może zobaczysz 2 serduszka na USG ?monilia84 lubi tę wiadomość