X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Alisa przyjełam :)
    dzięki, poszedł priv.

KammaMarra lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki dziś już środa a jak środa minie to tydzień zginie. :)

Alisa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny ;) Nie nadążam czytać- tyle się tu dzieję ;)

Na początku gratulacje Elaria dobrych wieści ;) Zwolnieniem i ewentualną kontrolą się nie przejmuj, teraz kontrolują więcej. Pracuję w biurze rachunkowym i obsługujemy wiele firm. Wiele kontroli z tego tytułu się zdarza. Nigdzie na zwolnienie z oznaczeniem "2" nie ma napisane że musisz być cały czas w domu i siedzieć nigdzie nie wychodzić i czekać aż łaskawi przyjdą żeby Ce skontrolować. Normalnie trzeba funkcjonować, przyjdą- nie będzie Cię -zgłoś się do mnie, przerabiałam z klientami takie rzeczy więc wiem co ewentualnie pisać ;) Inaczej jest troszkę jak masz swoją działalność- raczej więcej niż pewne jest to że skontrolują, a co najważniejsze przyjdą do miejsca pracy żeby zobaczyć czy czasem normalnie kobieta nie pracuje. Ogólnie to nie ma czego się obawiać. Wszystko jest do wyjaśnienia ;)

Odebrałam wczoraj wyniki badania histopatologicznego- nie wykazało żadnej przyczyny. Nie wiem czy mam się cieszyć? Jak to odbierać, robić jakieś badania hmm zagwozdka na następny tydzień w oczekiwaniu z utęsknieniem na wredną @ pierwszą po zabiegu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 08:26

Elaria lubi tę wiadomość

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja tez odebrałam wyniki histopatologiczne ,i tez nic nie wykazaly,nawet sie nie nastawialam na to

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku a Ty ile będziesz czekać ze staraniami? Będziesz wykonywać jakieś badania na własną rękę?

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria przede wszystkim najważniejsze,że z Maluszkiem wszystko dobrze. Hm a z tymi badaniami to trzeba czekać do prenatalnych? Bo wiesz potem jeszcze na sam wynik czeka się 2 tyg. Czy jest różnica zrobienia badań teraz a za 4 tyg? Ja tam się na clexane nie znam ale faktycznie dziwna sprawa
    I bardzo dobrze,że jesteś na l4 i że rozwiał Twoje wątpliwości co do spacerów. A glukoza na czczo faktycznie troche za wysoka, będziesz musiała mieć diete.

Pysia nie martw się brakiem objawów. Wiadomo w naszym przypadku jesteśmy spokojniejsze gdyby były, ale nie musisz mieć wcale. Spokojnie będzie dobrze.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaa dokładnie, u mnie tez wynik histopat nic nie wniósł.

ja dziewczynki chyba już po owu, dziś tempka wyższa, ale jakoś w tym cyklu odpuściłam mierzenie i mam obraz tylko ostatnich trzech dni :p jutro będe wiedziała czy faktycznie skok oznacza owu.

KammaMarra lubi tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaa ja juz porobilam badania,na wlasna reke. w koncu mam 2 straty ciazy za soba.,biochemiczna i obumarcie.i bede czekac ze staraniami az mi gin nie powie ze mam zielone swiatlo.

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Cieszę się ze wszystkich dobrych wieści - jak zawsze każda dobra wiadomość to taka iskierka nadziei dla nas, wciąż oczekujących na dwie kreseczki.

A ja dziś znów wybieram się na podgląd jajek - sprawdzimy czy pękło czy nie. Jakoś ostatnio stresują mnie te wizyty, sama nie wiem czemu.

Jeszcze pogoda taka jakaś do niczego - mgła i deszcz a w pracy trzeba siedzieć...

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola to może będziemy szły łeb w łeb :) ja jutro podglądam czy pękły, ale dziś chyba jest już po :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Nadziejaa ja juz porobilam badania,na wlasna reke. w koncu mam 2 straty ciazy za soba.,biochemiczna i obumarcie.i bede czekac ze staraniami az mi gin nie powie ze mam zielone swiatlo.

A po pierwszej stracie robiłaś już badania czy dopiero po drugiej?

Aniołek <3 7.10.2016. <3

Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Dorola to może będziemy szły łeb w łeb :) ja jutro podglądam czy pękły, ale dziś chyba jest już po :)

Ja dziś mam 14dc. Fajnie jakby październik zrobił nam niespodziankę. No i miło byłoby być "razem" w ciąży :D

W pierwszej ciąży jak byłam to oprócz mnie było jeszcze 5 moich znajomych i to miałyśmy terminy zaraz jedna po drugiej.
    W drugą jak zaszłam to sąsiadka moja też była w ciąży a różnica między nami to jakieś 2 - 3 tygodnie.

Więc może i teraz w pakiecie będziemy :]

Asia87 lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaa po pierwszej nie robilam,bo mowili ze to przypadek moze..wadliwe polaczenie genow..takze dopiero po drugiej zrobilam.

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria zależy jaka mutacja ale warto na pewno się zbadać. Przyswajanie kwasu foliowego to jedno a drugie to to że przy mutacjach mthfr może występować okresowo nadkrzepliwosc dlatego te mutacje mogą być groźne i warto o nich wiedzieć. Ja jestem mutantka także jak masz więcej pytań to daj znać.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria u nas na Kwietniówkach jest jedna dziewczyna co mówiła, że lekarz jej włączał Clexane dopiero jakoś chyba po 12 tygodniu ciąży (albo i nawet w dalszej ciąży) w każdym bądź razie późno. Pytałam z jakiego powodu tak późno, przecież z reguły dziewczyny biorą od samego początku kiedy to widzą II kreski, ale ona mówiła, że u niej to jakiś inny przypadek i że lekarz wie co robi. Niestety nie potrafię teraz dokładnie Ci tego wytłumaczyć, bo się na tym nie znam, ale może Annak albo Niebieska będą pamiętać taką sytuację i będą umiały to jakoś racjonalnie wytłumaczyć. A jak nie, to jeśli będziesz chciała to mogę podpytać na tamtym forum dlaczego takie zalecenia miała.

Pysia zgadzam się w 100% z Asią87. Nie martw się brakiem objawów, wiem że łatwo mi się teraz mówi, a sama się zamartwiałam jak nie czułam nic kompletnie. Ja całą tą obecną ciążę (poprzednią też) nie miałam żadnych objawów, żadnych mdłości, wymiotów, nawet cycki mnie nie bolały (czasami tylko sutki wrażliwe) - panikowałam, że to już na pewno koniec, ale za każdym razem okazywało się, że z Dzidzią wszystko w porządku. Głowa do góry, a jak już nie możesz wytrzymać w stresie to na pewno wizyta u gin czy beta HCG Cię uspokoi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 09:50

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria,
    Myślę, że to bardzo dobrze, że lekarz myśli i bierze pod uwagę różne opcje, w tym także bardziej zaawansowane badania. Pewnie chce na zimne dmuchać. On też widzi, że Ty się mocno przejmujesz, skoro sama go prosisz o częstsze wizyty, więc pewnie też dlatego sprawdza wszystkie parametry.

Ja nie pamiętam tego przypadku z forum, o którym pisze sy__la, więc w tej kwestii nie pomogę. Na pewno wiem, że na wątku kwietniówek są chyba 2 dziewczyny, które miały jakieś żylaki czy inne zakrzepice w nogach (konkretne choroby, które przeszły), więc być może o jedną z tych dziewczyn chodzi.

Z tym włączaniem Clexane na dalszym etapie ciąży to może być nawet niegłupie, dlatego, że często te czynniki krzepnięcia zmieniają się właśnie podczas ciąży. Na przykład z tego względu mam co 3-4 tygodnie badane d-dimery, bo może się okazać, że wzrosną i dawkę Clexane trzeba będzie zmienić.

Wiesz, moja droga, może to zabrzmi jak jakiś truizm, ale jeśli ufasz temu lekarzowi, to trzymaj się jego zaleceń. A jeśli masz wątpliwości, to skonsultuj z innym może.

Bardzo się cieszę, że będziesz na zwolnieniu, bo myślę, że tego potrzebujesz. Poza tym, ciągnięcie trzech prac naraz może wykończyć i człowieka bez ciąży. Nie przejmuj się rozmową z szefowymi. Takie zwolnienie należy Ci się i już. Musisz teraz pomyśleć o sobie (i o swoim lokatorze!).

Pysia,
    Nie przejmuj się brakiem objawów, tylko się ciesz!
    Jak czytam co przechodzą dziewczyny ciągle womitujące, żyjące z mdłościami, zmęczone, niemogące wejść do kuchni, itd., to cieszę się, że mnie te wątpliwe atrakcje ominęły!
    Ja miałam tylko trochę mdłości przez jakieś 2 tygodnie (7-8 tydzień), akurat podczas pobytu na wakacjach we Francji. Poza tym nic! Tylko jakieś odmienione preferencje smakowe.
    W poprzednich ciążach miałam na przykład bardzo silny ból piersi (prysznica nie mogłam wziąć!), a teraz zero. Nawet niewiele urosły.
    Także główka do góry!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczytałam i dowiedziałam się, że w wyniku zakrzepicy ciąża może obumrzeć w II trymestrze, skrótowo mówiąc. U mnie lekarz mówił o profilaktyce, ale jestem ciekawa, co mają do powiedzenia Annak i inne clexanowiczki.

Dodam, o ile to ma jakiś związek z krzepliwością, że badałam homocysteinę w lipcu i wyszło mi 6, przy normie labu 5-15, więc wynik miałam ładny. Czy gdyby mi groziła zakrzepica, to miałabym taką homocysteinę, czy mylę pojęcia, albo zakrzepica wiąże się jeszcze z czymś innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 10:09

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki. Coraz większe watpliwości niestety mnie nachodza :( Byłam taka spokojna, a twraz znowu zaczynam panikować, to jest straszne... Na wizytę się wybiorę za około 2 tygodnie, to strasznie długo, ale wiecie jak to jest po pustym jaju płodowym... Nie chciałabym przeżywać tego stresu drugi raz. Dodatkowo chyba przeziębienie mnie bierze i czuję się jak kupa g. No to sobie ponarzekałam. :)

Elaria, a badałaś poziom kwasu foliowego wogóle?

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria,
    Przede wszystkim, może się okazać, że wyniki wyjdą Ci super i lekarz zamknie temat Clexane. Bo na razie to tylko jego propozycja i wstępny plan, jak rozumiem.
    Ja myślę (to tylko takie moje laickie założenia), że w wyniku zakrzepicy może się stać wiele złego na różnych etapach ciąży i poza nią. Ale mówimy tu o poważnej zakrzepicy, ciężkiej chorobie. A jeśli Ty nie masz i nie miałaś nigdy żadnych symptomów tego typu problemów, to zapewne szansa, że nagle coś złego teraz wyjdzie, jest mała.

U mnie wyszły w badaniach 2 mutacje MTHFR (homo). Naprawdę zdania o nich są podzielone wśród lekarzy. Niektórzy twierdzą, że one nic nie znaczą, bo połowa społeczeństwa je ma (to opinia, którą ostatnio otrzymałam w laboratorium genetycznym), niektórzy twierdzą, że może powodować mikrozakrzepy w żyłach i zwiększać ryzyko różnych chorób (tak mówi np. prof. Jerzak), a inni twierdzą, że upośledzają jedynie wchłanianie kwasu foliowego. Opiniii jest mnóstwo.

Homocysteinę masz super! I to już na pewno dobry znak oraz sugestia, że być może u Ciebie z wchłanianiem kwasu foliowego i witaminy B jest wszystko w porządku.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Dziękuję dziewczynki. Coraz większe watpliwości niestety mnie nachodza :( Byłam taka spokojna, a twraz znowu zaczynam panikować, to jest straszne... Na wizytę się wybiorę za około 2 tygodnie, to strasznie długo, ale wiecie jak to jest po pustym jaju płodowym... Nie chciałabym przeżywać tego stresu drugi raz. Dodatkowo chyba przeziębienie mnie bierze i czuję się jak kupa g. No to sobie ponarzekałam. :)

Pysiu,
    A nie możesz pójść na wizytę wcześniej, skoro tak bardzo się denerwujesz?
    Te nerwy też są wykańczające...

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ