X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja nie mam problemów z zajsciem w ciaze tylko u meza lezy problem bierze witaminy i wgl nie myślimy o dziecku a jezdze po lekarzach mam potwierdzenie zespołu antyfosfolipidowego biore acaard i forme metylowana kwasu foliowego

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie. Jakie są nazwy badań ew skróty wyników dot.chyba krzepliwosci i wskazań do brania np. Clexane, acard itp?

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Trzymam kciuki za dziewczyny, które niedługo testują! Niech @ nie waży sie przychodzić.

Arletko, super, że wracasz do starań. Niech będą krótkie i owocne.

U mnie od wczoraj niepokój, który zaczyna się przeradzać w panikę. Zmalały mi objawy ciążowe. Mniej bolą piersi, mdłości praktycznie od wczoraj nie mam. Staram się racjonalizować, że mdłości nasila u mnie stres, głównie praca, a teraz jest weekend. Cycki nie są wyznacznikiem- vide panika Annak i jej usg w Sopocie. Ale wiecie, jak to jest. Poprzednia ciąża obumarła na tym etapie. Ponad 2 tygodnie chodziłam w nieświadomości. Chyba muszę umówić się po niedzieli na usg, bo zwariuję. A i jeszcze, dziś zbałamuciłam męża od hohoho jakiego czasu. Ostatnio nie dawałam piersi dotknąć, tak bolały. A dziś pyta zdziwiony "Nie boli?". Faktycznie nie bolały. Czy to przez podniecenie? Zaczynam świrować.
    Elaria ja sobie życzę bezobjawowej i bezproblemowej ciąży. Pierwsza znioslam kiepsko. W drugiej mialam mdłości przez dwa miesiące. Dwa miesiące na darmo. Zrób usg i ciesz się brakiem objawów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo juz myslalam, że przesadzam z tym usg. Tymczasem jestem sama w domu, zaraz przyjada tesciowie, corka i mąż, bo wszyscy pojechali na wystep mojej corki. Ja robie obiad i malo nie puscilam pawia gniotac czosnek. Jeszcze mnie czeka smazenie kotletow. Jak mi sie nie chce!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jagna ja nie mam problemów z zajsciem w ciaze tylko u meza lezy problem bierze witaminy i wgl nie myślimy o dziecku a jezdze po lekarzach mam potwierdzenie zespołu antyfosfolipidowego biore acaard i forme metylowana kwasu foliowego
    No to jesli macie problem z nasieniem to trzeba pomyslec o IUI moze.Ale chyba kiedys nie bylo tego problemu bo dwa razy sid udalo zajsc e ciàze.W czym zatem macie problem w nasieniu,przypomnij prosze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    nie Jagienko, nie znikam. Ale na tym forum są ważniejsze tematy aniżeli moje ojojanie także wolę gębę trzymać krótko.
    Ale oczywiście wszystkim kibicuję i stresuję się każdą Waszą wizytą i zawsze czekam na Wasze wieści jak na swoje <3 <3
    Wszystkie nasze sprawy są wazne,wszystkie sie staramy po stracie nie wazne jakim sposobem.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka skrótów nie pamiętam ale generalnie Clexane i Acard zaleca się przy trombofili (nadkrzepliwości) oraz przy mutacjach MTHFR które mogą trombofilię powodować. Jestem pewna że w porządnym laboratorium jak powiesz, że chcesz się zbadać pod kątem trombofili i mutacji MTHFR to każdy będzie wiedział o co chodzi, możesz też poprosić lekarza o pomoc, może coś się da na skierowanie zrobić?

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dzięki dziewczyny, bo juz myslalam, że przesadzam z tym usg. Tymczasem jestem sama w domu, zaraz przyjada tesciowie, corka i mąż, bo wszyscy pojechali na wystep mojej corki. Ja robie obiad i malo nie puscilam pawia gniotac czosnek. Jeszcze mnie czeka smazenie kotletow. Jak mi sie nie chce!
    Elaria kiedy bylsm w ciązy lekarz co tydzien kazal jezdzic,dziwilam sie dlaczego tak czesto,u mnie w klinice w pierwszym trymestrze tak wlasnie praktykuje sie gdyz ja ze wzgledu na wiek podchodze pod ciaze zagrozone.Ale mimo co tygodniowych wizyt spokojna nie bylam :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mi ktoś odpowie na moje pytanie bo się martwię...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita podoba mi sie ten suwak,msm nadzieje ze to czekanir bedzir nagrodzone dobrym wynikiem.Arletce sie udalo,cos drgnèlo i wraca do gry,ty tez juz niedlugo,trzymam kciuki

Evita, Arleta lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wrócić do starań, strasznie mi się wlecze czas mimo, że staram się zająć innymi rzeczami, pracą, sportem itd ale już po prostu nie wyrabiam, już tak tęsknie za moim dzieckiem, którego jeszcze nie ma, tak bym chciała już być razem z nim... prawie codziennie śnią mi się dzieci i budzę się z uczuciem tęsknoty... ehhh

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Kamma nie zaszkodzi,twoje jaja bedą rosly bez uszczerbku :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMara nie znam się za bardzo na tym, ale wydaję mi się, że jeśli ogólnie nie masz problemów z owulacją to jedna nieprzespana noc i problemy żołądkowe nie powinny mieć wpływu, jednak na 100% nikt Ci tego nie potwierdzi niestety.

Niebieska ale Ty masz figurkę dziewczyno o la la :) No i niech Ci będzie, że tam masz jakiś brzusio chociaż taką 'ciążę' to ja mam cały czas... :P

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
  • Evita Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria proszę nie świrować bo jak Annak pisała cycki kłamią, wszystko jest dobrze, wracaj do kotletów i tutaj nie stresować ciotek z forum proszę.

No właśnie gdzie jest Annak??? Halo???

Vertigojak samopoczucie, lepiej?

Promyczku trzymam kciuki za poniedziałek, żeby się delikatnie z Tobą obeszli, bądź dzielna!

Jagna jak Twoje złote jajca? Kiedy transfer?

Elaria, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Mi w owu nie przeszkodziła angina z zapaleniem zatok. Tobie rzyganie tez nie powinno.

• Haana Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, we wtorek mam wizytę u ginekologa-endokrynologa. Będę jechać prawie 100 km. Ciekawa jestem co mi powie na to wszystko. Chciałabym aby mi pomógł przygotować się do kolejnej ciąży.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia tak mi przykro:( beznadziejne jest to staranie się...człowiek się nakręca, daje z siebie wszystko, żeby się udało, a na koniec jedno wielkie rozczarowanie. Pewnie nic Cię teraz nie pocieszy, ale w grupie raźniej...za tydzień do Ciebie dołączę;)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka Ty się nie bój o to hamowanie już..
    przecież wiesz,że Cię zaraziłam ostatnio!to tylko kwestia odebrania wyniku teraz!
    zobaczysz,jeszcze będziemy razem na tej samej fioletowej stronie!

Jacqualine co tam słychać..?stara gwardia rusza ponownie do boju!

Evita lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziewczyny, we wtorek mam wizytę u ginekologa-endokrynologa. Będę jechać prawie 100 km. Ciekawa jestem co mi powie na to wszystko. Chciałabym aby mi pomógł przygotować się do kolejnej ciąży.
    Powodzenia :) Oby jakiś kumaty się trafil :)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita - dziękuję, jest do dupy, ale już mniej ;) idzie owulacja - idzie nadzieja ;)

Kamma - nic się nie stało z Twoją owulacją, nie świruj

Elaria - świruj ile chcesz, idź i zrób usg, bez sensu się nakręcać

Alisa - przykro mi, że się tak męczysz :( ja też się męczę :( szkoda mi nas wszystkich :( dupa, dupa, dupa

Asiu - bardzo mi smutno, że się nie udało :( czy coś może Cię pocieszyć? Pewnie nie. Gadanie o kolejnym cyklu jest bez sensu. Trzeba przeczekać ten smutny czas, może przyjdą nowe siły.

Haana - powodzenia na wizycie, trzymam kciuki

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ