X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Elaria! To ja ide spać, dobranoc

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria gratki :*
    Dobrej nocy

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• annak Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Jezu, Dziewczyny, czy Wy chcecie, żebym ja tutaj urodziła w tym Wrocławiu?!
    Nadrabiałam kolejno wszystkie posty z dzisiejszego dnia i mniej więcej na etapie godziny 23:00 myślałam, że jajko zniosę z powodu nieodzywającej się Elarii!

Jak dobrze, że wszystko dobrze!

Elmo,
    Gratuluję świetnych wieści z wizyty!
    Aż trudno uwierzyć, że to już taki etap. Ale w sumie co ja się dziwię, skoro pamiętam moment, gdy wrzuciłaś nam tutaj info o swoim pozytywnym teście :-)

Elaria,
    Cudowne wiadomości!
    To nas potrzymałaś w napięciu... Ale czułam, że będzie dobrze. Powiedz, odetchnęłaś trochę? Jakie masz teraz plany? Zwolnienie, czy będziesz nadal chodzić do szkoły. Czekamy na więcej wieści z wizyty.

Gaduaa,
    Ja na tym drugim zdjęciu widzę cień cienia :-)
    Dawaj kolejne testy!

Skrzaciku,
    Wspaniale, że zdecydowałaś się na ten kurs! To od kiedy przyjmujesz klientki? :-D
    Miałam Ci jeszcze więcej napisać o kwestii wiary w siebie, ale mija moja 20. godzina na nogach i Aurora woła "Mamo, idź spać!" i nie mogę nie wziąć pod uwagę jej zdania.

Dobrej nocy, moje cudowne Kobietki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 00:08

Elaria, Gaduaaa lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że jajko zniosę w tej poczekalni. Ale to jest tak, że ileś tam pacjentek jest zapisanych, ale znajdą się takie przypadki, jak ja ostatnio, które muszą się wcisnąć między zaplanowane pacjentki, np. z nagłym plamieniem w ciąży, albo podejrzeniem pustego jaja, które trzeba sprawdzić, wystarczą 2-3 takie i już obsuwa o godzinę.

Wzięłam ze sobą do gabinetu męża. USG przez brzuch, maluch mierzy 3,5 cm, serce biło 170 razy na minutę, a wiek ciąży 10+1, moim zdaniem 10+2, więc właściwie na jedno wychodzi. Cieszę się, że prowadziłam wykres, to chociaż WIEM, kiedy była owulka i poczęcie (z dużym prawdopodobieństwem).

Ale, żeby nie było całkiem różowiutko, to ginowi nie spodobała się moja glikemia na czczo, tj. 98 i zlecił mi krzywą z obciążeniem 75 g glukozy. Błeeee! Mam mu dać szybko znać, co wyszło i ewentualnie odeśle mnie do poradni diabetologicznej.
    Zapytałam go o USG "prenatalne" i test PAPPA, dał mi namiar, gdzie warto zrobić to na NFZ i mam się z nim zobaczyć za 4 tygodnie już po tych badaniach.
    Zdziwiłam się, bo wspomniał o przepisaniu mi Clexane (!) i o zrobieniu badań w kierunku mutacji "motherfucker" (moje określenie), ale to dopiero po prenatalnych... Ale nie powiem, zasiał ziarno niepokoju, bo przecież znam wasze historie i wiem, że Clexane bierzecie od początku ciąży. Żeby nie było tak różowo, żeby się było czym martwić, martwię się, że powinnam mieć Clexane JUŻ.

Dał mi zwolnienie bez żadnego problemu, tak więc jutro czekają mnie trudne rozmowy z szefowymi w 3 pracach.
    No i powiedziałam lekarzowi, jak moja nowa dyr w głównej pracy patrzy na zwolnienia (kontrole itd), a on na to, że mogę chodzić i MAM CHODZIĆ. "Pani musi się ruszać, bezwzględnie" i w ogóle machnął ręką, jak wspomniałam o kontrolach.
    Generalnie jestem z wizyty bardzo zadowolona, tylko mam zagwozdkę z tym Clexane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 00:41

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elairia, bardzo się cieszę! To cudowne wieści :) Aż sobie przypomniałam to całe stresowanie w poczekalni, które niebawem mnie czeka.

Co do L4, bardzo ciekawe, szkoda że blisko Zusu więc mieliby łatwo mnie kontrolować nawet i codzień ;)

Czemu mam wrażenie, że nikt nie czyta moich postów? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 06:17

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam :)

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia właśnie prEczytalam twój post jak i te poprzednie :) poprostu nie zawsze do każdego się bezpośrednio wszystkie odnosimy ale czytamy:)
    A twój stres jest normalny niestety nieunikniony

Elaria dobre wieści nie stresuj się na raziebzrob Badania i może spróbuj dopytać oto clexanne dlaczego tak późno skoro się zastanawia nas włączeniem... dzkewczyn napewno też ci podpowiedzą te co się dobrze na tym znają .

Kaczuszko przypominasz mi moja historie długo brak @ w 39 dc robiłam progesteron i był poniżej 1 po tygodniu zaczelam brać Lutek na na wywołanie @ i jakoś w tym samym czasie musiała wystąpić bardzo późna owu ok 45 dc i po 5 dniach odstawiłam lutke tem dalej wysokoa i zroblam test i jest obecna ciaza. A jak potem sobie uświadomiłam to od 5-7dc brałam clo wiec totalny bałagan mialam ale się udało wiec nie trać nadzieji bo jak widzisz wszystko jest możliwe :)

Gadula dawaj test z rana ;)

A co sie dzieje z laila? Laila odezwij się .... jakoś nam uciekła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 06:32

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria - niezmiernie cieszę się z dobrych wieści <3 A co do Clexane czemu teraz to hmm nie mam pojęcia.

Pysia - czyta się czyta, można czasem odnieść takie mylne wrażenie, ale tutaj tyle się dzieje ;)

Obecnie mam mnóstwo spraw na głowie i za bardzo nie mam czasu na forum, więc nawet nie jestem ze wszystkim na bieżąco. Ale jak po wszystkich świętych zrobią wylewki to powinnam mieć nieco więcej czasu ;)

Gaduaaa - sikałaś na test rano? Dawaj ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, padłam wczoraj czekając na Twoje wieści. Juz nadrobiłam. Serdecznie i z całego serca gratuluje kolejnego udanego podglądania malucha. I wspaniale, ze lekarz rozumie Twoja potrzebę odpoczynku i ruszania sie! Oby Cie juz żadne baby nie straszyły inspekcja. Ale jak masz 3 prace to rozumiem, ze ta wredna baba jest tylko w jednej, a reszta nie musisz sie martwić.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, ja robiłam te mutacje na test dna, w trybie przyspieszonym, w poniedziałek dostali, w piatek miałam wyniki. Oczywiście tylko po kieszeni pociagnęło, bo więcej kosztuje ekspres.

Gaduaaa, ja tu czekam cały czas, dawaj ten test, jak Ty możesz jeszcze spać o tej godzinie :p

Mnie wczoraj zmiotło o 20 i oczywiście w nocy trochę nie spałam z tegoż powodu. Nadal czekam na wymioty i inne takie :p

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Elaria super wieści :) i nic się nie martw Clexanem... będzie dobrze :) lekarz wie co robi

no testowałam ale nie ma żadnego WOW... krecha ledwo widoczna jak wczoraj... i na razie nie wrzucę foty bo musze poczekać na światło dzienne.. jest u mnie tak ciemno że aparat tej kreski nie chce wyłapać .. kreski..? o ile to kreska... bo spodziewałam się dziś już czegoś konkretniejszego także nie wiem czy to nie jakieś felerne testy

tez mam oczy na zapałkach.. od 4 nie śpie.. mój młodszy syncio wstał na siku... i oczywiście władował sie do mojego łoża i koniec było mojego spania... zaraz zaczełam myśleć o tescie.. poszłam go zrobić i znowu napięta atmosfera... masakra... będę dziś zombieee
    akurat pod Halloween :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 06:44

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria super ze wszystko wyglada dobrze.

Clexanem sie nie martw, ja caly czas go biore... mozna sie przyzwyczaic, serio serio.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7606b4b3f70c.jpg

latarka mi odbija.. świało z paska..
    no nic nie widać na zdjęciu

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadula wazne ze ty widzisz :)
    Ja jak robiłam testy to mam wrażenie ze 25 lepiej mi wychwycila kreske niż 10 a u Ciebie jest jeszcze wcześnie więc może za dzień 2 coś będzie konkretnie widać ale jest cień jest duża nadzieja :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Gadula wazne ze ty widzisz :)
    Ja jak robiłam testy to mam wrażenie ze 25 lepiej mi wychwycila kreske niż 10 a u Ciebie jest jeszcze wcześnie więc może za dzień 2 coś będzie konkretnie widać ale jest cień jest duża nadzieja :)
    no własnie sie zastanawiam czy nie isć do apteki po celar bluea normalnie.. a nie jakieś kurde paseczki .. bo nie wiem czy nie felerne są jakieś..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie sie zastanawiam czy nie isć do apteki po celar bluea normalnie.. a nie jakieś kurde paseczki .. bo nie wiem czy nie felerne są jakieś..

Gaduaaa, na tym co dzisiaj wrzuciłaś nic nie widzę.
    Idź Dziołcha po normalny do apteki i rób :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, Elmo cieszę się bardzo, uff. Czekałam na Wasze wieści jak na swoje. Cudnie <3

Elmo13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku wysłałam zaproszenie. Przyjmij proszę. chciałabym pogadać:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Córka wyprawiona na autobus, śniadanie zjedzone, pranie nastawione.

Gaduaa, te paseczkowe ciążowe jakoś mnie nie przekonywały nigdy. Niby płytkowe to samo, ale jednak są szersze i moim zdaniem, jak ma być widać to lepiej na nich.

Dziewczyny Clexanowe, nie tyle boję się kłucia, co zdziwiło mnie, że gin w ogóle o tym wspomniał i o tej mutacji, bo przecież wcale mi nie zalecał żadnych badań po poronieniu, a pytałam go o różne i ja wtedy zrobiłam sobie pod kątem zespołu antyfosfo na własną rękę i wyszło dobrze. Może on chce dmuchać na zimne, zważywszy na moje poronienie, wiek, otyłość.
    Teraz to bym chciała wszystkie badania wykonać na cito, wiecie jak jest, raz zasiane ziarno szybko kiełkuje i bujnie się rozrasta.
    Trochę nie ogarniam, bo wspominał coś o mutacji mthfr, a to ma bodajże coś wspólnego z nieprzyswajaniem kwasu foliowego? A co to ma do zakrzepicy? Bo dokładnie, co powiedział gin, to "clexane jako profilaktyka zakrzepicy, ale to zobaczymy przy następnej wizycie, po tym, jak pani zrobi te badania prenatalne".

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :} Elaria ja wczoraj tez padłam i nie doczekałam ..pewnie po tym winku :P
    ale juz doczytałam i baardzo sie ciesze ze maluszek ładnie rosnie :* hmm no faktycznie dziwne ze dopiero teraz Ci kaze zrobic te badania,no ale pewnie ze zrob,ja tez zrobilam na tym testdna i jeszcze na wyniki czekam,bo nie robilam expressem

Gaduaaa kup wlasnie taki plytkowy test ,na nim lepiej widac :)

Alisa przyjełam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 08:11

Gaduaaa, Elaria lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ