Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
vertigo wrote:ja bym poszła do rodzinnego
daj siki na posiew, ale skoro masz objawowe zakażenie pęcherza to powinnaś dostać już amoksycylinę chociaż 3x500 (gdybyś miała bezobjawowe, to byśmy czekali na wynik posiewy) i potem w razie czego przekonwertować na inny antybolMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
annak wrote:Z D R O W A !!!!!!!!!!
Boże...ale Ci ta dziecina strachu napędziła przez ostatnie tygodnie;)
Niesamowicie się cieszę, kamień z serca:) Ściskam mocno:*
Jacq szczękę zbieram z podłogi, fe-no-me-nal-ny masz talent do tych kolorowanek dziewczyno! może spróbuj też rysować? może zostaniesz artystką-malarką?
Jacqueline, annak lubią tę wiadomość
-
sy__la wrote:Myślałam, że może wezmę Furagin (lekarka u której byłam w poniedziałek ginekolog-położnik ma mi wypisać receptę i mama mi ją dziś przywiezie) i będzie ok, a wg Ciebie, powinnam od razu antybiotyk??? ehh
Tak. W objawowym zapaleniu w ciąży dałabym bez wahania. Po oddaniu sikow na posiew. Za duże ryzyko.Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
vertigo wrote:Tak. W objawowym zapaleniu w ciąży dałabym bez wahania. Po oddaniu sikow na posiew. Za duże ryzyko.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:To aż pójdę jutro do lekarza rodzinnego... niech da co ma dać i już! A powiedz mi, jakie jest ryzyko? Bo w necie to wiesz, że można wyczytać różne cuda...
Na pewno chcesz to wiedzieć?Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
sy__la wrote:tak chcę wiedzieć
Największe ryzyko dotyczy wstepowania infekcji do pochwy i inwazji pęcherza płodowego (zakażenia wewnatrzmacicznego, pęknięcia błon plodowych, poronienia, porodu przedwczesnego). Dlatego ciąża jest jednym z niewielu stanów w których leczy się bezobjawowe zakażenia. A objawowe to już w ogole.Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Mam łzy w oczach...
Aniu nie mogło być inaczej.. CUDOWNIE!!
Wiedziałam że w te moje imieniny i tego 3 listopada będzie pięknie ;*annak lubi tę wiadomość
Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
Dzięki Vertigo za informacje. Widzisz, rozmawiałam z koleżankami, które były w ciąży i miały takie infekcje i dwie z nich nie brały nic, bo lekarz nie zalecił i było dobrze wszystko. Ale wiadomo, infekcja infekcji nie równa...
Kurde, a ja tak nienawidzę brać antybiotykówW ogóle ich prawie nie biorę.
A co sądzisz o takim postępowaniu, że daję mocz na posiew jutro i czekam na wynik do poniedziałku a we wtorek albo jeszcze w poniedziałek idę do lekarza po celowany antybiotyk na konkretną bakterię, która wyjdzie w posiewie??Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
A mimo wszystko wierzę czasami, że jeżeli można zginąć ze szczęścia, to z pewnością mnie się to przydarzy. I jeśli ktoś na śmierć przeznaczony może ze szczęścia zostać przy życiu, w takim razie ja pozostanę przy życiu.
/Franz Kafka „Listy do Mileny”/sy__la, sylvuś, Elaria, Jacqueline, kiti, Dorola31, Evita, M@linka lubią tę wiadomość
-
Sy_lia zdróweczka,spełnienia marzen,niech tygodnie ciązy szybko mijają bys mogla wnet przytulic swoje dzieciàtko.Samych slonecznych dni w sercu
http://static.pokazywarka.pl/i/7050163/101589/fb-img-1466323309098.jpg
sy__la lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dziękuję za życzenia i za pamięć o mnie
Tak dzisiaj mam imieninki, Wszystkim Sylwiomwszystkiego najlepszego.
Czytam Was cały czas, czasem nadrabiam po kilku dniach,ale staram się być na bierzaco.
U mnie trochę się narobiło...
Wyniki badania allo mrl wyszły do d... i czekaja mnie szczepienia.
Wiem że Dziewczyny już przez to przeszły i to dodaje mi sił do walki,wciąż nieustającej o NAJMNIEJSZE (A JAKŻE WIELKIE)SZCZĘŚCIEannak lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Annak ale bomba wiadomość na sam koniec dnia. Wszystkie mocno wierzyłyśmy w dobry wynik ale to co ty przeżyłaś to tylko twoje. Teraz już czas najwyższy odgonić czarne myśli i cieszyć się ciążą.
Dziewczyny to jednak mają moc ;Pannak lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Sylvuś tobie równiez najlepsze zyczenia,niech walka z wrogiem nie trwa dlugo zatem,razem go pokonamy
Moze chwile to potrwa ale bedzie warto,pewnego dnia ujrzysz te dwie kreseczki a w tobie zacznie bic drugie serduszko.Zdrówka kochana,sily i wiary
http://static.pokazywarka.pl/i/7050284/806288/fb-img-1437420208828.jpg
sylvuś lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Skrzacie - nieee rysować to ja kompletnie nie umiem
Jeśli chodzi o taki realistyczny wygląd tego co mam w głowie to przy przelewaniu tego na papier wychodzi komedia, nieco lepiej z odwzorowywaniem, ale z proporcjami mam problem. Lepiej zostanę przy kolorowaniu aby
Sylvuś - no dziewczynom zdecydowanie poprawiły się parametry po tych szczepieniach, więc powodzenia w walce
Sy_la - a Ty pisałaś pare dni temu o jakichś kłuciach w podbrzuszu nisko, tak? Skoro wyszły Ci bakterie w moczu i takie objawy masz jak pisałaś, to może to były pierwszy objawy infekcji? Ja bym chyba zrobiła jak Vertigo, nieleczona infekcja nie raz jest gorsza niż samo leczenie. Poza tym, minął już niby ten najważniejszy czas, kiedy to najwięcej leków odradza się w I trymestrze.sylvuś lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016