X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria i Jagna, tak zgadza sie, ze szef jest spoko. Ale nie powiem...nieco mu mina zrzedla w pewnym momencie, bo dla niego oznacza to wiecej pracy i planowania, a nie ma teraz troche dobrego momentu w pracy. Przyszly wyniki z ankiety nt srodowiska pracy i on nie dostal zbyt dobrych not. Ja nie mam nic mu do zarzucenia, ale moze wlasnie to ta roznica kulturowa... w Polsce mialam spoko szefow, ale byl dystans, byla hierarchia, bylo sikanie z nerwow przed szefem, byly nagle decyzje ktorych nie rozumialam itd. I ja tego szefa norweskiego odbieram baaardzo pozytywnie, ale jak widac Norwedzy maja inny poglad na jego zachowanie.

jagnaaaaa czekam na Twoje usg! i Elaria, Ty raz dwa i nas zaskoczysz fotka z prenatalnych:D

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska jeszcze całe 5 dni wiec sporo i staram sie nie myslec,w ciągu tych dni tu na wątku bedzie sie pewnie niejedno działo :-) dobrego oczywiscie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niebieska jeszcze całe 5 dni wiec sporo i staram sie nie myslec,w ciągu tych dni tu na wątku bedzie sie pewnie niejedno działo :-) dobrego oczywiscie

Jagna, mam prośbę. Możesz wejść na Clo i mi pomóc, coś podpowiedzieć :-)
    Z góry dziękuję

• Coconue Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach tego co się dzieje na forum to po weekedzie na budowie w ikea i castoramie...nadrabiam Was.
    Kochane. U mnie zostalo 4 tygodnie do przeprowadzki takiej na 100%. W tym tygodniu montuje sie kuchnia, w przyszlym tygodniu montowane beda schody i skladane meble w pokojach.
    Za 2 tygodnie zaczynamy z Mamami wielkie sprzatanie i pakowanie.

Dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia.
    Jutro mamy wizytę u lekarza.

Zabiegana jestem ze hoho. Cały czas w biegu.

M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Evita, sy__la, Magdzia88 lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jagna a Ty masz suwaczek wg om? Do niego jeszcze 5 dni trzeba dodawać?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane :*:*:*:*. Przepraszam że tak was żadko, odwiedzam postaram się was poczytać chociaż na bierząco bo też mam w tym braki.

A co u nas jak widzicie na suwaczku jesteśmy już w 19 tc zaraz wejdziemy w 20 , patrzę na kalendarz ciąży na bbf a tu już 46 % ciąży , do porodu zostało nam 152 dni , tak według mojej aplikacji na telefonie Moja ciąża pisze ;) . Kruszynka mnie ostatnio nie oszczędza , od czasu do czasu mam małe kucia w pochwie nie mam plamień , w żołądek to przeważnie zawsze mnie dotknie a nie jest to przyjemne , wczoraj to jakiegoś szalu szczęście dostało cieszę że tak sie rusza, ale mój żołądek chyba najbardziej na tym ucierpi . Apetyt nawet nawet jutro na badania i do dentystki niech zrobi mi tą trójkę , bo aż wstyd tak do rodziny pojechać . Samopoczucie dobre choć jakaś senna jestem , chyba to przez tą pogodę . Jeszcze 4 dni i wizyta :*:*:*:*:*:*:*: , oczywiście dam wam znać co i jak .

Evita, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco, twój suwaczek zap...la!

Nie uczęszczałam do szkoły rodzenia, wiedziałam, że będzie CC w pierwszej ciąży. No i znów dojazd 40 km. Pamiętam, że w pierwszej ciąży dużo czytałam. Miałam koleżankę, która niedawno urodziła i dała mi górę gazetek dla ciężarnych i młodych mam. Teraz jakoś lajtowo do tego podchodzę. Choć już wiele zapomniałam, to jednak czuję, że poradziłabym sobie.

Coconue lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia jest super :) zwłaszcza jak chodzisz tam gdzie rodzisz. Dokładnie mówią co trzeba wziąć i myśmy zwiedzali porodowke wiec wiedziałam gdzie jestem jak się zaczął poród.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się właśnie ciśnienie podniosło... dostałam decyzję z ZUS, że składki od mojego stosunku pracy powinny być naliczane od minimalnego wynagrodzenia, a nie od mojego wynagrodzenia. Wszystko przez to, że umowe o pracę mam od lipca (wcześniej z racji studiów byłam na zleceniu), i że to niemożliwe, żeby osoba bez doświadczenia (bo tak to wygląda, choć w rzeczywistości mam 3 lata doświadczenia i zajmowałam już stanowisko kontrolera finansowego, stąd wysokie wynagrodzenie) mogłaby otrzymywać takie wysokie wynagrodzenie. Wkurwiłam się niesamowicie, zwłaszcza że zapierdalam w tej pracy jak wół, dojeżdżam 2h w jedną stronę i co? I teraz jakbym była w ciąży to mam otrzymywać minimalne?

To jest jakieś posrane. Teraz jestem na urlopie naukowym, ale w środę wracam do pracy i zapytam co planują z tym zrobić. Jeśli nie będą się odwoływać, to chyba zostaje mi rezygnacja - po co mam jeździć 200km dziennie po minimalne, jak mogę je mieć na miejscu. NO SZOK po prostu.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    a mi się właśnie ciśnienie podniosło... dostałam decyzję z ZUS, że składki od mojego stosunku pracy powinny być naliczane od minimalnego wynagrodzenia, a nie od mojego wynagrodzenia. Wszystko przez to, że umowe o pracę mam od lipca (wcześniej z racji studiów byłam na zleceniu), i że to niemożliwe, żeby osoba bez doświadczenia (bo tak to wygląda, choć w rzeczywistości mam 3 lata doświadczenia i zajmowałam już stanowisko kontrolera finansowego, stąd wysokie wynagrodzenie) mogłaby otrzymywać takie wysokie wynagrodzenie. Wkurwiłam się niesamowicie, zwłaszcza że zapierdalam w tej pracy jak wół, dojeżdżam 2h w jedną stronę i co? I teraz jakbym była w ciąży to mam otrzymywać minimalne?

To jest jakieś posrane. Teraz jestem na urlopie naukowym, ale w środę wracam do pracy i zapytam co planują z tym zrobić. Jeśli nie będą się odwoływać, to chyba zostaje mi rezygnacja - po co mam jeździć 200km dziennie po minimalne, jak mogę je mieć na miejscu. NO SZOK po prostu.

Masakra jakaś, myślałam że takie akcje tylko jak się weźmie zwolnienie i jest kontrola...
    przecież powinni się cieszyć, że płacisz więcej, a nie jeszcze oceniać czy Ci się należy wypłata czy nie - to przecież ocenia Twój szef...
    Kurde - jesteś ogarniętym człowiekiem, zapieprzasz już na studiach, żeby mieć coś z tego życia i zostać w kraju za wszelką cenę i jeszcze oczywiście nikt CI tego nie ułatwia a wręcz odwrotnie. Przecież to jest paranoja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 12:22

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Coco, twój suwaczek zap...la!

Nie uczęszczałam do szkoły rodzenia, wiedziałam, że będzie CC w pierwszej ciąży. No i znów dojazd 40 km. Pamiętam, że w pierwszej ciąży dużo czytałam. Miałam koleżankę, która niedawno urodziła i dała mi górę gazetek dla ciężarnych i młodych mam. Teraz jakoś lajtowo do tego podchodzę. Choć już wiele zapomniałam, to jednak czuję, że poradziłabym sobie.

Ja osobiscie uwazam ze nie musze chodzic do szkoly rodzenia, bo wiele z tych tematow juz dawno wiem. A to czego nie wiem dowiem sie od kolezanek matek, lekarza i kolezanek poloznych. Do szkoly rodzenia ide tylko i wylacznie po to zeby moj Maz sie tych rzeczy dowiedzial.. bo on sam nie doczyta... on nie kuma dlaczego jest mi slabo i caly dzien leze w lozku i nie mam sily wstac z niego. Moze jak uslyszy to od poloznych to skuma!!!!

• Coconue Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:

Ania Ruda ... jak ja czytam takie informacje to mnie szlag jasny trafia w tym kraju. No jasne ze ZUS wie lepiej ile powinnas zarabiać. Najlepiej jakbys wg ZUSu w ogole nie zarabiala tylko jeszcze ZUSowi placila za to ze mozesz pracowac. Nosz kurde... to pracodawca wycenia Twoja prace i umiejetnosc. Nawet jesli nie masz odswiadczenia w pokryciu stazu pracy to nie znaczy ze nie masz wiedzy i umiejetnosci... WALCZ z nimi!!!!!!

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Masakra jakaś, myślałam że takie akcje tylko jak się weźmie zwolnienie i jest kontrola...
    przecież powinni się cieszyć, że płacisz więcej, a nie jeszcze oceniać czy Ci się należy wypłata czy nie - to przecież ocenia Twój szef...
    Kurde - jesteś ogarniętym człowiekiem, zapieprzasz już na studiach, żeby mieć coś z tego życia i zostać w kraju za wszelką cenę i jeszcze oczywiście nikt CI tego nie ułatwia a wręcz odwrotnie. Przecież to jest paranoja.
    No jest paranoja...kurwa głęboka komuna. Uzasadnienie - bo inni dostają mniej, chociaż pracują na umowie dłużej. No świetnie. Super argument. Nie mam pytań.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    No jest paranoja...kurwa głęboka komuna. Uzasadnienie - bo inni dostają mniej, chociaż pracują na umowie dłużej. No świetnie. Super argument. Nie mam pytań.

Czy do jasnej ciasnej inni są równie dobrzy jak Ty i dobrowolnie płacą ZUSOWI więcej?
    No kurdeee... lepiej by było odkładać wszystko do skarpetki - wyszłabyś na tym lepiej niz na jałmużnie ZUSu...

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ciekawa jestem, jak byśmy zadziałali w drugą stronę - pracodawca wypłacałby mi moją obecną pensję, a zusowi płacił składki od minimalnego - czy byliby tak zadowoleni? nie podważyli by tego, że płaci za mało?

M@linka lubi tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam te wyniki i zglupialam. Ostatni pomiar robiony 3 października 1.09 bhcg.
    Dzisiaj 2.60. Nie jest to nijak wynik ciążowy, ale dlaczego tak skoczyło? To normalne?

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Dobra, mam te wyniki i zglupialam. Ostatni pomiar robiony 3 października 1.09 bhcg.
    Dzisiaj 2.60. Nie jest to nijak wynik ciążowy, ale dlaczego tak skoczyło? To normalne?

ja w poprzedniej ciąży miałam bete w 23dc. 2,50.
    W 29dc. beta 300.

Może co się kluje:-)

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie 23 dc. Ale cykle krotkie, okaże się jak w ciągu 5 dni @ nie przyjdzie to powtórzę. A jakoś tak czułam że na darmo tam idę się kłóc dzisiaj...

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda, tez mi sie cisnienie podnioslo. Chamstwo w panstwie. Powinni cie za wzor postawic. Praca na studiach, wysokie skladki...
    Chore. Nie odpuszczaj. Walcz.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ruda co za paranoja z tym zusem - nie daj się spławić walcz o swoje! Pisz nawet do rzecznika praw obywatelskich. Nie wiem...zaskarż te decyzje!

Byłam dziś u diabetologa. Dostałam glukometr i 3 razy dziennie mam badać cukier narazie przez tydzień. A w następny poniedziałek do kontroli z zapiskami.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ