X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dziewczyny, które niedługo testują! Niech @ nie waży sie przychodzić.

Arletko, super, że wracasz do starań. Niech będą krótkie i owocne.

U mnie od wczoraj niepokój, który zaczyna się przeradzać w panikę. Zmalały mi objawy ciążowe. Mniej bolą piersi, mdłości praktycznie od wczoraj nie mam. Staram się racjonalizować, że mdłości nasila u mnie stres, głównie praca, a teraz jest weekend. Cycki nie są wyznacznikiem- vide panika Annak i jej usg w Sopocie. Ale wiecie, jak to jest. Poprzednia ciąża obumarła na tym etapie. Ponad 2 tygodnie chodziłam w nieświadomości. Chyba muszę umówić się po niedzieli na usg, bo zwariuję. A i jeszcze, dziś zbałamuciłam męża od hohoho jakiego czasu. Ostatnio nie dawałam piersi dotknąć, tak bolały. A dziś pyta zdziwiony "Nie boli?". Faktycznie nie bolały. Czy to przez podniecenie? Zaczynam świrować.

KammaMarra lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, dla Twojego spokoju usg moze byc naprawde najlepszym rozwiazaniem. To taki etap, ze nie widac rosnageo brzucha ani nie uslyszysz nic detektorem (jesli w ogole chcialabys go uzyc). Moj maz slyszal to ode mnie milion razy (mniej wiecej do 11,12 tyg): onieeee piersi nie bola, czuje sie nieciazowo!!!! i zaczynalam macac piersi i panikowac...piersi nie bolaly np. 2 dni i bol powracal. Ale niestety za kazdym razem panikowalam ze juz koniec, hcg spada, progesteron spada. Na tym etapie zrobilas wszystko co mozesz... pewnie uspokoi Cie tylko usg:))

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, jutro bede obdzwaniac gabinety. Ja tak nie lubie obcych ginekologów. Ale nawet mąż mi mówi, żebym jechała na usg, jeśli mnie to uspokoi. On też się martwi. Choć nie mówię mu o tym, o czym wam piszę. Tzn. o objawach. Nie chce mu dokładać zmartwień.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kilka miesięcy temu myślałam że nie ma nic gorszego niż wymioty w ciąży... Teraz chyba zwariuje jak nie będzie objawów...

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazywalam na kwietniowkach, to pokaze i Wam:D moj aktualny ciazowy brzuszek. Jak patrze na dziewczyny na kwietniowkach to zastanawiam sie gdzie moj brzuchol !?! Niby jest, ale jeszcze nie jest mocno widoczny. Mam na sobie po raz pierwszy ciazowe legginsy i powinnam je nosic nie tylko w ciazy:) sa tak wygodne i mozna sobie je podciagnac prawie pod sam nos, a ja uwielbiam tak mocno pociagniete rajty.
    abcc1c536ccc93bcmed.jpg

Ikarzyca, skrzat1988, promyczek 39, Magdzia88, Gaduaaa, Evita, M@linka, Elaria lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska kobieto Ty nas oszukujesz, gdzie ta Twoja ciąża:P ?!! przcież tu nie ma ni grama brzucha haha;)!
    Będziesz miała przepiękną okrągłą maleńką piłeczkę i to pewnie dopiero w 8-9 miesiącu:) Cudna figurka:*

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Smutek a co u was ?
    Aga sciskam mocno <3
    Wiesz,musisz cos robic,nie mozesz bezczynnie siedziec i czekac na cud,my tu wszystkie walczymy,szukamy,konsultujemy sie u róznych lekarzy..takie nic powoduje ze i ty bedziesz sie czula zle.Juz nieraz dziewczyny pisaly zebys znalazla dobrego lekarza,moze zrób wielki krok i idz na konsultacje do lekarza w klinice.Tylko nie zapisuj sie do pierwszego lepszego bo nie kazdy pracujący w klinice ma dobre opinie,na necie wszystko znajdziesz o tych lekarzach,wiadomo ze nie ma idealów i zdarzą sie jskies negatywy ale wiekszosc pozytywów swiadczy ze dobrze trafisz.Nie musisz zostac na leczeniu w klinice ale warto skonsultowac wszystko bo moze cod zasugeruje.Zbierz sily i dzialaj inaczej glowa nie pozwoli zajsc ci w ciąze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie trzeba ojojac :( co ja czułam chyba wielka chęć bycia w ciąży i tyle :( temp spadła i biel wizira. Oby reszcie się poszczescilo.
    Trudno nie zmienię faktów :/

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska jaki ty szczypiorek :-) ładnie ci bedzie z większym brzuszkiem ,na razie natura cie oszczedza przed wielkimi gabarytami.
    Moja przyjaciólka miala tak maly brzuszek ze zadnych ciazowych nie kupowala a tylko spódniczki od mamy pozyczala która tez szczupla jest.Obys taka zgrabniutka przez calą ciąze byla

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki dziekuje za Wasze wsparcie :*

Elaria jesli chodzi o objawy,to naprawde nie powinnas sie zamartwiac,dziewczyny na majowkach niektore wogole nie maja zadnych objawow,ani mdlosci ,ani zmeczenia a tym bardziej cyckow,np jedna jest w trzeciej ciazy teraz ,a dwojeczke ma w ciazach bezobjawowowych,i teraz tez nic jej nie meczy.,ale jesli masz poczuc kompletny spokoj to oczywiscie idz sobie na wizyte :}
    Jesli chodzi o moje badania to juz sie zdecydowałam ze robie te wszystkie mtfhr,leideny i inne ,robie na razie na wlasna reke,i zobacze co wyjdzie w nich ,lekarza moze tez poszukam ,moze ktos z mojej kliniki sie zna troche ,musze poszperac.,a co do mojej psychiki to jestem jeszcze podłamana,ale mam nadzieje ze za jakis czas bedzie lepiej

Niebieska jestes chudzinka z malym zaokrągleniem:*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    nie było mnie trochę bo i po co... nic nowego.
    Dzwonili jedynie z poradni genetycznej, są wyniki MTHFR, Leiden i cała reszta. Wizyta u genetyka w środę.

Od tego cyklu zaczynam brać Lamette 2x dziennie (wspomnę, że w ostatnim cyklu nie zareagowałam na niego). Aczkolwiek gin w 18dc stwierdził, że prawdopodobnie owulka była, no, ale w 11dc nie było dominującego.

Ogólnie wszystko zaczyna mi obojętnieć, jak nam jest pisane 3 dziecko to będzie i tyle.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa poprostu uparta kobita z ciebie i te twoje jaja tez.Czasem bywa tak ze na pierwszym cyklu jaja uparte a w drugim juz rosną jsk oszalałe.Bedzie dobrze,ja wierze ze ten cykl bedzie inny i cos sie urodzi.Trzymam kciuki && i nie znikaj bo po tyłku spiore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:58

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Alisa poprostu uparta kobita z ciebie i te teoje jaja tez.Czasem bywa tak ze na pierwszym cyklu jaja uparte a w drugim juz rosną jsk oszalałe.Bedzie dobrze,ja wierze ze ten cykl bedzie inny i cos sie urodzi.Trzymam kciuki && i nie znikaj bo po tyłku spiore

nie Jagienko, nie znikam. Ale na tym forum są ważniejsze tematy aniżeli moje ojojanie także wolę gębę trzymać krótko.
    Ale oczywiście wszystkim kibicuję i stresuję się każdą Waszą wizytą i zawsze czekam na Wasze wieści jak na swoje <3 <3

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    No mnie trzeba ojojac :( co ja czułam chyba wielka chęć bycia w ciąży i tyle :( temp spadła i biel wizira. Oby reszcie się poszczescilo.
    Trudno nie zmienię faktów :/
    Przykto mi,sle jesli @ jeszcze nie ma wszystko sie zdarzyc moze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj mąż urządził 15 kolesi na chacie darli jape bo mecz..do tego dostałam biegunkę i wyniotowalam 2 razy mam nadzieję ze to nie zakloci cyklu?
    Spałam może z 3h więc temperatura ktoracmierzylam dzisiaj jest niemiarodajnum wynikiem...
    Dziś mój 8dc i chyba to nie zakloci owulacji ?
    Pewnie któremu przyniósł tą jeliotkwe . Nie chcialbyscie widzieć mojego męża jak się darlan że się staramy a ja tu zygam hehe..

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka... tez mysle gdzie ta ciąża, ale rano słuchałam brzucha i słyszę miarowe i szybkie: tum, tum, tum, tum..:)

Alisa, sy__la, promyczek 39, Evita lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Elaria,poprostu idz na usg i rozwiej swe wàtpliwosci,stres nie dobry dla bąbelka

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Kurka... tez mysle gdzie ta ciąża, ale rano słuchałam brzucha i słyszę miarowe i szybkie: tum, tum, tum, tum..:)
    Jeszcze zdàzysz poczuc sie słonicà :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska!!! Zazdro po całej linii. Ja to i bez ciąży wyglądam grubiej.
    Ale chyba u osób szczupłych te ciążę późno się pokazują.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria rozumiem twoje stresy. Jeżeli czujesz się nie pewnie to jedz na usg. U mnie było różnie z tymi objawami ale np w żadnej z ciąż nie wymiotowalam miałam tylko mdłości i ciągle jadłam owoce, ciągle musiałam coś jeść mokrego. A cycki raz bolały a raz wcale. Przy 8 -9 tc "objawy ciążowe" zaczęły ustępować i praktycznie zniknęły -został tylko apetyt :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ