X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 12:12

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo <3
    Maggda <3
    Ruda <3

• annak Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo,
    Nie...
    Tak mi przykro.
    Tak chciałabym coś zrobić, coś móc Wam dać.
    Wiem, że tu żadne słowa nie działają...
    <3

ruda9215 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie wam wspólczuję choroby bliskich :( Nie znam słów, które ukoją.

• sy__la Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo :( tak mi przykro :(

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... smutek dzis zapanowal, nie chce sie wychylac ze swoja radoscia, chociaz jest nieco nadszarpnieta trudnosciami z zaufaniem lekarzom.

Otoz bylam dzis na usg genetycznym, tzn. sama powiedzialam, ze z racji ze przychodze w takim terminie i mam polska potrzebe sprawdzenia dzieciatka to prosze o sprawdzenie, czy wszystko gra.

Ten lekarz jest ginekologiem z dlugoletnim doswiadczeniem i przyjmuje tylko prywatnie. Mamy tylko takiego jednego lekarza w miescie. To on w grudniu powiedzial mi ze jest puste jajo plodowe, wiec wiadomo ze skojarzenia z nim mam rozne. Ale jestem w stanie placic duzo zeby spotkac sie z szacunkiem i empatia. Od razu mnie rozpoznal chociaz bylam u niedgo drugi raz i wielokrotnie powiedzial, ze rozumie moj strach i mam do tego prawo. Oczywiscie skrytykowal rodzinnego za to, ze jak mialam poronienia to nie raczyl mnie skierowac do szpitala na usg. Sprzet ma sredni, nie dostalam zdjecia, ale dal mi krotki opis.
    Ok...przechodze do meritum. Maluszek ma juz ponad 6 cm, lekarz pokazywal raczki, paluszki, serduszko, rdzen kregowy, mozg ktory ponoc jest symetryczny, zoladek, nosek itd.
    Mam nadzieje, ze moge mu zaufac ze wszystko jest ok! :) nie wiem jak po polsku nazywa sie ten 1 wymiat ktory jest wazny przy np. zespole Downa, ale to cos wynosi u mnie 1 mm i ponoc jest ok. Pytalam sie o kosc nosowa i o cos jeszcze, ale cos chyba zle bylo widac...nie wiem sama.

Ja oczywiscie mam w glowie tysiace badan i wymiarow, ktore dziewczyny robia i czulam niedosyt, ale powtorzyl mi kilka razy, ze gdyby cos wzbudzilo jego niepokoj to od razu wyslalby skierowanie na dalsza diagnostyke w oslo. takze tego....sprobuje mu zaufac:DD

W Norwegii jest praktyka taka ze na kontrole chodzi sie albo do lekarza rodzinnego albo do poloznej. On mi polecil polozna, bo one sa bardziej wyczulone i szybciej interweniuja, jak kobieta w ciazy ma podejrzane objawy to ten lekarz jest ich superwizorem i tego samego dnia rozwiazuja problem.
    W piatek ide na 1. spotkanie do poloznej.
    Czyli plan jest taki, ze bede miec kontrole u poloznej, u rodzinnego tylko te konieczne, a jak cos wzbudzi moj niepokoj to mam od razu isc do gina prywatnego albo dzwonic po karetke. Wiec mnie uspokoil i wytlumaczyl wszystko i przedstawil jakis sensowny plan...

Chyba teraz poczekam do tego gratisowego usg miedzy 18 a 22 tygodniem.

M@linka, Magdzia88, sy__la, Szczęśliwa Mamusia, vertigo, Evita lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, wszystko jest dobrze :) ten wymiar, ktory sie sprawdza pod katem ZD to przezierność karkowa.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ok...no wlasnie! nakkefold czyli przeziernosc karkowa.

Aniuuu,a nie widze zadnej informacji nt Twojej wizyty!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Vertigo i Kamma... bardzo mi przykro...

Niebieska a Twoja wiadomość napawa radością:) Przyda nam sie dziś choć jedna pozytywna wiadomość wśród tych kilku smutnych...
    Ten wymiar to przezierność karkowa i 1 mm to bardzo dobry wynik. Nie za bardzo też się na tym znam, ale przy okazji swojej ciąży szukałam informacji na ten temat i wiem, że jak jest za dużo to wtedy jest podejrzenie np. zespołu Downa.

Super, że trafiłaś na takiego lekarza:)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Niebieska że serwujesz takie wiadomości.

Mam ogromny żal do świata, ludzi kobiet które są w ciąży, kobiet które zachodza bez problemów, do wszystkich mądrych które mówią o wyluzowaniu itp.

Ale jakoś to Was nigdy żalu i zazdrości nie odczuwam. Mamy podobne doświadczenia podobnie walczymy i się wspieramy.

Zastanawiamy się z mężem czy jak już będzie po @ jechać do ginekologa czy odrazu do INVICTY. Czy od ginekologa jakieś skierowanie jest potrzebne czy jak.

Chyba powiem dziś mojej mamie o naszych problemach.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

ty chcesz invitro? dobrze zrozumiałam,
    ale czemu?

ruda9215 wrote:
    Dobrze Niebieska że serwujesz takie wiadomości.

Mam ogromny żal do świata, ludzi kobiet które są w ciąży, kobiet które zachodza bez problemów, do wszystkich mądrych które mówią o wyluzowaniu itp.

Ale jakoś to Was nigdy żalu i zazdrości nie odczuwam. Mamy podobne doświadczenia podobnie walczymy i się wspieramy.

Zastanawiamy się z mężem czy jak już będzie po @ jechać do ginekologa czy odrazu do INVICTY. Czy od ginekologa jakieś skierowanie jest potrzebne czy jak.

Chyba powiem dziś mojej mamie o naszych problemach.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda w zupełności Cię rozumiem...

Nic mnie tak nie wkurza jak ludzie, którzy ciągle mi doradzają, że mamy się tak nie spinać, nie planować, odpuścić wizyty u lekarza a najlepiej to iść na imprezę, napić się i wtedy "zaskoczy" BO IM SIĘ TAK UDAŁO... :/
    Boli gdy słyszę takie "dobre rady"

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam to samo..
    a jak się okaże, bo szwagierka się stara, że zaskoczy przede mną to chyba palnę sobie w głowę...
    nie wiem skąd ta zazdrość.....
    Dorola31 wrote:

Nic mnie tak nie wkurza jak ludzie, którzy ciągle mi doradzają, że mamy się tak nie spinać, nie planować, odpuścić wizyty u lekarza a najlepiej to iść na imprezę, napić się i wtedy "zaskoczy" BO IM SIĘ TAK UDAŁO... :/

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Bardzooo mi przykro... jeszcze raz życzę Ci teraz dużo siły..
    Vertigo beznadziejna sytuacja.... dla Ciebie również dużo siły...
    Ruda wierzę że w końcu Ci się uda.. dzielna dziewczyna z Ciebie
    Niebieska same dobre wieści :) oby tak dalej :)

Cały czas Was podczytuję i za każdą trzymam kciuki ... wierzę ze kiedyś każdej się uda.. a brzuchatki donoszą zdrowe ciąże.. :)
    Wczoraj dostałam pierwszy @.... jest mocny.. daje czadu... ale trzyma mnie fakt że niedługo owulacja którą będzie można wykorzystać ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    ty chcesz invitro? dobrze zrozumiałam,
    ale czemu?
    Nie no mam nadzieje ze Invitro nie będzie konieczne. No wkoncu do zapłodnienia jako tako dochodzi. W INVICTA leczą również poronienia i takie różne. To klinika leczenia niepłodności. W Gdańsku mają gigantyczne ceny ale też spore sukcesy na koncie. Naszym znajomym właśnie dzięki INVICTA się udało. Okazało się że dziewczyna ma jakąś immunologiczna przypadłość. Jakaś mutacje.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Nie no mam nadzieje ze Invitro nie będzie konieczne. No wkoncu do zapłodnienia jako tako dochodzi. W INVICTA leczą również poronienia i takie różne. To klinika leczenia niepłodności. W Gdańsku mają gigantyczne ceny ale też spore sukcesy na koncie. Naszym znajomym właśnie dzięki INVICTA się udało. Okazało się że dziewczyna ma jakąś immunologiczna przypadłość. Jakaś mutacje.
    to prawda.. a czasami te mutacje tylko gorźnie brzmią a bardzo łatwo z dobrym lekarzem sobie z tym poradzić :) Invicta rzeczwyiście cieszy się dobrą opinią

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzioszko...
    jesteśmy prawie w tym samym wieku ( rok różnicy)
    jeszcze będziemy mami - zobaczysz wierze w Nas,
    ja teraz mam monitoring ( jestem na luteinie czekam na miesiączke bo do tej pory nie wystąpiła i prawdopodobnie cykl bezoow. był) powiedziałam Pan idoktor ze ma zrobić wszystko ! żeby te jajka pekaly itd. Ufam, że tak będzie, ten cykl będzie Nas mówię Ci to ;)

ruda9215 wrote:

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo..
    jestem z Tobą <3

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuje, że o mnie pamiętasz...
    staram się nastawiać optymistycznie, ale ciężko...
    Dorola31 wrote:

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa,
    Cieszę się, że dobre wieści tu dziś do nas przyniosłaś.
    No i równie mocno cieszę się, że w ogóle udało Ci się przeprowadzić takie profi badania. Fajnie, że lekarz stanął na wysokości zadania i uratował honor norweskiej służby zdrowia.

Ja o mojej wizycie nic nie pisałam, bo miałam mało ważne wieści do przekazania na tle tego wszystkiego, co dziś się tutaj dzieje...
    Nie udało się u mnie zrobić dziś prenatalnych, bo dziecię jest za małe :-/
    Od początku miałam obawy, że tak będzie, ale ten przedwczorajszy wymiar 4,75 cm mnie zmylił i zachęcił do dzisiejszej wizyty. Dzisiaj jednak lekarzowi wyszło mniej.
    Szkoda, bo sporo się naczekałam...

Jeszcze mnie lekarz opieprzył, że tak wcześnie przychodzę i generuję przez to kolejki.
    Zapytałam, czy z tego, co widać, wszystko jest ok, a on na to: "proszę pani, ja sobie tak dla sportu pomiarów nie robię, zwłaszcza jak mam 20 innych pacjentek przed gabinetem". Rzucił mi foto z USG na stół i powiedział z przekąsem, że to tak na pamiątkę.
    Także ten. Takie doświadczenia z NFZ.

Kazali mi przyjść za tydzień na powtórkę, ale nie wiem, czy pójdę, bo to tylko nerwy, a i tak za tydzień mam swoją wizytę prywatną. Niby tu by mi tę nieszczęsną PAPPę zrobili, ale (a) nie wierzę w nią (b) dziś mi do niej krew pobrali, więc w ogóle nie wiem, czy to będzie wiarygodne.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ